9/04/2008

4 септември 2008 г.

"Труд" съобщава: "Соцдепутати се карат кой повече милее за народа". Иво Атанасов написал в сайта си жлъчен коментар, че 1.25 млн. лв. за водопровод в с. Шишковци не били осигурени от Мая Манолова и синия кмет Паунов, а от него. Но те си приписвали заслугите. Иво вика, че Манолова виждала в него конкурент и това я изнервяло.
Според мен тя не би трябвало да се страхува от конкуренцията на Иво. Защото той вече трайно е пренасочил интересите си от политиката към Еврофутбол. Даже като се върна наскоро от Щатите се похвали, че ходил специално на Уолстрийт и погалил бика пред борсата по... топките. И вече се надявал да печели не по 72 хил. лева годишно, а милиони от Еврофутбол.
Малко дребнава ми се вижда тази кавга. На фона на едни три милиарда лева, които кабинетът ще раздаде на бедни и пенсионери, те седнали да се карат за 1.25 млн.
Между другото се сещам, че съвсем наскоро читателят Филип Антонов ми писа: "Прави ли ви впечатление, д-р Филипов, колко мажоритарни района предлага БСП? 69! И защо точно 69, а не 68 или 62 (сегашните 31 х 2)? Отговорът става много лесен, стига да разберем, че предложението идва от Мая Манолова. Тук иде реч не просто за еротично подсъзнание, а за съзнателна еротична практика, приложена на местните избори в Кюстендил..."
Не, не ми е направило. Но инак не е тайна, че червената депутатка люби синия кмет. Двамата имали обща адвокатска кантора, където между членове и алинеи се родило светлото чувство. Та разкъсана между дълга и любовта, Манолова не направи нужното БСП да спечели последните местни избори в Кюстендил.
Чудя му се на Иво, умен човек, второ висше кара (а може и да го е завършил вече), седнал с Манолова да дели мегдан.
Дето викаше Джером, "Умните хора са такова незначително малцинство, че в действителност няма значение дали са щастливи или не. Стига глупавите да се чувстват комфортно, светът като цяло ще върви относително добре..."
И си върви светът... И да ви кажа честно, е и относително справедлив. Нали помните Клара Маринова? Наскоро си затвори магазинчето за китайски стоки на пазара в Дупница и се усамоти в Ресилово, частното село на братя Галеви. Та и Манолова, тъй както се държи и се изказва като "Румен Петков, маскиран като блондинка", да не хлебосоли в остатъка от живота си. Щото животът е един от най-сложните. Днес си горе, утре си в Ресилово...
Абе, забелязвате ли, че червените ходят до Щатите, както едно време ходеха до Москва? Как се извъртя работата за има-няма 20 години. Даже оня ден Буш пратил хабер на Статишев по новата посланичка Макълдауни. Нарекъл го приятел. И докато Станишев флиртува с републиканците, Пирински, Калфин и Дончева посетили конгреса на демократите в Денвър.
Между другото в САЩ вече задържали четирима, които подготвяли атентат срещу Обамата. Нещо много рано го почнаха. Но не ме изненадва. Както многократно съм казвал, черен в Белия дом може, ама само на кино... Както и да е. Агенциите пишат, че съобщението за опита за покушение над Обамата хвърли много американци в шок, събуждайки спомена за убийствата на братята Кенеди.
Ей, сега се сещам. Казвал ли съм ви, че в Лом и до днес упорито се вглеждат във всяка пенсия на 67 г. и търсят чертите на Джон Кенеди. Щото през далечната 1939 година студентът Джон посетил родината и в Лом имал кратък роман с нашенче...
Обаче Обамата вече е станал много популярен сред черните по света. Даже четох, че в Бразилия, където обратно на виждането на Буш, има най-много негри, кандидатите в местните избори почнали масово да се покръстват на Обама. Та си помислих да не тръгне тая мода и сред нашите мургави братя индобългарите. То не можеш и сега нищо да им направиш, пък като се прекръстят на Барак Обама...
Абе, верно ли, че Обамата имал много почитатели в петричките села? Щото той е единственият, който призова за легализиране на марихуаната. Всичките баби били изкъде него. Казаха ми даже, че в с. Скрът направили праймърийз и Обамата взел 99.9%. Чух също, че проф. Евгени Дайнов, който през 2005 г. писа по повод на една реч на Буш: "Нали помните, по едно време бях решил, че май Кери е по-читав. Е, мина ми." И определи словото на човека с рекордно ниското IQ като "откровено велико." Та и той бил минал изкъде Обама. И не знам дали в тая връзка, обаче "Експрес" съобщи, че в кашпата пред МС намерили 40 см стрък канабис...

No comments: