9/03/2008

3 септември 2008 г.

Свърши и тая отпуска и ей ни - пак на тръстиката. Ама те всички работи свършват рано или късно. Хубавите по-бързо. Ама нищо, човек трябва да се научи да намира удоволствие и в работата.
Антропологът Харалан Александров разправя пред "Труд": "Тези дни гледах Бойко Борисов сниман гол до кръста на корицата на списание и ми стана мъчно за него. Вярно, че фолкпевици и тв звезди се снимаха по цици, но защо и той? Ако продължи така, за да задържи вниманието на ненаситната публика, скоро ще трябва да свали и долнището."
Ужас! Представяте ли си?! Сваля Батко долнището и там нищо! Нюню! И изчезва и последното съмнение, че може да ни оправи. Според мен, да не поема този риск. Щото даже и всичко да му е наред, то вкусове всекакви. Пък и ще се развали магията. Сега народът е свободен да си представи оправянето както си иска. А като го покаже - край! Изчезва многообразието на народната фантазия. Ами ако е без прическа? Ще отблъсне метросексуалните. Ами ако пък има? Тогава пък още по-лошо. Щото обикновеният българин даже космите от ушите не си скубе... Ни така, ни инак.
Докато не видиш, си свободен да си представяш нещата както искаш. Но като видиш, вече нямаш право да се самозаблуждаваш. Щото, както беше казал класикът, "Голият Скумбриевич удивително не приличаше на облечения Скумбриевич". Що Бойко да е различен?!
Проф. Пантев рекъл: "Чудя се защо пловдивчани празнуват Съединението, след като това събитие обрича града на второкласно съществуване. По онова време Пловдив е бил един блестящ град, а София - едно село, пълно с кокошки."
Прав е. Д-р Филипов още през 2002 г. написа: "И до днес не мога да разбера защо му е било на прогресивното румелийско население да се съединява с дивите шопи, с подлите власи и гагаузите от Варненско. Татар Пазарджик, Филибе, Заара - това са автентичните центрове на прогреса. Какво би загубил българският генофонд, ако ги нямаше Кюстендил, Перник, Брезник, Трън и други такива шопски и полушопски поселища? Нищо! Пловдив е бил в пъти по-голям от София, имал е трен, театро. А в София - кал до под ...(откъдето и дошло името на Подуйане). Във Филибето на майните още им е мъка. И досега викат: От Пловдив ли си, майна, или от провинцията..."
Пловдив е дал на родината велики българи. И продължава да дава - Виденов, Петър Стоянов, Николай Бареков... Да не ги изреждам сега всичките.
То и Независимостта като погледнеш... Ако Фердинанд не беше направил оня фасон, че Гешов не бил поканен на купона за рождения ден на султана, днес Ердоган можеше да управлява Турция с мандата на ДПС...
Ало, пенсиите! Мъка ли ви беше, че няма кой да ви почеше? Честно казано, не би трябвало да ви липсвам. При тия грижи, които правителството полага напоследък за вас...
Ей, братя от последната възраст, знаете ли какво прочетох оня ден. Наши доктори открили нов метод за лечение на хъркането. През специална игла се пускал ток с честота на радиовълните и небцето се вдига. Процедурата струвала около 350 лв.
Според мен може и без 350 лв., със собствена игла. Не вярвам някой да продължи да хърка, ако го боднат с губерката.
Ей, братя, и престанете да звъните на 112 да идват да ви мерят кръвното. Тоя телефон е само за важни случаи...
И още нещо да ви кажа. Предвид на това, че идва есен и трябва да подменяте гардероба, не изхвърляйте старите дрехи, защото общината ще сложи специални контейнери, за да ги събира за рециклиране. Кметицата на Слатина Апостолова обясни, че били много високи, "за да не могат ромите да вадят оттам дрехите". Което ми се вижда малко пресилено. Щото нема толкова високи. Електромерите им ги туриха на десет метра и пак му намират колая...
Като стана дума за циганите. Оня ден на езерото в "Дружба" трима индобългари яко се млатили за банкноти от по 3, 7 и 9 лв. Верно. Изкуствени пари се оказали, дето децата си плащат в стола на зелените училища... Пък съпругите им отстрани водели битката със словесни оръжия. Едната викала: "От камъни в бъбреците къща да построиш!" Пък другата й отвръщала: "Под бел камък да лежиш..." Такива работи, цигански... Не само сред циганите. Ама сега не ми се разправя за тройната опозиция... Костов и Бойко заедно! Жив да не бях...
- Ще бъдем ли приятели завинаги? - попита Прасчо.
- Дори и за по-дълго - отговори Мечо Пух...
Цитирах Милн, щото забравих как беше там за Гаргамел и смърфовете...

No comments: