2/08/2010

И Барозу май ще излезе корумпе!

БГНЕС, позовавайки се на института Ipsos, съобщава, че много хора предпочитали да празнуват Св. Валентин с кучетата си, вместо с половинката си. Изследвали 24 000 души в 23 страни и установили, че 21% предпочитали с кучето.
Чърчил беше казал: „Чудно нещо са животните. Кучето те гледа с обожание. Котките те гледат с презрение. Само прасетата те гледат като равен.” Кога булка ти ще те погледне като равен, за обожание и дума да не става. За майка й да не споменаваме, че се ядосвам… Чувал съм някои да възразяват: „Ако кучетата можеха да говорят, вероятно бихме открили, че не се разбираме и с тях, както и с хората.” Ами те затова са ни най-добрите приятели, щото не говорят, а това значи, че не прекъсват! Кога кучето ще те прекъсне грубо и ще ти каже: „Стига си дрънкал простотии!” Или: „Пиян си, млъквай вече!” Никога. А жена ти, дори когато те слуша, пак не те слуша. Щото обратното на говоренето, казваше Мадам дьо Стал, не е слушането, а изчакването. Седи и чака удобен момент да те прекъсне. А най-често хич и не чака… Освен това, кучето никога няма да те захапе без причина. Разбира се, за да обикне човек кучетата, първо трябва добре да опознае хората и по-специално жените.
Специално за кучетата, не трябва много да ми се доверявате. Щото съм расъл в среда, където кучето задължително е от другата страна на вратата.
Агенция Франспрес, позовавайки се на свои източници, съобщава, че Барозу лично е ангажиран да разреши отглеждането на две генно модифицирани същества – царевица MON 810 на "Монсанто" и картофа “амфлора“ на германската компания BASF. И тоя ли ще излезе накрая корумпе? Стига, бе! Язък, че носи толкова дълго аристократично име, което вероятно само той си знае цялото…
Декларирам, че съм категорично против на генно модифицираните същества. Но понякога си мисля ами ако в тях е бъдещето? Представяте ли си да произведат ходеща царевица?! Като хване жегата и сама ходи да пие вода. Щото на царевицата най-тежка й е поливката. И бахчеванджията само ще лежи под сенкята и ще се провиква чат-пат – р-р-р-р, беч, беч… (Ей, да не си помислите, че съм пасъл овци като млад. Не, малко мисирки само.) Или пък се измислят дървета, които растат толкова бързо, че дори и царят да не смогва да ги осече всичките. А пшеница, която ражда повече от експортните възможности на цялото ДПС!?
Помислете малко и пак ще говорим някой път на спокойствие.
Ало, пенсиите, британски учени разкриха причината, поради която вие пътувате и пазарувате в пиковите часове. Тя е, че от скука наистина се умирало. Учените изследвали 7 500 души и установили, че тия, при които скуката е особено голяма, падали жертва на инфаркт и инсулт два пъти и половина по-често от другите. При това положение ви прощавам, че се бутате и пречите на трудещите се да си свършат работа… Ницше е рекъл, че срещу скуката и боговете са безсилни. Но аз мисля, че едно хубаво скандалче в магазина за 3 ст. ресто, или в рейса за едно място, или било където и да било, разсейват скуката поне за ден. Пак казвам, щом е за здравето, прощавам ви.
Ей, братя от последната възраст, „Дарик” съобщава: „Волатилна сесия на БФБ в понеделник”. Мисля, че не може да не ви интересува.
За малко да забравя да ви съобщя. „Труд” пише, че в полите на Витоша се открило първото частно гробище „Архангел Михаил”. Щяло да е най-модерното в Европа. Около 30 души вече си били купили парцели. Дето се вика, вие докато се мотате, хубавите места ще свършат. На това гробище има интернет до всяко място. Тъй че близките ви, даже и от Лондон, могат да ви наглеждат. Парцелът струва 7 000 евро. Предполагам, че за тия пари ще те гледат като писано яйце. Ще те преливат по три пъти на ден, а не от Задушница на Задушница…
На 11 февруари ще гласуваме за абсурдите и куриозите на България за 20-ти век. Аз вече избрах. Ще гласувам за идеята на Вълко Червенков за корабоплавателен канал между Павлово и Панчарево, който канал се е копал 10 години и после още 10 се е заривал. Щото се оказало, че ако се пусне водата, шопите ще глътнат водичка…
Много ме е страх, че при много тясно специализираните познания на Бойко, можем да бъдем въвлечени в някоя такава авантюра.
Но явно останалите българи не се притесняват. Особено тези, които са много далече и няма опасност да ги засегне. Чета как нашите в Лондон удивили кореспондента на Дойче веле с предаността си към премиера: „Проявите на привързаност към премиера бяха всъщност нещо очаквано… Въпреки това, някои от сцените в посолството изненадваха с нестандартна преданост, която напомняше на отминали тоталитарни времена.”
И цитира следния диалог:
„-Г-н Борисов, от името на интелигенцията в Англия искаме да ви подарим тази картина.
-Това орел ли е?
-Да, това е "Атаката на орела". Смятаме, че вие сте този орел...
-Ще ги сграбча ли?
-Хайде!”
Не само в посолството, много сцени и тук напомнят същото. При такава интелигенция ще стават все повече…
Днес съм решил да разочаровам за пореден ден привържениците на г-н Костов. И няма да напиша нищо за него. Пък утре, ако съм на кеф, може да цитирам днешното интервю на д-р Тренчев пред „Труд”. Ще се посъветвам с възглавницата, както казваше оня лисугер царя…

16 comments:

Anonymous said...

