5/12/2008

Станишев и Вигенин на яхта



КРИСТИЯН ВИГЕНИН: ИСТИНАТА ЗА СНИМКАТА МИ СЪС СЕРГЕЙ
С жена ми се смеем на слуха, че спя с премиера

Вече втора година един упорит слух трови живота на премиера Станишев и младия социалист и евродепутат Кристиан Вигенин - мълвата, че двамата имат хомосексуална връзка. Първоначално този слух се разразпространваше апокрифно сред журналистите, отразяващи дейността на Станишев. След това мълвата се пренесе в интернет - стотици потребители в интернет форумите коментират по непристоен начин отношенията между 33-годишния евродепутат Кристиан Вигенин и Сергей Станишев.

А когато наяве излезе една пикантна снимка, на която министър-председателят и евродепутатът се приличат един до друг на слънце, започна съвсем открито да се коментира въпросът за сексуалната ориентация на Сергей Станишев.

Кристиан Вигенин първи път реши да коментира слуха за близостта си с премиера.

- Г-н Вигенин, как ви влияе слухът, че имате интимна връзка със Сергей Станишев?

- Недобре. По принцип не виждам смисъл да коментирам нещо толкова несериозно и абсурдно. Какво очаквате да ви кажа? Едва ли, като опровергая тази глупост, нещо ще произтече от това. Подобни слухове и коментари, които целят да злепоставят и мен, и премиера, трябва да бъдат подминавани с мълчание. Чел съм някои публикации по тази тема, първоначално се забавлявах, но това наистина не е смешно.

- Вие сте женен, имате син. Съпругата ви как реагира?

- Жена ми Милена най-добре знае какъв съм. Тя също се забавляваше в началото на тези слухове, но след това не й стана приятно.

- Защо според вас се пуска тази мълва - че имате връзка със Станишев?

- Предполагам, че някои се опитват да обяснят на други по примитивен начин някои неща... не знам, не мога да гадая дали този компромат, защото това е компромат и клевета, е пуснат да уязви мен или Сергей Станишев.

- В интернет форумите масово се пише, че вие имате връзка със Сергей Станишев...

- За никого не е тайна, че има няколко организирани групи, които върлуват в интернет форумите и пишат до втръсване едно и също нещо. Тези групи служат на определени лобита. Но наистина не желая да коментирам.

- Има една снимка, на която сте се излегнали един до друг със Станишев на яхта...

- Първо, това не е яхта. Тази снимка е правена по време на едно посещение във Виетнам преди време, а с нас са още трима души от Изпълнителното бюро на БСП, един от тях е правил снимката. Оттук нататък не зная защо тази снимка се използва като някакво доказателство. Когато се правят непристойни намеци за мен и премиера, винаги се публикува тази снимка.

- Неприятно или неудобно ви е да говорите по тази тема?

- Не мога да бъда набеждаван за нещо, което не е така. Надявам се друг път да си говорим по по-сериозни теми и въпроси.

Интервюто е препечатано от kliuki.net

No comments: