1/28/2010

„Между пениса и математиката не съществува нищо! Нищо! Там е пусто!”*

След силния натиск на обществеността, Министерството на околната среда отстъпи и прие повечето от предложенията на природозащитните организации за промените в закона за ГМО.
Не съм приятел на това правителство, от ембрионалната му възраст още не го харесвам. Мнението ми за него се доближава до това на Иван Костов – че е некомпетентно и няма програма какво и защо прави. И колкото и парадоксално да ви прозвучи, именно в това виждам най-голямото му достойнство. Поради липсата на увереност в действията си, то отстъпва пред всеки трима души накуп. И народът бавно и полека се учи, че като протестира, нещо постига. Щото досега бяхме свикнали, че колкото и да протестираме ние, Те си правят каквото си искат. То ние протестирахме главно наум, де… Ако Бойко се задържи на власт 4 г., гражданското общество така ще укрепне, че след това и Костов да дойде, ще трябва да се съобразява с него.
И така най-после ще израстем философията на преклонената главичка, насадена ни трайно от турското робство. Макар че някои хора смятат, че сме такива не защото сме били под турско, а сме били под турско, защото сме такива… Все едно, с уважението към нашето мнение, което правителството ни демонстрира, можем да престанем да сме такива. Много демократи се изредиха да ни управляват, но накрая един милиционер, един човек с тоталитарен рефлекс (ако някой рече да спори, ще го затрупам с цитати!) ще даде небивал тласък на гражданското общество. Историята обича да си прави такива иронии. Промяната в Наказателния кодекс и специално това, дето ще ни съдят по един донос, ще е следващия ни междинен тест по пътя към еврогражданина. Един приятел ми каза, че негов приятел му казал, че даже Гестапо изисквало по три независими един от друг доноса, за да заведе дело. Не, че у нас е голям проблем да се съберат три доноса…
Само едно не разбрах, защо за Желева Бойко не отстъпи до последно. Цялата общественост се пита, а отговор няма. Ами като няма – няма…
А сега да минем на някои общочовешки теми. Д-р Евгени Узунов съветва в „Стандарт”: "Алкохолът е враг номер 1, ако ви предстои излизане в студа. Чаша червено вино или напръстник ракийка действат благотворно на организма, но едва като се приберем у дома.”
Може и след това, но то в никакъв случай не пречи на преди това. И освен това, ако решите да послушате този съвет, специално за напръстника, на всяка цена го вържете със здрав конец. Та ако го глътнете, да можете да го извадите. Не че и иначе няма да го извадите, но ще берете ядове.
Вижте, не ги слушайте докторите! Пиенето само по себе си не е вредно. Знам, че цитирам за трети път Рабле, но много ме кефи: „По-често можеш да срещнеш стар пияница, нежели стар доктор”. Вредно е нередовното, несистемното пиене. То е същото, като несистемното четене. Така се раждат полуинтелигентите. Така се раждат и ония “празнични” пиячи, които са в състояние да развалят всеки празник. Затова добре си подбирайте компанията. Защото с какъвто се събереш – с такъв ще се напиеш!
Като стана дума за полуинтелигенти… Депутатите от образователната комисия решили научната степен голям доктор да отпадне и да остане само малкият доктор. По този начин се взема от по-богатите духом и се дава на по-бедните. (Това е само хипотеза на автора). Кандидатите на науките се изравняват с докторите.
И вашият покорен слуга също е кандидат. (Боже, за колко работи сме кандидатствали, като се почне от софийското жителство…) Ако трябва да сме честен, лани бяхме намислил да си активизираме малко научното развитие. Така де, 18 г. малък доктор... И отидох в сайта на МОН да видя какво изисква Законът за научните звания и степени. А той си същият като при Тато:
Чл. 16. (1): "Дисертационните трудове трябва да бъдат насочени към решаване на научни проблеми, свързани с нуждите на социалистическото развитие на страната..."
Осъзнавате ли за какво става на въпрос, както казват нехабилитираните българи? Така погледнато, от всички, защитили дисертация през последните 20 г., единствено лидера на НДСВ Христина Христова е получила научна степен законосъобразно. За защитения през 2003 г. труд на тема: "Социологически аспекти на работническата младеж".
