5/10/2008

9 май 2008 г.

Вчера МВР и следствието пак спорили има ли мафия у нас. Нали Миков и новият главен секретар казаха, че не е мафия, а организирана престъпност. Та шефът на следствието Бойко Найденов казал, че няма значение как ще му викаме, то си е мафия.
Има, има. И ще ви кажа защо. Никито Василев обясни, че годишно само за заседанията на общинските съвети се изразходвали 16 млн. листа хартия…Отделно централните ведомства колко харчат! А мафията прави милиарди оборот, без да употреби нито един лист хартия. Тъй че нашето не е мафия, нещо друго е. Не бива да се подвеждаме по това, че краде като мафия…
„Монитор” съобщи, че Жеваго взема „Кремиковци”. А с него вървят и други екстри, като ЦСКА и Сашо Томов.
Пустият му Сашо! Изпълнителният директор на комбината Джаганадам пусна платено съобщение по вестниците: „Г-н Александър Трифонов Томов вече няма пълномощия да представлява Кремиковци АД”. Обаче Сашо и без пълномощия го продаде.
Не знам защо така натиска за Жеваго. „Стандарт писа преди време: „Натискът от страна на Сашо Томов на всяка цена да продава на Жеваго е съмнителен. Според слуховете, ако сделката се осъществи, Сашо Томов ще стане с 30 млн. евро по-богат.”
Тарикат момче. Винаги е крачка напред. Не случайно той е автор на Указ 56, който тури началото на частното предприемачество…
Кандидат-матурантите кръстили министъра на просвещението Ханибал Вълчев и пуснали клипче, на което министърът е с намордника на Лектър. Копнал съм ви го в http://delnicite.blogspot.com, да го видите, ако искате. А пък кметът Цонко се подвизава в интернет като Хеви Кметъл.
Ей, това интернет е голяма работа. Не мога се начуди на безкрайните му възможности… Вече може да се учи английски по ICQ-то, да се изпишат очила по скайпа. Даже вчера четох: „Гинеколог преглежда онлайн.” Как става ли? Ми не знам. Може би с уебкамерата…
Че мишката изяде книжката – ясно. Но, че ще изяде и мистрията – това и на сън не съм го допускал. Ама на: „Зидари бъркат вар по интернет.” Безработните цигани щели да учат занаята не по системата „Дай вар, дай тули, бегай, че дуварът пада”, а по програмата „Леонардо да Винчи”, удобно седнали в къщи и с мишка в ръка. Колко вида мистрии има, как се прави зидария на ребро и каква е разликата между вертикална и хоризонтална фуга… Цялото знание ще им ходи дома по жицата. Ако некой не я открадне, де…
Ще стане, ще стане… Циганите са родени зидари. Преди време бях цанил един, Уста Маринчо му викат, да ми зида дувар. Уж за по-евтино… Само на око работеше – няма конец, няма отвес. Е, верно, получи се малко като вълните на Цариградско, ама с мазилката ще го изправим. Като влезе интернет във Факултето, Маринчо ще изучи и работата със сложните устройства като отвес и нивелир и ще стане истински майстор. А той ще влезе, няма как да не влезе. Четох, че в резервата Уолонг в Китай още лани вкарали интернет на пандите. Което ме подсеща да пиша на Бриджит, щото нашите мечки в Разлог живеят още в миналия век.
Тоя Маринчо е голям образ. Напили се и зазидали на баджанака му джесемето. И после цял ден единият го набира, а другият ходи по дувара да слуша къде ще звънне…
Като казах джесеметата. И тук революцията е пълна. Папа Бенедикт XVI възнамерявал да изпрати 220 000 SMS-и, "изпълнени с вдъхновение и надежда", на млади католици. Папата се надявал, че дигиталните технологии могат да бъдат пряк пък към душите на младите.
Е, малко е закъснял папата. Още през 2005 г. Турският мобилен оператор пусна услугата „Разговор с Аллаха”. Всеки може да си пита к’вото си иска. А Аллах отговаря със SMS-и.
А пък във Видин още през 2002 г. пуснаха телефонен секретар на дявола. Седем шестици беше номерът. Веднъж го набрах, но ме достраша. Реших да изчакам да видя царят какво ще направи.
Таратанци направи, ако си позволя да използвам тази дума, с която колегата Големанов завършва статията си за езика на елита в „Труд”. Абе, некой знае ли точния смисъл и етимологията на думата „таратанци”? Ако е това, дето си мисля, не би трябвало да я използваме по вестниците.

1 comment:

Anonymous said...

"Сaмо Зa Mъже
Имате Съмнение Относно Свoите Способности в Леглoто? Нeка Видим!
zpogoliam.50webs.com"
Докторе, да ти имам рекламите от Гугъл на днешния ден! Само за вас си мислиш, а за жените?...