1/20/2009

20 януари 2009 г.

Бареков си купил джип „Порше” за 250 хил. лв. пише в „Уикенд”. Та ако видите „Кайен” с номер ПВ 0646 КМ, да знаете, че е неговият. БМВ Х5, което си купи лани за около 150 бона, се оказало не достатъчно имиджово за големия журналист. Откъде парета бе, майна? За такъв джип си требе джеб. Коритаров например, ако му беше станала сделката с Вальо Златев и беше гушнал 3 млн. лв., както беше калкулирал, един джип нямаше да е изненада. Но Бареков с тая заплата, пък и както се охарчи по сватбата лани… Само за певиците даде нам колко си хиляди… Би трябвало да е скъсан като карпатски вълк.
И за какво му са бодигардове? Той ги отрича, де. Но както ви писах, аз лично го видях на летището през ноември. Влезе с ръцете на гърба, гордо, гаче има десет декара папур и частна мечка, както казват интелектуалците в Чиксалън (Пз), огледа се на 360, за да види дали е впечатлил простаците, а зад него пристъпяха горилите.
Не мога да ви кажа нищо за паретата. Работата е малко като в Страшимировото „Хоро”: „Из дворищата ставаше нещо. Влачеха жена. То не личеше дали тъкмо я влачат, или я само водят, но работата не беше чиста…”
Когато стана скандала с „Галерия”, се заговори, че и Ники бил засечен да води едни не точно творчески разговори. Пък разни типове, на които им се зловиди когато някой друг си пълни джоба, даже пуснаха едни тарифи…
Знам, че ви се иска да ви кажа нещо конкретно, като например, че Ники взима по 20 бона, за да даде възможност на тоя или оня да бъде сутрин в „Тази сутрин”. Е, не съм аз вашият човек! Такова нещо не мога да твърдя. Защото понякога парите имат най-неочакван произход. Ако сте забелязали на майничките бабите им са много богати. Бабата на Ванко 1 му купи джип, че и къща. Пък може и тото да играе, знам ли. Депутатът Иво Атанасов си изкарвал по 70-80 хил. от Еврофутбол.
Между другото Иво се похвали наскоро, че вуйчото на главния прокурор, поетът Иля Велчев, му посветил стихче. И това не било сефте. Още през соца поет от Брянск също му посветил. И много други го поетизирали във времето, когато си носеше косата на конска опашка. Не бих се хвалил, ако мъже ми посвещават стихове. Не знам защо, но не бих. Пък и това на Илята завършва малко особено: „от цървул да сториш царски знак”… Едва ли иска да го засегне, но то понякога става и без да искаш.
Както и да е…
Пък Милен Велчев бил много активен във Фейсбук. „Най-отличителното в профила му, пишат от „Новинар”, обаче е резултатът от IQ теста му, който е 129 точки”. Браво! С 30 повече от Буш. Ама пък помня, че когато поканиха юпита да играят в „Стани богат”, Милен, отпадна рано-рано, щото не знаеше как се нарича светът в книгите на Тери Пратчет. Пък Никито изобщо не се класира. Джебурито изкара някой лев, та ги отсрами. Изобщо средно интелигентни за министри.
Иначе жълтите в събота си направиха конференция „Говорим за промяна”. И си говориха, говориха… Много си говориха. Дали нещо са си казали, не мога ви каза. Щото царят не отиде. Той мрази празните приказки…
Абе, Бойко мерил ли си е IQ-то? Ебати каква сензация лежи тука! Вчера разкрил заговор срещу ГЕРБ. ДПС прехвърля по 50 000 гласа на НДСВ и на партията на Ковачки, те влизат в НС и правят квадратна коалиция със 140 депутати. При което ГЕРБ гледа отстрани.
Пък Каракачанов му напомня как се е молел на ДПС да му дадат още една генералска звездичка. Да де, ама след това го нещяха за министър. Предпочетоха Зетя. Бойко „със сълзи на очи” молил царя, но той избрал Петков. Е нека му!
Царя изобщо не мисли стратегически. Ако 2001-ва не беше изхвърлил Сидеров от листите си, немаше да има „Атака” и щяхме да си имаме един неосквернен национализъм в резерв, а сега и той осран. Те затова вече не си викат националисти, ами патриоти. Ако беше направил Бойко министър, нямаше да има и ГЕРБ. И БНД можеше да няма, ако царя беше умен…
Пък Станишев приел лидерите на НАПРЕД и не ги нарекъл циркаджии. Сигурно, щото Цецко го нямало. Даже ги черпил чай и им споделил, че експертите правели разчет какво печели страната от отварянето на 3-ти и 4-ти блок и какво губи, ако ЕС реши да ни наложи санкции.
Какво да загубим, бе! Какво са ни дали, та да го загубим! Засега сме спонсори на ЕС. И като гледам, през февруари, като дойде проверката, този статут ще ни се запази. Шефът на АЕЦ Генов вика, че ще спечелим $130 млн. от ток. И още къде 600 млн. евро от вноската като ни замразят членството… И нали във връзка с кризата членките ще дават още пари, та и те ще ни са икономия…
Ако трябва да съм сериозен, ще кажа, че това предизборно подпичкване с ЕС ще ни излезе през… носа.
Но знам, че не обичате кога съм сериозен…

3 comments:

Anonymous said...

Пиши,пиши,докторе...! И други пишат,ама и паре земат. Я виж професора Райков какви книжлета е написар - „Пари за здраве“,„Сън за здраве“ и "Вино за здраве". Е това последното най ми ареса като заглавие,щото аз виното го пием,не го четем...! И само по 14 пари за парче.

Anonymous said...

ВЪРВИМ НА ОПРАВЯНЕ ДОКТОРЕ..БРАВОС НА МАЙНАТА. ЕТО ВИЖДАШ ЛИ И ВИЕ ПИСАЧИТЕ И ЛАЛАДЖИИТЕ ПОЧВАТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТЕ. КАКВА ХУБАВА АТМОСФЕРА НИ СЪЗДАДОХА ДРУГАРИТЕ. ПЪРВО ДРУГАРИТЕ, МИЛИЦИОНЕРИТЕ И БОРЦИТЕ,СЕТНЕ ДЕПУТАТИТЕ И КОСТОВИСТИТЕ, СЛЕД ТЯХ ПЕВАЧКИТЕ И "ЧЕСТНИТЕ МОМИЧЕТА", СЕГА ПИСАЧИТЕ И ДЪРДОРКОВЦИТЕ, МАЛКО ПО-ПРЕДИ ДОКТОРЧЕТАТА И АПТЕКАРИТЕ И Т.Н. АКО ОЛИГАРСИТЕ РЕШАТ МОЖЕ И ИНЖЕНЕРЧЕТАТА ДА ОПРАВЯТ И ДА ПОЧНЕ НЕЩО И ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА В ТАЗ РОДИНА.. МАЙ НЯМА ДА Е САМО РОДИНА.....

ГОГО ЧЕРНОГЛЕДЕЦА

Anonymous said...

Алооу, Докторе. Де го тоз фейсбук профил на Велчев с АйКю-то 129. В сайта на Новинар нищо не пише ! Чакам линк - аде малко по икспедитивно :)р