Отказах се, естествено. Достатъчно дълго съм решавал научните проблеми на социализма. Ще ми се вече нещо различно. И добре, че така направих. Сега големият доктор ще доде при мен, вместо аз да ходя при него. Пък той като е бързал да става голям, аз к’во съм му виновен!
Не беше нужно да си Лещански, за да отгатнеш, че рано или късно големият доктор ще даде фира. Бойко какъв доктор е? Малък. Доган? Малък! Иван? Малък. Станишев… Да се сещате за голям доктор в политиката?
При царя тази промяна не беше възможна. Щото царя беше учил само до сержант и нямаше отношение към тия работи. Между другото и „Атака” не ги засяга. Волен учи за поп, втори курс, а син му Митко докара правото до под кривата круша… И к’во от това? Посрещна ли ги папата?
Гледам го Волен на снимката как се усмихва, гаче ли папата му бели банан. Понеже сме му следили отблизо цялата ненаучна кариера на този човек, та съвсем отговорно можем да кажем, че този яростен противник на икуменизма, много се е променил. Били са времена, когато под методическото ръководство на Петьо Блъсков, Волен е писал по цели страници срещу папата. Когато Йоан Павел заидва, Сидеров написа опус за „новия кръстоносен поход на Ватикана на Изток”. И призоваваше да го приемаме не като духовен водач, а като частно лице, гражданинът папа един вид. Наричаше светия отец „немощния (не толкова физически, колкото духовно) старец”. Определяше папството като, „мрачна империя, „конкурент на "Коза ностра”…
И сега му носи икони на Св. Иван Рилски и Троеручицата… Нищо, той Бог види. Ама какво се чудя, той какво ли не нарече Бойко пред изборите, пък сега му е яростен крепител на… мандата. И като си помисля, че всичко това го прави от патриотизъм… Както съм казвал, след Волен нищо в областта на патриотизма не звучи невероятно. Прогнозирам, че ще видим още много житейски метаморфози при този патриот. Може би преувеличавам, но мисля, че ако се наложи, той може да се претвори и в Мис България… Мисис.
Да ви кажа сега две думи сериозно за докторите. Премиерът се похвали преди време, че е защитил дисертация само за две години. Два грама академичност да имаше, нямаше да се хвали. При нас в СУ-то даже с преписване не можеше за 2 г. Да намериш само източници, откъдето да препишеш, си иска много време… Щото в науката има ясни критерии. Ако преписваш от един автор е плагиатство. А, ако преписваш от много автори, е научно изследване. Та искам да кажа, че трябва да си много повърхностен, за да си въобразиш, че ще изучиш една наука в детайли, та и научни приноси ще дадеш, за две години. А, според скромното ни мнение, няма как да е получил толкова солидна подготовка по психология в пожарникарския факултет.
Това е нашето мнение. Но вие сигурно сте забелязали, че то системно се разминава с мнението на премиера. И за дисертацията също: „Много хубава дисертация стана - изследва връзките между ум, сила, гъвкавост, сега се изучава в полицейската академия, нея ползват и в института по психология към МВР.” („Градски вестник”, 23 юли 2009 г.)
И накрая да обобщя. Правилно се маха малкият доктор. Според нас (ако щете и от саморефлексии) малкият доктор е учен, спрямо когото науката все още успешно се защитава. Но стане ли голям доктор, науката е безпомощна. Боже, какви големи доктори познавам! Никога няма да се сетиш, че са големи доктори.
Освен това тази промяна съответства и на новите тенденции във висшето образование. Научавам се, че в Юридическия факултет в специалност "Право на Европейския съюз за неспециалисти" преподавателите вече четели лекции на плейбек, или на синбек, не разбрах точно…
Ало, пенсиите, хептен ви забравих, бе, злото да ви забрави. Абе, верно ли сте на 169 мегахерца? Да знам, къде да излъчвам, щото в интернет явно не щете да идвате…
----------
*Заглавието не е опит да дразня наново привържениците на г-н Костов. Нищо, че той ни управляваше успешно четири години, а е и доктор (малък) по математика. Просто исках да съм сигурен, че ще искате да разберете що точно там няма нищо и ще прочетете текста до края. Щото стана хубав текст.

64 comments:

НАДо said...

ДОЛУ ПАРТИИТЕ, СВОБОДА И РЕД ЗА ГРАЖДАНИТЕ!!!

НАДо said...

http://vhod.awardspace.com/index.php?lng=bg

Anonymous said...

Прав си!
Анархията - майка на реда!

Anonymous said...

След бюреков опраскали и милен кренвирша.
Артилерията бие в журналистическите редици.
Криза е.
:-)))
Шопара

Anonymous said...

Докторе,
Пенсионерите са ти благодарни за топлите чувства и приятелските съвети и напътствия, с които ги даряваш, макар понякога и да си грубичък към тях (в перспектива, все по-отдалечаваща се - нас). От вчера обаче трябва да бъдеш по-внимателен - могат да те вземат запас (я в Авганистан, я в Иран).
Митак

Unknown said...

Напълно споделям казанато за докторките степени. Защитата на докторска степен бележи края на висшето образование и е свързано с къртовски труд, друг е въпросът дали искаш да се отдадеш на изследователска дейност и респективно да се целиш във върховете на научната кариера. Това пък е свързано със сизифов труд. Освен това, по отношение 'темата Костов' - правилно авторът напомня до какво ни доведе това 'управление' - унищожаването на варненската корабостроителница е също 'негов продукт'. Въобще не бива да прекъсва припомнянето, защото напоследък личността Костов отново се опитва да дава съвети, мнения и да привлича вниманието към неприятната си физиономия...

Димитър Димитров said...

Докторе, не обиждай математиците!!! Ние сме единствените други (освен фармацевтите) които излизахме от университета със звание "магистър".

ВИИ "Карл Маркс" ако е произвеждал доктори / кандидати на нЕуките, то не е било по математика, а по икономика, така че "любимия" И.К. може и да е бил кандидат. Както се казваше навремето, "заменям трима преподаватели по икономика от ВИИ за ракета Стингер".

Anonymous said...

"брвама" внимавай кво пишеш за Костов, щото Мишока и Грънчаров ей сега ще залеят форума с дитирамби за успешното му управление.Иначе Док получаваш дежурното евалла и браво!

Anonymous said...

Да плювкаш Костов повече от Виденов и Станишев, взети заедно не говори добре за теб, Докторе. Костов си е Костов, но България по негово време имаше най-човешки вид. Мутри и митничари се бяха поснишили. Не ли?

Anonymous said...

Щом питаш, да ти кажа, НЕ! Просто споменатите от теб паразити имаха по-човешки вид, което се дължи на добрия синхрон с властта. Виденов и Станишев са безспорни гниди, проблема е че напоследък някой магарета се правят на бели коне и мечтаят Костов да ги яха. Грънчо и подобни глупаци са без никакво значение, ама гледам че и на мавъра пак му се е дояздило, а това е страшно. Не ли?

НАДо said...

Пфу по всечке властвали в бкпстан!?ПФУ по Гаргамел, който ги увековечи!?

Anonymous said...

Верно е станал хубав текста, д-ре!
Особено тънката шпакла на ББ - прав си, виждаш какво става - сега и Миленчо ще я кара на блог-че.
А пък логопеда търпял Лора за 20000лв на месец.
Ти за колко търпеше Кръстева(ако не е тайна)? Злите езици разпраят само за 8000.
Е, логопеда е бил по на далавера.
Но той пък беше по-десен от теб.
Виж там, засили десното във вид на Гражданско Общесво, че иначе лоши години идват - знаеш го.

Anonymous said...

червенячета, такъв- онакъв, ама ако не беще костича - сега да сте редом до беларус и да ви управлява някой казашки губернатор - то не че станишката не беще такъв, ама нейсе. обичате си вие казашката нагайка и това си е

НАДо said...

ПФУ по Гаргамел червенячето!?

Anonymous said...

Майката на "сините" за "Граждаското Общество":

"There is no such thing as society: there are individual men and women, and there arefamilies."

Margaret Thatcher

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Егати шпаклата! Да кажеш на някой, че е пълен некадърник. Но щом казваш... Пък ако съм вземал, колкото си чул, но въпреки това съм напуснал и съм излязъл на свободния пазар, не мислиш ли, че заслужавам мъничка похвала, а не порицание? И сега си вадя хляба с денонощно писане, та че намирам време да радвам и немалкото посетители на този блог.
Но понеже не искам да хванеш някоя болест на кръвоносната система, ще те успокоя, че не съм вземал толкова. И на половината не съм вземал. Въпреки че, попитай читателите с по-дълъг стаж, моите текстове основно продаваха "Експрес", а донякъде и "Монитор"...
Освен това, като напуснах, Кръстева ми предлагаше все пак да ми издаде третата книга, беше обещала. Съжалявам, че й отказах. Сега щях да мога да доказвам на такива като теб, какво съм писал за червените мушмороци, когато бяха на власт. Но сега не са ми интересни. Сега ми е интересен Крали Марко и играещите поддържащи роли около него.
Та такива работи.

