1/21/2009

21 януари 2009 г.

Днес, братя, имаме юбилей. За 500-ен път сме заедно. Почти две години, ката ден. Решен сме, ако не възразява Господ, и да илядим. Нескромно е аз да го казвам, но то друг нема да се сети. Няма такъв случай. Иначе не е да няма графомани в българската журналистика… Ама ние не затова, а щото животът си иска неговото, главно средства.
Едни приятели ме бъзикат: „Списването на колонка във вестника: всекидневен заместител на безсмъртието”. Хемингуей го бил рекъл. Дреме ми на мен за безсмъртието… Хората те помнят само ако им дължиш пари, иначе те забравят преди да те запомнят…
Дедо Вазов и той така се надяваше: „Един ще жали, друг ще ме проклина, но мойте песни все ще се четат…” Ако се надигне да погледа какъв прочит им правят кандидат-студентите, та чак ми става жал: „Понеже лодкарят отказал да я прекара, Баба Илийца измъкнала кола и сама се прекарала.” Ето този кол, кълне Андрей Райчев, се превръща в основен за културата ни. „Вазов, вика, е скучен, внушава на децата погрешно чувство за родината като към нещо старомодно, свързано непременно с хорото.” Sic transit…
И с основание Гранитски отбелязва, че Вазов диша праха на Азис. Sex transit…
Не знам дали проф. Брезински е знаел за юбилея, но написал в „Труд” статия: „Намигващият майстор на езика”. В която дава пример с нашите писания и по-точно как по простонародному членуваме нечленуемите: Обама – Обамата. Намира го за много симпатично, ако е с мяра. А при нас е с мяра, не ли?
Благодаря г-н професоре, висока чест ми правите.
Гледаха делото на Кузов на последна инстанция. (Айде, бе, в затвора се пренадаха!) Рекъл, че цигането, което го обвинявало, не би могло да бъде активна страна. Момчетата под 14 г. не можели да получават ерекция, а то било на 13.
Като на педофил съм склонен да му вярвам. Но пък от друга страна из медицинските портали се твърди, че първото полово влечение настъпва около 12-та г., а първата еякулация около 13-тата. В Рим юношите са ставали пълнолетни на 14 г. Ами инките?! Единадесетият инка Хуайна Капак родил първия си син на 10! А при маите на 13 г. на младежите зачислявали по едно момче-роб, да си се упражняват над него докато стане време за женене. По причина на някои битови и други особености, малките циганета рано научават тайните на възпроизводствения процес. Питайте и ще види, че при циганетата номерът с щъркела не минава. (Тате, к’во стаа, бе, едно праиш, десит шъ убийш, бе!)
Колкото по-малка е средната продължителност на живота на една популация, толкова по-рано съзряват младежите. Народът аета във Филипините живее средно до 25 г. и съзрява полово на 12. Само че средната продължителност на живота на циганите у нас е една от най-добре охраняваните тайни.
Ей, казвал ли съм ви, че циганите не хващат дюстабан? Щото много ходят боси. Лекарите съветват и българите така да правят. Ама то още един мандат на тройната коалиция и един дюстабан нема да остане. Физически де, щото те духовните дюстабани са неизтребими…
Като стана дума за боси… Бойко вика: „От Изток спряха газа, от Запад – парите. Решението на въпроса е само и единствено в Брюксел.”
Ако този интелект се беше родил по времето на Великите географски открития, щеха да се открият съвсем други работи…
Пък в Часовете интервю с Цецко. Много е израсъл. Говори като магистър: „диверсифициране на източниците и трасетата”, „интерконверторни връзки с Турция и Гърция”. Никога няма да кажеш, че това е бивш милиционер.
Експертите на Бойко изготвили оперативен план за действие при замърсяване на въздуха. Освен некои полезни работи, в него четем: „Друга мярка е ограничаване на дейностите, които дразнят носа, очите и белите дробове, като например готвене и чистене.”
Представяте ли си, връщаш се дома, а булката плете шушони или чете книга. „Що, ма, нема готвено?!” „Кметът забрани…” 38% от гражданките на юг от нас (бойково запад) ядат бой при такава ситуация и намират, че това е справедливо…
Тая наредба направо влиза в конфликт на интереси със Закона за домашното насилие.
Пък Костов изработил проект за коалиционно споразумение на принципа на акционерното дружество. Всяка партия ще има толкова депутати, колкото си купи. Сметнал, че за 30 депутати им трябват 4 216 000 лв. (по 140 533 лв. на калпак). Ще цъфнат с 30 депути… Ама може и 30 да нямат. Предвидили само 20 000 лв. за социолози. За тия пари никой свестен социолог нема да им даде повече от 2%.

No comments: