2/17/2010

Нали няма да ни боли?

Вестниците съобщават, че в Хан Крум една кокошка снесла две в едно. Едно много голямо яйце и вътре още едно нормално. Горката кокошка…
Забелязали ли сте, уважаеми читатели, че журналистите много обичат да ни информират за всяко необичайно яйце. Аз така научих, че в Ямбол една снесе 163 гр. яйце, при нормално 60, в с. Бобешино друга снесе червено яйце (беше по времето на Станишев), после в Куба се снесе яйце от 171 гр., с 1 гр. повече от Гинес…
Ало, пенсиите, знам, че са Велики пости, но мисля, че Господ ще си затвори очите за едно яйце. Той за какви по-големи работи си ги затваря. Закуска без яйце не е пълноценна, ей!Древните римляни са закусвали ab ovo usque ad mala, тоест, почват с яйце и свършват с ябълка. И днес някои надвили си на масрафа пенсии, като английските и френските, така закусват. Всъщност, знаете ли каква е разликата между тях и вас? Английската пенсия като стане сутрин, иде до хладилника, отвори вратата, вземе две яйца, свари ги, изяде ги. Френската пенсия иде до хладилника, отвори вратата, вземе две яйца, направи си омлет, изяде го. Българската пенсия иде до хладилника, отвори вратата, почеше си яйцата и я затвори. И изяде едно ниско маслено...
Баш по Великите пости дедо Йоаникий Сливенски и дедо Неофит Русенски се изпокарали за свещи. Дедо Йоникий обвинил дедо Неофит, че не използва продукцията на синодалната свещоливница и така ощетява касата на църквата. Това, братя и сестри, оказва се, едно от най-големите престъпления според чл. 241 ал. 3 от устава на църквата, който предвижда отнемане на сана, ако некой дедо поп не купува „само легитимни свещи”.
И ние чакаме църквата да ни напътства. Вече не чакаме, де…
Мислите ли, че свещите могат да се делят на легитимни и нелегитимни? Или, че на Господ му пука кой е лял свещите?! Според мен на Господ не му пука дори дали вярваме в него, стига да спазваме заповедите му. Да не убиваме, да не крадем, да не лъжем… Главно тия трите, не вярвам много да държи там на това за жената на ближния…
Пък аз днес, да ви кажа, бях на зъболекар. И се случи мъж да ми пили зъбите. Реших да тествам една обезболяваща методика, която даде изумителни резултати. Преди докторът да ме напъне с машинката, му разказах един виц: Един човек отишъл на зъболекар. Докторът го турил на стола, нагласил си го и тъкмо да го почне с голямата бургия, оня се протегнал, хванал дентиста за тестисите и учтиво попитал: “Нали няма да ни боли, докторе?”
Та моят доктор, освен дето през цялото време внимаваше да е извън обсега ми, също така и извънмерно се стараеше да не ме заболи. Верно, не ви лъжа.
На митницата във Варна разкрили най-голямата контрабанда на цигари за последните години. Лично Дянков отишъл на място да види. И като му казали, че контейнерът е разтоварен от кораб на швейцарската компания МSC, регистрирана в Женева, той се пошегувал - „Там има голямо море”.
Нов е Дянков по тия места, не знае как стават работите. Едно време Косьо Самоковеца си пишеше на фактурите: „По море франко митница Самоков” и винаги му стигаха. Така де, митничарите да не са длъжни да знаят, че в Самоков няма море. Това, между другото, ставаше по времето на Костов. Е и след него.
Къде отиват парите от контрабандата ни обясняват от Центърът за изследване на демокрацията: „5 милиарда изпрани в политици”. Мафията вече не инвестирала в хотели и бутици, а в политици. Това било най-лесният, сигурният и бърз начин да се избелят парите от наркотици, проститутки, контрабанда. Безлов от ЦИД вика: "Това се забеляза още на изборите за местна власт през 2007 г. и се потвърди на парламентарните избори миналото лято."
Нека да мислим сега логично. Мутрите прости ли са? Те залагат ли на куц кон? Например на Станишев, или на царя? На Мартин Еванджелиста? Или пък на обанкрутилите се политици Костов и Лидеров? Значи? Само от уважение към вашата досетливост няма да назова реципиента на основната част от тия пари.
Като стана дума за цигари. Курнелия Нинова открила топлата вода. Съобщила, че СИБанк на Цветелина е единият от кандидатите за консултант по сделката за приватизацията на “Булгартабак”. Добрутро! Браво на опозиция, която върви две седмици след медиите. Поне ние тогава ви съобщихме. Даже и прогноза направихме, че не само кандидатства, ами и ще спечели.
Станишко обаче казал нещо, което и аз отдавна си мисля. Че правителството води “Булгартабак”, чиято перла е цигарената фабрика “Благоевград-БТ”, към умишлен фалит, за да се приватизира на ниска цена. Защото с вдигането на акциза делът на дружеството на родния пазар е паднал до 43%. Това обяснява защо премиерът се смили над битовите алкохолици, но не и над тютюнджиите. Така се прави. „Кремиковци” беше продаден за един долар не защото имаше огромни дългове, а имаше огромни дългове, защото трябваше да бъде продаден за $1. Авиокомпанията също.
Пък Минчо Спасов, една малко неясна за мен фигура, която съм склонен да слагам по-скоро откъм страната на относителната почтеност в българската политика, вика, че Петров апелирал през декември премиерът да разбие банковия картел, който позволявал на банките да поддържат високия лихвен процент по кредитите и да процъфтяват, докато банковият бизнес в целия свят е в криза, което било много подозрително.
Подозрително е, не ли?
Американският амбасадор пак ни информирал днес. Тоя се държи като генерал-губернатор… Рекъл, че „на тоя етап в България няма да бъдат разполагани елементи от американската противоракетна отбрана”. Много странно, да не би без да съм разбрал нашата външна политика да е станала вътрешна за САЩ?
И бялата мечка, тя пък нали още работи по стари спомени, та също изръмжа. Руският посланик в НАТО Дмитрий Рогозин напомнил, че през Първото и Втората световни войни сме тръгвали срещу Русия и, естествено, сме се оказвали от страната… на булката. И рекъл, че се надява българите да не са толкова тъпи, че да настъпят за трети път една и съща мотика…
По повод на тия два важни демарша Бойко отговори в стила на най-висшата дипломация: „Правя се, че не съм ги чул…”
Дано не преувеличавам, но мисля, че дипломатическата школа на Банкя ще задмине Пазарджишката.

8 comments:

Anonymous said...

..........ппПАА!

Anonymous said...

Г-н Докторе,
Напоследък като се ядосам от простотиите в Канада, и като си стегна куфара за България..., и като ти прочета блога на другия ден, и като че ли яда ми минава. И много "И"-та станаха, защо и аз не съм "единодушен" по много въпроси.

Анонимен от Чужденеция

Anonymous said...

Dottore,тая авиокомпания е като дъвка.Ще се опитам да дам кратък пример,осветляващ принципите на натрупване на 120-те милиона дългове.Планираме на годишна база двата големи Боинг-767,по полетна програма,разходи vs приходи,при средно затоварване от миналата година.И кво се получава?Планирана загуба от 8 милиона долАра на парче.И полетяват,щото как инак се хранят 4500 гърла?А ако се опиташ да орежеш програмата,току виж пайлотите се разсърдили и тогава ойде коня у реката.И кой го прави?Ами всички,отдолу нагоре,та до най-главния.Ние всички копахме,копахме и накрая тя си падна сама в дупката.Това май и друг път съм се опитвал да обясня.
Обаче ако на теб,многоуважаеми,и на голяма част от предубедената публика зад тези деяния се привижда нечия дълга,костелива и със закривени кокти ръка - ок,няма да спорим,щом това ви кефи
.Те и народните песни така свидетелствуват,примерно за юнака Крали Марко,и не само.
Поздрави:Ашко

Anonymous said...

Безлов обаче този път не е прав. Оплакват се бизнесмените, че политиците много забогатели и почнали да искат твърде много. Което принудило бизнесмените сами да правят партии и да влизат във властта. Което ясно се видя на изборите от 2007 и 2009.

Anonymous said...

Д-ре,
Забравил си китаеца във вица. Става китаеца, прескача тъща си, жена си и 8 деца, отива там, дето трябва да му е хладилника, почесва се там, дето трябва да са му яйцата и отива на работа.
Та помнете - когато гледате към англичанина и французина, може да се нахакате на китайското място. То май сте вече и по-долу.
Читател с двойно гражданстово(се му осатават двойка яйца)

Anonymous said...

Държавата ще възстановява ДДС на тези, които и опростят 10%. Как ли са се сетили за този държавен рекет и защо никой не го коментира?!

Anonymous said...

Ама Докторе, тя Курвелия (така й викаха навремето в М-во на външната търговия)ги разбира тези работи.Първо, чрез Костовата схема приватизира Техноимпекс, след което разпродаде де-що имаше като собственост в чужбина, пък и тук (включително един етаж от сградата на Калоян и малката почивна база в Ахелой), накрая продаде и самия ТИ и се втурна в политиката, ама вече като кадър на БСП. Така че жената е наясно с всички мръснишки мурафети. Само дето им взеха сега кокъла, та лаят.

Anonymous said...

Докторе, първата третина се повтаря два пъти- оправи го, не сме блондинки....