11/09/2009

Сърповете и чуковете са в главите

Параванката вика, че "Определени среди са на път да осъдят бившия премиер за това, че някой някъде е преместил една папка.” А не се закачали босовете на организираната престъпност. Като добавим и това, че не дава да се уволнят посланиците в Турция и САЩ, определено може да се каже, че се заформя скандал премиер-президент.
Това, освен всичко друго, поставя колегите от „Стандарт” в много деликатна ситуация. Защото, както сте забелязали, любовта им към Бойко е безспорна и безкористна. Но от друга страна, Гоце даде „Стара планина” на Батков. И те с “чиста съвест, а дори и със собствената си съвест” могат да кажат: „Георги Първанов остана един от малкото неоспорими авторитети в очите на червените симпатизанти. И единственият, който не е бита карта.”
Така е, така е. Параванката е направо вале пика! Само играта да не беше на без коз!
И понеже се навършват 20 г. откакто комунизмът си тръгна, та се сещам нещо за валето. По-лани Дойче Веле риторично попита какво трябва да се мисли за народ и държава, където президентът е агент на ДС, скъсал си е 36 страници от досието и е обграден от 12 колеги ченгета? И си отговори: комунизмът в България не си е отивал.
Но, ако трябва да сме честни, не е единствено Параванов, дето задържа комунизма да не си тръгне. Ройтерс пише, че „в България управлението на диктатора Живков започва да изглежда златна ера за някои хора…” Тези някои, по данни на социолозите са къде 40%. Аз ги знам и кои са, ама после ще се занимавам с тях.
Най се учудих, че лани, при управлението на социалистите 37% от българите тъгуваха по комунизма. Което значи, че социалистите са оставили ниша за истинския, автентичния комунизъм. Дали пък Бойко няма да я запълни... Има в него нещо автентично, атавистично дори, не мислите ли?! Говори просто като Тато, даже мисли като него, че дори и костюмът му седи по същия начин... В смисъл че не му седи.
Аз пенсиите специално все повече ги разбирам, че въздишат по онова време. Нормално е да изпитват носталгия по едни години, когато бабата имаше плисирана пола и гладко лице, а не обратно, като сега…
Но времето каквото отнесе, назад не го връща. Понякога си мисля, да може животът да се обърне на обратно! Готов съм да чакам още 20 години, за да видя как другарите припкат и връщат куфарчетата. Ама на, в живота нема наобратно.
Истината е, че сърповете и чуковете са в главите ни натъпкани. Затова казвам, комунизмът ще си иде, когато си иде и последният свидетел на Априлския пленум. Преди това не може. И другото условие да се оправим е да бием децата си когато забележим, че започват да приличат на нас. И третото - да са колкото се може по-неграмотни. Това е добра основа да започнат на чисто.
В събота гледах Марко Ганчев по телевизора. Вика, че сме направили огромна крачка на място. Били сме начело на тия, дето са зле, сега сме на опашката на тия, дето са добре. Изобщо гигантска крачка и в пространството, и в историята сме направили.
Като цяло можем да обобщим: да се живее лесно стана много трудно.
Но народът не се отказва. Джакпотът гони 3 млн. и той се хвърли като вдовец на хоро да пуска фишове. Забелязал съм, че мине ли милион, участниците рязко нарастват. И то е нормално, нема българин, дето да му се губят 100-200 хил. На кой милион му трябва, на кой два…
Братя, имате ли инвестиционен план? Щото, както ви писах оня ден, успехът спохожда само подготвените умове. А не като някои глупави българи да разсъждавате: „Те нека да ми се паднат, па тогава ще му мисля.” Така не е правилно. Аз предишния път отделих малко време и такива проекти измислих, че сега каквито и пари да ми паднат, на момента ще ги наместя. Пък ако аз не мога, булката ще се справи…
Тези 3 млн. са онези пари, които в Америка наричат малко вулгарно „е..л съм ви”. Те дават възможност на човек да живее достойно, като „викториански джентълмен”, да се занимава с наука, с художества… И да не клати каук на Сульо и Пульо. Изобщо един милионер може да си прави каквото си иска. Дето беше казал един пич, „ако бях милионер, можех да си се чеша по яйцата на публични места и никой нямаше да има нищо против”. А я го направете с два лева в джоба, да видите какъв простак ще ви изкарат…
Ало, пенсиите, за вас не се отнася! Не чесането, това го правете колкото си искате… То вие аслъ само това правите. Ако Господ е искал да сте богати, щеше да го направи, докато бяхте още в греховна възраст! Вижте, братя, лично съм изчислил, шансът да те удари гръмотевица е 17 пъти по-голям от този вие да ударите парата. Не се занимавайте с глупости. Ако сте решени да забогатеете, опитайте с нещо по-земно.
Абе, как мислите, прав ли е премиерът: „Когато един порок стане добродетел, значи е започнало остаряването”. Вие добродетелни ли сте в тънкия смисъл, или още правите ония, смешните движения? Питам не от празно любопитство. Фолкпевицата Преслава вика, че се предпазвала от свинския грип със секс, вдигал й имунитета. Според мен имунитетът, акълът и още няколко неща не се вкарват от там. Ама като я влече, нека опита.
Всъщност, вие си преценете. Само не се увличайте, щото не само бабата не е същата, ами и вие малко сте се променили. Дето подслушах един в рейса – бабата ли, вика, да кандърисвам, него ли, тя край нема…
Длъжен съм да ви предупредя, че ако хора между 50 и 59 г. повторят, разходват 1972 кал., а тези над 60 г. - 7916. И то е нормално, щото повторното вдигане на тая възраст изисква напрягане на всички мускули - бицепси, трицепси... Не ли?
Извинявам се предварително на граматиците, ако съм допуснал некои грешки, ама снощи имаше джам сешън и малко ви се мае свят...

6 comments:

Нина Симеонова said...

Здравейте г-н Докторе!Мисля и разсъждавам върху тия ваши думи.Вече се уверих,че всъщност комунизЪма не си е отивал.Защо мисля така? В "революциите" от 9.09.1944 и 10.11.1989 има някои прилики, които искам да споделя.1. И двете стават с чужда помощ. На първата е помогнала Красная армия.На вторите Рейгън и световното положение.2. И при двете едни са дошли, за да направят себе си по-богати, а други по-бедни.3.При първите главна роля имат бащите. При вторите децата.Съдба, какво да се прави.
Бъдете здрав!

Щаб на пуристите said...

Заслужи си и днес подкрепата. Супер е!
Забележка: След съвещание Академичният съвет на граматиците установи, че след джам сешън написаното е пò правописно от когато и да било.

wolfnet said...

Параванката е вале купа, а не пика...

Президентството said...

Ако искате да знаете, президентът е вале, пардон, вече поп КАРО - светла коса + светли очи.
Зорка

Мери said...

Д-р, обръщам ти внимание върху няколко неща:
1. Не всички пенсии са комунета, да не ги наскърбяваме до смърт. Сред тях има стабилни пичове, съвсем нормални и оцелели въпреки соца.
2. Колкото и невероятно да звучи има много повече млади Станишевци, огколкото дърти. Със сигурност е така, проучвала съм положението.
3. Тъгуващите по комунизма не са 37%, а много повече. Оказа се, че БГ населението е гола вода - мързеливо и страхливо в голямата си част. Няма такова друго под слънцето, Д-р, факт. Поздрави!

Anonymous said...

Джам сешън ще рече, че сте се хвърлили в джаза с малко, но верни съратници ли?
Значи и аз правя такива мармалад-срещи.