1/19/2010

Да бутнеш баба си по стълбите… Любезно.

„Стандарт”: „Общинари гонят стреса с йога.” Общинските търтеи в Търново така се били стресирали от работата си с гражданите, че се чудели как да намерят душевно спокойствие след работния ден. И поканили някакъв индиец, да им преподава йога.
Йога? А с тойога опитахте ли първо? За дебелата тойога съм чувал, че гони стреса веднъж и завинаги…
Колко пъти съм се срещнал с общински чиновник, винаги съм си излизал от канцеларията му с усещането, че нещо му дължа, нещо голямо… И винаги се чувствам ужасно недостоен да им говоря…
Та за тойогата, де. Чел съм, мисля съм ви и писал, че и тънка тойога помага. Доказали го руски учени. Естествено, няма да го докажат американски. Там ще ги изядат защитниците на човешките права. Казаците открили, че при бой с тънка пръчка по голо дупе се освобождават ендорфини (хормоните на щастието). Те предизвиквали чувство на еуфория, намаляване на апетита, повишаване на либидото и общо укрепване на имунната система. (Г-н кмете, вижте колко много неща могат да добият подведомствените ви лемури накуп за без пари!)
Като хомеопат мога само да приветствам един такъв природосъобразен подход при лекуването на стреса. Само искам да допълня руските учени, че това лечение, раздвижва кръвоносните съдове на малкия таз и помага и за хроничното плоскогъзие, което чиновниците неизбежно хващат.
Като тъй и тъй заговорихме за бой. Желева, дето я обърнаха на тригърба камила от бой, изтеглила кандидатурата си. Да, ама… Каква беше оная приказка, за двете работи, дето не се връщат. Спомням си, че едното беше бой.
Загубихме един благодатен сюжет… Щото през ден можехме да си вадим по една нейна фирма. Ама и тия нейните съветници! Как може, бе! На официалния й сайт, след като се съобщава кога, къде и какво е учила госпожата, срещаме следното трисмислено изречение: „През годините на научната си кариера има професионален опит в управлението на редица търговски дружества, заемайки ръководни длъжности.” Редица! А до сега се извадиха само 2-3…
Както и да е. Оторизираните органи й дадоха индулгенция за чисто кандидатстване и тя се оттегли.
Съобщиха ми, че в с. Стоил войвода, Новозагорско, камбаните били на умряло, но пък в Брюксел и в централата на ЕНП въздъхнали с облекчение… По форумите всички одобряват. Изобщо смесени чувства...
Всъщност, госпожата се оттеглила от всякъде, освен от мъж си. Обаче Бойко не я пуска като министър. Рекъл, че за ЕС не става, но за България си е екстра.
Ще кажа браво за постъпката на госпожата. Без обаче да идеализирам този акт щото, както е известно, оставки се дават, па се и вземат. А и не вярвам да сте забравили, че оня ден ви декодирах писмото на Барозу до Бузек като любезна покана към Желева да се направи, че я чакат на друго място. То прозвуча, както правилно се изрази евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, като "да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш после "бабо, защо бързаш толкова". Питаш от любезност само...
Както и да е. Фактът е факт и като такъв заслужава нашето уважение.
Лично ние й приемаме оставката и като външен министър. На изслушването Желева прояви една комплексна некомпетентност, която от тук нататък ще я следва като шлейф. Защото, справедливо или не, ще бъде приемана с подсмихване дори и в иначе добронамерени към България среди.
Все пак похвалявам и министър-председателя, макар че той в този случай прояви несвойствено за него упорство. За което си заслужава да се запитаме, но друг път, сега бързаме.
До известна степен разбираме, че той не е в състояние да оцени тази некомпетентност в нейната пълна необятност. Самият той рекъл по повод протестите на гръцките фермери: "Да си блокират пристанищата, а не границата с България. Такова нещо няма и в Сомалийския залив".
То и такъв залив няма, де! Или бъркам? Което ме подсеща, колко прави са били древните римляни да викат, че гърнето само си избира мерудията… От друга страна бандата кадри е празна откъде потомствени дипломати… То не, че на червените като беше пълна, та видяхме некой хаир…
Бойко предлага за наш еврокомисар г-жа Кристалина Георгиева, вицепрезидент и корпоративен секретарна Световната банка. Като човек, който гледа на една жена като на дама, до момента, в който тя не пожелае нещо друго, ние приветстваме тази кандидатура. Разбира се, признаваме, че не знаем много за нея. Българските медии я откриха и представиха по-лани, когато я избраха за вице на СБ. На нас тя ни направи добро впечатление с това, че от едно виждане прецени качествата на премиера ни и отказа да се включи в неговия Тим. Не е като да нямаме мнение за Световната банка, но какво пък, и наша милост е работил за Любо Пъпката и Дилян Пеевски… Че е бил и вицеглавен редактор…
Тази номинация, ако разрешите, е един малък реванш за социологията. Щото г-жа Георгиева е завършила УНСС профил „Социология”…
Анонимниците почнаха веднага с доносите: била член на БКП. Гаче ли членовете на БКП не бяха 800 хил. в държавата. Отделно колко кандидатстваха безуспешно. За Костов съм чел, че три пъти не го приели. Пък други доносничат, че била човек от кръга Капитал и пак се угаждало на Иво Прокофиев.
Всеки е от некой кръг, бе! Никой не излязъл от квадрат. Така де, не е ли така?!
Но стига с тая политика.
ЕБВР отпуска 60 млн. евро за изграждането на вятърен парк "Суворово" край Варна. Лично ние като един заставаме зад решението на правителството за мораториум върху изграждането на възобновяеми енергийни източници. Като човек, който не вярва в глобалното затопляне, искам да кажа, че всичките тия вятърни и слънчеви тарикатлъци, ще ни излязат през… да кажем, носа. Щото от другаде няма да могат да излязат, по причина, че ще се наложи да ядем по-малко, по причина, че токът ще поскъпне в пъти и по тия причини ще хванем паяжина на неспоменатото място… А едни тарикати ще си имат осигурен пазар на тройни и четворни цени за десетилетия … Чудя му се на Мартин Димитров защо така скача срещу това правилно решение на правителството. „Инвеститорите ще си вземат шапката и ще отидат в други страни.” Ами да си я вземат. Или сега ще си вземат тяхната, или после ще вземат нашата…
Принуден съм да взема отношение и по още един въпрос, поставен от варненските лекари доста остро – Генно модифицираните организми (ГМО). Пенсиите, приканвам ви да ги подкрепите. Щото те твърдят, че в Япония създали свиня, която не трупа свинска мас, а спаначени мазнини… После ще измислят с мазнини от лапад, коприва… И ще плащате свинско, а ще си доставете удоволствие и питателност, както преди – от копривата. Всъщност, то не се знае кое е по-евтино. Щото в София бахчеванджиите я продават копривата гаче ли не са я брали по хендеците, а са се скъсали да копат, пръскат и поливат.
Както и да е. Но с ГМО става страшно. Ягоди с рибни гени, ориз с човешки гени… И съм принуден да взема отношение. Сигурно се питате защо пък да съм принуден. Веднага ще ви кажа. В моята къща вземането на решения е разделено на нива на компетентност. И гордо мога да заявя, аз вземам всички най-важни решения. На булката съм оставил по-дребните. Като например какво да ядем, на море ли да идем, или на селски туризъм, каква кола да си купим, къде да инвестираме, ако и когато некой лев ни артиса... Такива битови работи. Но стане ли дума за глобалните въпроси, извинявам се, но ги решавам аз и само аз. Например глобалното затопляне. Какво й разбира на нея главата от вредни емисии, въглероден двуокис, протокола от Киото и т.н. Влизането ни в НАТО и ЕС пак аз еднолично го реших. Благодарение на мен ние заехме рязко отрицателно отношение към войната в Ирак. Подкрепата за Обама също е мое решение. Тя се произнесе само за Бойко, но няма да кажа как, поради тайната на вота. И така трябва да е.
Сега ще кажа нещо специално за онези читатели, които нямат друг бог, освен Костов. Някога питали ли сте се, уважаеми, защо управлението на Иван Костов беше най-успешното?! Защото Иван Костов управляваше макроикономиката, а Елена управляваше Иван. Желю Желев разправяше наскоро, че когато предложил на Костов да стане депутат, той поискал три дена, да се консултира с жена си, щото тоя дребен въпрос бил от нейните компетенции... Така че, когато възхвалявате Костов, възхвалявайте и жена му.
Как беше това - и жена му, и жена му… Не, това беше виц…
P.S.1.Чакам с нетърпение да стане 10.30, та да видя какво ще отговори Слави на обвиненията на Бойко, че се е натискал да му стане равноправен партньор в ГЕРБ. Не помня дали ви казах мнението си, че Бойко реши да съобщи този факт, за да отклони малко вниманието от злополучната кандидатура на Желева.
P.S.2. Извинявайте ако е малко дълго, но гледам все пак да не съм по-къс от постингите. Иначе ще излезе, че съм наддуман.

10 comments:

Anonymous said...

Проактивен на разкалян терен

Ще си позволя да направя едно дълго обобщение на цялата дандания, започнала от времето, когато Борисов отвори приказка за назначаването на Желева като министър - да не забравяме, че от тогава се появиха негативните публикации, свързани с некомпетентността и, връзката и с разни фирми в това число и с приватизационен фонд, даже с оня мангал, който източи Държавния резерв. По същото време започна и ровенето в живота на мъжа и, защото няма ненаказано зло - съученичеството с Рогачев, назначенията му по тази линия в УС на ВиК от квотата на НДСВ, работата му в Трансконсулт - ТИМ фирма за събиране на дългове и т.н. Тук и на много места в нета се изписаха километри постове, които в общи линии навързаха нещата в реален формат и проследиха битието на тази фамилия, създадоха и доста работа на "разследващата журналистика", каквато в България няма. Но пък с общи усилия на политически ангажирани и на обикновени хора, които имат очи за реалността се създаде някакво обществено мнение, останало неразбрано към финала на сагата от разни цигани, атакисти и най-главният гербер и не по-малкият интелектуален колос - Тетка Цачева. Е, не си хабя илюзиите, че нашето негативно мнение имаше голям ефект всред гореописаните, но поне дава представа, че в България, все още има нормални хора, за съжаление - повечето мечтаещи да я напуснат и да оставят нещата в ръцете на Фидосова, Желева, Тетка и комания.
Един съвет към Борисов и неговите геги, които едва ли четат подобни пасквили, но скъпи сънародници - когато някой се издъни по подобен на Желева начин е редно след не повече от 30-40 дена да го натирите от хранените си хора, защото се замислете, какъв авторитет ще има някой пред подчинените си и държавата, който се представил така отчайващо непрофесионално и безславно, та, казвам, че на Желева са и преброени дните, може би е наложително да я скриете в европарамента при доведения син на Болен Мозъков - пелтека на Капка и Атака ЕАД(Радой, въртиш ли се в гроба, бе?)
Желева е бито куче, мили ми Бойко, а битите кучета са помияри, не че тя не беше такава и преди да я озариш с пожарникарския си блясък.
Като стана дума за животни, най ми е тъжно за мъжкото магаре на бившия военен и баща на г-жа Желева, горкото - няма да бъде първото магаре в семейството на европейски комисар. Тъжно ми е и за Цецка, която като лице на град Плевен и околните села(нищо, че в главата прилча на гъз) до последно вярваше, че ще бъде втората по красота(след Фидосова) в ГЕРБ и всички земни парламенти, сега ще и се наложи да заеме почетното трето място... айде, че се разплаках от мъка.
(верно, че се опитвам да подражавам, но пък ми е кеф, извинения д-ре)

scorpion said...

Слави беше казал преди доста години; Егати правителството, щом ние сме му врагове.
Да не би времето да е спряло?
Или гледаме отново същия стар филм?

Ангел Грънчаров said...

Този път, докторе, ми харесваш напълно и сърдечно приветствам усилията ти, щото още по-аргументирано громиш злодея Костов! Тъй требе! Давай, пери и не го щади тоя тип, заради който олигархичните медии немат минута спокойствие от толкова години наред! Туй за жената на Костов е малко изтъркано, ала ти си го казал така, че звучи свежо, хареса ми! Сигурен съм, че и на други е харесало, а некой може и душевен оргазъмец да е получил, бравос! Особено пък сред тия празноглавци, за които, както така проницателно твърдиш, Костов бил единствен бог! Сарказъмът ти е унищожителен тоя път и шапка ти свалям, постарал си се повечко, което ме задоволи почти напълно. Желая ти здраве и пери смело се в тоя дух!

