11/04/2008

4 ноември 2008 г.

Лидер, ЗНС и ВМРО учредиха движение "Напред". Каракачанов вика, че "новата формация стои в центъра и леко вдясно от центъра." Не казва колко вдясно, но според мен леко вдясно значи 2-3 градуса, не повече.
Като гледам целите на новото движение и мога да кажа, че нищо няма да излезе. Например една от целите е "превръщането на българското село в предпочитано място за живеене." Иначе казано, да се върнат селяните при мотиката. Ама нема да стане. Отколе е известно, че урбанизацията е еднопосочен процес. Как обясняваше Хоров от "Службогонци: "Провинцията - ужас! Само в столицата се диша човешки, тя ме приковава с магическа сила."
Мила мамо, напиши ми
Пак за наше село
От салкъма откъсни ми...
Не, не ще нашенецът да се върне на село. Иска да докара селото в града. И успява. Основният проблем поне на столицата е в това, че в София всеки е от някъде другаде. И така се чувства. Селското си остава до живот в манталитета на новия гражданин. Д-р Филипов го нарича синдром СОС (селянинът си остава селянин).
А като му кажеш селянин, се обижда. Когато през 1999 г. Петков дойде в София, Дончева каза: "Селянинът с колелото дойде в София". И видяхте какво стана...
Ама какво искате? Кметът на София е роден през 1959 г. в с. Банкя, което през 1969 г. един друг селянин обяви за град. Значи първите си не 7, а 10 г. е живял на село. Не остава безследно това, какво щем да си говорим.
Каракачанов вика: "Ако продължаваме да повтаряме като Бойко, че възродителният процес е нещо хубаво, капсулираме хората в смесените райони около ДПС."
Прав е. Бойко малко се оля. После му дойде акълът. Нали знаете как викат турците: "На българите акълът им идва в два случая: когато бягат и когато ходят по голяма нужда. Ама Бойко го рече това без всякаква нужда.
Прав е Радичков, човек невинаги е там, където е капата му. Бай Радичков е от Калиманица, което остана на дъното на яз. "Огоста". Сетих се, щото вчера "24 часа" писа: "Нивото на яз. "Огоста" паднало с 9 м и вместо обичайните 210 млн. куб. м вода сега имало 220 млн."
Ама то и журналистът невинаги е и там, където му е акълът.
В четвъртък ще представят книга, посветена на майката на премиера - проф. Дина Станишева. Госпожата тази година ще навърши 80 г., но още преподава. Ами да, не виждам кой ще посмее да съкрати майката на премиера. Те не смеят да изкарат Йончева от "Денсинг Старс"(макар че той все по-рядко изпълнява ролята на неин пич), та камо ли майка му от СУ. Премиер е това, не е майтап. Всъщност понякога е майтап...
Като заговорихме за майки. Обажда ми се вчера колегата Минчев. Вика: "Замръкнах на Витиня. Пред мен тапа, зад мен тапа. Отпред хиляди коли, отзад даже и повече. Всички споменават родата по женска линия на г-н министър Гагаузов, на шефовете от Пътния фонд, на премиера... Та предай, ако обичаш, на господата нашите поздрави."
И понеже колегата не ме упълномощи да туря и нещо от мене си, та ще се задоволя просто да предам поздравите му. Но имайте предвид, че никак не ми е лесно! Щото имам и аз пътни впечатления и мога да добавя много мисли за въпросната рода в сексуално ангажиран контекст...
На изборната конференция на комунистите в Студентски град Таня Дончева рекла, че не може банкерът на Маджо да е член на ВС на БСП. Не бива, щото за можене явно може. И риторично попитала залата: "Ние сигурни ли сме, че министрите се назначават единствено от професионална целесъобразност?" И залата като един отговорила: "Не, не сме сигурни".
Можеш ли да си сигурен защо е назначен Гагаузов?
Пък Кирил Добрев рекъл в Плевен: "Работете повече за повишаване на раждаемостта." ("На царщината трябват солдати. На дяда ти Станча дузина ги даде Господ, ама и дядо ти Станчо не дрема.) "Държавата, вика Добрев, стимулира раждаемостта. Няма друга майка в Европа, която 9 месеца да получава 90% от заплатата си."
Няма. В Румъния решиха да им дават майчински 2 г., но само по 85%. 90% няма никъде.
Министър Петър Димитров рекъл, че "не е изключено страната ни да привлече и нови инвеститори от големите икономики.
60 врачки и екстрасенси се явили на кастинга за новия сезон на "Ясновидци". Кой от кой по-даровити. Един дори знаел къде точно е Господ.
Боже, Боже... Дето викал оня, да та е.а у врачката. Щото като й звъннал, тя попитала кой е. Какви ясновидци са тия, дето не знаят предварително кой ще спечели... Е, мерси казвам аз на такива ясновидци...
И ясновидците си заслужаваме, да знаете!

No comments: