6/02/2008

2 юни 2008 г.

Мина и Денят на детето... Пак ще кажа: мийте си ръчичките, деца! Защото борбата сега е за "Чисти ръце". Ако ръцете са чисти, рискът от хепатит пада... Друго не пада, но и това не е малко...
Станишев правил рафтинг по Струма. Преди да се качи на лодката, рекъл: "Може да не се върна." И всички му ръкопляскали. Но се върнал...
"Стандарт": "Сергей дава всичко за македонско девойче." Колеги, сигурни ли сте, че за девойче? Щото ходят едни слухове...
Ей, братя, знаете ли какво сметнах? Ако слуховете са верни и Станишев е като Филип Димитров и ако и Филип Димитров наистина е такъв, каквито са слуховете, то 20% от премиерите ни (2 от 10) са били такива. Пък "Джемини" твърдят, че сред народа били 10%. Т. е. излиза, че във властта са надпредставени... Казвам го само щото ни обвиняват, че не сме били толерантни.
"24 часа" пишат нашироко какъв любител на вицовете бил Петканов. От години не бил чул виц, който да не знае. "Случвало се, пишат колегите, като отиде в някое село от избирателния си район, хората да помнят какви вицове е разказал преди години и да ги преразказват."
Помнят хората и преразказват. Най-често тоя за 800-те дни...
Обаче колегите са много подли! Сложили текста за Петканов веднага след две страници на тема: "Шест причини да се пие вода". Мислите ли, че е случайно?
Сега се сещам, че на вътрешното министерство не му върви по вода още от създаването му. Петко Славейков, първият български вътрешен министър (ако не броим Тодор Бурмов, който е бил само за няколко месеца), е бил голям любител, направо професионалист. Което кара Иречек да каже: "Двамата Петковци (Славейков и Каравелов - бел. Т.Ф.) много мразят водата. Единият за пиене, другият - за миене." И все пак Дедо Славейков е почвал от обед. Пък Петков... Разправяли са ми, че майка му казала пред едни хора, че проговорил, пропил и пропушил едновременно...
Ало, пенсиите! Забравих да ви съобщя нещо важно. "Стандарт" писа, че Агенцията по заетостта заделила 50 млн. лв. за обучението на 18 000 дами в пенсионна възраст по компютри и английски, с цел да станат секретарки.
Трябва да ви кажа, че тая длъжност много се разви през годините. Тя даже вече не се казва секретарка, а офис-мениджър. И някои от неписаните задължения на секретарките също останаха в миналото. Сега се иска само работа - бърза и ефективна. И понеже поради напреднали коксартрозни процеси може да имате проблем с бързината, та седнах и помислих как да ги елиминираме.
Като начало може да си купите от летящите обувки Heelys. На външен вид са абсолютно като обикновените, но имат по едно колело, вградено в подметката на петата. Засилвате се, пренасяте тежестта на петата и падате по гъз. В началото, но после ще се научите и ще можете да вдигате до 18 км в час. Пък ако ги комбинирате с две бастунки (с които да си помагате като с щеки), може и повече. Сега обмислям вариант с един малък вентилатор на гърба, но проблем са тежките акумулатори. Но те могат да се заменят и със слънчев панел. Може да се помисли и за малък двигател на метан, който вие така или иначе отделяте по причина на листната маса, с която основно се храните... (Един кубик листна маса дава 80-200 кубика метан!) Хрумна ми, щото се сетих, че след Втората световна война, като е имало криза с бензина, камионите са имали газгенератори на дърва. Метановият двигател ще има и висок екологичен ефект. Метанът е основната причина за парниковия ефект.
Една бърза, екологична, на ти с компа и английския секретарка има всички шансове да измести тъпата блондинка. (А пък какво ви пречи и вие да се изрусите?!) И това, че сте напуснали фертилната възраст, също е предимство. Така де, не е ли така?! Кой шеф иска усложнения? И ченето в определена ситуация може да се окаже предимство. И склерозата не е проблем. Тя ще изчезне в процеса на усвояване на езика. Чета вчера интервю на г-жа Йорданка Михайлова, на 80 г., най-възрастната студентка в Европа. Вика: "Излекувах склерозата си с учене на немски".
Абе, вервайте ми, отвсякъде съм го помислил. Дето викаше незабравимият Бендер, от нас идеите, от вас горивото...

No comments: