5/31/2008

31 май 2008 г.

Токът поскъпва токово. Пардон, шоково. Макар, че то вече е същото. Токово поскъпване от 18% си е направо шоково. Дневната тарифа става 18 ст. за киловатчас, а нощната – 12 ст. И сега всичко ще поскъпне токово, т.е. пак шоково… БДЖ-то вече повлече крак.
Не че съм привърженик на морбидния хумор, но забелязали ли сте, че в последните години няма случаи на самоубийство с ток? А при социализма беше доста популярно да бръкнеш в контакта. Това какво ви говори?
И друго съм се замислил. При социализма нямаше излишък. Щото имаше голям недостиг. А сега хем има недостиг, хем и излишъкът станал 2,7 млрд. лв. само за първите четири месеца на годината. 3 по 2.7… Ако й спори така на властта, нашите общи пари, както каза др. Кутев, ще станат до края на година 8.1 млрд. лв.
И докато властта заделя излишъци, народът е заприличал на слонче вече. Но това няма да го разберете, ако не го поясня. На един кандидат за ВИТИЗ комисията поставила задача да изиграе слон. Тоя пич си обърнал джобовете на панталона навън и попитал: „А хоботчето да покажа ли?”
Та се чудя, братя, какво още чакаме, та не им показваме хоботчето… Щото и парното поскъпвало токово, с 15%. Всъщност, то не поскъпвало токово, а газово…
Всичко това от 1 юли. Обаче пък Надзорният съвет на НОИ реши, че минималната пенсия ще стане 113,49 лв., вместо досегашните 112, 62 лв. Което е без малко пет киловата дневна или седем нощна… Не вярвам за едно бъркане в контакта да са нужни повече …
Екстрасензорът Мая Попова прогнозирала в „Труд” земетресение от 4.5 по Рихтер до няколко дни в Северна България. Госпожата вика, че усещала с отделни части на тялото си напрежение в земните недра.
Може да сте скептични, но не бързайте. Чел съм за тази госпожа в книгата на Митьо Гестапото „От Шесто за Шесто”. Пише много уважително за дарбата й, службите се вслушвали в прогнозите й. Особено след като предрекла земетръса във Вранча през 1977 г. Тогава я болели жестоко краката. По принцип, като я болят краката, това означава, че ще има трусове в Европа и Балканите. Дясна ръка под лакътя е Тихоокеанска Америка и т.н. А според силата на болката тя определя степента на земетръса.
Сега в момента имала болка, но умерена, над свивката на левия крак, което отговаряло на Северна България.
Според мен обаче трябва да бъдат готови и в Южна България. Щото не се знае госпожата обикновено ляво ли е имала предвид или женско ляво. Ако е обикновено ляво е Северна България, женското ляво трябва да е Южна.
И, ако има значение за доверието ви към прогнозите на г-жа Попова, ще спомена, че тя е завършила социология в СУ-то. Работила е в БНТ и заедно с Мира и Михаил Янови е правила предаването “Неудобни въпроси” през 90-те години.
Като стана дума за социология… Някой си Стефан Гамизов, шеф на УС на фондация „Референдум.Бг”, която провеждала и социологически изследвания, вика пред „Труд”: „Постижение е, че премиерът не краде”.
Не знам. На фона на Костов, изглежда постижение. Но на фона на Виденов не изглежда така. Щото той и Виденов не крадеше…
Преди кметските избори лани, Лидия Йорданова, шеф на НЦИОМ, отчете, че избирателите са станали по-прагматични. И макар че по принцип осъждат корупционните практики, предпочитат работещ кмет със съмнения за корупция пред нищо неправещ кмет, чието единствено качество е, че не е корумпиран.
Та така погледнато, големи яйца, че Станишев не краде…
„24 часа”: „Скопие обяви и Клеопатра за македонка”. Тейко й, Птолемей XI, както и цялата му династия, бил предтеча на днешните жители на Македония. А Кеопатра била „последната македонска царица, напук на измислиците на ромеите, Шекспир и Холивуд”. Според македонците, тя изобщо не е била някаква красавица, а най-обикновена жена с „характерния дълъг македонски нос”.
Изобщо, тръгнал кос, с дълъг нос, из историята гол и бос…
Според мен и Клио, самата муза на историята, е македонка, което обяснява що сред музите тя е най-голямата курва с извинение, както многократно съм обяснявал.
Ей, тия вече станаха културни и исторически империалисти.

No comments: