11/07/2008

7 ноември 2008 г.

"Новинар" пише за Велизар Стоилов: "Не направил нищо значимо за града."
Не съм съгласен. Кой сложи часовници на светофарите? Е, някои са безумно настроени и дават по 50 сек. на малките улички и 20 на булевардите, но това може да се оправи. Стоилов имаше и други прогресивни идеи, но като не се приеха, к’во е виновен?! Например да се дават зебри под аренда. Срещу 600 лв. си рисуваш логото на фирмата, пък ако щеш и частно съобщение до зебрата ("О, Мариана", или "Дупка Левски"). Тогава некои почнаха да говорят, че надписите ще разсейват шофьорите. Но Стоилов и за това беше помислил и обясни, че те ще са ситни и ще могат да ги четат само пешеходците. А това, дори и да крие риск, той е само за пенсиите. Щото те нали четат всичко, гаче ли нещо ги засяга. Та ще рече някоя пенсия да прочете, па доде извади очилата, доде фокусира и айде... от другата страна на тревата.
Като гледам вчера статистиката на членовете на БСП и си мисля, че този акт е бил насочен към намаляване на членската маса на червените... Защото от 191 000 членове 52% (99 320) са пенсии. И само 1.5% са студентите. Ама е известно, че студентите нищо не четат. А като се има предвид, че и масата безпартийни комунисти са пенсии... Та мисля, че вероятно Бойко го беше подучил как да се изтребват вампирите.
Бойко рекъл вчера: "И мъртъв няма да се дам на Станишев и Доган". Не съм сигурен, но мисля, че е в петостъпенен ямб. Напомня ми Васисуалий Лоханкин. Но е по-добре казано, и по-скоро се доближава до думите на големия поет Иван Динков: "Докато съм, жив няма да умра".
Опозицията бойкотира комисията за ДАНС. Сигурно с основание, но аз за друго се замислих. Да вземат да се хванат литераторите, проф. Брезински ли, други ли, и да измислят нова дума. Щото като доде догодина на власт Бойко... Разбирате ли, "Бойко-тирам Бойко..." Тавтологично някак. Ако се стигне до бойкот де, в което не вярвам. Но нека има за всеки случай готова дума.
Бай Петко Бочаров се изявява като ястреб в "Новинар": "Дебело ще подчертая: много грешат у нас ония остатъци от миналото, дето ругаят Буш заради войната в Ирак и с умиление очакват от Обама да стане "борец за мир".
Бай Петко, дърти ястребе! И аз ли съм остатък от миналото, бе? Ти сигур си остатък от бъдещето тогава! Онова, дето ни го рисуваше Пасито, ако се включим във войната...
Както и да е. Бай Петко напомня, че всичките войни - от Първата световна до Виетнам и Югославия са били дело все на демократите. Вика: "Лозунгът "конфликтите да се решават чрез преговори" е неспасяема глупост, ако се приема буквално."
Тука е прав. Каквото и да се приеме буквално, все е глупост. Чел съм, че Едгар Алън По бил изключен от "Уест Пойнт", щото се явил гол на парад. Инструкциите за парадна униформа изрично нареждали "бял колан, бели ръкавици и оръжие". Той възприел всичко буквално - надянал пушката през рамо, сложил белия колан и белите ръкавици и нищо друго...
Добре че избраха Обама, нищо че е негър. Маккейн е ебати киселият тип. Ще ви кажа нещо, за което досега си мълчах, за да не се отрази на изборите. Веднъж жена му Синди го огледала и невинно констатирала: "Взел си да оплешивяваш малко на темето?" Оня побеснял: "At least I don't plaster on the makeup like a trollop, you cunt." (Поне не се мацам с грим като пачавра ма, п.... Cunt е вулгаризъм за женски полов орган...) Простак! Солдафон!Те затова и "Ку Клукс Клан" казаха: "По-добре негър, отколкото идиот".
Пък посланик Нанси Макълдауни рекла: "Вотът е урок и за вас". Не съм сигурен, че сме готови за индобългарин в президентството. Макар че след Гоце може и да може...
Обаче по-обезпокоително е друго. Нанси напомни: "Престъпниците зад решетките, корумпираните чиновници - уволнени. Това ме помоли Обама при изслушването ми в Сената." Демек "Мистър Клийн" ще трябва да се заработи. Гювечът свърши.

No comments: