2/18/2010

Бор до Бор става гора

От Българската асоциацията по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП) направили „Любовни карти” за децата. На всяка карта от тестето е изписан въпрос. Например на седмица купа било написано: "Що е мастурбация?" Отговарящите трябва да избират между "кръводаряване", "маслена торта" и "самозадоволяване”.
И така децата, играеки, ще се ограмотят сексуално. Правилно, те трябва още от малки да научават за презервативите и къде се слагат, а не да растат с погрешната представа, че се слагат на човката на щъркела, каквито погрешни схващания се ширят в българските детски градини...
Директорката на БАСП д-р Радосвета Стаменкова съобщава, че засега у нас едва в 157 училища се провеждали часове по сексуална култура, докато в скандинавските страни и Англия това отдавна се правело и абортите в ранна възраст рязко са спаднали.
Така е, само че там знаете ли какво правят? По-добре беше да не знаете, ама съм принуден да ви кажа. От 2005 г. във Великобритания провеждат програма на обучение на децата в алтернативен секс, тоест със свирки (фелацио и кунилингос, казано по народному). И така ги учат да се предпазват от бременност и СПИН!
Ало, пенсиите, знам, че сте възмутени. Но какво ще кажете, ако ви съобщя, че в сексшоповете хит е надуваема бабичка без зъби, за фелацио на гол венец? Ей, светът се мени, не седи на Априлския пленум!
Много обичам здравните съвети във вестниците. Разбира се като вестникар знам, че човек, ако им се доверява прекалено, може да си иде от печатна грешка. А също и от неграмотността на репортера. Боже, като знам какви хора сме карали да пишат здравните съвети…
В „Стандарт” съветват как сутрин пред огледалото да си правим профилактика на венците в три стъпки:
1. Издувайте бузите и правете 10-20 дълбоки вдишвания и издишвания през носа.
2. Изплезете се с цялата дължина на езика си 10 пъти.
3. Захапете парче картон и го стискайте две три минути…
Като ида пак при дентиста, ще го питам дали препоръчва издуване на бузи и кои точно… Иначе с плезенето, аз и сега го правя. Особено когато не не мога да постигна единодушие по некоя тема… Само картон не съм опитвал, ако не броим кренвиршите…
„Стандарт” съобщава с неподозирана симпатия: „Волен с Капка в Милано”. Сидеров подарил на съпругата си романтичен тур за Св. Валентин.
„Без да шумят излишно двамата заминали за Италия.”
Правилно, щото последният път Волен като се разшумя излишно и германците му спретнаха дело, което не искат да прекратят, въпреки, че той се извини, макар че не беше извършил нищо лошо…
После колегите накратко ни представят Милано – пълно било със забележителности, а също бил и прекрасно място за шопинг. „Със сигурност обаче семейство Сидерови е наблегнало на историята и романтиката, а не на шопинг манията, твърдят тези, които ги познават по-отблизо.”
Лъжете! Като дърти индобългари лъжете! Тези, които ги познават по-отблизо, твърдят, че Капка харчи като стара волга!
Що забравяте какво сте писали самите вие, например „Капка и Волен като Бони и Клайд”. Точно такива са, но понеже все пак са българи, та са по-точно като Лало и Гергинка…
Но да ви напомня, щото явно сте забравили: „Двамата много си приличат. Обожават лукса, басейните и баровете. Обичат компанията на успелите и богати хора. В обкръжението на мъже с пари или власт надминават себе си…”
А по повод романтиката писахте: „Легенди се разказват за умението на Капка да флиртува под носа на любимия, да си отмъщава по женски, да задоволява прищевките си…”
И понеже сега са Велики пости, пък тия двамата наляво и надясно се правят на много набожни, фукат се, че карат пълен пост. Във въпросната статия се споменава още, че двамата са си кръстници един на друг. И въпреки това се ожениха. А нашата православна вяра забранява да си таковаш кръщелника. По времето на Борис са рязали носове за такова нещо…
Набожни! Този набожен, ако некога завърши вишото си за поп, ще е първият дипломиран поп, който се е снимал гол, само по една шумка отпред. Една малка шумка. Та тогава бъдещият дедо поп обясни: „Човек се ражда гол и няма нищо по-естествено от това да се съблечеш...”
И понеже съм толерантен човек и признавам на всеки правото да се променя, та ще кажа, че допускам, че сега навярно проповядва, че няма нищо по-естествено от това човек да се облече… в Милано…
Наскоро попаднах на едно вестниче, което няма да цитирам, където прочетох едни работи за Сидеров… Мани, мани! Няма да го цитирам защото си свалят текстове от блога на д-р Филипов и си ги печатат без разрешение. Обажда ми се веднъж един шушляк от туй вестниче и вика: Можем ли да ви препечатваме? Викам може, ако си плащате… Ама ние, вика, сме безплатен вестник. А, викам, значи работите без заплата? Не, не, но не плащаме хонорари…
Както и да е, наглеци колкото искаш… Та за Сидеров. Цитират интервю в списание “Клуб М”, в което Болен надълго и нашироко разказва за жените си. И репортерката го пита дали има мъж в интимния му живот. „Не, няма, макар че са ме ухажвали и мъже… Не изпитвах желание, а и любопитството ми не беше достатъчно голямо.”
Жалко, малко повече любопитство и… цък-цък, язък…
Пък в списание “Лейди” от 1993 г. Сидеров обяснява какви жени харесва: "За мен жената е преди всичко сексуален обект. Аз харесвам жени тип курва. Колкото е по-тъпа една жена,толкова по си падам по нея".
Ако бях некой простак, щях да кажа… Ама нали не съм… Толкова за романтика.
А за бъдещия дедо поп… “Божиите заповеди не ме интересуват. Биха ми действали, ако действат на всички. Кой е Бог? Няма такова нещо. Аз съм си бог...”
„Труд” със зле прикрито злорадство съобщава в заглавие: „Тодор Батков бил агент на ДС, обявиха от комисията.” Усещам как авторът е искал да напише „И Тодор Батков…”, но не е посмял. Както не е посмял да съобщи, че и Тодор Коруев, дългогодишен първи зам. главен на „Дума”, е бил агент. Вероятно защото и неговото партизанско име е било „Бор”, като на техния Бор и те, за да не събуждат заспали чувства, са го претраяли… Което е глупаво. Защото Бор до Бор става гора. А зад гората не вижда бора…

13 comments:

Unknown said...

има дублирани параграфи в началото...темата е отврат...на запад ранното забременяване (на 10-13 год.)е проблем от нивото на зависимостта от наркотици, търговия с хора и пр. забавни неща

Anonymous said...

Знаеш ли, Докторе, замислих се. Какво ли й пише в длажностната характеристика на "Директорката на БАСП д-р Радосвета Стаменкова"?

Anonymous said...

Браво!
Послучай 19 Февруари д-ра ни е запознал с някои особености от характера на Сидеров-Левски и по-близката част от семейството му.
Не съм единодушен, че има защо да го прави - ние си го знаем и Сидеров-Левски и Левски-Спартак.
Д-ре, музата ти да не е кьорава - като Темида?

Anonymous said...

.......ппПААА!

Anonymous said...

сидеров е находка, събрал е в себе си алчността и търгашеството на православните ни попове, пердето на бг политика и здравомислието на пациент на психодиспансера. Находката ръководи четвъртата парламентарна група и е верен слуга на демокрацията и на бб. И всичко това пред погледа на избирателя, който се чувства като единица (електорална). Така го чувства и неговия избранник.

добре е да помислим на подобни дати (а и не само на датите) защо и как. И дали пак ще предадем нещо важно, както съвременниците на апостола го предадоха.

Anonymous said...

Все по-кухо дрънчиш, Стойко, почнеш ли да си го изкарваш на бившите си колеги от Монитор. Не че си единствен. Цялата продажна журналистическа пасмина си съдрахте задниците да злобеете по бившите ви колеги журналисти Волен и Капка. Някои дори пачки направиха. Има си и ценоразпис.
Ти да не форсира реката, га даваха парите на моста, Стойко?
Я по-добре да пресметнем какво има в днешните медии. Като махнем доносническата пасмина и като прибавим към нея многократно по-голямата група от "журналисти", които по член едикой си не подлежали на "осветляване" - какво изобщо остава което да не е било слугинска мърша на ДС?
5 години си изповръщахте червата да плюете по Сидеров. Е, това направи ли ви по-малко ченгета от ДС?

Anonymous said...

Солидаризирам се с другаря от 12:41 AM. Долу ръцете (и писалките) от героите на прехода - агенти на криминална милиция! Щото ич не са много, тъй да знаете - Коцата, Ема Коша и Болен Лидерова. Последната е вербована от Богомил Бонев с два шамара, на компро - за разпространение на порнографски снимки.
И ний сме дали нещо на света!

Anonymous said...

Д-ре,
Виде ли кат настъпи хавното Сидеров-Левски какво стана?
Невероятна е народната Любов към този Титан на Национализма и Патриотизма - веднага се разсмърдяха.
Сидерката не им направи тая година едно митингче - да си изкарат енергията.
Вместо това - българинът Вежди Рашидов произнесе слово послучай обесването на Левски от турците.
Може да се каже че не само икономически и юридически държавата България престана да съществува - вече не съществува и идеологически.
Евалла демократалаар!

Anonymous said...

Докторе, прави ли ти впечатление, че ямболии нещо избягват темата за техния изтъкнат съгражданин Боленчо? Като че ли се срамуват от него. А и на изборите го показаха!

Anonymous said...

lp

Anonymous said...

бившите ви колеги журналисти Волен и Капка

Волен и Капка са толкова журналисти, колкото Станишев - мъж, Бойко - десен аристократ и Костов - чаровник.
Оди се пери, келеш!

Anonymous said...

Обидите нищо не променят, освен да подсилят истинноста на написаното. Волен Сидеров категорично не е идеален и слава Богу. Идеални са тези, които ви дундуркаха 20 лазарника и ви сменяха бибероните на 2 или 4 години да не се задавите от лиги и кашлица.
"Чичо, защо кашляш?"

Anonymous said...

Долу ръцете от Левски и Св.Капка!
:-))))
Като се сета. че тоя ямболски каунь още си продава "книгите" - и ми става много смешно.