10/15/2009

Хубавци

Параванката заел престижната 25-та позиция в класация за най-привлекателните световни лидери, изготвена от сайта Hottest heads of state. Изпреварва Саркози, Берлускони, Путин... На първо място по хубост е премиерът на Украйна Юлия Тимошенко, дето си носи косата на погача, ако се сещате. Но странно, смуглият красавец Барак Обама е едва 15-ти. А брадарушките толко се гордеят, даже в модерния сленг, като искат да кажат за некой, че е готин, викат: „Много си обама”. Обаче тия пичове от сайта не обясняват защо от едни страни са предпочели премиерите, а от други президентите. Щото ние можеше и да сме по-напред, ако бяха избрали премиера. При него давал Господ, давал, та се забравил. Самият Бойко, като всеки скромен човек, не се харесва особено – „Аз не се харесвам, защото ми е крива главата. Ръбеста е. Иначе като фигура не съм лош. Можеше да съм по-суратлия. Косичка, бретонче... Разбира се, това не ми е комплекс.”
Той точно затова си държи главата на една страна, щото е крива и клима, а не както разправя треньорът му Найденов (виж вчерашния текст), че имитирал Марлон Брандо от „Кръстникът”. Както и да е, кой ти гледа главата. Според мен щеше да измести от третото място краля на Бутан, в краен случай можеше да е поне четвърти на мястото на президента на Конго.
Не че президентът ни е грозен, де... Боже, то какви уроди има. Нашият наглед е като тиква на плет. Проблемът му е вътрешен. Във Фрогнюз Сашо Маринов, лидер на градската организация на БСП до 1996 г., вика, че Параванов докарал олигарсите в БСП „в стремежа си да ги използва за себе си”. „Това, което сега се случва в БСП, е заслужено наказание, защото тази партия не би трябвало да принадлежи на олигарсите. За една дясна партия да има богати хора с влияние е по-разбираемо, но БСП да бъде развъдник на тези хора и да провежда интересите им по безочлив начин, във вреда не просто на държавата, а на избирателите си, е направо абсурдно.”
То колко работи са абсурдни в нашето отечество любезно…
Ало, пенсиите! „Стандарт” пише: „Поршето пази от инфаркт”.
Учени от университета "Конкордия" в Монреал установили, че
ако човек кара по един час на ден бърза кола, за предпочитане порше, в тялото му се отделя повече тестостерон. И рискът от преждевременна смърт намалява с 33 на сто. Докато при връстниците им, които сядат зад волана на 16-годишна тойота, нивата на хормона падат. (Съжалявам, за Лада и Москвич няма данни). Бързата кола освен от инфаркт, пазела също и от диабет и депресия. Което не значи, че те изобщо не получават депресия, но все пак едно е депресия в порше, друго в тролея. Не ли? Ей, не е нужно всеки да си купува порше. Може да се кооперирате по осем пенсии и да си джиткате по един час на ден с лечебна цел.
И още нещо за здравето, пак от „фармакопеята” на „Стандарт”: „Пържоли срещу студа”. Като доктор хомеопат потвърждавам и ви препоръчвам вратна пържола и срещу свинския грип. Такъв е принципът на хомеопатията - лекуване на подобното с подобно (Simila similibus currentur). Например при реактиевен артрит с розовочервен оток на кожата препоръчвам пчелна отрова. Щото тя оказва върху човека ефект, подобен на симптомите на реактивен артрит. Но да не се отплесвам и да забравя да ви кажа най-важното - лекарствата се дават в изключително малки дози, обикновено под една милионна част от милиграма. С една пържола може да се лекувате с бабата цяла зима, че и луканки да напълните.
Христо Стоичков нарекъл един от играчите си в „Мамелъди Съндаунс”, ЮАР, "глупак". Оня му се дръвчел, щото подозирал, че Камата не го пускал да играе, щото бил много нисък.
Честно да ви кажа, възможно е да е и затова. Българските треньори не обичат ниски футболисти. Преди време, по повод Момчил Желев от „Нафтекс”, Стратегът от Мировяне обясни: „Този футболист тича и се смее. И защо се смее? Защото е толкова нисък, че тревата го гъделичка по мъдурите”.
Според мен обаче не му е рекъл глупак. Цървул му е любимата дума, но не са могли да я преведат. И не може да не е пратил поздрави на майка му.
Ако помните, когато Ицата го изгониха от „Селта”, не съобщиха причините. Разбрах от мои източници, че Владо Манчев превел на футболистите някои от репликите на треньора и те останали очаровани... Хем не им превел буквално. Това за мамата им го превел като „Дявол да ви вземе”, но те пак се очаровали.
Когато преводачът си е на мястото… Затова не бива да се учудваме, че Сарко останал очарован от разговора си с Бойко.
А пък Бербатката тази сутрин станал баща, родила му се щерка. Честито! Браво! Още като го гледах снощи на мача, си личеше, че му е ден. Много е хубаво, че е момиченце. Това издава майсторлък. Както обича да казва Ицата, момче всеки може, но мурафетът е „да вкараш краставица, да извадиш слива”.

2 comments:

Червена бабичка said...

Док, защо му повдигаш топката на социологчето Маринов? Не че е работил някога като такъв. Защо ли не го питаш: "га ручаше кифтетата, мълчеше". Питай го за масленозеления мерцедес на Мултигруп, с който се возеше като председател на Градската. Питай го за безотчетните, които вземаше не само от Ем Джи, но и от партията, и колко от тях си е турил в джоба. Как пък един път не му хрумна на него своя период на господстване на анализира, а все следващите, когато беше шкартиран. И накрая питай го кой го помни в Градската и дали го помнят с добро изобщо. А след това - защо си въобрази, че може да бъде лидер на партия и създаде Елитарна партия. Нека да си каже за това, пък после да се изживява като анализатор по сини и независими вестници. Както казва един безименен автор в "Гласове", "По катарзиса ще ги познаете"...

Unknown said...

Чакам комнтар на Док за независимите вестници по повод излизането на първия брой на Галерия - в който внезапно олщ интерес събра бивщшето прес аташе на ДАНС, кристина патрашква и явор дачков. аз не хванах мнго добре връзката със свободното слово. взех си парцала да видя що за "журналистически порект" са ни спретнали. Ми не е журналистически. И нито един от гореизброените няма право да каже нито дума повече срещу пошлостта и опростачването. Щото целият бизнес проект е посторен на хиотезата, че пошлите и прости хора ще си купят вестника.