3/05/2009

5 март 2009 г.

Навръх трети март родината продължи да се занимава с Лили Иванова и Карбовски. Лили вика: "Ако Исак има достойнство и морал, ще се оттегли. Или поне ще издаде книгата си по-късно." Карбовски: "Има кражба по най-смотания балкански начин, може би донякъде и еврейски... кражба кокошкарска, еврейско-левичарска... Лично аз призовавам Гозес да спре изданието си или да излезем на пазара едновременно."
Ето къде е заровено кучето: "по-късно", "едновременно". Искам да кажа, че съображенията са едни от най-принципните - финансови. Да не се лъжем, за каквото и да си говорим, накрая стигаме до парите... От "Сиела" подготвяли рекорден 100-хиляден тираж...
Представям си какви кошмари сънува Карбовски. Как брои едни пари и таман стигне до средата, от мрака изплува гърбавият еврейски нос на Гозес... И половината изчезват...
Пък Сашо Диков рекъл на Карбовски, че заприличва на Милко Балев. Наборчетата помнят навярно, че Милко Калев Балев беше ексклузивен редактор на "трудовете" на Тато и направи пачки. Не знам колко, но знам, че Бащицата е взел 1 230 781 лв. (при средна заплата 200 лв.)
Сещам се какво казваше великият руски композитор Сергей Прокофиев: "Струва ли си да пишеш биография за себе си, при това дълга? (На Лили към момента била 900 стр.) Разбира се, не си струва. Трудността е в това, че ако аз не напиша биография, ще я напишат други и вероятно ще объркат нещата. Ще объркат нещата най-добросъвестно..."
Между другото, гореспоменатият Прокофиев имал непредвидливостта да умре точно на днешния ден, 5 март 1953 г., заедно с бащата на народите. Почти никой не разбрал и великият композитор бил изпратен само от няколко души, докато народът бил зает да реве за диктатора. Е, дали му посмъртно Ленинска награда... Ало, пенсиите, сещам се, че той е вечерял само малко мляко. И въпреки това бил гениален!
Колкото до Сталин, май не е точно умрял... В Русия лани избраха Джугашвили за най-великия руснак. Трети беше Ленин. Демократите се задоволиха с второто място на Висоцки. Пък у нас Антоний Гълъбов съобщи, че 50% от българите въздишали по авторитаризъм. Той, народът, си представя как Крали Марко развърта гьостерицата. Ама, дето викаше Стратиев, нашият национален герой не е Крали, а Кради Марко...
Гиньо Ганев вика: "Парламентът е храмът на демокрацията и в него трябва да служат митрополитите, не неофитите на политическата вяра или най-обикновени клисари."
Да де, ама откъде да вземе например Сидеров митрополити? Митрополит Павел Шопов?! Или пък Бойко?! Митрополит Цецко?! Те БСП едва успяват да изкарат някой протосингел... Още един парламент с клисари ще преглътнем, пък после... После още един и т.н.
Неофит от Банкя гневен на "Монитор", "Телеграф" и "Експрес", щото констатирали евидентния факт, че столицата е зарината от боклуци. "Когато тръгнах да сложа ред в сметосъбирането и да изгоня Вълка, мандатоносителят реагира чрез своите медии".
С чиста съвест, че дори и със своята, мога да кажа, че не е затова. А защото, както писах и вчера, бавно го гониш тоя вълк. Аз, макар да не съм специалист по вълците като президента например, знам, че вълк се гони бързо. И освен това, "24 часа", който, доколкото ми е известно, не принадлежи на НМГ, вчера пише: "Боклукът цар и където няма смяна". Демек в цяла София. Та пледирам за обективност, не за друго.
Пък другият месия, Неофит Ямболски, се качил на "воленобил". По случай трети март го разхождаше подобие на папамобила, пригодено от бял мерцедес на "Пътна помощ". Каква метафора - пътна помощ! Нема ли кой да му каже, че навява асоциации с инцидент на магистрала "Тракия"?!
И като един истински бозвели (буен) приканваше магазинерките по "Витошка" да се присъединят към шествието и обещаваше, че ако дойде на власт, ще национализира сараите на Доган.
А дано, ама надали...
Вижте, братя, много съм мислил. И не съм против да се вземат не само от Доган, а и от "Дългия инкасатор" едни "500 милиона на цяло", от царя едни 3500 дка... Но няма да стане. Лъже ви. Тъжно ми е да ви кажа, но философски обобщен преходът звучи така: битият си е бит, ебаният - ебан. Както казал преди време инкасаторът, "Разберете, че ние ще сме богати, а вие бедни!" Е, теоретично Сидеров може да си изпълни заканите - ако ни върне в 1944 г. Ама мен някак си не ми се ще чак пък толкова назад... А мисля, и на него. Оня ден стана известен таен доклад от проверка на евродепутатите. Масово си присвоявали парите за сътрудници. Един даже платил консултантски услуги на детска градина, ръководена от съпартиец. И така си докарвали по 1.5 млн. евро за мандат, освен заплатите. А какво прави с парите детската градина, която Сидеров прати в ЕП? Да сте чули нещо?!
А дано чуете. Ама надали...

3 comments:

Anonymous said...

Шопов не става и за прост поп, щото е католик. При това толкова много католик, че си остана стар ерген. Ей, умно момче е Волен - събра ги всякакви образи за подкрепа.

Anonymous said...

ДОКТОРЕ, НЕ СИ ПРАВ.900 СТРАНИЦИ БИОГРАФИЯ НА ЛИЛИ СА НИЩО В СРАВНЕНИЕ С ВРЕМЕТО ОТ КОГАТО Е НА МАЙКАТА ЗЕМЯ.ДАЖЕ СЪМ МНОГО ЛЮБОПИТЕН ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ ОПИСАН В БИОГРАФИЯТА МОМЕНТА, КОГАТО Е ПЯЛА НА АБИТУРЕНТСКИЯ БАЛ НА ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА.А ЗА РОЖДЕННАТА Й ДАТА ДА НЕ ГОВОРИМ.ОЩЕ ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА СЕ СПОРИ ЗА ГОДИНАТА В КОЯТО Е ДОШЛА НА БЕЛИЯ СВЯТ.
А ПЪК ВОЛЕН НЕ ГО МИСЛИ.ЗА КАКВО МУ Е МИТРОПОЛИТ СЛЕД КАТО СИ ИМА ЦЯЛ АРХОНТ И ТО С БАЯ ПАРИЧКИ.

Anonymous said...

Тая сутрин прочетох в блиц, че Гарелов възнегод2вал срещу Карбовски, преди време му бил откраднал някаква тема, Гарелов прежалил случая, ама сега не можел вече да търпи човека. То, дето се вика, с каквито пари е платил Карбовски на Гарелов, със същите пари сега са му върнали рестото, поне аз така го разбрах. Ама да си се оправят... интелигентщини.
А Лилито не я закачайте, остава си тя в историята и това си е. Не говоряа за характера и, не я ща за жена и не ми трябва. Виж, на масата, да пее- става, ама от старите си песни. Еми, тва е, стари хора, стари мераци. Новите хора са по зле, даже хабер си нямат накъде да вървят.
Жив и здрав да си докторе!
Маринов