четец said...

19.01.2010, 21:46, vsekiden.com
Хайде, добър ти път, г-жу Желева! (придружено от шамарче зад врата за изпроводяк)

EurActiv: Желева е управител на фирма на ДС

Според актуалното състояние към 18.01.2009 Румяна Желева все още се води управител на фирмата "Етко – Шнайдерс" ООД, е показала проверка на "Медиапуул"


Румяна Желева, която оттегли своята кандидатура за еврокомисар, ръководи компания, основана от бившите комунистически служби в Лихтенщайн, заяви за EurActiv високопоставен социалист, член на Европейския парламент.

Компаниите, основани от бившите комунистически служби, все още са най-добре пазената тайна на прехода, и са отговорни за ограбването на голяма част от средствата на страната.

Това е коментирал Ивайло Калфин, бившият български външен министър, в момента евродепутат от Групата на социалистите и демократите по повод информацията на изданието.

"Асоциирането на г-жа Желева с такава компания, "ЕТКО Шнайдерс" ООД, е сериозен удар срещу нейната почтеност", добави той.

През 1999 г., Желева, която е 30-годишна по това време, е била назначена за управител на "ЕТКО Шнайдерс" ООД, сочат документи, публикувани в блога на журналиста Атанас Чобанов и цитирани от EurActiv.

Разследването на Чобанов и колегата му Асен Йорданов показва, че по това време 49% от фирмата е собственост на "ЕТКО Дунавия" - българския клон на "ЕТКО Юропиън Трейдинг Естаблишмънт" - компания, която е била регистрирана във Вадуц, Лихтенщайн през 1988 г., година преди разпадането на комунистическия режим в България.

Според наскоро проведено разследване на в-к "Дневник", партньор на EurActiv в България, както и твърденията на бивш прокурор, написал книга по темата, тази компания е била една от емблематичните чуждестранни компании на бившите български комунистически тайни служби.

Проверка, извършена от "Медиапуул" във Фирменото отделение на Софийски градски съд, показа, че според актуалното състояние към 18.01.2009 Румяна Желева все още се води управител на фирмата "Етко – Шнайдерс" ООД.

Участието на Желева в управлението на фирмата бе споменато и в нейната паралелна биография, която циркулира из мрежата от няколко месеца.

Anonymous said...

Схемата при Боко е толкоз проста!
Натиснал го Волен за турските новини, понеже в момента са дружки:
-Е, видя ли! Направих всичко възможно, ама...
Натиснали го тези, които стоят зад Желева, понеже им е нещо задължен:
-Е, видяхте ли! Направих всичко възможно, ама...
Та Боко може да се окаже по хитър и от Тато. По същия прост начин, ама...

Anonymous said...

д-р Филипов поздравления за това как в този последния си монолог на два пъти твърде яко захапваш Костов. Особено силни адмирации получаваш от мен и от цялото политбюро на българската мафия специално за това как силно пишеш за тия, "които нямат друг бог освен Костов"...

DENI said...

"Проектът Бойко Борисов":) Натрапиха му Желева,не посмя в началото да назначи Кристал-ната комунистка,тарикат,та дрънка:)А Тупарев да помисли сериозно за кастинга в "Цената на истината"-лъже ли Бойко,или Слави лъже:) Или и двамата:)

Anonymous said...

така им се пада на лезбийките с вид на клошарки от ек и на разни измислени пролетарски баронеси - не щаг желева, сега кака им кристалина ще им разкаже играта

Anonymous said...

бай докторе, абе ти да ни бил кадър и на костича? или при ленчето, жена му? нещо много ти идват зазъбица. май не си бил само при чичо си деянчо и при незабравимата пъпка. кажи си, та да ти олекне.

Anonymous said...

по-информиран и от иво ...
КАК ГО ПРОВИТЕ?