5/12/2008

12 май 2008 г.

Образователната заместничка на Бойко, г-жа Йорданка Фандъкова, вика, че МОН е отделило 20 млн. лв. за възстановяване на познатите от миналото кръжоци. Което според мен е много прогресивно, стига да се обмислят хубаво. Щото със старите като „Художествено четене”, „Опознай родината”, „Професионална ориентация” и т.н. няма да стане. Трябват нови форми, като например „Камасутра за напреднали” (щото те на 13 г. знаят повече от родителите си), „Рапиране на класически текстове”, „Хладно и огнестрелно оръжие”, „Скоростно писане на есемеси на маймуница”, „Бели денс” (демек кючек), „Клуб на незнаещите”… Да не забравя, на всяка цена трябва да има нещо като кръжок „Как да си изберем сексуална ориентация”. Оня ден Джемини протестираха, че ги нямало в учебниците, там се споменавали само хетеросексуалните бракове, а за еднополовите съжителства нищо. Така че този пропуск може да се навакса в извън класна работа. Момченцата трябва от рано да научат, че не е задължително да станат мъже, има и по-лесен начин… Могат да се ориентират към етническо, сексуално или друго някакво малцинство. А може и към няколко. Азис да не му е зле… Така е в живота. Може да го изживееш на халос, пък може и на фалос… Леле, каква простотия изтрясках. Извинявам се.
Като сме почнали на образователни теми… Ало, пенсиите, влизайте в IT-сектора, не се майте! Чета в Часовете, че времето си прави интернет телевизия. И в нея ще можете да научавате не само каква ще е пагодата по цялото земното кълбо, но и защо – това циклони, антициклони, кое откъде идва и накъде отива… Не като сега – ще вали, обаче никой не казва защо. Ама то да е само времето… И рейсовете вкараха в интернет. Цъкаш сайта и гледаш след колко минути (или часа) ще дойде на твоята спирка, а не да те духа вятъра в неизвестност. Да не ви казвам, че вече има и специализирани сайтове за пенсии. Като например LudiMladi.bg. На него може да намерите специализирани рецепти за последната възраст. Например вегетарианско руло - две кори за баница, два стръка праз и три картофа. Е, може да се сложат и други работи, но не са задължителни. Можете да прочетете за „Лунната диета”, която гарантира сваляне на 3 кг. за месец, без опасност да си навредите на здравето. А също и за пенсионния калкулатор, който НОИ ще пусне есенес за ваше облекчение…
Като казах НОИ, та се сетих. Обрали от дома на шефа му Йордан Христосков 20 хил. лв., 10 хил. долара и 1000 евро. За вас не знам, но аз ако имам такива пари, никога не бих ги държал в къщи. Бих ги турил в банката да трупат лихва. Освен, ако не ми са за ежедневни нужди, или нещо ме притеснява произходът им. Пък в Часовете пишат, че много известен наш политик си купил яхта за 2.3 млн. евро, но не казват кой, щото предполагат, че яхтата не е на негово име. И това не го разбирам. Ако на мен народът ми купи яхта, как така няма да си я пиша на мое име, а ще я пиша на фирма?! Ами утре ако ми откраднат фирмата?
Ама то хората сме различни…
Да се върнем на ЛудиМлади.бг. Препоръчвам ви есето в рима на бай Атанас Илиев от старческия дом в Търново: „Не гледай ги че са баби, те всички са млади. Влез само на една в душата, погледни я в краката, нищо че е саката - ще видиш колко много жар и плам гори там… Лиляна е засмяна, гледа надолу и мисли за голо. Марии има куп: една е малко по-дебела и с диета се е заела; друга е малко ниска, от пиле кълки иска; трета пък е тънка и висока, тя е тръгнала в друга насока. Една хич не разбрала, как жив човек в леглото си прибрала…”
(Какъв изказ, а! „Жив човек в леглото си прибрала”!)
Учете, братя, учете! Засега само 6% от вас били ползуватели на интернет. А въпросният сайт търси сътрудници. Предлага надомна работа - по 2 часа на ден и прилично заплащане. Но се иска „активно владеене на електронна поща и интернет”. (Както вероятно сте се научили, правителството стимулира доживотното работене.) Документи се приемат до 15 юни – автобиография и мотивационно писмо. Според мен в мотивациите си не пишете, че кандидатствате поради липса на средства, а споменете „излишък на време и идеи”…

No comments: