8/07/2008

7 август 2008 г.

"Труд" съобщава, че виетнамците почнали да се връщат. Първите две групи от по 27 души пристигнали в "Оргахим" в Русе. После щели да дойдат в Пловдив, в София, Пазарджик...
Е, да де, ама вече нема витамин 2Б (бау-бау). Свърши. Кметът Борисов ги ликвидира... От БАН редовно ги броят и към момента май са останали само колкото за дамазлък. А пък в Пазарджик зооспециалистите изброили едва 20 бездомни кучета.
Тъй че жълтюгите, ако са си представяли, че храната ще им излиза без пари, ще останат силно разочаровани.
Американците масово слизали от колите, щото бензинът им много поскъпнал. По-рано бил $1.7 за галон (3.78 л), а сега станал $4. И тъй както е четири долара галонът, пак е лев и трийсе литърът. А ние продължаваме да си караме и при два и трийсе. Лигльовци!
Сега се сещам, че статистиката показва, че 21% от читателите на блога на д-р Филипов са в САЩ. Пишете бе, братя! Например читателя от Fort Lauderdale, Флорида. Напиши бе, пич! Напиши как я карате с тоя скъп бензин и с тия високи заплати.
Пък англичаните не били готови да си слязат от колите. По-склонни били от жените си да се откажат, нежели от колите. А ние, както казах, си караме и жените, и колите...
В "Новинар" девойката Полина Паунова пише: "Ако политиците не го правят с жените си - правят го с държавата. Когато въпросната свърши и в буквален, и в преносен смисъл, те се оттеглят... Като ни натаковат, ни задават и въпроса "Как беше? Ама не сте ли доволни?". Това прави сегашното правителство."
Така е. Бил Маер го е казал малко по-различно: "Онова, което демократите правят със своите служителки, републиканците го правят със страната си." Но по същество девойката е права. У нас всички го правят с държавата. С малки изключения. Но дето беше рекъл Кисинджър, "някакви си 90% от политиците развалят репутацията на останалите!"
Да, така се получава в живота. Некои си отебаха, ние се нагледахме... Пардон. Друго исках да кажа. От биологията ми е известно паразитното растение златна клонка, някои му викат имел. То се увива около дървото, пуска корените си в стъблото му и смуче соковете му. И добре я кара. Дори зимата, когато листата на дървото опадат, имелът остава зелен. Колкото повече смучи от дървото, толкова по-тъмнозелени стават листата му. Но идва момент, когато соковете на дървото се изчерпват, то започва да линее, листата му пожълтяват, окапват и накрая изсъхва. Обаче (тука сега внимавайте!) малко преди дървото да изсъхне, златната клонка достига апогея в развитието си. След този апогей идва взаимната смърт - умира и дървото, и "златната клонка".
Та искам да кажа, че колкото повече ни смучат партиите и политиците, толкова по-голям става шансът да ги загробим. И от нас не се иска нищо. Просто да си седим и да гледаме колко зелени са станали.
Чел съм някъде за чеха Антонин Каспара, който изобретил чепици за слепци, които сами намират пътя. Турил в подметките сензор с инфрачервени лъчи, които показват препятствията. И стрували около 15 евро. Да има некой благодетел на българския народ, пък да ни поръча няколко милиона от тия патъци... Особено като се имат предвид наближаващите избори. Щото ние пак ще сме кьорав сляп води...
Като стана дума за коли. ЕК приела разпоредба, според която колите, движещи се по пътищата на ЕС, да могат да "говорят" по между си и да си съобщават това-онова. Говорителят по телекомуникационните въпроси Мартин Селмаир вика, че автомобилната и телекомуникационната индустрия трябва да разработят системи, които позволяват "интерактивни връзки" между колите.
Ама те не знаят, че у нас колите и сега си говорят помежду си? "Ей, педераст, къде караш, бе!" "Ама, краво, да не си в Индия, та се влачиш, ма!" И други такива цветности... Даже едно изследване показа, че дечицата до 9-годишни смятат, че педераст е лош шофьор. Да не говорим за паралингвистичните средства - кукиш, "слонска свирка" и т.н. Пък ако случайно нема на кого да си го изкараш на пътя, го отнася кметът. Тоже не плохо...
Ама то не само у нас е така. Щото един американец викаше: "Забелязвали ли сте, че всеки, който кара по-бавно от вас, е идиот, и всеки, който кара по-бързо от вас, е маниак?" Може би това е имал предвид Сартър, като е казал: "Адът, това са другите"...

2 comments:

Anonymous said...

Докторе, падна бензина, и тук идат избори и започнаха от бензина - стана вече 3.76 долара, кажи речи долърче литърче, което тоже не плохо! А пък и има едни такива пластмасови картончета - кредитни карти им викат, та някои от тях ако ги ползваш умно ти връщат още 5% от цената и като го комбинираш с едно Смартче(комбинация на швейцарски часовник и дойчовски автомобил) и направо си на печалба ти казвам. Хайде със здраве, да си жив и здрав да ни радваш!

Anonymous said...

Докторе,привет и да споделя,че те открих преди месец и много ме кефят писанията ти!Позволявам си на "ти" щото с докторите нали така се общува?
И да добавя към автомобилната сага мой случай:подарихме на първия син за 2-годишнината автомобилче,чакаме реакция,огледа го и го остави настрана.Тате,не ти ли харесва,а,не,казва,няма капут.Бре,ами сега.Докато вденахме.И ти,нали?Бъди здрав и се пази от пациентите,че ги има всякакви.