2/07/2010

Пътищата се правят с ходене

Ало, пенсиите, не искам да ви плаша, но „24 часа” пише: „Зима до май”.
Как мислите, що така се получава? Станишеви управляваха 4 г. и немаше ни една кучешка зима, а сега още първата на дясното правителство, ако е дясно, де, ще ви измори!
Които ме четат редовно знаят, че аз често цитирам „Притчи Соломонови”, там където се казва: “Отдалечи ногата си от злото. Защото десните пътища Господ наглежда, а левите са развалени.” Надявах се, че моите приятели пенсиите ще разберат, че са стъпили на грешен път и ще отклонят ногата си в дясно. Трудна работа, даже невъзможна! Специалистите твърдят, че и последното ритване, пак с левия крак го правят…
Аз самият, като наблюдавам десните пътища в последните години, все повече стигам до извода, че Господ ги е заебал. (Прощавай, Господи, но така изглежда!) Освен ако не е намислил с една тежка зима да ликвидира левите пътища, като ги лиши от пътникопоток. Възможно е, не ли? Неведоми са пътищата Господни…
Ако питате за личното ми мнение, няма да скрия, че според мен пред нас не останаха нито леви, нито десни пътища. Кисинджър беше казал: „Пътнико, пътища няма. Пътищата се правят с ходене.” А нас ни мързи да ходим…
Ей, ама много нахални червените, бе! Видяхте ли какво стана в гласуването за „Атентат на века”? Набутаха си техния атентат! Естествено с помощта и на др. Пръмова. Ама той и Бойко има вина. Сто пъти напомни за атентата в „Св. Неделя”... Вероятно само за него е чувал.
Абсолютни нахалници! Оня ден се изтъпанил Антон Кютев и пита Дянков що още не е изтеглил законопроекта за хазарта. И не си направил труда да провери, че изобщо не е внасян. Червените искат да злепоставят правителството, че лобира за хазартните босове. Бос по-точно.
Истината е, че няма правителство в последните 15 г., което да не действало в полза на хазартния бос. И ще разочаровам верните фенове на г-н Костов, но ще сложа и него в кюпа. Всъщност, той сам се сложи, даже оня ден си отчете грешката. След Костов първият законопроект на царистите беше за хазарта. После червените промениха отново Закона за корпоративното подоходно облагане и намалиха облагането на хазарта на 10%. През 2007 г., под лобисткия натиск на Орешарски, Данчо Ментата, Милен Велчев и др., кабинетът „Станишев” внесе предложение, което по нахалството си остава ненадминато: данъкът да стане 10%, но само върху печалбата. Която печалба може да я има, но историята показва, че по-вероятно няма да я има… Дори и червените депутати скочиха пред тази наглост, а президентът заплаши с вето.
Та викам вече да си затворят голямата червена уста! Те каквото можаха направиха. Сега е ред на Бойко. С него за хазарта имаме отделен разговор. Щото на сайта на финансовото министерство виси един проект, който предвижда данъкът да стане 25%, но само върху печалбата, т.е. в пари ще излезе наполовина на сегашните 15% върху оборота.
В демократичната си показност сегашната власт поръча на Алфа Рисърч да изследва „Обществените нагласи към бюджет 2010”. 84% от българите казаха, че данъкът върху хазарта трябва да се увеличи. Само 41% смятаха, че трябва да се вдигне акциза на цигарите, но Дянков пак го дигна. Та, ако Бойко не чуе гласа на народа, значи има някаква друга причина. Аз даже я знам как се казва, но сигурно и вие се сещате…
Дянков се дистанцира от този законопроект, даже изгони шефа на Комисията по хазарт. Но аз продължавам да мисля, че нещо се мъти.
Ето вчера чета в „Новинар”: „Държавата обяви война на нелегалния хазарт в интернет. След пушачите Дянков погва и комарджиите”.
Така изглежда, но дали е така.
Дянков вика, че оборотът на нелегалният хазарт бил 1 млрд. лв. годишно, а държавата губела 200-300 млн. евро. Няма как ако оборотът е 1 млрд. лв. да губим 300 млн. евро от данък, но не това е най-важното. Щото държавата наистина губи. Кой друг обаче губи? Губи легалният хазарт.
Въпросът е, че на мен тая война с хазарта в интернет ми се стори позната нещо. И като ровнах малко из Гуглето, та се сетих.
През 2007 г., пак под претекст, че от България изтичат годишно 700 млн. лв. за интернет залаганията, Данчо Ментата обяви, че триадата ще внесе промени в облагането на хазарта. И тогава поискаха 10% върху печалбата.
А Гошо Тъпото, шеф на комисията по хазарт, ни успиваше: “Хазартът не е в главния дневен ред на нашето общество. Все още в дневният ред са намирането на средства за ежедневна закуска, обяд и вечеря.”
Да не съм го живял това време, та да не знам, че в дневния ми ред никога не са влизали три яденета! А за пенсиите да не говорим!
Та ще изчакаме да видим как Бойко ще мине между Сцила (демек ние) и Харибда (В. Божков). Лично аз смятам да си извадя сериозни изводи от това.
„Труд” съобщава: „Роми убиха три лебеда, за да ги сготвят”.
Ще ги сготвят, та, няма да ги препарират.
„24 часа” е далеч по-драматичен: „Жестоко убийство: Погубиха три лебеда в защитена зона.”
Защитена зона?! И от кой е защитена? Те изядоха на кралицата половината лебеди, та ще се съобразяват с Поморийското езеро, че било защитена зона. Хванали са убийците, щото явно са аматьори. Професионалистите ги хващат с въдица, деликатно ги отвеждат в драките и там им шаткат главата. Англичаните се усетиха чак като направиха традиционното преброяване на лебедите в Темза. Щото там от XII в. лебедите принадлежат на кралицата и редовно се броят. Преброяването установи сериозни липси, без да е имало мор. И после се разбра, че наш катун отседнал край реката…
Пак „Труд” съобщава, че габровци вече не подарявали скъпи китки, а измислили букет, който се яде. На една малка зелка се набождат питка хляб, едно-две кебапчета, ябълки и стрък праз за украса. Можело и на жена да се поднесе, можело и на мъж.
Може, бе, що да не може! Кой ще откаже две кебапчета с питка и ябълка за десерт!
Пенсиите, ако вие сте го измислили, ще ви простя. Щото дето викаше Махатма Ганди, "Някои хора са толкова гладни, че Бог не може да се появи пред тях в друг вид, освен като хляб." С кебапче… Но е много тъпо, да знаете!
Ей, братя от последната възраст, за да ви вдъхна малко кураж в живота, ще ви кажа нещо, което упорито крият от вас. В Средновековна Италия застрахователите вземали еднакви пари и на мъжете на 20 г., и на тези над 50. Смятало се, че след като един мъж мине бариерата на 40-те, той е доказал, че животът не може да му се опре. Посребрената коса е само знак за способността за оцеляване. Вие сте се доказали по всички линии!
Айде, и все пак Господ ви обича, а и аз ви обичам. Разчитайте на нас двамата, щото като гледам, няма на кой друг. Богофона не мога да ви кажа, но Тонифонът е 0885 233 691. Звънете, пък ако е нещо важно, аз ще му предам.

20 comments:

Anonymous said...

ISTINSKO UDOVOLSTVIE E DA PRO4ETE6 SLEDNOTO:

Мъжът на фолкминьончето Мара Отварачката бе мярнат в компанията на дългобедрата манекенка Виктория Джумпарова. Пословичният с ревността спрямо съпругата си бизнесмен Митко Андонов се движел рамо до рамо с една от най-оборотните на модния подиум родни красавици, съобщи сайтът podtepeto.com.

Н.Никифоров said...

Толкова високо е летвата, че ако се засмея по-малко от три пъти на написаното от теб, го считам за безинтересно.Днес се смях 4 пъти до болка в стомаха.Ай сполай ти докторе!

alexn said...

Сто пъти напомни за атентата в „Св. Неделя”...
Гласумах за него!!! Това е най-страшния атентат със стотици загинали! 2-рия по-големина в Европа за 20 век... И този атентат показва какви родоотстъпници са КОМУНИСТИТЕ! Те са продажници...
По онова време начело с един отявлен сатрап Г.Димитров.
Така че браво за гласуването...
Нека помним какви отрепки са били комунистите!

Anonymous said...

-ре, мъча си да си представя как червена пенсия ти чете блога... Седи си значи, червената бабичка в червен балтон (парното е отдавна запечатано) и ченетата и (направени преди избухване на демокрацията) тракат – те сега чене не могат да си направят. С вперени в монитора червенясали очи бабичката чете на червения дядо последното парче от блога ти, а той опъва чайче от липа, събрана през май.
Е не се вързва, д-ре. Докато преди някой пенционер можеше и да намери някой стар блажен вестник в боклуджийската кофа и да прочете “делниците”, сега ще има нужда от компютър, а цената на компютъра обърната в кисели млека е огромна.
Та сигурен ли си, че тая “социална група” те чете? Според мен ако някой от третата възраст те чете, то по-скоро е реститут.

НАДо said...

"През целия си живот мислех, че живея в държавата на Станислав Стратиев. Оказа се, че съм живял в държавата на Кондьо." Софийско Копеле

Д-ре, Кулезич е права, че като Софийско Копеле може да се роди и развие и всеки провинциалист в тази държава?!?Обаче никак няма да му е лесно да намери Силата на точния обзор??!При теб изявата на провинциалната амбиция личи не много!?Но при феновете ти евалалисти е очевадна?!Има една връзка и с това, че сте приятели с жабока Стефанов?!
Заради копелдашкия протокол, реших да те питам по въпроса: ти и бкп, ти и колегите ти слуги на дс-олигарсите, ти и властоваците???!
Защото, че си талант е едно, но днес е важно и от кой и от какво си зависим?!?НЕ ЛИ?!?

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

За пенсиите няма да отговарям. Смятам, че те сами ще се обадят. Пък, ако не се обадят, ще смятам, че сте прав и ще намалим сесиите за тях.
А на г-н Надо ще кажа само, че е нежелан в този блог, защото така действат мръсниците и доносниците - със слухчета, интрижки, въпросчета... Както и колегата му по занятие, Грънчаров... Колко пъти да му обяснявам, че никой не дава пет лева за Костов...
Затова, ако видите в коментарите да пише, че някой е изтрит от администратора, да знаете, че става дума за един от тия два артикула...

Anonymous said...

Златно ти перото, докторе! Да знаеш, радваме се, че те има. Аман заман, недей да триеш тези, на които се заканваш, нека да се знае, че дявола съществува, колкото и да ни убеждава в обратното. А колкото за пенсиите, няма да бараш ... а сега де, кое да не бараш, ами не ни забравяй, пиши за нас, па не се притеснявай как ще го четем. Може да ми е малка пенцията, ама ти пускам смс-чето.
А, и да питам, верно ли това го пише в библията, това де, за десните и левите пътища? Ми то ако го пише, всичко требе да си е верно в свещената книга. Ще взема да я прочета още един път, че това за пътищата не си го спомням.
Голяма работа си!

Anonymous said...

Отново много високо ниво!!!

Кога ще кажете за ",д-р" - то ...
(обещахте)
Поздрави и адмирации

Anonymous said...

До последния ано! Айде стига мятане на килимчето, пардон, на кушетката, госпоице! Прочетете "преамбюла" в блога. Може и някои от старите работи на доктора, ще Ви е полезно.

Червена бабичка с компютър said...

До анонимус от 9.49 ч. Плоско, колега, плоско. Много пенсии работим при компютри. Ако ли не, децата ни носят разпечатки вкъщи. И реститутите също се облажаваме, няма спор.

Иван Бездомни (пиша от лудницата) said...

http://e-vestnik.bg/8341/mizeriyata-na-vestnitsite-ili-zashto-pisha-v-galeriya/

Ето къде е била истината, уважаеми д-ре! Мисля че направо можете да хващате пътя към галерия и да сте твърда опозиция на Борисов и Пеевски. Там, оказва се, все пак имат място и за достойни хора.

Не знам... не знам.

НАДо said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

"Много пенсии работим при компютри. Ако ли не, децата ни носят разпечатки вкъщи. И реститутите също се облажаваме, няма спор."
:-)))

Да заключим:
- значи сте хем пенсии(червени), хем още работите КРАЙ компютри (не е лошо 2 заплати - има и за мобифон);
- или пък децата ви са толкова имуществени, че имат компютри, а вие зъзнете без парно;
- а това, дето сте "реститути - червени бабички" направо е потресаващо.
Е прав си - плоско е.

Д-ра да си решава кое плоско и кое - вълнообразно.

Симеон-интереси said...

Много е приятно за четене това което си сътворил Д-ре.Хвала ти.Но за г-н Костов много,ама много грешиш.Що така,бре Д-ре?

Anonymous said...

Аз съм пенсия на 72 години. Безцветна съм. Пенсията ми е много скромна, наполовина под "тавана". Реституция няма - от град съм, но (за разлика от доктор Филипов) къщата ни беше накрая на града. На компютър - личен, работя от 16 г. и в службата ми се наложи да си купя компютър за да съм на ниво.
Виждам, че много хора се тревожат за "пенсиите". Предлагам, за да се успокоите всички, да въведеме присъстена книга на пенсионерите. Не ли?!

Anonymous said...

Д-ре,Моля отговорете ми /защото съм млад /какво точно е било ДС,и защо сега всеки реве че някой бил от ДС,до колкото зная тази служба не функионира,какви са и били целите,и какви биха Ѝ били ако сега има хора бивши ДС,чета за някакви тайни заговори на ДС,ами по тази логига всички досегашни управници са били част от същата тази ДС,понеже са заемали постове немислими за времето-без да си от ДС,или от БКП...чакам евентуално да ми отговорите..

Anonymous said...

Пак къртиш бани, Докторе!....
Жив и здрав да си!
Heller, ама не Джоузеф...

Anonymous said...

хе хе хе на д-ра му е лабава чивията

Червена бабичка с компютър said...

Анонимус от 5.08 ч, май си НАДо, но е без значение - може да съм женена за реститут, глупако! Пардон, вдигна ми се кръвното...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.