11/08/2008

8 ноември 2008 г.

Светът се Обама-низира, или Барак-адира, знам ли. Ликуват Меркел и Саркози, Ватиканът се готви за черен папа, преливат от радост и в Кения, и в Сиера Леоне, и в БСП, навсякъде.
Не знам, но се сещам, че българският народ обича да казва в такива случаи: "На малко прасе и нов началник никога не се радвай, щото не се знае каква свиня ще излезе". Което вероятно е израз на оная ни национална черта, която царят нарича "българско черногледство". То е второто нещо, дето ни пречи да живеем като хората. А първото, според царя, е, че ни мързи. Той за това не ни оправил за 800 дни, щото ни мързи да преместим оттук там.
Ваше Величество, в Еклесиаст е казано: "Има време за всяко нещо, и срок за всяка работа под небето... време за разхвърляне на камъни, и време за събиране на камъни..."
Ние, Ваше Величество, 45 г. събирахме камъни, после 19 години разхвърляхме камъни, уморихме се бе, Ваше Величество. Стана ни кафа!
Защото, както справедливо отбелязва Малкия Иванчо, докато светът вика "Оба-а-а-ма", българинът реве "Обра-а-а-ма"...
Ето, вчера изследване в 34 европейски държави показало, че половината от българите не вярват на политиците, което ни слага на първо място в библейския смисъл (последните ще станат първи...) Защото, Ваше Величество, "има време за прегръщане и време за въздържане от прегръщането." Доста прегръщахме, сега трябва да се въздържаме. Макар че май още един ще прегърнем, преди да се въздържим...
Като стана дума за Него. Цецко вика, че ГЕРБ категорично осъждал възродителния процес. Сред членовете им нямало участници в него. Бойко, като млад офицер е бил в Лудогорието по това време, но е брал пипер...
Колко е хубаво, като си има една партия и формален, и неформален лидер. ("По-добре са двама, отколкото един, защото, ако паднат, единият ще вдигне другаря си." - Екл.) Неформалният, като направи грешка, формалният да го поправи.
Макар че в случая работата е малко като на едни двама, дето единият копаел дупки, пък другият след него ги заравял. И като ги питат що, те отговорили: "Абе, ние по принцип трябваше да сме трима, но Иван, който поставя дръвчетата, е болен." Липса, която явно е отчетена в новата коалиция "Напред". Защото там има един неформален лидер и трима формални. (Тройното въже не се къса бързо"- Екл.) Каракачанов вика, че те ще се коалират само вдясно от центъра, обаче пък според Ковачки не било изключено да се коалират и с БСП, ако условията го налагат. И ако тука има известна неяснота, може да се обадят земеделците, или пък формалният лидер на ЛИДЕР и да внесат още неяснота.
Според социолога Цветозар Томов тия, въздържащите се от прегръщане, са хора, които успяват да се справят с проблемите на собствения си живот. Докато лузърите били политически по-активни и политиците се стремят да въздействат именно на тях. Което, ако е вярно, излиза, че политиката у нас се прави за простаците и мързеливците. За и от! До "от" стигнах, като анализирах речника на зам.-кмета Стоилов (пич, ебавате...), който едно изречение не може да довърши. Тотална липса на "libri legendi", нещо, което констатирах и за царя, когато изкара Славейкови браточки. Но на царя му е простено, той е учил за старшина. А Бойко има и вишо, и дисертация по науките...
Ало, пенсиите, като заговорихме за Еклесиаст, да ви питам. Не мислите ли, че го живеете тоя живот откъм опакото бе, братя? Проповедникът казва: "Познах, че няма друго по-добро за човека, освен да се весели и да благоденства през живота си. Да яде и да пие и да се наслаждава от доброто на всичкия си труд. Това е дар от Бога."
Разбирате ли?! От Бога, не от Масларова! Ей, братя, човек трябва да остарява красиво, бе, като вила в Тоскана. Ех, мамка му...
Американецът Кен Имхов 17 г. конструирал спортна кола "Ламборгини" в мазето си в Уисконсин. И като я завършил, се оказало, че трябва да прокопае основите на къщата, за да я изкара.
Идентичен случай. През 2004 г. пенсионерът Атанас Масларов от Поморие почна да строи 40-тонен кораб зад къщата си, в центъра на града. Който кораб, за да се пусне на вода, трябва първо да се събори оградата и половината къща, да се разширят няколко улици, щото корабът е 20 м дълъг и 8 широк. Или да се докара морето до къщата на пенсията...
Не е прав царят, че ни мързи. Ние можем много работи да направим, но в двора си. Не ни ли е в двора, не ги правим. Светът на българина е до оградата. Тя му закрива целия хоризонт и му пречи да види по-надалеч - например в утре...

