8/08/2008

8 август 2008 г.

Сигнал за бомба блокирал Централна гара в София вчера. И ченгетата 3 часа ровили по кошчетата.
Сигнал за бомба?! Глупости на търкалета. Когато наистина има бомба, никой не подава сигнал! Даже и един час след като избухне, пак не се съобщава. Не помните ли какво стана в Челопечене?
Голям скандал с идеята на Юруков да бойкотираме властта, като не плащаме данъци. Даже блога му шатнали. И сините активисти по спешност се дистанцират от лидера си. Членът на НИС Иван Сотиров казал: "Никой не е съвършен, в това число и председателят на СДС Пламен Юруков." Пък един друг казал: "Поискахме му обяснение за самосиндикалните изказвания, които само ни злепоставят, а той се заоправдава, че било само идея..."
Глупава идея. Но както ви казах, няма такава безсмислица, която да не се проповядва от някой философ...
Всъщност няма какво да се чудим. Четох някъде, че Питагор бил измислил думата "философия", за да изрази различието между мъдрец и философ. Мъдрецът притежава мъдростта, докато философите само я търсят. И може и никога да не я намерят...
Членът на ВС на БСП проф. Владимир Топенчаров вика: "Искаме, когато пенсионерите излизат в пенсия, да запазват не по-малко от 70% от жизнения си стандарт."
За целта щяла да се направи "малка потребителска кошница", която отчита не инфлацията изобщо, а само на онези 3-4 стоки, които са основни за пенсиите - хляб, лекарства, пилешко... Четвъртата я забравих. Професорът вика: "Смята се, че не трябва да се отчитат консумации като алкохол и цигари."
Прав е, пенсиите! Никакви цигари! Нали помните какво казваше Вонегът за цигарата: "Огънче на единия край и глупак на другия". Казвам ви го като човек, който повече от 30 г. е бил на другия край... И сигурно е изпушил едно БМВ... За алкохола не съм единодушен. Щото нали, животът е хубав, ако правилно си подбереш антидепресантите... Та ако ви помага срещу депресията, може по една пипетка преди ядене...
"Разбира се, продължава професорът, ние си оставаме партия, която работи за историческото преодоляване на капитализма чрез намаляване на нормата на печалба на капитала."
Малко се съмнявам. Щото, първо, плоският данък не намалява печалбата точно на капитала. Второ, говори се, че във ВС на БСП имало повече от 15 милионери, които трудно ще ги преодолеят. И трето, самият професор е захапал твърде печелившия бизнес с учебници. Даже си спомням, че по времето на Виденов беше издал 13 различни учебника по биология. Е, може да бяха и по-малко, но това не се отразява на печалбата...
Братя от последната възраст, докато чакате БСП да победи капитализма, което няма да стане за ден-два, може да предприемете нещо далеч по-практично. Не го приемайте като морбиден хумор, но хората от белите страни се прощават с живота с песен. Например в Австралия най-популярна за погребение била песента на AC/DC "Highway to hell" ("Магистралата към ада"). ("Отивам долу, време за парти. Приятелите ми вече са там"). Втора по популярност била "Stairway to Heaven" ("Стълбата към Рая") на Led Zeppelin. Добре се котирала и "Another One Bites The Dust" ("Още един захапа пръстта") на "Куин".
Пък ако сте патриоти и искате да ви изпратят с българска песен, препоръчвам Пепа Секса: "Аз дървото съм го яла, две и двеста съм видяла..." Така де, оня ад не може да е по-страшен от тоя. Пък и сигурен съм, там ще срещнете много приятели. В краен случай любими леви политически дейци...
"Новинар" пише, че столичните полицаи съставили наръчник как да пазим колата си от автоджамбази. Особено ме заинтересува съветът да зашием в тапицерията на шофьорската седалка рибарски кукички. И като седне крадецът на седалката, кукичките ще му се забият в задника и ще го затруднят. Не било гаранция, че ще го спрат, но със сигурност щели силно да го нервират.
Колата е от тънките места на българина. И полицията го знае. Помня как през 2003 г., когато министър беше проф. Петканов, а главен секретар Бойко, МВР пак даде много ценен съвет на хората: ако ви нападнат вечер на улицата, изобщо да не се дерете "Помощ, помощ!". Никой нямало да ви обърне внимание. Обаче ако викате "Крадат кола-а-а-а!", де-що има собственици на прогнила ламарина щели да накацат по прозорците да видят да не отнасят тяхната инвестиция. Можело също да се вика: "Пожар!". Но за помощ да се вика било безполезно.

No comments: