1/20/2010

Тя танцува едно лято...

Обяви го зам.-председателят на ГЕРБ Цв. Цветанов. Самият Борисов можело да съвместява и този пост, но този вариант се очертавал като малко вероятен. Търси се твърд фаворит.
Всички са убедени, че отношението към Р. Желева е тенденциозно; това е поредната случка, при която България не успя да се консолидира, обяви по БНТ вицепремиерът Цветан Цветанов. И европейските ни партньори бяха убедени, че това е нашата кандидатура - човек, който загърби преподавателската си дейност като професор в Магдебург. Ние винаги сме подкрепяли и г-жа Бокова, и г-жа Плугчиева, чието изслушване беше вчера в Лондон за Европейската банка за развитие, каза Цветанов.
Ние обаче политически снощи решихме да приемем оставката й и като външен министър, каза Цветанов и благодари на всички, които са я подкрепяли. Засега твърд фаворит за поста й нямало. Не се изключвал и вариант самият Борисов да съвместява и този пост, но това не било толкова сигурно. Внасянето на оставката на Желева ще стане паралелно с гласуването на новия министър на външните работи в НС, обясни Цветанов. Постът ще се заеме от човек на ГЕРБ.
Ситуацията не бива да се драматизира, но не трябва да се подценява всеки един избор и да очаква неочакваното, добави Цветанов. Комуникацията с Кристалина Георгиева никога не е преставала и този пост й отива.

Frognews.bg

12 comments:

Anonymous said...

Бойко може да бъде и външен министър. Така както е и вътрешен, така както е и парламент и кмет на София. Като му дойде времето, ще го изберем и за президент.

DENI said...

Господа,в Матрицата сме:)

Anonymous said...

Сега ще вгорчат живота на някоя дипломатическа мисия в чужбина с нейното присъствие. За съжаление мисията ще е във важна и цивилизована държава. Г-н Желев от лятото е напуснал работа и се беше приготвил да играе тенис в Брюксел. Сега още ще берем срамовете на височайшето смешно семейство на друго място в Европа.

Anonymous said...

ББ имал изключително дълга седалка от социолози (наредени са така: социолог до милиционер, милиционер до социолог).

Кристалина пък била завършила "Политикономия" - специалност "социология".
Специалността и била "sustainable development" т.е. отговаря за Подземната Авиация и Глобалното Притопляне. Но е добра - опрала е 2.2 млрд с руската мафия, което не е лесна работа.


"Първата Радка не мина!
Втората Радка - премина!"

Стара Митничарска песен - химн на взаимоспомагателната ораганизация "Митничари без Граници"(Douaniers Sans Frontieres).

Anonymous said...

„Errare humanum est” (за всеки човек е свойствено да греши) е универсално алиби, удобно забравяки продължението на Цицерон „nullius, nisi insi Pientis in errore perseverare” (но никому, освен на глупака – да упорства в грешката).
„Ди Велт” най-точно формулира грешката – как може премиерът на страна от ЕС да номинира такъв кандидат за еврокомисар. Но кога започна тъпото упорство в грешката. Може би когато бе прието оттеглянето на кандидатурата за еврокомисар, но не и оставката като външен министър. Може би когато в миналия вторник цялото кралско и ЕНП войнство начело с ББ се хвърли на амбразурата да изчисти бялото костюмче на РЖ. Може би преди месеци, когато в нашата и чуждата преса се появиха съмнения за компетентността и прозрачността на бизнесинтересите на РЖ. А може би по-рано – на 5 юни? Не знам.
Вие, Филипов д-р, можете ли да ми кажете.
Митак

българин said...

Докторе, що ще толкоз време американското знаме под физиономията ти!???

Anonymous said...

Абе аз съм потресена, тази жена днес в "12+3" продължава да отрича, че има нещо общо с провала си. Аз си мислех, че трябва да й носим бинтове за китките, а тя курназ.

Anonymous said...

Докторе, разработи, ако обичаш, темата за Cucurbita pepo. Благодаря предварително.

Ivan Ivanov said...

То знамето не е американско (то е с много звездички), а либерийско, но въпроса "Защо" остава...

Anonymous said...

Не ние сме в матрицата, а тя е в нас - знам точно и къде...


А оня със знамето - чети по-задълбочено тезисите на д-р Филипов (д-р иде от другаря доктор). В тях има отговори на всички наболяли въпроси нa днешната действителност.

Петър Петров said...

Да бе, г-н Иванов, ма пак що толкова време под фейса на доктора!!!! Щом на дофтора му харесва, ще се примирим.

Anonymous said...

Докторе,сравнавам Ви с вашият колега от ТВ-то Хаус,като говорим за власта и най-вече ББ,се сещам за себе си,тази вечер се прибирам солидно почерпен,но за моят син съм-"най-добрият татко" на света.мога да пребия скалата,3-те хикса и грамадата наведнъж,как да му кажа че не е така.И НЯМА,никога,и с БББ е така,той в НАШИТЕ очи е бащата,най-добрият-безгрешен и т.н.
В този ред на мисли,кой Би се справил по-добре?????Аз лично не зная,видяхме му рез,скамейка,която е като въртележка,този тук,онзи там.....докато налучка?????????Колко време ще е нужно...незная,АКО ЗНАЕТЕ някаква формула,моля кажете ни я?Доктореееее ...НА ПОМОЩ....Искрено ваш ПАЦИЕНТ :))))Дано четете коментс :))

January 20, 2010 10:18 PM