10/24/2008

24 октомври 2008 г.

"Стандарт" пише, че по причина на кризата доларът полудял. Вчера гущерчетата ударили 1.53, след като само за ден сложили 3 стотинки отгоре си.
Ало, пенсиите, знам, че искам от вас непосилното, но опитайте се да си спомните кога съм ви препоръчал да минете на дълга доларова позиция. Добре де, ще ви кажа. Още на 3 януари 2003 г. съм ви писал: "Престанете да се занимавате с глупости бе, хора! Сега е моментът да минете на дълга доларова позиция. Е, дълга, колкото ви позволяват възможностите, пък и клиничната пътека. Но и да ви надживее позицията ви, нали ще остане за децата. След година-две ще изкарате по 25 ст. на долар."
Е, не стана след година-две, но и аз да не съм гадач, дето вика царя. Но посоката вярно съм ви я определил, не ли?
Токоразпределителното дружество EVN монтирало гигантски билбордове из цяла Южна България, които призовавали: "Пестете ток, купете си обувки!"
Братя, не се връзвайте. Няма да стане. Английската кралица, чета вчера, всяка вечер, преди да си легне, обикаляла двореца и гасяла лампите с цел икономия. И какво, да не би да си е купила обувки. Напротив. Отиде в Любляна с рокля, ушита от един плат, подарен й преди 20 г. Как не са го изяли молците. А мъж й, херцогът на Единбург Филип, носел панталони, които си шил преди цели 51 г., тоест през далечната 1957 г. Сигур са чарлстон. Пенсиите, виждате ли колко е важно да се слага нафталин.
Абе, братя, "Стандарт" прогнозира, че във връзка с новите цени на кабеларките сте щели да се откажете да гледате "Дързост и красота". Верно ли? Недейте, бе! Вие сте живата памет, кой освен вас помни как Стефани се е женила за Ерик няколко пъти. И че всъщност Рич не е син на Ерик. Как принцът на Мароко Омар спасява Тейлър, а Рич през това време си мисли, че тя е загинала в самолетна катастрофа. И най-важното, кой друг може да знае, че Брук всъщност спа с всички от семейството?
Тъщата вика, че това са глупости. "Дързост и красота" го давали по Канал 1 и големият проблем бил, че в петък, по причина на парламентарния контрол, им го спирали.
Според мен и в парламентарния контрол може да се гледа безогледно съвокупляване...
Пък Йордан Илиев от Георги Дамяново вързал 7-годишния си син с верига за дивана. Щото не слушал. Вестниците са възмутени. Голяма работа, има и по-тежки случаи. Оня, дето викал на сина си: "Иване, ако не престанеш да се въртиш в кръг, ще ти закова и другия крак!"
Тия в Георги Дамяново верно са големи варвари. Една година откраднаха 3-метров партизанин от композиция, изразяваща битката на шумкарите с жандармерията. Бос го отнесоха, щото той бил ковнат за обувките. Но да не ви излъжа, да не беше в Гаврил Геново. Все тая.
Отец Петър от църквата "Св. Георги" в Кърджали посрещнал оня ден Станишев с думите: "Вие сте пич, устояхте на много провокации с усмивка".
Според мен не е редно дедо поп да се бърка в пичовските работи. Дето викаше Бърнард Шоу, "Защо трябва папата да ни дава съвети за секса. Ако той е осведомен по темата, значи има нещо нередно."
Но мисля, че дедо поп има друго предвид. Преди няколко години, когато царят заведе кабинета в Кърджали да убеждават местните да сеят лавандула, за да прокопсат, обиколи всички джамии в радиус 20 км, но не намери време да посети църквата. И тогава дедо поп се ядоса и го извади от молитвите си. А Станишев, нищо че не се прави на набожен като Готски, намери време да уважи дедо поп, че му дари и 10 000 лв. Затова е пич. А не щото некои разправяли некакви работи за него, пък той ги посрещал с усмивка.
Станишев каквото и да му кажат, той се усмихва. Между нас да си остане, но това, че един човек се усмихва на всичко, не е белег за висока интелигентност. От ЕС ни замразиха стотици милиони, щото крадем и сме некадърни, той седнал вчера да се усмихва: "Още през първата година на членството в ЕС България е постигнала отлична координация за стриктно изпълнение на задълженията си." "Прозрачност без граници" ни нареди на първо място по корупция в Европа. Вчера докладът за 2008 г. на "Репортери без граници" ни тури на последно място по свобода на словото... От ЕС заплашват да ни спрат окончателно парите и да ни въведат предпазна клауза за липсата на реформи в правосъдието... А премиерът продължава да се усмихва като дете идиотче. Абе, не е нормално...
Но това е демокрацията: "средство, което прави така, че да бъдем управлявани не по-добре, отколкото заслужаваме".

No comments: