3/19/2008

Тук можете да пращате ваши смешни идеи, сюжети, снимки. Докторът каквото хареса, ще го ползва в колонката. Ако е хубаво - ще цитираме автора. Ако е много хубаво - няма. Минава за наше. Дето беше рекъл Сенека, "всичко добре казано, смятам за свое".
Е, предупредени сте.

18 comments:

Anonymous said...

vizhdam che ne ste se otkazal ot starite si navici da pokradvate ot po-talantlivite ot vas.
da ne mislite che sym zabravil kak okradohte profesor Popovski v monitor???
a sega vizhdam che ste si otvoril i bankova smetka za depoziti na krazhbi
ne che ste pyrviyat de...

kombat #5

Anonymous said...

докторе, този може и да го знаеш, обаче много исках да ти го пратя:

Възкръснал Тато, ей тъй за малко, да види кво е, как е. Ръгнал по жълтите павета, гледа - бившият му бодигард сваля билборда с Азисовия гъз. "Кво става бе, мойто момче?" "А, Тато, тук нещо кмет станах, разчиствам". " Хубаво, хубаво. А кой е президент, бе, Бойко?" " А, тоя, придворният ви историк на БКП-то, агент Гоце, Гошко Първанов". " Бравос, а кой ви е премиер?" " На Димитър Станишев, бившия член на твойто ЦК синът му, Серго." "Добре, добре, а кой ви е шеф на парламента?" " Ми на оня македониста, Заяков, дето караше българите в Пиринско да се правят на македонци синът, Гошко". "Ха така, а кой ви е главен прокурор?" "На твоя бивш авер, Борис Велчев, внук му." И Тато се захилил: "Хахахаха ми то аз не съм умрел бе...".

Anonymous said...

pi4 talant si :)
umriah da se hilia s poslednata ti statia v Expres

bravo

Anonymous said...

Докторе, не му се връзвай на комбат. Четох Поповски, след като го славословеха в Скай-форума. Изобщо не ти е по мяра, по-добър си и по-четивен, и не излъчваш неговата примитивна злоба. Сполай ти!

Anonymous said...

О, Папазки, добре дошъл в блога на д-р Филипов. Радвам се, че си ме открил. Скучно ми беше без твоите коментари. Как върви таксито? Изкарваш ли за прехраната?

Anonymous said...

filipov zashto me narichash papazki? nali znaesh che ne sym.
no kato vsyako bolnavo syshtestvo i ti se poddavash na manipulaciite v skaya priumnozhavajki gi.
taksi ne karam, chinii ne miya nito gi oblizvam. ostavil sym tova poslednoto na zhurnalyata.
komentarite ti kato cyalo sa kato zhena pod fener - chetivni no lekovati.
s koeto ne iskam da pravya evtini nameci

kombat #5

Anonymous said...

докторе днес гледам Волен вдигал революциа в съда.Аз преди 10 г. на пияна глава се бех понесъл по улиците като Филип Тотю с пищова на бащата и чак сега ми излиза делото за незаконно оръжие.Смяташ ли че ако събера родата да дойдат в зала та и да почнат да се дзверят на съдията ще мина метър?

Anonymous said...

Алоуу, Комбат Диез Пет, първо се научи да пишеш на български и отвреме-навреме да поставяш и други пунктуационни знаци освен точката, пък тогава се отдай на литературна критика. То и името ти едно - като писането ти. А задълбочените анализи си ги прави сам, като си толкова печен - създай си и ти блог. Може пък благосклонно да те посетим, ако ни поканиш. И ако искаш да знаеш, точно това ни липсва в ежедневието - усмивката.

Anonymous said...

Докторе, напоследък много го споменаваш Лопе де Вега покрай СерГей та си спомних стария виц дето се събрали селяните да си изберат име на ТКЗС-то. Става един и предлага –Ленин, не викат другите, има много кръстени на него. Става втори – „Напред към комунизма”, не казват другите, всяко второ ТКЗС се казва така. Накрая един зевзек предложил Лопе де Вега. Що бе, питат го, к’ъв е тоя? Абе не знам ама ми звучи като да ви еба майката.

euroamerican

Anonymous said...

Д-ре, голям фен съм ти!
Искаш ли да вземеш отношение към лудото попче в Пловдив, дядо Николай, или както викаме в Пловдив - дядо Фанатик?
Сигурно си чел за изцепките му за Мадона. Но той им много повече. Ето ти пример - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=397490

Параклиса наистина е построен от цитирания човек, с лични негови средства, но както е известно - няма ненаказано добро...

Ако прявиш интерес и желание да потвърди обещаното "(Ако някой се насере, ние ще кажем: "Петров се насра!", а няма да го усукваме като интелектуалци… Вервайте ни, правили сме го…)" - отговори тук и "че се разберем" както се казва по шопско...

Един Майна

Anonymous said...

По добре малък отпред, отколкото голям отзад.

Anonymous said...

Здравей Докторе, и честит празник на патерици! Гелдах снощи Кирил Маричков, дето се вика и аз като него празнувах 9ти ноември, а не 10ти! ама научих нещо мн интересно, че онзи концерт под патронажа на премиера, на руската любима група на Путин бил точно на моя любим празник!!!! маш'ала големи дупедавци сме значи тоз прост народ!! П.

sherry said...

Не мога да рисувам , но ми се върти картинка в главата : България на карта, цялата в пламъци, а до нея Б.Б. в пълно огнеборско снаряжение, с пожарникарска каска и маркуч в ръка, ама от маркуча вместо мощна струя пяна се прецеждат само 1-2 капки...

Unknown said...

Здравейте Докторе,
Подвизавайки се от две години по принуда като домоуправител на блок с 95 апартамента и с население, колкото са избирателие в Мелник, една вечер намирайки се в състояние на крайно отчаяние и на 3-4-5-6-7-8 водки (ама малки) написах нов Правилник за вътрешния ред.
Позволявам си да го споделя с Вас и Ви разрешавам, ако прецените да го използвате целия, или частично БЕЗПЛАТНО.
Правя това в знак на благодарносзт, за доброто настроене, което ми носи почти всяка Ваша колонка.
А ето го и текста, като предварително се извинявам, че е твърде дълъг. Все пак това е Правилник:

Драги съседи,
Моля да се запознаете с новия Правилник за вътрешния ред, който узаконява действията и поведението на част от живеещите в блок 230:

Правилник за вътрешния ред
1. В никакъв случай не използвайте пепелник. Горящите фасове и угарките да се изхвърлят през прозореца или балкона. Така, ако имате късмет може да успеете да уцелите с угарката си количката на някое бебе, или преминаващ пешеходец. Не плащайте задълженията си към касата на блока!

2. Забранява се изхвърлянето на боклук в кофите на „Чистота” пред блока. Боклуците да се изхвърлят директно през прозореца. Несвикналите може временно да използват кашона за хартиени отпадъци пред входа, или да оставят торбичката си с боклук на паркинга. След като добият опит, моля да започнат да изхвърлят битовите си отпадъци през прозореца. Не плащайте!

3. Използването на контейнерите за разделно събиране на боклук е още по- голямо падение, отколкото използването на обикновените контейнери. Не събирайте отпадъците разделно. Ние сме временно на тази земя, какво ни пука. Да му мислят децата и внуците ни.

4. В навечерието на Никулден е забранено изхвърлянето на рибешки глави в боклука. Същите да се изхвърлят директно през балкона. Шансът да паднат на нечия глава не е голям, но все пак имате шанс! Но какъвто и да е резултатът, не плащайте за Бога!

Unknown said...

5. Игнорирайте всякакви инициативи за почистване около блока. Има дежурни около 20-30 балами, които от години редовно почистват около блока, те пак ще го направят. Ако в началото ви е неудобно да излезете на пикник, докато всички останали почистват това, което вие сте изхвърлили, тръгнете по-рано сутринта. След време ще свикнете и няма да ви е неудобно, ако се успите и трябва да излезете по-късно. Както и да се получи, не плащайте!

6. В никакъв случай не заплащайте в общата каса гласуваните от Общото събрание такси за:
• Текущи разходи за поддръжка на блока. Все ще се намери глупак, който да си плати, а вие да ползвате всичко безплатно. Изтъквайте всякакви причини, но не плащайте!
• Вноски за смяна на вертикалните щрангове. Ако се спука вашата тръба ще наводните основно съседите си. Защо тогава да плащате излишно? Разчитайте, че при съседа отгоре няма да се спука тръба. Не плащайте.
• Не плащайте разходи за текущи ремонти. Все някой ще оправи нещата и без вашето участие.

7. Ако все пак заплащате разходи за текуща поддръжка на блока, в никакъв случай не декларирайте наемателите, които живеят във вашия апартамент. Абе не плащайте!

8. Вдигайте шумни купони. Дори и да сте изморени, след 22:00 h пускайте силна музика. Чалгата има страхотен ефект върху повечето хора, ще се убедите сами. Същото важи и за рапа, както и за всяка силна музика. Не плащайте!

9. Когато решите да изглеждате милостиви в собствените си очи, хранете бездомни котки, кучета и гълъби. Но не ги приютявайте у вас (това вече е прекалено) и не им сваляйте храна в чинийка пред блока! Изхвърляйте вашата милостиня през балкона! Така и само така ще омазните и замърсите цялата площадка пред мазето. Това е единственият начин животинките да си мислят, че ядат манна небесна. Те със сигурност ще ви мислят за Господ. Дерзайте и не плащайте!

10. Когато присъствате на Общо събрание, бъдете в опозиция. Колкото повече пари дължите на касата на блока, толкова по-шумно изказвайте принципната си позиция. Така едва ли някой ще посмее да ви направи забележка, че дължите пари и ползвате блага, заплатени от съвестните ви съседи. Но каквото и да правите, не плащайте!

11. Късайте всяка обява, залепена от УС. Ако се прибирате по-късно, или излизате по-рано, имате по-големи шансове точно вие да скъсате обявата. Докато свикнете да късате обяви, можете да упражнявате „остроумието” си с химикалка върху тях. Пишете, че нама да платите. Те ще залепят нови.

12. Ако някой ви е преварил и е скъсал обявата преди вас, можете да опитате да я изтриете от сайта на блока в Интернет: http://borovo230.hit.bg/ Ако не успеете, поне ще научите нещо ново за компютрите.

Но не плащайте за Бога!

УС на блок 230

P.S. Моля тези, които досега не са спазвали тези прости правила да не са обиждат, а да поработят върху себе си и да започнат да ги спазват

Unknown said...

Здравей Докторе,
Довеждам до знанието ти, че в сайта си, всенародната любимка на целокупния български народ, Румяна Зелева продължава да се титулува Министър на външните работи.
И тъй като въпросното гербово недоразумение продължава да се вихри из телявизиите, се сетих да проверя:

http://rumiana-jeleva.eu/?module=pages&view=biography&id=1

Поздрави и много усмивки ти желая!

Anonymous said...

За четири години пребиваване в Афганистан чух един-единствен местен виц. Подарявам Ви го:
Един мъж спукал от бой жена си и тя, отчаяна, хукнала да се оплаче на баща си.Той я хванал, замъкнал я при мъжа ѝ, хвърлил ѝ един бой и казал на зет си:"Как смееш да биеш дъщеря ми?! За наказание ще набия жена ти!!!"
Тук публиката, и мъжка, и женска, се спуква от смях...Да ти се скъса сърцето.

Anonymous said...

Д-ре, глей тука, чети и плачи от умиление:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=576734

и тук:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=574527