3/04/2009

4 март 2009 г.

Човек доде е жив се учи. Винаги съм смятал, че на 3 март България претърпяла освобождение благодарение на героизма на русите, румънците, опълченците. Ама не било точно така. Позовавайки се на най-популярния метафизик Линда Гудман Любомир Старидолски обяснява в "Стандарт", че Освобождението е станало с невидимата подкрепа на Северния полюс, с решаващата помощ на тайнствения закон за полярността. Според тоз закон при сблъсък между две държави печели онази, която се намира по-близо до Северния полюс.
И именно това, че защитниците на Шипка били гъзним към Северния полюс, помага на 6 хил. български опълченци и 2500 мужици да отблъснат 30-хилядната турска армия.
Пак в "Стандарт" Лещански разправя, че на 3 март (19 февруари стар стил) разположението на повечето от планетите изобщо не било благоприятно за освобождение. Слънцето било в съвпад с Луната, но и с Лилит (черната Луна), Лилит бил в равнис със Сатурн. Асцендентът Меркурий в съвпад с Венера в шести дом, а двете заедно в екзактна опозиция с Уран от дванадесети дом... "Повече от ясно е, че свободата никак няма да е радостна и ще се свързва по-скоро с ново робство..."
Даже две...
Извинявам се, че само със "Стандарт" ви занимавам, но колегите са се отдали на мистика в целия си брой. Ходили при врачката леля Мита от с. Прилеп да им хвърля боб. Само хубави работи ги чакали. "Жените все се съмняват (Славка, главната редакторка, сигурно - бел. Т.Ф.) ще стане ли или не, ама напразно - всичко, каквото са намислили, тъй ще бъде."
Какво ли са намислили? Явно нещо съдбоносно им предстои на колегите, щом са отишли на врачка чак в Добричко. Не вярвам да е заради скандала между Карбовски и Гозес. Между другото Гарелов вика: "Миналата година Карбовски ми отмъкна темата за българските емигранти, върху която работех близо година. Не казах нищо по негов адрес, защото самите продуценти му бяха разрешили. Принуден бях да се откажа от предаването "Емигранти". Но крадецът да вика дръжте крадеца, ми идва малко в повече. Такива ли хора отгледахме покрай нас?"
Но да се върнем на врачката. Успокоен за собствената си съдба, екипът на "Стандарт" помолил баба Мита да хвърли боб и за държавата. "Хубаво чака България - и на народа му на пет се нареждат зърната." Обаче предупреждава: "И тез, дето се смеят на Бойко Борисов - да не го правят. Аз на него боб съм му хвърляла още когато работеше в МВР-то. Тогава ми даде 10 лв. И всичко, дето му казах, стана - и партия си направи, сега остава и премиер да стане. Да ми дадеш ти неговия адрес, да му пиша, щото ще оправи много неща туй момче..."
Сигурно, сигурно... Сега момчето се е заело пак да освобождава София от Вълка. И ще я освободи, помнете ми думата. Макар че тоя Вълк е много хитър и коварен. Бойко го изгони още през 2007 г., когато го принуди да си продаде концесията. Но работата се оказва курт-капан. Вълкът направил някаква врътка през Лондонската борса и "Новера" се оказа просто вълк в нова кожа. Щото нали, вълкът козината си мени... И кметът чак след две години се усети: "Духът на Вълка се е имплантирал в "Новера". Да ви кажа, подозирам, че това не е вълк, това е дегизирана лисица! Иначе как така ще надхитри Бойко!
Леля Мита вика още: "Бобът е по-мъдър от хората". За другите зеленчуци, например за Тиквата, нищо не казала. А си мисля, че нас това повече ни интересува...
Както и да е. Това са временни неуспехи на кмета. Внимателно разгледах картата на София. "Московска" се пада категорично на север от "Позитано". С мъдростта на боба и Северния полюс зад гърба си кметът е обречен на успех. Между другото, обадих се на един приятел в Раковски. Къщата на кандидата на ГЕРБ била на север от тази на подкрепения от БСП и ДПС кандидат. Така че нещата са предрешените от Северния полюс. Разправят, че и от некой лев, но аз мисля, че решаваща е била подкрепата на полюса.
Какво нещо... А аз си мислех, че това, дето в Свиленград викат "Никога не се обръщай с гръб на юг", е глупаво народно суеверие...
Пък в Румъния голям скандал за това, че премиерът Емил Бок назначил шофьора си за съветник. Когато у нас царят направи пъдаря си главен секретар на МВР, никой не възрази. Светът тогава не можеше да се начуди, че царят е кандисал на премиер. Колко ли ще се учуди сега светът, като разбере, че и пъдаря сме избрали за премиер?
Но то след Станишев не изглежда вече толкова трудно да се управлява.

1 comment:

Anonymous said...

звездоброец

Сега чета нещо друго.

Евангелието на Свети Марко.

Ако се резюмира с няколко думи , то прозренията , които Св.Марко прави са:

В името на всеки човек е закодирана съдбата му.

Че и пример светията дал...

Което ме накара да се позамисля.

Нали си падам малко звездоброец...

И тутакси в съзнанието ми изплува едно име:

Иван Костов

Ако се преведе на английски език името му , то би изглеждало така:

IVAN COSTOV

Как се произнася името му ?

Ето как :

АЙВЪН

Отговаря на Иван.

Ама има и още нещо !

Ако се раздели на срички , кво се получава?

Получава се следната форма:

АЙ ВЪН КОСТОВ

Многозначително, нали?

Дали светията е прав, остава да разберем на парламентарните избори...