3/19/2010

Брук е аматьорка...

„Труд” съобщава, че шефът на ИПИ Красен Станчев искал да се приватизират БНР и БНТ. Може. Но за целта трябва първо да се смени Пръмова. Техните си тръгнаха, тя к’во чака? А и Валерий Тодоров, този „слуга на президента Първанов” (Иво Инджев). Чудя се Бойко толкова ли нема в бандата кадри поне един-двама подготвени? Бареков да прати в телевизията… Не, Бареков ще я открадне…
Ако се тръгне на приватизация, трябва много да се внимава и на кого ще се даде. Щото например Пловдивският панаир се даде на Георги Гергов и сега нито общината, нито държавата могат да си вземат дивидента. Гергов им рекъл: "Бих се съгласил да се дават дивиденти само ако общото събрание вземе такова решение." И понеже той е общото събрание, та изказването му придобива следният омагьосан вид: „Бих се съгласил, ако бих се съгласил, но понеже не бих се съгласил, затова няма да се съглася.”
В. „Атака” продължава неправилно да нарича Гергов „Свинаря на Гоце”. Той отдавна вече не се занимава със свине. Но с Гоце верно си бяха много близки, което не ще да е останало без последствия. По-лани една моя позната ми разправяше, че една нейна позната била много близка с госпожа Георги Гергова. Та един ден като се срещнали, г-жа Георги Гергова й се извинила, че много бърза, щяла да прави баница: „Защото ще идват Зорка и Гецата пак да кадруваме.”
Това го напомням само като възможен коректив на искреността на Параванката да се отворят икономическите досиета.
В сегашният си вид БНТ, с тия предавания тип „шарпей” (скъпо и тъпо), ако не е бюджета, ще фалира за нула време… Докато една частна телевизия ще се съобразява и с вкусовете на хората. Ето вчера например, БНТ прекъсна „Дързост и красота”, за да предават от НС. 63 домакини само на мене ми се обадиха бесни! Прекъснаха на най-интересното, точно когато стана ясно, че Бриджит е имплантирала яйцеклетките от майка си Брук в Тейлър, която е омъжена за Ник, в когото пък е влюбена Брук… И защо прекъснаха? Щото сигур пенсионираните домакини умрат да гледат парламентарна дискусия за генно модифицираните същества... Това частна телевизия никога няма да го направи. Да не говорим, че частната (вижте БТВ и Нова) ще излъчва този сериал в праймтайма, а нема да го завре на кучето… Защото това е сериал с перспектива. В САЩ върви от 23 март 1987 г. и в момента е стигнал до 5 771 епизод. А ние сме още на 2 641, което значи, че ще ги стигнем американците най-рано след 10 г.
Ало, пенсиите, дано е рекъл Господ да му дочакате края на тоя сериал. Обаче се страхувам, че за целта трябва да живеете колкото Адам (930 г.) или Ной (900). Да де, ама по времето на Ной не е имало НОИ! Така ще ви оставят от НОИ да смучете средства 900 г.
Затова, братя, моят съвет е да разказвате на унуките първите серии. Някой ден ще си идете без да искате и те така и няма да разберат, че например Стефани се е женила за Ерик няколко пъти и още много интересни работи.
Само едно не разбирам. В този филм са го ударили направо на промискуитет (всеки с всеки). Веднъж чух (случайно) как Стефани вика на Ерик:"Но скъпи, Брук е спала вече с всички мъже в семейството..." Ако една десета от това се случи в съседния апартамент, ще се скъсате да пишете до всички инстанции! Ужасни сте, да знаете...
Музикантът Ицо Петрофф издал втората част на книгата си “Тайните на гей елита”. Съобщавал новината, че лидерът на РЗС Яне Янев и евродепутатът от БСП Кристиан Вигенин са с хомосексуална ориентация. И други такива работи… И се похвалил, че новата му творба щяла да бъде в тираж 10 000. Не съм учуден. Даже е малко.
В „Трогателна история” колегата Джером казва: „Хората отдават почести на истинските певци едва след смъртта им – и то на тези, за които още си спомнят… Каква полза обаче имат от всичко това те – умрелите от глад? Ти си талантлив, ти си гениален, можеш да спечелиш богатство, разкош, власт, мека постеля, изискана храна. Ти можеш да станеш велик в очите на тълпата, можеш да се прославиш и да слушаш за славата си със собствените си уши. Работи за тълпата и тя веднага ще ти плати. Заплатата от боговете се чака дълго.”
Тълпата… Един от големите й познавачи, Финийз Барнъм, казваше: „Всяка тълпа има сребърна подплата”… Между другото точно той за пръв път през 1842 г. „открива” морската сирена, любим сюжет и на съвременните вестникари. И оттогава нема-нема и току някъде пак я открият…
Никой не се е разорил, за това, че е подценил вкуса на тълпата. Пиши как Лили Иванова е правила свирка на Емил Димитров и 10 хил. тираж ти е гарантиран…
И същевременно чета, че една от песните, които най-много харесвам - „Губя контрол” на Миро, донесла на авторите си 292 лв. (Словом: двеста деветдесет и два лева).
И Патрашкова спретнала набързо една книжка - „Бойко и Алексей. Моята истина”. Чета, че там казвала, че отношението на Трактора към Цветелина Бориславова било „категорично положително”. А към Бойко, леко да се не съпнете, „фанатично предано”. Дето викаше Айнщайн, „Не е лесно да се каже какво е истината, но лъжата се разпознава много лесно.” Е, поне аз я разпознах в тези редове… Но пък от друга страна всяка книга казва някаква истина – една казва истината за героя, друга – за автора…
И изобщо в медиите – Брук до Брук… И до тях онази е направо аматьорка.
Афера.бг пише, че допреди няколко месеца Сашо Диков публично нападал Дудука за това, че е взимал пари под масата в БТВ. А сега изведнъж му станал първа дружка, дори редовно давал интервюта за сайта на майничката. В понеделник вечерта Диков получил информация от свой източник, че в един ресторант един съдия бил на една маса с един брат Галев. И понеже трябвало спешно да се реагира, Сашо се обадил на Дудука да прати екип.
И „Афера” пита: „Защо, Сашо?!”
Томова, ти наивна ли си, или се праиш? (Томова е собственичката на сайта.) Защото моментът е изключително важен, сюблимен! Трябва да се удари съдът и да се услужи на Бойко и Цецко! А защо и Диков се включва, това цяла София го знае. Щото много е задължен на Бойко. Диков се беше набутал с апартамент в една кооперация, ако се не лъжа в „Малинова долина”, дето нямаше канализации, тоци… Изобщо беше се изпържил, та кметът Бойко даде едно рамо… Бойко услужи и на други отговорни журналисти, които и до днес му се отплащат. На кой пътя асфалтира в Симеоново, на кой съседно общинско парцелче присъедини на далавера… И хората са благодарни.
„Афера” обаче продължава да наивничи. Призовава Дудука „да излезе и да каже откъде има пари да направи „верига от сайтове“ и да наеме офис на най-скъпото място в София – срещу Народното събрание.
Ще каже, бе! Той още отначалото щеше да каже, ам никой не попита…
Тук според мен хипотезите са две. Всъщност, може да е и една само… Първата хипотеза е, че парите са на Дилян Пеевски. Втората хипотеза е свързана със сериозното медийно портньорство на Дудука със „Стандарт”. Всяка простотия от сайтовете му излиза едно към едно в „Стандарт”. През близостта на главната на „Стандарт” Бозукова с Пеевски двете хипотези се събират. Писах ви какво ми съобщиха – че казала на планьорка за Пеевски да се пише или добро, или още по-добро…
Голяма помия стана в медиите, да знаете. Напълни се с духовни педерасти. Позволявам си този израз, защото СГС отказа да го определи като обиден. Расате рекъл лани на Сидеров "духовен педераст" и оня го дал на съд. Но съдът решил, че „въпросното словосъчетание е ново в българския разговорен език и е много трудно да се каже дали е обидно или става дума за личностно определение на човек, в смисъл неморален, непостоянен”.
Та за помията в медиите. Гледам данните от изследването на НЦИОМ. Едно, че то (по причина на бюджетния характер на изследователската институция и прякото й подчинение на Тетка Цачева) веднъж вече е „кръщавано” на изхода, но и вестниците го кръщават повторно. От НЦИОМ твърдят, че доверието в кабинета било паднало само с 6%. Но това читателите на „Стандарт”, „Монитор”, „Телеграф”, „Експрес”, „Политика” и т.н. няма да го научат никога. „Стандарт” е потърсил любезно изместен ракурс. Дума не става за спад на доверието. Коментира се, че лани 58% очаквали, че няма да могат да си плащат сметките за ток, вода, парно и почти никой не останал излъган в очакванията си. Сега 56% настина не могли. Лани 51% предполагали, че ще се наложи да си ограничат покупките, но действителността надминала очакванията. Още 4%, които лани не очаквали, сега им се наложило да ги ограничат. „Монитор” пък изобщо не си играе на „Цуни ме по гърба”… В смисъл да започва отдалече. „Две трети вярват на Бойко”. Раз-фрас! Дори симпатизантите на БСП не криели одобрението си за Цецко. Поне половината червени му симпатизирали. (Чухте ли, че Цецко щял да иде да подкрепи протеста на колегите си? Не разбрах срещу кого.) За Дянков, понеже е много трудно да се намери някой да му симпатизира, та „Монитор” го погледнали през ГЕРБ – ползвал се с твърда подкрепа на привържениците на партията си, като след сблъсъка му с Първанов зад него са застанали приблизително 60% от тях. От което, за внимателният читател излиза, че и вътре в партията 40% не го харесват…
И пак ще кажа: ибрикчийството е майсторлък, отговорна работа. Можете да видите текста ми със заглавие „Чаламба”. Едно невнимателно движение и си… на другия бряг. И то не като духовен, ами като реален педераст.

9 comments:

Мери said...

"И пак ще кажа: ибрикчийството е майсторлък" - така е, Д-р, бих добавила обаче, че не ти ли е вроден педераслъкът, т.е. предаден ти по родова линия, нищо няма да излезе. Не познавам читаво дете на комунисти, честно. Както се знае на нас, дето искаме да караме по правия път, щото сме много отворени, ни е тежък животът. Та веднъж-дваж си помислих и аз да опитам в посока горе посоченото качество "ибрикчийството". Останах си само с мисълта, не става. А една приятелка преди години ми казваше:"Ако си знаеше устата, нямаше да си знаеш парите!" Много бързо си смятам парите. Поздрави!

Anonymous said...

Uff, doktore...

dva dni chakam za spisovanieto ti, pak to stanalo edno osobeno tiagosno, sigurno zashtoto poznavash Bruk i rodninite i ot parva raka. ne che ludostta ti ne e mrachna, ama dnes si nadminal sebe si. stana mi kaustofobichno niakak... ne moje li malko po-optimistichno, po-vedro? da rechem neshto za fidoska ili tetka? ili za sabranite sachinenia po politikonomia na BB? ili za umencho?

karash me da naleia ot zarana. ne che ne e petak, no imam rabota...

pozdravi,
r

shoki said...

Абе и аз минавам за моабетчия(в мойта си компаниика,7-8 човека) ма ти си Ас дофторе.
Скъпо и тъпо-неОчаквано добро попадение.
Жив и здрав!Успех!!!

П.П.Живи жаби,вика един комсомолец от входа.

Н.Никифоров said...

Като направиш пауза и после се превивам от смях дважди повече...
Насъбира ти се, отлежава и един такъв плътен вкус придобива...

Anonymous said...

Уважаеми колега, терминът „духовен педераст“ хич не е нов, даже!
Този лаф принадлежи на известния търновски адвокат Ангел Кънев(лека му пръст), известен още като българският Оскар Уайлд! Когото и да попитате от старите търновци, които помнят и още цитират Ачо, ще ви разкаже безброй увлекателни истории и лафове от края на 60-те и 70-те години на миналия век, излезли за първи път от устата на търновския адвокат Ангел Кънев.
Преразказвани и цитирани и до днес от малцината му останали съвременници из търновските кафенета и механи.
Един от тях съм и аз.

С уважение: Д-р Лефтеров от Франция, бивш търновец

Anonymous said...

Д-р Тони,къде е текстът на Чаламба, която се споменава в края ?

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

http://delnicite.blogspot.com/search?q=%D0%A7%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0&updated-max=2009-04-24T09%3A22%3A00%2B03%3A00&max-results=20

Дитье на комуняга said...

Остава ни да си публикувате и снимката, госпоице Меро, да Ви видим големите, прекрасните, снежнобелите, пухкавите ангелски... крила.

Anonymous said...

"И изобщо в медиите – Брук до Брук… И до тях онази е направо аматьорка."
Е това направо ме изкефи - и истина и верно значи!!!
Да си здрав и с късмет Док, че както знаеш и ония на Титаник били здрави, ама без късмет!!!
Атанас Василев