5/01/2009

1 май 2009 г.

Вицето Калфин вика: „Ако някой се изненадва защо този път изборните закони са променени преди изборите, ще му припомня, че това винаги така е ставало. Аз не си спомням изборни закони да са променяни далеч преди вота.”
А пък аз не си спомням дали съм ви казвал за оня китаец, дето за пръв път ял свинско печено като му се запалила кочината. И оттогава, всеки път като ме се преяждало, си палел кочината. Та и червените така. Всичките им аргументи са в миналото.
Като казах свинско… Свинският грип се разви в дипломатически скандал между Израел и Мексико. Ултраортодоксалният (от тия с масурите) израелски министър на образованието Яков Лицман рекъл: „Предпочитам да говоря за грип от Мексико, за да не споменавам думата „свиня”.
Щото нали знаете, според еврейската религия прасето е мръсно животно. И не кусват, мирише им гадно. Освен ако някой си поръча лимон, пък келнерът му го донесе в устата на печено прасенце и му тури и него в сметката… Тогава вече няма накъде.
Мирише им! Ако не им миришеше, сега щяха да са много по-напред с материала. Като ги водел Мойсей из пустинята, на третата година харесал едно място и рекъл: „Тук ще се заселим”. Обаче евреите се възпротивили: „Не, тука мирише много гадно.” На петата година Мойсей харесал друго място, но на тях пак и миришело. И така обикаляли 40 г. докато намерили място, където не мирише. Затова сега Израел е единствената държава в Близкия изток, в която няма петрол. Както и да е.
„Новинар”: „Депутати се допитват до хора с паранормални способности ще влязат ли в бъдещия парламент”.
Вероятно Иво Атанасов. Той сподели преди време, че не предприема нищо важно преди да се допита до врачката си. А важното в момента му било да се вреди на избираемо място в евролистата на БСП. Не знам дали врачката му е казала истината, но тя листата май вече е затворена. Татяна Дончева е четвърта и вероятно ще влезе. Честито на Брюксел, Страстбург и лично на председателя Ханс-Герт Путаринг. То добре, че му изтича мандатът… Но като цяло е добре за ПЕС. Втората по големина група в ЕП ще получи вербална преднина… Водач на червената листа естествено е Вигенин, следван по петите от Йотова, после Бай Евгени Кирилов и пети Папаризов. Пак само един мъж в листата на БСП. И той връстник на свободата.
Всички вестници нашироко описват благотворителния руски бал на „светския олигарх” („Стандарт”, вероятно Албена Атанасова) Евгени Минчев. Хапнали сьомга, раци, аспержи…
„Като гледа човек колко пари се пилеят за благотворителност, истинс­ко чудо е, че остават някакви бедни. Но за щастие винаги се намират.” Откраднах тази мисъл на Джером специално за случая. Щото то не е само Евгений. В Художествената галерия пък брадърите провеждат благотворителна разпродажба, на която ще се наддава за празната тубичка с паста на Милко Калайджиев, дезодоранта за крака на Ицо Хазарта, миглите на Азис, косъм от венериния хълм на Ивайла Бакалова... За това последното не съм сигурен, но за гащите на Део съм… Дано им е минал една вода преди това. Но, дето се вика, важното е намеренията да са ти чисти.
Тия дали им намалиха малко пиенето. Като ги гледат хората и почват да си мислят, че е напълно възможно човек да си вади хляба с пиене.
И в един такъв момент, когато цялата държава се е отдала на благотворителност, царя пак за имотите си само мисли. Царя и кака му поискали да им се върнат 1414 дка. земи, които някога принадлежали на стопанство „Враня”. Адвокатката им вика, че нямало нужда от нотариални актове, щото ставало дума за владеене по давност. Няма нужда, щото актовете са на интенданството. А интенданството на царя е било като УБО на др. Живков – държавна организация. Сега се сещам. Ми то ако става дума за давност, Жени и Тошко могат спокойно да заведат дела за резиденциите на дедо си. Та той ги е владял много по-дълго. По тая логика „Кричим” се пада не на Симеон, а на Пенчо Кубадински да ме прощава Величеството.
И накрая една културна новина. Личният автомобил на директора на Русенския драматичен театър “Сава Огнянов” Пламен Панев бил подпален. „Колата е изгоряла до основи”, както пишат колегите от „Новинар”, нищо, че не е къща. Г-н Панев вика, че не било отмъщение.
Не знам. Ще спомена на вниманието на разследващите органи, че през 2007 г. г-н Панев уволни дисциплинарно артиста и директор на Европейския културен център в Руси Огнян Жеков. Като гледах Аня Пенчева, останах с впечатление, че артистите са доста злобни и отмъстителни хора. Та че заведе и дъщеря си. Което даде повод на некои вестници да попитат: „Куку ли е Пипи или майка й е куку?”…
Айде стига за днес. Че Лещански ми пише в хороскопа, че ме чакат парични печалби. Та да отивам да видя какво ще ги правя…

2 comments:

Anonymous said...

Честит Първи май, труженико! Ти заслужаваш да те поздравим, всеки ден копаш!

от роби на труда

Anonymous said...

внимавай с израел докторе,никой не е прокопсал ,брътвейки срещу тях.
работата е дебела,и не е ама никак не е "както и да е".
валери