5/09/2008

9 май 2008 г.

Ало, Пазарджик, що дремете, бе!? За един лев ли сте (лев и двайсет да са с ДДС-то)!? Наше момче има шанса да стане Мюзик айдъл, ако не сте толко стиснати. Ей сега е моментът да си умием лицето пред света. Гласувайте да излъчим Томата и дано така забравим, че сме излъчили Стоянчо Ваклото агне, тарикатчето Кошлуков, хюмнето Евгени Минчев, полисексуалната Лейди Би, плеймейтката Златка, десебарката Катка, придобилия републиканска известност педофил-общинар Тони Баждаров... Нека спрем дотук с локалния мазохизъм!
"Братя,
Сега, когато ви пиша това писмо, знамето се развява пред конака, пушките гърмят, придружени от ека на черковните камбани, и юнаците се целуват един други по улиците!..."
Ей, не може да лежим само на старата слава на Четвърти революционен окръг! Боят настана, грабвайте мобифоните, покажете, че можем да родим и нещо различно от зеленчук.
Местната интелигенция, пресата (г-н Динков, вземете се в ръце!) да поемат кампания, момчето ни е талант.
Дето викал Кенеди, не питай какво ти е дала родината, а питай ти какво си й дал. И какво даде Пз за тези години? Единственото смислено нещо, дето си спомням, беше оня младеж, Емил Гигов, възпитаник на Механото (откърмило и д-р Филипов), който опроверга Айнщайн, като направи вечен двигател от един трилитров буркан от туршия, задвижван от гравитационното поле на Слънцето. Когато откритието беше нашироко оповестено във вестниците, лично аз бях много горд. Щото ако туй момче не се беше родило в този зарзаватчийски край, ако имаше пред очи не буркан от туршия, а нещо по-интелигентно, досега и други лъжеучени щяха да бъдат опровергани...
Айнщайн... Дисертацията му била 21 стр., даже му я върнали и той успял да допише едва едно изречение...
Братя, сега е моментът да докажем, че това, дето оня татарин Минет паша е основал Пазарджик, е чиста случайност, можел е и друг да го основе...
Абе, това "юнаците се целуват" не ви ли звучи малко...
Но да погледнем на националните дела. Пише ми една гражданка, да сме проверели, щото се говорело, че хотелът "Катарино", дето ще се събира триадата да бистри реформите, бил на Бойко. Какво да проверяваме, като явно е слух. Хотелът не е на Бойко, а на Цветелина. Даже не е и целият неин, а само на 50%. Инвеститори бяха "Балканстрой" АД и СИБанк. Но защо от триадата са решили да се съберат точно там, не мога да кажа. Може би е търсена символиката на предстоящото предаване на властта...
След като румънските вълци масово нападнаха родината, сега се научавам от "Стандарт", че и комарите на мамалигите нападнали Видинско. Щото ние нашите сме ги пръскали, та румънските заемали освободената ниша. Комшиите провеждали избори и сега нямало пари за комари.
Ама то за изборите се мисли отрано. Оня ден, навръх рождения си ден, Станишко (вместо да заведе Елена или поне Вигенин на ресторант) отиде в "Пирогов" и обеща 30% отгоре върху заплатите на лекарите. Обеща да дигне и на другите доктори. Та рекох да проверя откъде ще вземе пари. Оказва се, че за първото тримесечие хазната е реализирала 1,0767 млрд. лв. излишък, което е 82,7% от планирания за годината (1,302 млрд.). Значи до декември ще го преизпълним на 350%.
Скъсани сме като карпатски вълци, но сме четвърти в ЕС по излишък в хазната. Пред нас са страни като Финландия, Дания и Швеция, които нема къде да си похарчат парите. А пък Германия, най-голямата сила в ЕС, има нулев бюджетен излишък. Помня швейцарците като си продадоха златния резерв преди години и като ни в една област нямаха дефицит, взеха та ги раздадоха на населението. Пък вчера в "Стандарт" пишеше, че тия работели по 22 часа седмично и средната заплата била 5000 франка (6000 лв.).
Та не знам, при тоя подход на Станишко Бойко да не се размине с престолонаследието...
"Телеграф": "Андреа дърви Кубрат с нови цици. Фолкблондито се разчекна за "Плейбой". И още: "Правят проститутките девственици." "$200 за българка по морето..."
Колеги, дръжте сметка за аудиторията си, бе! " Развращаването на пенсии е по-перверзно дори и от това на тийнейджъри. Чел съм, че 50% от хората фантазират по-често за пари, отколкото за секс. Пускайте им фондовата борса.

No comments: