10/25/2008

25 октомври 2008 г.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия шеф на Пътна инфраструктура Веселин Георгиев, елиас Батко. Само мимоходом ще отбележа, че наблюдавам известна промяна в прокурорската агогика (ако ми позволите този музикален термин), но още не мога да преценя от по-бавно към по-бързо ли е, или напротив. Не иронизирам. Това, дето пиян прокурор в Русе преспал в изтрезвителя е различно...
Но първо да ви напомня, че то от толкоз далавери в държавата, надали пък точно тая ще помните. Тоз Батко даде на брат си договори за 120 млн. лв. Те всъщност са трима братята. Третият работи "мечтата на алхимика" - прави злато от чакъл и песък. (Ей, знаете ли, че и Нютон дълго време е бил алхимик?)
Тоз Батко Гагаузов си го доведе от Сливен. И нали се сещате, че не е за да играят сантасе. Дето се вика, я ке ти дадам, ама морам дека и ти да ми вратиш... И рече пред медиите: "И успехите, и неуспехите ще ги делим заедно." В което аз още тогава се усъмних, щото съм чувал Монтен да казва: "Ние сме готови да пожертваме за приятелите си цялото си богатство и дори и живота си, но никой не е склонен да сподели успехите си с ближния."
За неуспехите да не говорим. Щото нали, успехът има много бащи, а неуспехът е копеле. Поне у нас е така. При първите съобщения за успехите на Батко Гагаузов рече: "Няма конфликт на интереси." А после се изметна като букова дъска: "Аз за себе си съм спокоен, никога не съм поръчвал да се правят далавери в пътния фонд."
Когато започнеш с глупост, свършваш с безумие. Така се изказват оня тип хора, за които е прието да се казва, че главата им е естествено продължение на задника им. Да ме прощавате, че съм малко рязък, но а сикиме вече! Ама то и самото му име - Гагаузов, звучи някак си етнически недостатъчно ли, не знам как да се изразя...
А Батко обясни, че това, което дал на браточката си, било едва 4% от всички поръчки. Да де, ама тез мижави 4% от няколко милиарда правят цифра с много търкалета отзад...
В теорията на корупцията това се нарича непотизъм. Но нищо чудно следващото поколение да го нарича гагаузщина.
А Станишев го усукваше по килифарски. Имало "евентуално предпоставки за конфликт на интереси, което винаги е много неясна и деликатна материя - по-скоро морална, отколкото законово обоснована".
Като става дума за пари, винаги е деликатно...
Мисля си колко е хубаво, че българите раждаме по три най-много. Я си представете, че Георгиеви бяха 5-има, като царските синове! После що надвзел гори! Като разделиш на 11 унуки и то... Ами ако раждахме като индобългарите по 9-10?! Ей, чакайте да ви кажа нещо интересно. Вчера ми се обажда един пич от "Надежда". Стана дума за индобългарите... Вика, че в блок 111 имало едно семейство, четирима братя и една сестра: Лозан Лозанов, Младен Младенов, Иван Иванов, Пейчо Пеев, а сестрата Марина Маринова. При това от един баща и една майка. Ето при такъв подход трудно ще се засече конфликт на интереси. Можеш ли да предположиш, че Лозан Лозанов е брат на Младен Младенов? Никога.
Пък във Великобритания въвеждат сексуално образование в началното училище, защото Албиона води хорото по бременни ученички. Видели са се в чудо. До такава степен, че в 104 училища се провежда пилотна програма за насърчаване на оралния секс сред малолетните с цел да се избягва бременността.
Същият проблем и при братята румънци. Но те като че търсят по-цивилизовани решения. Депутатът Виктор Негреску поиска намаляване на ДДС-то върху презервативите.
Да учиш децата на свирки, за да се избягват опасностите от секса, ми звучи като изказването на Любо Дилов във вчерашния "Новинар": "Когато аз се занимавах с попфолк (БМК), поне голяма част от средствата, които изкарвахме, отиваха за музика, която иначе няма кой да запише, защото не се рентира."
Ех, Любчо, да те бех познавал тогава, па да те отворя, че с курви и наркотици можехте не само „Вариациите „Голдберг” да издадете, ами и цялата класика и предкласика…
Любчо Дилов, да ви кажа, без преувеличение може да бъде наречен Мери Шели-то на българската чалга… Плащаше по цели страници във вестниците, за да се представят певици и текстове, включително и на цигански… Е, когато нещата стигнат до онзи рус Франкенщайн Азис, дето ставал нощя да си маже устните с гланц, та да е винаги красив за Китайчето, или до Соня Немска и флейтистката Галена, нормално е да се стреснеш и да потърсиш морално оправдание.
Трябва може би да се измисли презерватив и за горната глава, за да ни предпазва от такива благчестиво меркатилни идеи, като тази да опростачиш нацията, за да издадеш вариации по Бах…

2 comments:

Anonymous said...

Един колега от фен клуба ти съчувстваше, че всеки ден е трудно да се пишат простотийки, респективно към края на седмицата почваш да се задъхваш от изтощение. Е, днес го опроверга (за сетен път).

Anonymous said...

Явно съм сгрешил - качествените глупости са плод на вдъхновение, а не на седмична програма
Ама пък това ги прави още по добри.
ТТ