4/30/2009

30 април 2009 г.

Баретата е поискал да го пуснат от ареста по болест. Прокурор Кокинов отказа да обясни къде го боли. Рече само: "По-скоро е в долната част на тялото." Ако ставаше дума за шипове в петите, щеше да съобщи, не ли? И "по-скоро" какво значи? Че е малко под средата. Тоест боли го... Но той не го назова и аз съм склонен да уважа една такава деликатност.
Ей, вчера пропуснах да ви кажа, че Курин... Да го бях казал горе, вместо сега да ми бърка подсъзнанието... Винаги така става с премълчаните работи. Та Путин разговарял със Станишев 15 мин., докато му шиели копче. Малко е обидно, но какво да се прави.
Като си малък, отвсякъде те обиждат и те натискат. Във връзка със свинския грип от МЗ признаха, че щатските дипломати им подгрели жиците да питат взети ли са мерки. Всъщност тя мярката е една. След като се чу за новата зараза, а може би и малко преди това, стана ясно, че само "Тамифлу" (разработен от "Gilead sciences", в която ексвоенният министър на САЩ Ръмсфелд има дялове, и произвеждан от "Рош") помага. За протокола: По време на истерията с птичия грип, въпреки че рискът от пандемия в САЩ беше оценен на 0.33%, Буш отпусна $3.8 млрд. за тая ваксина. До момента птичата "пандемия" в цял свят е хванала около 400 човека за 5 г. Щото тя се хваща главно при съвокупление с кокошка, което не е много разпространена сексуална практика. (За сравнение, акад. Гълъбов съобщи, че от обикновен грип в света умирали по 500 хил. Само че обикновеният не е подходящ за истерия, затова се налага да се откриват нови.) Ще кажете, че това било при Буш. Ама не. Министър Наполитано съобщи, че от държавния резерв на САЩ ще бъдат предоставени над 12 млн. дози "Тамифлу". В аптеките в САЩ дозата струва $91.99. Значи само от резерва към "Рош" потеглят $1 103 880 000. За такива пари може да се измисли грип от всяко животно. Великобритания също разполагала с достатъчно ваксина (още милиард!). Ние имаме резерв от 82 000 дози (при цена на дребно 50 лв. - 4.1 млн.) И понеже нали тия запаси са със срок за годност, та се откри свинският. Четох, че у нас, като изтичал срокът на една партида, от ГЩ на армията ваксинирали войската. На Боровец намерили два умрели гълъба и една хремава кокошка в Горнобанската танкова... Помните истерията, какво да ви разправям. И вестниците помогнаха: "Озверяла кокошка разкъса пенсионер", "Мъртва врана паникьоса пловдивчани"...
Народът прост, лекарствата скъпи... Проверка на "Труд" по аптеките показва, че "Тамифлу" изчезнало от аптеките още в понеделник...
Страх ги е хората и дават 50 лв. още при първо поискване. Затова, братя, нека тези от вас, които са по-грамотни, да поровят из интернет, да се запознаят със свинщините на големите фармацевтични компании и да разкажат на по-простите, че веднъж на 20 г. се открива шанс да се пояде евтино свинско...
"Труд": "Котка роди куче в Левски". Родила три, мискинката, и едното поразително приличало на съседското куче. Доколкото знам, разпоредбите задължават собствениците да предпазват домашните си любимци от нежелана бременност. Когато софийските общинари приемаха тая наредба, аз малко прибързано ги нарекох "идиоти". Ама аз ги нарекох така и щото искаха кучетата и котките да се наричат компаньони. И ми изглеждаше доста глупаво да се иска от един стопанин да хукне по покривите да пази котката да не прихване. Но както виждате, законодателят правилно е предвидил рисковете.
Абе, имаме добри закони, но не ги спазваме.
Президентът насрочи изборите за НС за 5 юли. Казвам го за пенсиите, ако са си насрочили море за тогава, да го отложат.
По тоя повод от ГЕРБ съобщиха, че до 10 май щели да са готови с листите. Общо на 15 критерия трябва да отговарят бъдещите кандидати - честност, почтеност... Само един от тях може да затрудни кандидатите - да познават принципите на ГЕРБ. Не за друго, ами често ги сменят. Макар че пък от философска гледна точка липсата на постоянни принципи също може да се тълкува като принцип.
Обаче пък листата им за ЕП вече е готова. Води Румяна Желева, следвана от Владимир Уруйчев. Уруйчев щял да се бори за отварянето на 3 и 4 блок на Козлодуй. Друго не открих за него. И Гуглето не знае нищо. Само Бойко знае. С което не искам да кажа, че Бойко знае повече от Гуглето, но не го и изключвам.
Между другото, кметът приел програма за икономии. Спрял 10 телефона в общината, намалил лимита за бензин, наредил хартията за писане да се пести...
Кмете, това с хартията за писане е много добре. Но обърни внимание и на хартията за брисане. Щото статистиката показва, че само 30% се ползва за писане. Останалата отива по канален ред. И освен това оня ден "Сън" писа, че тоалетната хартия най-много се крадяла. И с цел да намалят кражбите, много фирми се принудили да дадат на служителите лаптопи да си работят дома. Само идея. Дай на чиновниците по един лаптоп и да си... таковат вкъщи. Мисля, че ще ни излиза по-евтино.

1 comment:

Anonymous said...

Какви 50лв., какви пет лева, какъв потник?! Абе хора, кромид и чесън нямате ли? Ако нямате, купете си и яжте. Върви и със свинско :-)
Мааринов