Anonymous said...

До синьото смърфче:
Па той костуф открадна и нагайките и беларусите бе...
Допре, че е бил само "Червен Кандидат Член" - преставям си ако беше станал "Червен Цел Член" как щеше да крадне.
Няма се косиш - "Времето e Ваше!"
Девиза на ретардите.

Светла (една от всичките) said...

"И народът бавно и полека се учи, че като протестира, нещо постига. Щото досега бяхме свикнали..."

Ами не е точно така. Учените от БАН, големите доктори, професорите и другите преподаватели в нормалните университети, както и още някои сапиентни индивиди, вчера за пореден път се убедиха, "че колкото и да протестираме ние, Те си правят каквото си искат." Особено когато става дума за едни пари...

Anonymous said...

Бъзикам се бе, д-ре!
Разбира се, че оценявам това което правиш - Благодаря за което!
Ама да кажеш, че ББ "отстъпвал" на "Гражданското общество"...
Отстъпва колкото да ни пита Дурекса с мирис на малина или на праскова го предпочитаме.
Жив и Здрав!
Шопара

Anonymous said...

ТФ,д-р, с двете си ръце потвърждавам/пиша, аз съм един от тези които купуваха Монитор само в неделя и Експрес единствено и само заради твойте материали и въпреки цицорестите фотоси до тях. А пропо заради тях много се срамувах да те четя в градски транспорт. Как да им обясниш на малките какво точно гледа пенсията
ТТ

Anonymous said...

Надявам се стажът ми на твой предан читател да не го поставяш под съмнение.
А колкото до книгата - ами доколкото знам една книга се издава за 2 - 3000лв.
Пусни една сметка - и всеки да даде колкото може.
Да докажем, че правим това, което говорим.
Щом Иво Беров си намира спонсори, надявам се за теб да има поне 10 пъти повече.

Църни Шопара

НАДо said...

Алеле, ама Шопаро е прав!?Беров си намирал спонсори?!?Ай ай ай въй?!?....ПФУ Гаргамел(да не забравя)!?

legrandelf said...

Вълнуващо! :))))))

el loro said...

Абе идеятя на шопара заслужава внимание.що не се осмисли?

Anonymous said...

Докторе,знам че най-лесно,но и недостойно е да говориш срещу паднали безличности и затова не споменаваш Жан и някои други;съответно Иван е виновен за всичко и след като не е във властта от няколко мандата постоянно,ежечасно,с несекаща жар го обвиняват за всичко.Докторе,защо отсъства Доган от твоите анализи на обществено-политико-икономическия живот у нас?

Anonymous said...

statiata ne e zle ama zaglavieto hich ne e na miasto - jelanieto da se prochete tzialata ne bi moglo da se prieme kato osnovatelna prichina

Anonymous said...

"...и затова не споменаваш Жан и някои други;съответно Иван е виновен за всичко..."
Айде някой от почитателите на Бау Мангау и "министър 10%" да даде един-единствен пример за нещо, продадено от Жан Виденов с очевидна загуба за България.
Нещо като Булбанк, да кажем, дето Бау Мангау я продаде на "италианците" за по-малко пари, отколкото същата тая банка щеше да плати на държавата като дивидент в края на годината.
Срамежливият крадец Алхен поне се изчервяваше...
Пазарджиклия (бивш)
ПП - присъединявам се към идеята на Църни Шопара.

Anonymous said...

За времето на жан само знам,че заспивайки курса на долара беше един,а на другата сутрин два пъти по-висок стигна докаде 3 200лв за 1 долар,пенсиите/ало,пенсиите/беха по 4/четири/долара

Anonymous said...

Наистина д-р Филипов,защо не говорите за Доган-в всичките си текстове го СПОМЕНАВАТЕ мимоходом едва 4-5 пъти???

Anonymous said...

Верно е, че стана 3200. След като имаше посещение от ЕС. И неколко мръсни цигани обърнаха пеиките и кошчетата за боклук на 2-3 улици.
После пък дойдоха шофьорите на таксита - ударната сила на деМУРТРАцията.
И се състоя ПЪРВИЯТ ПУЧ в историята на "демократична България". Който, естествено, "не беше забелязан" никъде.
За да дойде костуф на бял кон - "С Малко, но Завинаги!"
СйеДйеСйе! СйеДйеСйе!Кой не скача е червен! Кой не скача е червен!
Сега ми яжте демокрацията!

НАДо said...

ХА ХА ХА Д-ре, публикувай един общ списък за плювАнЬЕ и да действаме коуективно, начи?!?Виде ли сА, ние от ГАНС, колко сме нанапреде с матриало, кога речем: ДОЛУ ПАРТИИТЕ, СВОБОДА И РЕД ЗА ГРАЖДАНИТЕ!!! Това изобщо не значи, че сите са мискини и маскаронки, а точно обратното КЪМ ВЛАСТ В БКПСТАН ПЪЛЗИ НАЙ-ГНУСАВАТА ЧАСТ ОТ КРИМИНАЛНО СКЛОННИТЕ УРУДИ!!!?И образите между них си се наместват по естествен начин!!?НЕ ЛИ?!?

Anonymous said...

"Д-р Тони Филипов: Бойко и Доган се договориха!"
Четете бе - колко пъти е споменат Доган само в това интервю

Anonymous said...

"За времето на жан само знам,че заспивайки курса на долара беше един,а на другата сутрин два пъти по-висок стигна докаде 3 200лв за 1 долар,пенсиите/ало,пенсиите/беха по 4/четири/долара"
Вярно, така беше. Заплатите бяха по 10-15 долара. След която врътка Шорош стана по-богат с петстотин милиона долара, Бау Мангау - с един-два (щото го беше шубе), Мафиянски - с десетина, другарят Добрев - и той с десетина. Има и други поборници за димукрацийъ и валутен борд, дето направиха пачки на гърба на бедните.
Пазарджиклия (бивш)

Anonymous said...

абе,пазарджиклия,ного си прав,за сичко са виновни циониско-юдейската сволоч и иван костов(или може би иван костов и...).И да те попитам,от коя комунистическа дружинка си(не ловна,за тех думата има първанов)

НАДо said...

Горе съм искал да ви кажа, че НАРОДА Е ОТЛИЧЕН!!?И точно и затова най-гнусавата гнус го е попълзела?!?
Пеним се вътрешно-душевно, та понекогиш не мое се изкажем баш кък требе?!Д-ре, имаш ли некоа отвара, биле против гнево, дека да е?!?

Anonymous said...

Дорогой Тони д-р, треба ли припомня или го знаеш, че комунягите се делят на два вида - комунисти и антикомунисти. За по-добра прегледност - едните са у червеничко, а другите у синичко.
Но по-интересното е, че нито едните нито другите имат какво да е общо с комунизма /за кого добър, за кого лош/.
Тази червена и синя пасмина са най-обикновени тарикати, обирджии и наглеци.
Първо беха червените, които си родиха сините, а после сините и червените си родиха Герб.
/П/едалите и /ДС/ родиха ДПС. От ДПС нищо не се роди, ама опитите за задно забременяване продължават и е спорен единствено въпросът кой точно е отзад.
Кейджиби роди дедо Цар. Дедо Цар роди Пинокио. Пинокио нищо не роди, защото го продадоха за дървен материал покрай "върнатите" гори.
Баси. То стана като Библия.
Само не ме питай къде е народа у таз "Библия". Демек - де го положителния герой?
Нема такъв!
Народа блее, блее по форуми, по форуми още по блогове. И скача. За да не е червен, ченге, юпи, дупи, седераст, педераст /опсс, това е модерно и може/, царист и онанист.
Блее и се топи, докато "библейските" герои се размножават в целия спектър на дъгата.

НАДо said...

Д-ре, замалко да заборавим!?Да те подсетим, че с цинизъмо требе да си голем деликат!?Вервам, чат си?!?Оти е са е, като ти е дошло теквоа име за статията, и малко си изпаднал у провансиализъм?!?Баш пичовската е да си кажеш ели КУР, ели изобщо да се не изселтачваш со те тоа пенис и математиката?!?Виж друг път нещо геометрично, конусовидно, некоа цомба-бомба....?!?
Тва уека забеуежка де!?Защото сме анти-евалалисти!!?

НАДо said...

Дорогойко, прав си, да му таквозим онайката!?Обаче дай програма бе?!?Само ние от ГАНС имаме, а вие бацате констатации!!??

Anonymous said...

докторе, докторе, виж кой те хвали в коментарите - 90% червенячета. твоя си работа накъде отиваш
върлаков

Верка said...

Ужас! Такова свежа и светла стая беше този блог, сега всички идиоти от другите форуми допълзяха...
Спрете да се дърлите за Костов и се посмейте, бе!
Идеята за третата книга е много добра. Подкрепа и от мен - дайте да опитаме!

superteakmoebel.de said...

Заставам твърдо зад идеята за книгата на д-р филипов.

Unknown said...

Хехе, докторе - голям си майтапчия :)
Макър и да не съм съгласен с мнението ти за Костов, въпреки че не ми се изясни защо ти си на това мнение (освен няколкото клевети на общо основание, които се въртят из Тошо Тошевската диария от време оно..) ще си продължавам да те следя попнеже си кодошлия и имаш неповторим стил. Със здраве :)

Anonymous said...

Много съм съгласен с Верка!!!
До болка си права, както е казал поета.
Атанас Василев

Anonymous said...

Доскоро се радвах, че в този блог ги няма простаците. Те го откриха и вече е ужас. Г-н Филипов, моля, пишете за нас, които Ви разбираме и ценим. Не обръщайте внимание на глупости.
Вярно за Костовите престъпления всичко не може да се изброи, но всепак - пропуснали сте да споменете Булбанк, а там заграбиха много народни пари!
Много "пенсии" Ви четат, спокойно. Аз съм от тях.

Anonymous said...

Док, чете ли го? А на финала обърна ли внимание?

http://www.dnevnik.bg/ekobiznes/2010/01/29/849960_nov_protest_sreshtu_gmo_v_nedelia/

scorpion said...

Съгласна съм с Верка
А какво би било ако право да пишат-вклочително и мнения - имаха тези които през месеца са прочели поне една книга? Ама то верно че сме демокрация- тя пък дали има нещо общо с четенето ...

KAKA said...

1. Подкрепям Верка- този блог беше много различен, започва да се пълни с упражнения по празнословене и лични нападки. Който не е съгласен с написаното в него- да не го чете.
2. Аз ще продължа да го чета както съм правила с неделния "Монитор" - не чакахме с мъжа ми да съмне и да търчим да го купим. После заедно го четяхме на глас. Когато той замина да работи в чужбина отначалото не се сетих да събирам статиите на Д-РА и после се обаждах в редакцията - чест им прави, че ми ги изпратиха на ел.поща и аз ги препратих. По същата причина купувахме и гнусния "Експрес", който както и "Телеграф" в момента има безумната идея да превърне всяко българско момиче в еротичен модел.
3.Още не мога да преживея загубата на първата книга- изпратих я в чужбина на мъжа си и там от ръка на ръка, не се върна при мен. Втората си я имам и редовно си я препрочитам.Готова съм с колкото мога да подкрепя издаването на третата.

Unknown said...

Докторе, обидно е някакси за нас, твоите читатели и почитатели, че не можеш да издадеш третата книга. Но все пак, според мен, е по-добре, че не си я издал при онези много мили хора. Такава радост ни носиш, че ще се включим с удоволствие в издаването. Само дай сметка!

Anonymous said...

Е това отгоре, д-ре, е Гражданското Общество!

"The best argument against democracy is a five minute conversation with the average voter.” - W. Churchill

Можеш и сам да си го перефразираш...

:-))))

Шопара

НАДо said...

ХЕЛП ФОР БУЛГЕРИЪНС Н А У ! ! !

Anonymous said...

Хелп-а е на 6-тия етаж на Съдебната Палата - там приема Арменския Поп.
Признаваш геноцида и те оправя...

Anonymous said...

"абе,пазарджиклия,...И да те попитам,от коя комунистическа дружинка си..."
От дружинката на Мордехай Леви. Заедно сме с ЖМЖ, Димукрацийътъ и Гражданскуту Убщиство.
Друго да питаш?
Пазарджиклия (бивш)

НАДо said...

ДА ОВЛАДЕЕМ ПРОСТОТИЯТА ЗА ЕДИН МИРЕН СВЯТ!!!
БУНТ И РЕВОЛЮЦИЯ С МИРНИ, НО СЪВЪРШЕННО ПРОСТАШКИ СРЕДСТВА!!!
ДА ОТВИНТИМ ИНТЕЛИГЕНТНО ТАПАТА НА ПРОСТОТИЯТА!!!
НАПРЕД ИДИОТИ СМЕЛО!!!
ФУЦК НОРМАЛИТЕ!!!

Anonymous said...

д-ра е член на ЦК на БКП(тс) - Българска Костовистка Партия(тесни социолози).

НАДо said...

ПФУ - СПИСЪК:
1.Целокупната мръстена сган вилняла във властта;
2.МЕГА ПФУ за всички членували в бкп;
3.УРТРА МЕГА ПФУ за Гаргамел;
4.СУПЕР УЛТРА МЕГА ПФУ за дпс;
5.ПФУУУ за царо;
6.ПФУУУууу за атакитата на Болинетка;
7.ПФУПФУ за олигархо-гербелетата....
Д-ре, е теков списък си набацай, да не се обижда Народо!!??

Anonymous said...

Недостатъчните пари за лекарства в лудницата дават отражение върху състоянието на пациентите.

Anonymous said...

Verka e prava,tuka stana kato v bunishte...Kojto idva v bloga na D-ra go pravi, nadjavam se kato men,za da izpita udovolstvie ot zvetushtija ezik na d-r Filipov i sarkastichnite mu komentari, da se posmee i da se zamisli za dneshna Balgarija i nedazite i. Ama ne - ima javno grafomani, deto tarsjat forum i si misljat, che sa go namerili tuk. Gospododa (dami maj njama, bravo), razkarajte se i ne prechete na udovolstvieto!

Nabljudatel DE

Червената Шапчица said...

Явно много желашщи има да подкрепят ТФ д-р за издаване на трета книга. Чудесно!
И ако четете внимателно щяхте да забележите че има линк "Подкрепете блога". Кликвате там и го подкрепяте. Истинската подкрепа е тиха и анонимна. И който е искал вече го е подкрепил. Така че не се правете че не била обявена сметка и тинтири-минтири.
Искрено се надявам, че Тони Филипов ще получи необходимата подкрепа от своите читатели.

Anonymous said...

D-re,
Ve4e imash posledovateli/imitatori:

http://d-rbar.blogspot.com/2010/01/blog-post_8833.html

Anonymous said...

Червена Шапчице,
Нямам толкова много пари за да подкрепям "по принцип" - така както се дава лепта в църква.
Мога да подкрепа конкретен проект - като издаване на книга.
Предлагам това, което имам.
Дали ще се възприеме - не ме интересува.
Както и не ме интересува какво, КОЛКО И КЪДЕ си дал ТИХО и АНОНИМНО.
Не съм те упълномощавал да ми ставаш "морален съдник" и да ми обясняваш как да си давам парите.


Църни Шопара

НАДо said...

Ние пък от ГАНС предлагаме всички Сатирици, Хумористи, Карикатуристи, Фокусници....да бъдат обучавани като едни нинджи!!?И така да сформират една елитна мутрационно-бабаитска част, която сама да си заработва мангизите?!?Може и чрез всичките известни криминални престъпления, но насочени само и единствено към властта?!?

Червена бабичка said...

Църни, моля, по-полека с изказа. От една и съща страна на "барикадата" сме. Шапчицата просто не прави разлика между дарението за блог и за книга.
Иначе си прав - и аз бих подкрепила от пенсийката за третата.
На вниманието на КАКА - г-жо, не за първи път се жалвате за първата книга. Дайте един имейл, за да влезем в контакт и да ви пратя копие от нея. Това почва да става практика май.

Anonymous said...

Прав си - от една страна сме.
Оставяме томахавките и пушим лулата на мира - докато още е разрешено да се пуши.
Ако КАКА иска, мога и аз да и патя моето копие от книгата. Имам и всичко на д-ра, събрано на .doc файлове. Така че мога и да ги пратя с е-майл.
Можете да ми пишете на roumk@hotmail.com.
Поздрави!

Шопарът

Unknown said...

Който ебал, ебел. Доктори в политиката няма!