3 comments:

Anonymous said...

Оказва се, че философът-марксист и първи костолизач на републиката Грънчаров, бил истински герой. А пък ние да не знаем. На 10 ноември 1989 Грънчаров е проникнал в Партийния Дом и е изиграл решаваща роля в свалянето на диктатора Живков. Да, това е самата истина! Който не вярва, нека прочете тук:

http://aig-humanus.blogspot.com/

Ама защо ли тогава Ангел Грънчаров - Елтимир е на друго мнение?

"от Елтимир на Вто Окт 07, 2008 5:00 pm

През 1988-9 година се обаждах до Радио "Свободна Европа" по телефона. Предимно по поръчение на Илия Минев. На няколко пъти засичах, че когато коментират моите обаждания, говорителите казваха "Ангел Грънчаров от Пловдив". Тогава си мислех, че е някаква досадна грешка. По-късно, през 1991-2 година моят адаш почна да се изявява във вестника на радикалдемократите "Век 21". Подписваше се като "Ангел Грънчаров, ученик на д-р Зигмунд Фройд". доста псувни съм отнесъл заради тоя кретенски подпис. Но пък тези факти навяват на много размисли. Да, Хунор, аз също смятам, че адашът ми е поставено лице. Само не съм напълно сигурен, че той самият го съзнава. За мен това е един комплексиран истерик, страдащ от мания за величие. Майната му на копелето. След години ще се помни единствено, че съм имал някакъв дубльор, поставен от Службите. Ще ми се да е по-скоро, докато копелето е живо. Голям майтап ще падне тогава.

Елтимир"

http://opylchenie.forumhead.net/viewtopic.php?f=3&t=26#p71

Anonymous said...

ДО ФИЛОСОФА-МАРКСИСТ АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ

Грънчаров, браво на тебе!

Ти си активен участник в събарянето на комунизма и построяването на развития костовизъм в България.

На 10 ноември, 1989, ти, заедно с великите дисиденти

Жельо Желев,
Николай Василев,
Стефан Гайтанджиев,
Красимир Каракачанов

направо закопахте комунизма!

Проникнахте, значи, най-безстрашно в Партийния Дом, и то под прикритие (уж като участници в редовния конгрес на Дружеството на Философите-Марксисти в България). Вмъкнахте се в бърлогата на звяра, значи, атакувахте изненадващо отвътре и го усмъртихте с един удар!

Ура, три пъти ура за героичния подвиг на дисидента-философ-марксист Ангел Грънчаров, възпитаник на философския факултет на ленинградския университет имини Жданава!

И след като съборихте комунизма, след този велик и чутовен подвиг, вие, заслужилите дисиденти, се почерпихте с червено вино. Червено като кръвта, която е течала от тежките рани, нанесени ви от комунистите.

Герой си ти, Грънчаров, наше момче си, изпитан кадър, знаех си аз! Браво!!!

Anonymous said...

Ебаси, тея що не ходят да си се плюят в собствените си сайтове?! И кой е тоя Грънчаров, изобщо не ми дреме, камо ли че е "герой" от т.нар. мирна революция.