9/05/2008

5 септември 2008 г.

Леонардо да Винчи беше казал: "Мидите се отварят напълно при пълнолуние и ако ракът забележи това, той напъхва в тях късчета камък или парчета от водораслите, за да не могат мидите да се затворят отново. Така раците си осигуряват прехрана за следващите дни."
Ало, пенсиите, не се оглеждайте! За вас го казвам. Станишко се опитва да ви подпъхне разни неща под черупката, за да си осигури прехрана на следващите избори. Нито ще идете на море, нито ще цъфнете с тия 100 лева.
Можете ли, братя, да си представите нещо по-перверзно от условието да отиде пенсията на море: да е бедна и здрава?! Гавра не, ами отгоре! А що не бедна и сита? Че то ако можеше беден и здрав, никой нямаше да иска да е богат. От богатството само ядове.
Да пратиш 5000 от общо 2.5 млн. пенсионери безплатно на море е като да хвърлиш шепа бонбони на тълпа индобългарчета и да седиш да гледаш как се млатят кой ще ги докопа. И пенсиите, в лицето на многобройните си организации, не закъсняха да направят циганската работа.
Просто момче излезе Станишев, да ме прощавате за дисфемистичния изказ. Ама нищо. Глупостта има това качество, че първо наказва носителя си. 2 500 000 минус 5000 равно на 2 495 000. Това ще е отрицателното електорално салдо на гаврата "С баби на море". Щото, дето беше казал Кралят Слънце, "Всеки път, когато облагодетелствам някого, аз оставям след себе си стотици недоволни и само един доволен." А Станишко ще остави милиони недоволни. И при това все хора, дето тичат срещу времето и не могат да си позволят да седят и да чакат следващия сезон да им дойде ред. Щото то ред ще им дойде, ама може да е и за оная, дългата почивка...
Ей, пенсиите, много ми хареса една идея в "Новинар". Колегите пишат колко хубаво би било, ако животът течеше наобратно. "Първо отиваш да поживееш в старчески дом. Оттам те изритват, защото си прекалено здрав. Отиваш и си получаваш пенсията. След това в първия работен ден за награда получаваш златен часовник. Работиш 40 години, докато станеш достатъчно млад, за да се наслаждаваш на свободата. Пиеш, веселиш се и се подготвяш за гимназията. Стигаш до началното училище, ставаш дете, играеш си, нямаш отговорности, ставаш бебе, после влизаш обратно, прекарваш последните си 9 месеца в луксозна обстановка с централно отопление, джакузи, румсървиз на почукване и накрая свършваш като оргазъм."
А?! Свършваш като оргазъм! Ебати кефа! Е, може и по-поетично да се каже: като целувка, като първи трепет, но и като оргазъм е добре...
Обаче ДПС и НДСВ не са съгласни със Станишев. Минчо Спасов от НДСВ вика пред "Стандарт": "Да налеем пари в икономиката, пък пенсиите ще се вдигнат."
Пък като го питат дали НДСВ се е даврандисало след напускането на хората от БНД, вика: "Както е казал Бернщайн, гробището е пълно с незаменими хора."
Г-н Спасов, не го е казал Бернщайн. Той е казал друго, което, между прочем, също е подходящо за НДСВ: "Движението е всичко, крайната цел нищо." Демек, да шаваш там, пък... А това за гробищата го е казал Клемансо, френски премиер от времето на Първата световна. После Де Гол го откраднал, та често се приписва на него. Умен човек е бил Клемансо. Казал е също: "Който на младини не е бил социалист, на старини ще бъде мерзавец." Но не е казал, ако на старини си социалист, какъв ставаш. Може би щото е ясно. Обаче аз му правя еваларка на Клемансо главно за една друга мисъл: "Има два ненужни органа: простатата и президентът на републиката". Щото по-ненужно нещо от президента не мога да си представя. Учените откриха, че даже апендиксът е полезен на човешкия организъм, но за президента нищо не могат да открият. Журналистите откриват това-онова, но и то не е в негова полза. Помните как откриха, че е отишъл да тъгува с вълци след пожара във влака.
Между другото, сега се сещам. Голяма драма с оня сайт "Опасните", дето написа, че Параванов хванал трипер от 15-годишна ученичка. Яко са се спекли в некои среди. Заподозрели колегата Огнян Стефанов от Фрогнюз, че той седи зад този сайт, и службите почнали да му викат "Бау-у-у", ама съвсем насериозно. Аз не го вярвам това за трипера. Гледах вчера снимки как Параванов завел Зорка на Мусала по случай 30-годишнината от брака им. В погледа му има една "заедност" (както би казал Доган), която не подхожда на човек, прясно изкарал трипер. Не разбирам що така в некои среди се нервят от тая клевета.

1 comment:

Anonymous said...

ъм, че те опасните ги свалиха вече бе