1/27/2010

Всичко е за пари!

Съвсем различна ми беше идеята за днешния текст, но г-н Грънчаров, философ, ме принуждава да му отговоря.
„Докторе, за трети път те питам: колко плащат за една плюнка по Костов, ама от по-големките де, дето се наричат храчки, а? Кажи де, та и аз да изкарам некой лев, че от бедност не се живей веке...”
Упорит човек! Вече му отговорих веднъж, че плащат малко, почти си е без пари. Като турих калема, излиза, че направо по убеждения съм го правил. Никой не дава вече пет лева за Костов.
Повече ме подразни обаче упрекът в невежество. Нас, дето сме склонни да отстъпим в познанията си само пред Гуглето и … Петьо Блъсков!
„Дефиницията ти за "епифеномен" е твърде оригинална от философска гледна точка. Поздравления! Требеше обаче да провериш у речника що значи тая дума преди да дръзнеш да я използваш.”
Не сте прав, г-н философ! Използвал съм „епифеномен” в смисъла, в който се употребява традиционно. Както е обяснен и във Философски речник. Епифеномен (epi, phainomenon - “към” и “явление”) - Странично явление, което става заедно с друго явление и не му оказва никакво влияние, второстепенно явление.
В този смисъл съм казал, че човешката дейност се явява епифеномен на промяната в климата.
Чувал съм, но лично не съм чел, че някои философи (Хъксли, Ницше, Сантаяна…) употребяват този термин за означаване на съзнанието като пасивно отражение на ставащото в материалния свят. Ако и вие така го разбирате, сте прав за вас си. Вашето съзнание е „епифеномен” на Костовото управление.
Но ние смятаме, че съществуването ни в едно и също време с Костов, не е епифеномен. Костовото съществуване и управление има съществена роля за нашето. Вероятно щяхме да живеем по-добре днес, ако не беше раздадена икономиката на нашите момчета чрез Разбойническата приватизация, ако не беше даден „Кремиковци” за 1 долар на Вальо Циганина, че му се платиха и дълговете, а той изкара и 300 млн. долара от продажбата му, отделно колко източи... За авиокомпанията всички знаят… Това са емблематичните сделки. А колко останаха извън полезрението… Познавам един, пиарче го играеше по Костово, купи си заводче с рядко производство… И сега си щрака с пръсти. И вие познавате поне по един… Да напомням ли за синята касичка – РВД, за Чорни и Ершов, за „Бъдеще за Елена”, за скритите досиета на ченгетата (и на Гоце)…?
Казвам „вероятно щяхме да живеем по-добре”, защото си давам сметка, че това, което не се откраднеше при Костов, със сигурност щеше да се открадне я при царя, я при триадата… Продажбата на БТК е не по-малко скандална от Костовата приватизация. Колко да кажа, че сме загубили от тая сделка? Милиард? Не е пресилено, нали? Щото хората ги изкараха тия пари без един лев инвестиция. 3 000 имота в центровете на градове и паланки само да вземем… Но ние се залисваме по горите на царя, по пикливите му дворци… Залисват ни! А дали Бойко ще надникне в документацията на тази сделка? Си, си, както казват жабарите. Ако посредник в цялата далавера не беше Сибанк на Цветелина…
За тежкия парицид на Костов спрямо СДС хич няма да отварям дума. Апропо, защо не прочетете интервютата на д-р Николай Михайлов? Или книгите на друг върл костовист на времето – писателя Александър Томов. Дачков не ви го препоръчвам, там е малко по-сложно…
Та да се върна на началото. Не сте прав, г-н философ, да всявате недоверие в читателите ни, че ний ги хвърляме думите тъй на гьотере, без да ги познаваме. Верно, че сме от село, но дето вика един приятел, Калоян, не сме пък баш от крайните къщи…
Вижте, господин философ, ние смятаме, че поне в духовния си живот човек не бива да е мазохист. Ако не му харесва една книга – хвърля я, ако в един блог се пишат работи, дето противоречат на сакралните му истини – не ходи в него… А вие не само че идвате упорито, а и мен ме влачите във вашия си блог, там да ме критикувате по чехли. Не бива така!
Много време ви отделих, дано да заслужавате. Другите обаче скучаят.
Войната на Кеворкян срещу в. „Галерия” се издигна на нов рубеж. Във вторник Кеворк нарече вестника "парцал”, а издателя му Алексей Петров „тостолоб , който се подава от подмолието на тинята си”. И Патрашкова отговаря по достойнство. Кеворкян бил бесен, че му публикували доносите, как клепал някои от най-известните български интелектуалци като Радой Ралин, Борис Димовски, Светлозар Игов, Дончо Цончев… Как писал, че приятелят му Джимо се залюбил с Вера Ганчева, а като си пийнел, псувал българите, позовавайки се на византийските хронисти…
Лично аз, честно ще си призная, го чета с огромен страх Кеворкян. Не бих искал да прихвана от злобата, от жлъчта, която се лее от перото му. Не мога да не призная, голям журналист, но не мога и да забравя, че е творил от 1973 г. неизвестно до кога в полза на Шесто. Тоест, отношението ми е като към Костов.
Патрашкова вика още, че Кеворк се цанел за главен редактор със заплата 30 000 лв. (словом: тридесет хиляди лева), но не го огряло и сега си отмъщавал. Дето викат брадарушките, за каквото и да си говорим, накрая винаги става дума за пари. Или за арменци, което е същото.
Вън арменците!
Пардон, вън Ерменков, исках да кажа. Защото аз, колкото и умело да се прикривам, съм си десен човек. И като такъв не мога да не подкрепя призива на Мартин Еванджелиста Бойко да разтика малко някои от лемурите на БСП и ДПС от високите бюпократични етажи.
Марто дал като пример Таско Ерменков, шефа на АЕЕ.
Че какво му е на Таско? Освен дето му викат Ташко. Щото я кара работата малко… на малко име… Единственият му друг недостатък е, че много се задържа. От 2003 г. Но по негово време енергийната ефективност у нас много се разви. Помня какви мерки ни препоръча в разгара на царското управление: тенджерата да се пълни догоре, във фурната да се слага не по-малко от кило и половина месо, бойлерът да се монтира изправен... (щото много българи ги предпочитат диагонално)... Но по причина, че финансовите министри на НДСВ и БСП не позволиха да слагаме по толкова много месо наведнъж, тези мерки не дадоха очаквания ефект.
Това Ташко според мен му тръгна от Любо Дилов. Щото той нали не може да казва само пет съгласни – штлъ, штлъ, штлъ, штлъ и штлъ. Което ме подсеща за друго… За което пък се сетих от друго… Но да карам подред.
Кметът на Чирпан, който иначе е втори мандат, направил вълнуващо откритие - улица на името на конгоанския вожд Патрис Лумумба. После направил още едно откритие, и още едно - “Дзерджински”, “Космодемянская”. Няма да се учудя, ако намери „Брежнев” и „Тодор Живков”…
Но ако това в Чирпан е все пак заварено положение, чакайте да ви кажа в Червен бряг какво стана по-лани. Писал съм го в „Експрес” (днешен „Засада”), но вие едва ли сте го чели. Пък и позволено е вицовете да се повтарят, не ли? Та в Червен бряг „група граждани” предложи и общината прие в града да има улица на името на Пеко Таков, зам.-председател на ДС на НРБ и партиен деятел.
В предложението се казваше: "Убедени сме, че градът, в който е расъл, учил и живял Пеко Таков, трябва да има улица на неговото име."
Викам си мамка ви червена, недоубита… Обаче какво откривам?! Сред подписалите се е и Любен Дилов-син. Чак не повярвах на очите си! Този прогресивен млад човек, да настоява за улица на името на Пеко Таков! Прегледах два пъти списъка да не би случайно и Волен да е подписал, ама не е.
Честно, много се учудих на Дилов. В първия момент. После се сетих какво каза баща му като го питаха веднъж що Любчо е изневерил на семейната привързаност към социализма: „За пари.”
Та не съм само аз, г-н Грънчаров… Всеки го блазни парата!

52 comments:

Anonymous said...

Кеф! Но само от изречението "Другите скучаят" надолу.
Грънчаров, както се казва, "попал в газету" и сега на още по-голямо основание ще се вихри тук с надеждата да влезе в Делниците... като "достоен противник" на Доктора. Ех, драги ни Докторе, при този обърка терапията.

Anonymous said...

Не знаех, че най-долу пише, къде е заровено кучето.
Четох всичко.

Anonymous said...

Жестоко! Страхотно! Кеф голям е да чета блога Ви, Докторе!

НАДо said...

ХА ХА ХА ХААААА Мнооого съм доволен Д-ре!?Все се пазим от евалализъмът, обаче е са е ме стегна, като червена връзка чавдарче!?Винаги готов!?Тези който си ги изредил, не само че за плюнка стават, ами направо са си за нанадоле по Ф110 да изтрчат?!?НЕ ЛИ - MAIS OUI, та чак bien sur!!!

lllatch said...

hu-huhu-hu hu-huhuhuhu cool!

Anonymous said...

Жалба до секретаря на Общината
Беше ми съставен акт от полицай на общината, за туй че козите ми пасели на старите гробища. Това не е вярно. Моите кози минаваха само през гробищата но по същото време там беше пърча на Асен. Той пасеше. Моите кози като го видяха и отидоха при него защото животинките се бяха разпърчили. Време им беше. И едната коза се запърчи на един гроб с пърча на Асен. Тя не пасеше на гробищата а само се запърчваше. Но старши сержант М. тогава дойде и ми състави наказателно постановление че козата пасе а това не е правомерно. Моля да бъде отменено въпросното постановление. Кажете на вашите полицаи да се обучат да правят разлика между пасене и запърчване. Вярвам че молбата ми ще бъде уважена.
/подпис/
*
Дорогой Тони д-р, в сий случай с г-на Грънчарова и апологетите Костов-и /да се свети името Му/ - вие тоже требе се научите да правите разлика между ... пасене и запърчване
:)

Ангел Грънчаров said...

Здрасти, Докторе, благодаря ти за отговора!

Тоя път почти и за малко да ти повервам, ама не много, щото тоя път съвсем хероично си се престарал в похулването на Костов - избоявайки всички до една кеворкяново-борови-славчови-ченгесарски плювни! - и то толкова, че ми позволи да се съмнявам в твърдението ти, че почти безплатно, един вид само от душевна склонност и низост, си поплюваш върху него, ей-тъй, заради самия спорт; все пак и ний поназнайнуваме нещичко от человеческата психология, тъй да се рече. Та искам да река, че ний си оставаме с най-дълбоки съмнения относително твърдението ти, че нищичко не припечелваш от плювните срещу Костов, с които всеки ден тъй щедро украсяваш писанията си; други, примерно некои телевизионни звезди, спастриха хубави парици от упражняването на тоя доходоносен спорт - плюенето срещу Костов и срещу демократите изобщо - та не ми се верва, че ти го правиш ей-така, за едното нищо; но твоя си работа де, секи преживява както може...

По философски спорове за термини, особено пък с доктори по медицина, дето са училе навремето латински и малко гръцки, не ща да влизам, щото тая материя не е за такова ниво на обсъжданията.

Разбирам, че когато някой те критикува за нещо, не ти е приятно, тъй си обяснявам поканата повече да не идвам в твоя блог, та тук да ти се пеят и да звучат само химни и осанна; ще ти сторя туй добо и туй удоволствие, щото, от друга стана, зе да се повтаряш и заприлича на стара балкантоновска грамофонна плоча, дека се едно и също си повтаря до безкрайност. И вицовете ти са изтъркани, да ти го кажа, ао няой вече не ти го е казал. Поизчерпа се, но деррзай. Требе да се живей някак в тия сурови пенсионерски години. Тъй че загубата ми не е кой знае колко голяма.

Бъди здрав, докторе! И не страдай толкова за тоя проклет Костов де, вреди на здавето, аз ли да те уча на тия неща?! Е, знам, че се бориш за всенародната любов, а тя ти е в кърпа вързана, щото вече 10 години тоя народ беше възпитаван от продажни писачи да мрази тъкмо Костов. Тъй че, излиза, неслучайно играеш по тази струна в народната душа естествено, не от убеждение, като подхвърли, а чисто и просто от най-пошличък паричен интерес...

Anonymous said...

a be grun4arov-ti li go napisa tova ?
vai-vai...
poumnial si,pomudrial-hvala ti !
otna4alo kato poglednah-si pomislih :ee,pak li tozi !
no se za4etoh,i edvam poviarvah-mudro slovo,iztun4eno...
i to za ima-niama mesets vreme !
napravo si kazi-koi ti durza pisalkata da go napi6e6 ?
taka li se prukvat filosofi vseki mesets? aide holan !

Anonymous said...

glei sega puk da ne ti poniknat roga ot gordost !
pohvalata si e pohvala-iskrena i 4estna .
za zalost-imam predvid samo stila-sudurzanieto ne e obekt na hvalbi.
ne razbiram oba4e-kato te pudiat ot bloga kato muha bagdatska-6to vse te vle4e nasam ?
deto niknalo-tam naviknalo,znaem prikazkata,no bloga e edvam ot 2 leta !
ooook.pi6i 1
s udovolstvie 6te 4akam novi analizi.daze purvo 6te 4eta komentara ti,i 4ak togava-d-r antonov !
4estno !
budi zdrav !

Ненко Лазаров said...

Като стана дума за пари се сетих за понеделнишкото предаване на Карбовски. В него направи такава реклама на един доказан мошеник.
Става въпрос за "откривателя" Продан Христов на "лекарство" за лекуване на всякакъв вид и стадии рак.
Как може, при подобен казус, един журналист да не потърси и другата гледна точка? Дали не става отново въпрос за пари? За поредното платено предаване.
Господин Христов и шайката мошеници около него тук в България, реализират безумни печалби от нещастието и безнадежността на много хора.
Дискусиите около дейността на този самозванец се води доста отдавна, но журналиста Карбовски това явно не го интересува. Направи невероятна реклама на този измамник и то в национална медия.

За интересуващите се, ето едно място, в което има доста линкове с информация по темата:
http://www.facebook.com/group.php?gid=269582422468&ref=nf

Stefan P. Petrov said...

по едно време из форумите се подвизаваше един "писач" ама досущ като А.Грънчаров, не си спомням как се казвашв, ама и той много досаден, а, Чолаков май беше... Та думата ми е, като досади на маса хора и го забраниха навсякъде - това си е то демокрация в действие. Докторе, моля вземете мерки, или затворете коментарите изобщо, че взе да става много досадно...

Anonymous said...

Стефане, Чолака и Грънчо ги свързва само тихата лудост и войнстващата глупост. Чолака-Свериге го видях на първия ред на последния легален протест (14.о1.2010г.), беше с войнишко кепе, огромна раница и плакат с биографията му. Грънчо липсваше тотално, макар да подпръцкваше из блога си как трябвало на оружие и свободата това онова. Явно е разбрал че Костов не подкрепя изявата и се покри. Не бях учуден де, Лоханкин обича да вее знамето от сигурно и уютно място, както и Костов обича. Маската на философ-демократ винаги го спасява от физически сблъсъци с феновете, предполагам още като студент в СССР е разбрал че е боец колкото и е философ, но последното по-трудно се оборва. Та така, Грънчи, общото между теб и Костов е само шубето и външната тоалетна...

Anonymous said...

А сега като се замисля, може Лоханкин просто да иска да знае какъв е ценоразписа, щото от PR-а на Костов му казали че плащат само за големи храчки, и то ако ги излижеш целите. Кажи му че взимаш 1000 лева за лоша дума, та да гледаш сеир. Има да го ръфат охранените ротвайлери из цяло Драгалевци, барабар с разпечатките от "блога му", отделно лобута от частните охранители. Говеда като Грънчо само така ще вникнат в Костовата демокрация. И Бойковата...

Anonymous said...

Mnogo interesno,mislih si,che Grancharov e temenujkata na Kostov,a vidno ot bloga mu, e samo suh magareshki bodil.ing

Anonymous said...

Докторе, не му вдигай акциите на Грънчаров, той търси популярност, белким се издигне в очите на Костов и на слепите и си погенерира малко трафик.
Грънчаров, ти кажи защо подстрекаваше талибаните да загърбят партийните повели и да гласуват за Теодор Дечев. Нали Костов винаги е прав и рече Фандъкова да е? Що така бре?

НАДо said...

За Гаргамел има един Основен въпрос - АРХИВИ, ДОСИЕТА, РЕВИЗИЯ???!
И всеки философо-гаврещ се тъпанар, подминавайки отговора му и взимайки страна гаргамелова, в случая се проявява като чистак-бърсак урод фашоид!?То си е диагноза от червения олигофренизъм, с цвят говнян!!?Днес тези форми на сиамски олигофренчета, много ярко се уплътняват биографически(по лозановата пинтифлюшка)!!??
Мачкай ги Д-ре, де що е властник, политик, ели техен тъпанарин лизач пристрастник?!?

ЧБ said...

Стефане, не дърпай дявола за опашката! Нес поменавай Чолаков, че веднага ще се натресе да домува и в този блог.

Anonymous said...

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ направо се изкефих!Евалла докторе!Сега целия ми ден ще бъде усмихнат.Не знам дали осъзнаваш колко добро настроение и смях пръскаш, но аз със „Делниците...“ се зареждам положително за целия ден.
А що се отнася до памперса на Костов-Грънчаров, остави го да дращи.Не може да ти се върже на малкия пръст.Особено с този лежерно-диалектен стил на изразяване за пореден път демонстрира безсилието на аргументите си в полза на Костов.
Ти продължаваѝ да ни кефиш, пък кчетата нека да си лаят.

НАДо said...

Д-ре, е тоя горния, ме подсеща да те питам?!Абе защо така продължава, хората които говорят правдиво и силно откровенно, все да се намират едни мишлЯци, които ги определят за луди?!?Та, един вид авторитетно, чак до опшката на дявола стигат?!?Не мислиш ли, че и теб така даже ще те нападнат един ден, ако продължаваш с твоя смел и сатиричен изказ?!?
Нима не е видно днес, че Истината е в устата сал на Лудите?!?Откъде пък толкова критици-терапевти им се нахвърлят?!?Ами точно тази нормалната сган, не олигави ли цяла една хилядолетна Държава бе?!?С нормалните си пристрастия и уродливости?!?Нали уж си има нормални институции?!?
Та захапали нормалите Чолаков?!Шебеци прости, такета ли носите, каскети, ели бомбета?!?Войнишкото кепе е Светиня и наместо да усмивате го, попитайте си военния министър що не го е носил?!Че без него и на дипломацията скочи?!?

Anonymous said...

Докторе,
Да си жив и здрав!
Не се занимавай с Грънчо и с-ие, че тука ще стане филиал на Карлуково. Трий ги безпощадно, иначе ще се съберат всичките кадем-акъллии, дето дежурят по форумите.
Това няма начин да не си го видял, ма аз да споделя майтапа: http://wallstreet.blog.bg/novini/2010/01/26/boiko-borisov-v-rech-za-demokraciiata-i-svobodata-kolegata-c.480355
Боже, пази България!
Пазарджиклия (бивш)

Anonymous said...

ААА, едно дълго и уморено аааа, както онези по нивите в миналия век са акали продължително от труд, пот и скотско ежедневие, не от тежест в корема.
Първо - долу ръцете от Чолката, преди повече от 8-9 години и аз го мислех за луд,(че е луд е луд, де) ама е готин тип, не му знаех битието на този скиорин, май беше и не ви го пожелавам, пожелавам ви някое тънко предприятие, приватизирано по времето я на дедо, я на Костов.
Второ - докторе, много болка бе, гледай по весело на работите, че нещо няма сарказъм в средната част на стайката, касаеща милите ни управници - сегашни и минали.
Трето ..., трето може и да няма, щото и на мен ми се гади от големия журналсит Кево, добре, че не съм арменец, щях да си направя личен възродителен процес и да не завършвам на -ЯН.

НАДо said...

Д-ре, този Карлуковския аноним по-нагоре, понеже ти нарежда кого да триеш, та и мен ме подсети да ти кажа: трий само циниците, обиждащи те гадно пряко теб!?А с такива нареждащи ти гъзолизци, бъди много внимателен!?!Да знаеш, че има навалица от амбреажи между тях?!?Сега и тези пендели, на война са си разфъчкали гъзовете?!?Последното им гейче от столетната гангренничка, ги оКУРажи твърде много!!?Даже и известни манипулиращи сайтове им организира?!?
А Чоли е Велик и да е жив и здрав!!?Интересно е, той какво мисли за Грънчи-синята Доралес Ебарури?!?

Anonymous said...

Сполай ти, докторе, тва твойто са за мен пет приятни минути всеки ден :) язък само, че си оставил място за коментари, щото по форумите кой пише и по радиостанциите кой се обажда - само формените олигофрени, не ли? Към които с настоящето се присъединява и моята скромна личност, но то е еднократно и само за да ти кажа евалата :)

Unknown said...

Докторе, на какво се дължи тази твоя обсебеност с Костов?
Нима той не вдигна страната на крака от руините на Виденов?
Нима не стабилизира лева? Нима не паднаха унизителните визи за пътуване в Европа? Нима не ни отстояваше националния интерес по време на Косово (отказа и на Русия и на САЩ да минат през наша територия и да се направят бежански лагери съответно)?
Кой ако не Костов започна преговорите за НАТО и ЕС? Само и единствено заради него днес сме в тези организации!!! Да ти припомня ли кой скачаше по митинги тогава в анти-НАТО кампания?

Мога да продължа да ти изброявам плюсовете на неговото управление, но не смятам да си губя времето чак толкова, това което съм изброил дотук стига, за да се направят изводи!

Хайде сега да погледнем така омразните минуси на неговото управление.

Гледам изброяваш: "Разбойническата приватизация, Кремиковци за 1 долар на Вальо Циганина, за авиокомпанията всички знаят... Това са емблематичните сделки..."
Значи ти, точно с тези си думи падаш на ниво Слави, Кеворк, Бор и т.н. - смятам сещаш се... Просто явно си пееш същата песен като тях - отявлени лъжи, полуистини и клевети!
И Кремиковци и Балкан бяха в калта далеч преди Костов да дойде на власт! Точно маститата номенклатура нарочно ги бе заборчила преди да се сдаде власта. Избора пред Костов беше или закриване на двата мастодонта и съответно социално напрежение или продажба на всяка цена с всички натрупани дългове! Затова и се продадоха за смешни суми тези предприятия - заради дълговете! Това разбира се не беше споменато навремето, като пропагандната машина на червените работеше на пълни обороти! За сметка на това всички червени лакеи си продължиха да си пеят своето. Една лъжа повторена 100 пъти става истина, а повторена 1000 пъти става неоспорим факт, явно. След като и ти пееш същата песен, нещо много ми ставаш съмнителен!

Аз само следното ще ти кажа: В тази проядена от мъка, нищета, робско мислене т.нар. родина няма един който да е чист като сълза. Сигурно има двама души в цялата страна, които не биха откраднали ако могат. Ерго - разбира се, че имаше корупция и по времето на Костов, той от кой ли не бе предаден! То не бяха сиви кардинали, менти и т.н. знаем накъде отидоха тези елементи после - посока ДПС. Самият той си има куп трески за дялане - бидейки държавник, но не и политик - той не се научи да флиртува с избирателите например...

Както и да е, мислълта ми е следната: Не може, просто не става да приравняваш Костов с всичката останала сволоч която ни се изреди последните 20г. ! Правейки това ти разкриваш, че не си обективен, а си просто поредния, който гледа да оплюе човека, който наистина направи нещо за България последните 20г.!!!

Разбира се че имаше корупция по негово време - но се и свърши страшно много полезно за страната! Аз това гледам, а не кое ПР-че си било взело заводче, разбираш ли!?!?!

Хайде ако можеш ми изброи 3 позитивни неща, които другите кабинети са свършили през мандатите си! Така както аз по-горе ти изброих набързо няколко примера. Не може на черното да се каже бяло разбираш ли! Не може, освен, ако разбира се ти нямаш някаква скрита агенда - същата като на гореспоменатите Слави, Кеворк, Бор и т.н

Ако можеш друг път дай по-конкретно да говорим за корупция при Костов иначе ни спести пропагандните генерализации с червен оттенък - доста сме им се наслушали!!!

НАДо said...

АРХИВИ, ДОСИЕТА, РЕВИЗИЯ!!!А даже и самото влизане на Гаргамел, изобщо в парлама-мента заедно с доказали се изверги-сатрапи, е вече доказателство за принадлежност към тях, и престъпление към Свободните Българи!!!?

Anonymous said...

Mihail-e,
Не ставай адвокат на един доказан крадец-Костов.Не той махна визите а ЕС ги махна-Булгария трябваше да стане преден щит на ЕС с/у терористите от Азия и Близкия изток.Аз съм свидетел какви кражби и какво чудо се извържи с негова благословия в Плевенския край.Какви предприятия се дадоха на Сулю и Пулю,които се приватизираха отдавна за СТОТИНКИ.
Кой притежава половината Златни пясъци?-Сл.Христов в скоби Ив. Костов.
Така,че ако искаш да се превъснясаш по Костов, отвори си един блог и пиши само за него. Ако и това ти е малко, иди му духай.
Това е.
Един от Канада.

Unknown said...

НАДо: с бакшиши по душа (няма да се учудя ако си такъв по принцип, не само по душа ) дебат няма как да стане - ти си поредното доказателство. Ходи си чети Труд и не се кахъри!

Unknown said...

Евалата канадецо! "Кой притежава половината Златни пясъци?-Сл.Христов в скоби Ив. Костов." - все едно чета агент Бор...
Абе, нали имаше бели книги при Сакса - нали го бяха зараследвали Костов до немай къде? Защо едно нещо не се доказа? Защо нямаше един конкретен случай за който да кажат: Ето, видяхте ли - крал е!

Аман от малоумници!

Ами т'ва дето Чорни бил превел $200 000 на Фондацията? Всички слугинажни медии веднага раздухаха поредната лъжа. По-късно при официалното опровержение от Израелските власти, че фирмата не е на Чорни - никой дума не обели - фишека си беше свършил работата за изборите... Аз съм сигурен че повечето електорални единици (по-скоро нули..) дори не са и чули за това опровержение...

Ти да си чувал за невинен до доказване на противното? Как точно разбра че половината Златни пясъци са на Костов (супер мантрата от ранга на сделките за Балкан и Кремиковци)? Да нямаш документи нещо? Ако имаш - дай и ние да ги видим, ако не - к'во се пенявиш?! То, ако това беше истина, дали нямаше комунетата отдавна на цял свят да са проглушили ушите?
Таман и Татарчев / Велчев щяха за първи път да си размърдат задниците и да свършат нещо... Да, ама не...
Лапнишарани явно и в Канада виреели (provided they're close to a dish washing machine I suppose :) )

НАДо said...

Мишкаиле, не чета вестници от доста години вече!?А бакшиш бях за малко, когато още нямаше нито един селски селяндурин в бранша и си беше престижен занаят!?Плюс това бях от първите първи частници, с което се и гордея!?И това даже ми е елемент от Свободата!?!Толкова, че днес не ми е нужен никакъв друг източник, за да съм сигурен, че Гаргамел е крадлива прикрита червена мастия?!?Това съм си го доказал нарочно лично на мене си, чрез собствена проверка?!?Имам и доказателства, които мога да предоставя винаги ако свидетелите бяха защитени в гаргамелски бкпстан?!?Разбрали синеещи се дрогарю Мишаил?!?

НАДо said...

Забравих да спомена, че товарищ командира ти, работи перфектно с ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА!?Затова досега не се получава с доказателствата!!?Това не значи, че за хиляди българи "по места" не е ясно какво прави синеещата се комуноидна сган?!?
Обаче така и не отговори на основния въпрос: АРХИВИ, ДОСИЕТА, РЕВИЗИЯ???!

Anonymous said...

Mihail-e,
You suppose..anyways, you still could blow Kostov. И не плюй а гълтай, щото на любимия Вожд и акото му е злато.
П.С. Забравих да ти кажа, че прводачката ти не бачка.Научи английски поне като ББ и тогава се изхбърлай...

НАДо said...

Ааааха ХАХАХА ХА ХАААА!!?Ноооу коммянт!!!?

Anonymous said...

"Аз само следното ще ти кажа: В тази проядена от мъка, нищета, робско мислене т.нар. родина няма един който да е чист като сълза. "

Михаил, от Макиавели насам, а може би и по-рано, никой не очаква политиците да са като сълзи. Проблемът е в липсата на елементарна порядъчност в бг политиците. Прочети и помисли върху Закона за приватизация по времето на Костов, обилно редактиран и допълван от г-н Божков (бог да го прости). Там няма идея за честна приватизация.

Целият спор за Костов е леко безмислен. Писанията на д-ра не са против Костов, а против фалша и дебелокожието на политическата ни класа.

Чета, че Доган щял да прави стратегия за 20 години напред. Заедно с Данчо Ментата и други подобни. Много им отива, до там сме се докарали.

Със здраве и по-спокойно,
Fen

Unknown said...

НАДо: Виж само как съм те нацелил - вие бакшишите сте най-лесни...
С тебе казах че не ми е интересно да се занимавам - плямпай си на някой друг..

Виж как и канадеца е надал зор да се напсува, па да му олекне... То, зер, не е лесно да миеш чинии по цял ден... Ама и тебе съм те целнал май, а?

FYI mr. Canada Dry (guesstimation:) ) you're not the only one living abroad, but seeing how your natural stupidity mixed with pain and misery have scarred you for life, I will not dwell on your persona more than necessary.

You're simply neither interresting nor pose any mental challenge to us thinking people... Keep on cursing - it's the only thing you can do... Over and out!

НАДо said...

ХА ХА ХАААА пак пак нооу коммянт!!?

Unknown said...

Fen: благодаря за умерения тон. Нямям намерение да се впускаме в дискусии, съгласен съм. Аз рядко пиша по форуми, но нещо не се сдържах от вчера насам - просто, понеже ме кефи док, та се опитвам да вникна на по-дълбоко от ниво общи приказки, защо той наистина не прави разлика между Костов и другите. За мен има. Толкова е просто.
Иначе най-лесното е да тегля една майна и да изтрия адреса на блог-а. Но, както сам предполагам знаеш - най ти е болно за нещо, което има стойност за теб. Мисълта ми е, че док има и хубав стил и доста намясто повдига въпроси, които другаде са табу (здрасти автоцензура). Но като почне да ги нарежда едни врели некипели за Костов, почвам да се чудя каква всъщност му е агендата...

Самият закон за приватизация който ти визираш наистина не съм чел - имаш ли линк нещо, ала бала - би ми било интересно да видя ти какво имаш предвид... Мерси!

Anonymous said...

Михаил,
Пълното име на закона е ЗАКОН ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ И ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ, обнародван е 92 г и действал до 2002. Като напишеш в Google закон за....ще излезе.

Законът е 36 стр., многократно допълван и променян.

Обърни внимание какви преференции се дават на работниците в предприятието, предмет на приватизация, както и на юридическите лица, които участват в приватизацията и в които съдружници са биши служители на предприятието. Не е чудно, че някои хора се сдобиха със заводи на много умерена цена.

Ясно е, че преразпределянето на собственост не може да стане почтено. Твърде много пари има. Но като си мазал филията дебело, замълчи малко.Ама не ни сдържа, много шумим. И най-вече шумят върховете.

Fen

Anonymous said...

Докторе,моля обърнете внимание на казаното от Михаил,ако нямате спомен от онова време,има документи.Има живи хора,които помнят как стояха нещата...

Anonymous said...

Докторе,щом комунистите почнат да ти се радват,май триябва да се замислиш дали да не закриеш блога.Жалко,ама няма как.

Anonymous said...

Докторе, гледай за пенсионерите какво са измислили
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=161253

Да се обозначават на 169 мегахерца

гого

Ангел Грънчаров said...

Докторе, понеже не си ми отговорил още, позволявам си да вметна нещичко, преди да си потънал, както се полага, в дълбокомислено мълчание по повдигнатите от мен принципни въпроси - и, естествено, без изобщо да си ми отговорил на толкова неудобните въпроси, дето ти поставих. Щото съвсем не става дума за Костов, както искаш да извъртиш работите, а за много важни и принципни неща.

Е, оставям настрана и глутницата псета, които така старателно лаят и вият срещу мен, и които така угоднически връткат опашчица спрямо теб; те са много мили тия кученца и на всичкото отгоре са и безопасни, щото лаят, ала немат зъби да хапят. Та искам, многоуважаемий Докторе, щото все пак продължавам да те мисля за умен човек, искам да ти задам един най-простичък въпрос:

Нима не разбираш, че турянето на всички до един политици в един и същ кюп е изгодно тъкмо за истинските маскари, за истинските негодници и разбойници?!

Да оставим Костов или тоя или онзи, аз поставям туй принципно питане. Поставям го от най-принципна позиция, не заради Костов или заради тоя или оня: понеже, от друга страна погледнато, у Нашенско има доста наивници-шарани, които се подвеждат по подобно безскрупулно лъготене, и затуй сме я и довели докъдето сме я довели. От тоя тип са и кученцата, за които стана дума по-горе.

Та нима, многоуважаемий докторе, не усещаш, че без да искаш (или пък съвсем нарочно и умишлено, допускам, съвсем мотивирано, а именно, за парици!), служиш на ония сред политиците, които са истинските маскари, мафиоти и разбойници - като туряш всички до един политици, без никакво изключение, във все един и същ кюп?

Ще се радвам да ми отговориш, с което ще приключим кореспонденцията си; не крия, че с най-голямо любопитство очаквам отговора ти.

(Забележка: написано като коментар в блога на Д-р Филипов току-що; ще ви известя непременно за отговора му, ако изобщо има такъв.)

Anonymous said...

Грънчо, що за безполезна твар си ти? Що не се обади вчера бе, тъпунгер? Мишок скапан, нали видя какво мислят хората за теб, дори за лудия Чолак имаше добра дума, за теб само присмех и презрение. Ти май наистина си някакъв особен вид мазохист(костовак).

Anonymous said...

Интересно защо,някои хора свързват живота и работата на имигрантите с миене на чиний. Лошо няма, тъй както и срамна работа няма. Но се питам как такива смотаняци дето едва искарват, за да свържат двата края, са успели да върнат обратно в Б-я само за 9 мес на 2009 год, едни 2 милиарда лева.Естествено, че не само с миене на чиний, макар че ако ми предложат такава работа за парите които получавам, веднага бих я приел.И веднага искам да попитам:кой и колко от тия смотаняци дето се упражняват да управляват Б-я в последните 20 год.пуснат в условия на свободен пазар и конкуренция може да оцелее отвъд океана? С честен труд-едва ли. С откраднатите от всички Българи пари-да.Ами като свършат парите какво? А по вапроса кой и защо плюе Костов-ей, нали затова има свобода на словото-за да си кажеш мнението.
Далеч съм от мисълта,че Д-р Т. Димитров плюе за пари.Дори да го прави-евалла за елегантния начин.
Костов отдавна е бита карта и провален политик. Но тъй като в Б-я живеят и гласуват хора с къса памет, затова резултата е един и същ в последните 20 год.Няма да се учудя ако пак стане МП.
Айде стига толкова, че трябва да натискам стопа на миячната машина.Ресторанта затваря...

НАДо said...

АРХИВИ, Д0ОСИЕТА, РЕВИЗИЯ???!!!
На този въпрос нито Гаргамел отговаря, нито некое от тъпите му щрумпфалета?!?

Anonymous said...

"Mihail said...
Докторе, на какво се дължи тази твоя обсебеност с Костов?
Нима той не вдигна страната на крака от руините на Виденов?"
Помним и руините, помним и вдигането на крака. Три хиляди лева за долар, заплати по петнайсе долара, Шорош забърса къде половин милиард, а Бау Мангау направи първия милион. И нали е аджамия, наблъска го в куфар и лично отиде до Швейцария да го крие в тайна сметка. Та го гепиха на границата, разясниха му правилата на играта и оттогава ходи на задни лапки и слушка.
Третото поред ограбване на народа от Луканов и котилото му.
Грънчо Принципа, ти май се вземаш на сериозно? Оди изрини тротоара от снега, ще те поотпусне.
ПП - Докторе, май познах...
Пазарджиклия (бивш)

Anonymous said...

Много демократи се изредиха да ни управляват, но накрая един милиционер, един човек с тоталитарен рефлекс (...) ще даде небивал тласък на гражданското общество...Прав си Д-ре Тони.Преди 30-тина години, когато отбивах дълга към родината, имахме един старшина, който за щяло и нещяло повтаряше:ей,тъпънари,може да имате дипломи големи колкото КПП-то, ама тук командвам аз-старшината с 8-ми клас. Не с променили много,нали?
А на колегите Костовисти и да им обясняваш, че това с инфлацията през '97 беше сценарий, няма кой да те разбере.Който и да беше дошъл след Виденов щеше да свали цената на долара, тъй като първата фаза на кражбата беже приключила.
Д-ре Тони, със здраве. От утре сменяме флага отдясно.Връщаме се пак под кедъра.

Anonymous said...

Гусинът Грънчаров се изживява като проф.Балан и сигурно смята Костов за Стамболов.Какво изкривено съзнание!Но е добър фанатизиран дразнител.
Д-ре,не превръщайте писанията си в частен спор.От това губи остроумният Ви стил.
Поздрави от Германия!ваша почитателка

8 zh Team said...

Такъв интересен блог няма смисъл да се прави зорлен на скучен с един безсмислен спор. Все едно, че на радиото приказваш.
Та какво беше това за улиците в Чирпан? Надявам се, става дума за едно време, защото ако е за настоящето, лошо. Димитровградският вилает е достатъчен да поддържа червения пламък.

Anonymous said...

Dottore,това си го улучил в десетката:"...За авиокомпанията всички знаят…".Но си позволявам да те изненадам с продължението:"да плямпат".Не искам да те слагам в кюпа,дано да знаеш нещичко,ама явно не искаш да го споделиш.
И в подкрепа на Mihail по-горе,да споделя:Авиокомпания Балкан ЕАД,най-известна сред пишещите/щото сега всички пишем,нали/като БГА Балкан,каквато никога не е имало,беше отдавна изстинал труп,зелен и в напреднал rigor mortis,когато започнаха опитите за приватизация.Имаше два,на втория се хванаха само евреите.По това време любимият на всички пишещи за целите на аргументацията труп вече имаше 120 милиона кинта дългове,които нито Костов,нито Виденов,нито предните му бяха натрупали,а той самият,на основата на безграничната експертиза и ненаситност на своите служители и ръководители.И беше останал с безнадежно остарелите и харчещи керосин като лами с повреда в карбураторите съветски самолети.И не падаше само защото беше опрян на стената.Чел съм всички измишльотини за Балкан,явно и не само аз,но пък съм работил там до обявяването на процедура по несъстоятелност,а и няколко години след обявяването му в несъстоятелност,та затуй си позволявам да се намесвам във въпроса,както би казал някой доктор,независимо от размера.И затуй като ми обясняват с апломба на живи свидетели как евреите занесли на Костов в кабинета 5 милиона/10 милиона/4 милиона/20 милиона,това според различните свидетели,де,умирам да се смея,щото това ще е първият случай в историята,когато евреи ще са се минали здравата,особено според някои от свидетелствата,защото не са могли да си избият инвестицията.
Mihail,поздрави за написаното.
Dottore,евристиката понявга подвежда.
Ашко

Anonymous said...

И на мене ми е смешно, че евреи ще се минат. Затова не са занесли на Костов, а направо са си взели от Балкан, като са си платили лептата на Говорещия с теменужки. И не знам защо забравяте първото министерстване на драгалевския наглец. Уж го оправдаха по "Сапио", но си е неоспорим факт, чедестки тирове чакаха на границата още преди да беше подписал облекченията за фондациите. Бая милионерчета, внесли предимно бяла и черна техника, се пръкнаха тогава. Костов-Спасителят... аре не нам тия.

ЧБ said...

Хаха, Грънчаров от 1 часа сутринта, Вие се държите като истерясала пренебрегната любовница. Нима очаквате Доктора да Ви отговаря на всяка Ваша реплика!? Той все пак е доктор хомеопат. Безвъзвратно безнадеждните като Вас са грижа на патофизологията.

Anonymous said...

Грънчаров е доказан идиот. Костов е комуняга, но най-полезен от всики останали. А Доктора е надпартиен, наднационален, надрелигиозен и след розите, минералните извори и бате Бойко - четвъртото чудо и седмия сърдечен тон на България!