10/27/2008

27 октомври 208 г.

47% от българите не желаели да имат за съседи индобългари, показва изследване на Евробарометър. "Проучването обаче, недоволстват от "Новинар", не дава обяснение защо българите не искат да делят една ограда с представители на ромския етнос."
А нужно ли e да се дава такова обяснение? На всички е ясно, че една от основните причини е, че индобългарите имат невероятната дарба да намират разни неща, преди още собственикът им да ги е загубил. Всякакви неща, някои от които ни трябват.
И други причини могат да се посочат, но на друго искам да обърна внимание. Както правилно забеляза колегата Чаво, това, че 47% не искат индобългари за съседи, погледнато от позитивната му страна, означава, че 53% искат. Така, де, нали сме всичко 100%. В смисъл като количество, като качество не знам. Което описва нацията ни в един много по-толерантен образ. Това имаше предвид царя, като ни учеше да мислим позитивно.
Само да отбележа, че оня ден четох една статия от в. "Индипендънт" как може да се живее до 114 г. Що точно до 114, не разбрах. Та там пише, че можете да добавите 7,5 г. към живота си, ако сте позитивно настроени. Вероятността песимистът да бъде споходен от ранна смърт била с 57% по-голяма от тази при оптимиста. Друг е въпросът, че понякога оптимистът може да загине внезапно. При среща с друг оптимист. Например на магистралата, на пешеходната пътека...
От комисията по дискриминация викат, че етническото подценяване вече отстъпвало място на възрастовото. 38% от пенсиите се оплаквали, че са жертва на ейджизъм. Тия пък, ебати нахалитетите! На море ги прати Масларова, пенсиите им вдига дето се вика през ден, на Коледа ще им даде по една торба пари...
Ей, пенсиите, много бързо забравихте Костов! Имала баба 100 лева, ама не наведнъж. А сега правителството реши да имате даже 150 наведнъж за Коледа. Но не си мислете, че ще заживеете някакъв спокоен и безгрижен живот. Още Епикур е рекъл, че като забогатееш, само ти се променят грижите. Особено пък в ситуация на глобална финансова криза. Кралицата загубила една трета от инвестициите си, Бил Гейтс нам колко си милиарда... Боже, в какво трудно време ви се случи да забогатявате...
Но ако се вярва на "Индипендънт", в новото си качество на богати хора ще живеете с 20 г. повече. Което разкрива реални перспективи да видите края на прехода. Ако дойде, де.
Ей, да не забравя да ви напомня. Длъжен съм да ви го казвам при всяка смяна на времето: внимавайте в биологичния часовник. Редът е: пишкам, събуждам се, ставам. Не, бе, май беше обратно...
В Любимец какво станало. "Труд" описва как гражданката Иванка Иванова (51 г.) искала да си лягат, но съпругът й (61) желаел да гледа "Денсинг Старс". Тя спира телевизора, той го пуска. И така няколко пъти. На нея й станало кафа. "Разярената съпруга извадила нож изпод възглавницата. Той се опитал да се защити и я ударил с дървено столче по главата. Но се подхлъзнал и острието потънало в гърба му."
И така няколко пъти...
Осъзнавате ли за какво става дума?! "Денсинг Старс" е било само casus belli. Тя се е готвела отдавна за тая война. Имала си е план "Барбароса". Кой си ляга с нож под възглавницата? А той не е очаквал. Точно както Сталин не е очаквал Хитлер да го нападне, даже вечерта на 21 юни 1941 г. черпи военните и им казва, че война няма да има. Затова пичът се е защитил с подръчни средства, дървено столче.
Но като крайно историята е с хепи енд. Агресорът е в ареста, а пичът в болницата спокойно си гледал как снажният Мамалев прави дори и невъзможното, за да докаже, че танцът е всичко друго, но не и изкуство. Ей, ама видяхте ли в последното предаване Аня Пенчева как се разгологъзи, а?!
Като казах пичът... Епархийският съвет щял да се събира, за да разглежда случая с поп Петър Гарена, дето каза на премиера, че бил пич. Дедо владика рекъл: "Недопустимо е от църковния амвон да звучат цинични думи".
Така е. И най-вече лъжи не бива да звучат от амвона.
Обаче аз, като човек с богата аграрна култура и практика, мога да ви уверя, че думата "пич" изобщо не е некоя цинична дума. На село наричат "пич" израстъка, който покарва между стъблото и клонката на домата. Този израстък е ялов и трябва да се отстрани. Щото нали, "Всякоя лоза, яже не приносит плод..." Някъде му викат колтучене, но на село се казва "чепене на пичовете". А дето турците така викат на извратеняците, е отделно...

2 comments:

Anonymous said...

6+ !!!

Anonymous said...

Днес, 28,10,2008 първа и 13 стр. сте ги запълнили с фатално важната новина за часовника на отец Николай.То верно че той се сепна на думата пич, ама пък заради това хиляди приказки на Иво Дернев какво имал на дясната ръка...? А то си е лявата както и да гледаш снимката, щото иначе става като при блондинките - ..твое ляво или мое...??
TT