Като отвори дума за ГМО, докторе, та се сетих- в БАН не ядат напразно хляба си. Знам,че отдавна се правят опити, то едва ли има човек да не знае, ама да си го кажа. Отдавна правят опити да кръстосват мечка с крава,през лятото да дава мляко, а през зимата да спи, както и диня с муха, като срежеш динята и семките се разхвърчат. Не знам до къде са стигнали.

Toni Tonchev said...

Трагедия,Докторе... Както казва Георги Данаилов,всеки от нас има по един чифт цървули на тавана, на премиера са му още на краката де... Искам да кажа на Генерал-лейтенант,Кмет Министър-председателят Негова Светлост и т.н., за да е ясно кого имам в пред вид... Умберто Еко правеше с няколко междинни звена преход от свиня до Платон: свиня, четина, четка, картина, идея, Платон. В нашият случай е: гавазин, мутра, милиционер, кмет, премиер.
Иначе нищо ново, Докора е в отлична форма, за което благодарим!

Н.Никифоров said...

Пак се смях повече от три пъти.И както се спомена, формата на доктора е върхова.Сполай ти докторе!

Anonymous said...

Веселба! Но заглавието не съответства - голама скука! По-скоро - "Абе, Барозу пък може и да не е напълно корумпиран!" Може случайно да не знаеш, преди години имаше разследване за 100 млрд (МИЛИАРДА)евро окрадени от предата европейска комисия начело с един италиански мафиот.

DENI said...

Тони,ами сградата на БАН,дето КУфланд щели да я вземат? "Изкукалите" феодали ли ще пазарят?:) Само:) Или за улеснение на всички софийски пенсионери,че да не се мотат по трамваи и метро? Пълна лудница,еййй:)Да живее Левъра!

velin said...

"Или пък се измислят дървета, които растат толкова бързо, че дори и царят да не смогва да ги осече всичките."
Много благодаря! За сефте се смея на тема царя.

Anonymous said...

Д-ре,
Признай си, че това за Интернета до гроба си го измисли.
Ааааааааааа!
Много е готино!
След "червените бабички" ще се появят и "бабички олигарси" - тоже кармазъ...

Anonymous said...

Ужас!
Подминали са ме при покупката (и най-важно в списъка) на "Атаката на орела" - сигурно не ме смятат за ентелегенция (тя в Лондон нашата ентелегенция е концентрирана главно в бютифицирането и хигиенизирането на метрото и летищата).
Д-ре,
Ще те мола за една услуга.
Можеш ли да предадеш по твоите канали и източници (журналист без източници няма - дори източника да е "една съседка") на Бойко, че аз ще му пратя ориза към орела?
От едната завист не са ме включили към картината, ентелегентете му с ентелегенте...


ПичЕйДи, ЕмиБием и Андминистрейшон, ЮПиe,
Ентелегент Орелски

Anonymous said...

“Идеята да се направи море край София на пръв поглед би могла да възникне единствено в мозъка на редовен пациент в психиатрична клиника.”

Твърдението е абсолютно верно - идеята е възникнала в болните мозъци на Редакция „Култура и образование” в БНТ.

Както се вижда дори от изрезките от стари вестници става въпрос не за море,а за околовръстен плавателен канал около София.
Идеята, че София е "могла да бъде залята" подчертава журналистическия източник на сведението.
За зариване пък не може и дума да става - до към 1985 година се проектираха мостове над "Околовръстния Плавателен Канал" - части от него би трябвало и досега да съществуват в Младост.

Д-ре,
Ти поне си почти от Пазарджик - не се полъгвай по акъла на провинциалисти.
Разбира се при теб има и смекчаващи обстоятелства - социолог от 4-ти км, който си изкарва уискито с журналистика

Загрижени съкварталци

Anonymous said...

"Много ме е страх, че при много тясно специализираните познания на Бойко, можем да бъдем въвлечени в някоя такава авантюра."

Ами сключената спогодба за производство на колите с батерии, дето издържат 30 км, преди да ги заредят : )...

Anonymous said...

Аз не знам какво е казал Пожизнения Лидер на Виртуалните Профсъюзи за Мангасаря костов, но намерих нещо интересно за него:

"Преди научната си кариера работи (1974) като началник на плановия отдел в ДСО „Вторични суровини“."

Това вече обяснява защо с такъв хъс превърна всичко в България на боклук.

Anonymous said...

Оууууу, Докторе и кво сега?
Комисия по досиетата - 9.02.2010:
"Велина Михайлова Топалова (ДС, управление VI-VII-II) - секретен сътрудник – агент с псевдоним Георгиев е снета от действащия оперативен отчет през 1990 г. и е проверена като директор на Институт по социология"

Anonymous said...

"Оууууу, Докторе и кво сега?"
Д-ре, защо питат теб за това? Каква ти се пада г-жа Велина Топалова - шеф, роднина? Съпрузите ма не се смятат за роднини...

Anonymous said...

Колежка, колежка, анониммус.

Anonymous said...

ХА ХА ХА КО РЕЧИ?!Ами ся?!?

Anonymous said...

И аз имам колеги!