11/03/2008

3 ноември 2008 г.

"Стандарт": "Истерията по новия екшън на Джеймс Бонд продължава да тресе София." Става дума за предпремиерната прожекция на нов филм за Агент 007.
Прав е Станишев, че в някои вестници 90% са лъжи. Каква е тая истерия? Вас тресе ли ви бе, братя? Мен например ме тресе истерия за това как така лани агент под прикритие Алексей Петров е изкарал към 3.5 млн. лв. Тресе ме, че агент Сергей плаши с етническо напрежение, което той нямало да успокоява. Но, честно ви казвам, за Агент 007 ми е през... Така де, то поне да беше филм като филм... Ама те и в "Стандарт" сами си го признават: "Спектър на утехата" не блести с кой знае колко оригинален и интригуващ сюжет".
Сюжет?! Имаше една идея тоя да го скопят, което вече би било сюжет. Ама не знам какво стана.
Като заговорихме за агенти. Агент Гоце вика, да сме кажели на Бойко, че имал право и да мълчи. Щото само гафове словообразувал.
Не мисля, че трябва да мълчи. Човек се разкрива в думите си, а ние имаме нужда да го опознаем. Нали ще ни управлява. В "Левиатан" Хобс дели публичните лица на естествени и изкуствени. Едно лице "се зове естествено лице, когато думите и действията му са възприемани като негови собствени. А когато те са думи и действия на друг, той се представя като лице, престорено или изкуствено."
Така погледнато, Бойко е естествено лице, а Гоце е изкуствено. Гоце беше естествено през 1994 г., като кандидат за депутат от ОКЗНИ в Кърджали. (ДПС е етническа партия.) Но сега говори с думите и действията на Доган и затова е престорено лице.
Всъщност, след срещата с Кумчо Вълчо в "омагьосаната симитлийска гора" под въпрос е дали изобщо му остана лице...
Викат, че Бойко се целел в аудиторията на Лидеров. Обаче г-н генерал, с такива думи ще привлечете само уродите от "Атака". Нормалните, щото там има много нормални, няма да додат. Те веднъж вече са се преебали, няма що да го правят втори път.
Ден на будителите ли било оня ден? Сигурни ли сте? Щото БНТ пусна "Черна котка, бял котарак". Пък в "24 часа" имаше интервю на две страници с Азис. (Да не е ден на циганските будители?)Костинбродският циганин вика за Нешка Робева: "Такова пренебрежение...Ма чакай, ма, алоооу... С такова отвращение ме гледаше, сякаш съм си показал гъза." (Сякаш пък не си! Та се наложи естественото лице да те сваля от паметника на Левски!)
"Ма чакай, ма, алоооу" - думи на автентичен народен будител. А като го питат кой му е любимият политик, вика: "Сергей Станишев ми е изключително секси!" (Какво съвпадение - и на Дим Дуков.)
На урока по родолюбие Станишко казал пред дечицата: "Много обичам подводно гмуркане, тъй като там е тихо и няма опозиция." Ама, г-н премиер, то и на Луната няма опозиция! Ако бях привърженик на морбидния хумор, щях да намекна, че под земята е даже още по-тихо, ама аз не съм...
Всеки народ си заслужава и будителите, и приспивателите!
Във Варна се провел Първият велик събор на българите по света. Отчело се, че сме 14 млн., от които 7.5 в родината, останалите в други родини по 5 континента.
Това, че сме се пръснали из континентите, е добре. Точно така съветваше Станислав Стратиев в "Българският модел": "Нека се направи график кой къде да замине. Безсмислено е да се струпваме пак на едно място."
Абсолютно! Защото ако завистта, глупостта, крадливостта и т.н. изчезнат от България и отидат на некое друго място, на това друго място ще е България! Както справедливо е рекъл Калфин в приветствието си до конгреса, "България е там, където има и един българин!" Именно! И на Еверест да се качим, и на Северния полюс да идем, българщината с нас си върви.
Ало, пенсиите! Господ не просто е българин, Господ е направо български пенсионер. Кога е било през ноември да е било 29 градуса? Да изкара така още 2-3 месеца, па после, ако ще и сняг да вали. Абе, какво става във вашия анклав. До мен достигат обезпокоителни новини. Дядо Димитър (79 г.) гръмнал госпожата си, щото му скрила ракията. Че после гръмнал и комшиите си от долния етаж, вероятно за съучастничество.
Ама и госпожа Венка с какъв акъл му крие ракията! Та той е на 79 г., сега ако не си пийне, кога. Да чака после на могилата опечалените да го преливат? Те, днешните, как преливат, да не дава Господ да си умрял...
Ама така е, след като държавата не се погрижи да им създаде културно-масови мероприятия... Чета в "Труд": "Катерушки за пенсионери в Австрия". И пързалки и люлки... И като се наиграят, ги награждават с малини и ягоди...
Според "Труд" обаче дедо Димитър е прострелял г-жа Венка не за ракия, а за студена вечеря. Тоже не плоха, както викат казаците.

No comments: