3/19/2008

№ 102 - 30 януари - 3 февруари 2006

Без думи.

30 януари
“24 часа”: “Спряха внос на 22-годишно месо”. И в подзаглавие: “Ирландските говеда пасли за последно по времето на Константин Черненко”. Дето се вика, “God may be in details”. При вестниците - в подзаглавието.
Какво общо има Константин Устинович с ирландските говеда не мога да ви кажа. Питайте Росен Янков.
Пак там, тест: “Пийвате ли си, или сте заклет въздържател”. И следват 12 въпроса… И защо трябва да решавам тест, когато аз мога веднага отговорно да заявя: Пийвам си! И ми е кеф!
Бойко Борисов каза при Венета Райкова, че е защитил кандидатска дисертация. По новия закон това го прави доктор (малък доктор). Ама защо не казваш бе, човек? Сульо и Пульо си носи титлата, ти скромничиш. Я си тури титлата отпред! Пък ако не те кефи отпред, може като мен, отзад – Бойко Борисов, д-р.
Все едно, мисля, че е редно да се обръщаме към кмета с “д-р Борисов”. Обаче за кореспонденция препоръчвам пълната му титла: софийския кмет генерал-лейтенант доктор на пожарните науки Бойко Борисов.
Берлускони рекъл, че до изборите (9 април) щял да се въздържа от секс. То на 69 г. не е трудно. Мисля, че и Царя може да поеме такъв ангажимент във връзка с президентските избори през есента. Народът много ще се впечатли. На фона на парламентарния Содом и Гомор!
Д-р Борисов вика, че години наред не е преговаряно добре с Брюксел и главите са затваряни без да се гледа съдържанието им.
Д-р Филипов изписа кофа мастило за това, че ги затваряме като консерви, даже в консервите повече внимаваме, щото ще ги ядем лично, пък главите ще ги ядем национално, което е твърде абстрактно за българския мозък… Кой ти слуша!
Царя бил заложил новопридобитите имоти в банката на Кюлев за 250 млн. евро. Отделно изсичал вековни гори и изнасял материала на запад. Това го твърди Лудото Яне. Обаче въпреки това ми се струва да е вярно, защото го знам и от втори, нормален източник.
Сега БСП могат да решат (но те няма да решат!) да ревизират връщането на царските имоти колкото пъти искат. На Дедо му е през дедова…
Забележка: “Стандарт” пише, че грипът се движел със 100 души в час. До дни щяла да пламне епидемия. Щамът е А Н3N2, ако това ви говори нещо.
Галъп: Подкрепата за управляващата тройна коалиция се увеличила с 9% в спрямо миналата година, доверието в БСП – с 4%, Станишев влиза в челната тройка…
Странно. Защото от друга страна пък посочват, че 58% от анкетираните смятат, че икономическото положение в страната си е останало същото, а 28% - че е станало по-зле. Само 7% смятат, че е по-добре. И само 13% смятат, че ще се подобри. Обаче рейтингите се качват! Ебати мазохистите сме!
Като смятам изследването се е провеждало на терен през студовете и анкетьорите може да са попълвали анкетите надомно. Което често се случва между нас казано.
Тия двамата - Сънчо Стойчев и Андрей Лайчев – са опасни! Как ги сбра Господ. Като две капки вода са. Една сутрин като се погледнал Андрей в огледалото и к’во да види - там Сънчо…
Абе, верно ли, че във връзка с борбата против тютюнопушенето на входа на гробището сложили табела: “Здравното министерство ви предупреждаваше”?
Идиоти!
“Стандарт”: “Бил Гейтс покани Николай Василев.”
В смисъл? Подозирате, че Бил Гейтс знае за съществуването на Никито Василев? Стига, бе! То аз бях забравил вече…
Ало, пенсиите, пуснали са хладилник, който рецитира поеми. Купете си, бе! Може да си го настроите да рецитира:
“В утрото на нова ера
мре от глад пенсионера…”
А може и сонет от Шекспир.
Депутатът от “Атака” Владимир Кузов бил хванат при хомосексуален акт с 14 годишно мангалче, обаче разследването било прекратено поради избирането му за депутат. Ето до къде се стига като си освободиш ума и задникът ти го последва!
Кузов вика, че не било вярно. “Единственото, което искам е да си гледам работата в НС. Аз съм сред най-активните депутати, които работят в посока на гражданското общество.”
Да, бе! И по-специално интеграцията на младите мангали!
Според мен си от пасивните.
Колегата Минчев ми се обади разтревожен: “К’во става в тая държава, бе! Не стига, че левицата и десницата са педерасти, ами и националистите ни и те.”
Не знам, колега, не знам. То като тръгне...
“Сидеров реве като флекс: “Кой ми го тури тоз?”
Ами сам си го тури! Да не съм ти го турил аз трети в собствената ти листа в 25-ти МИР?
Волен иска закон срещу хомосексуализма.
Сидеров, по-полечка, че освен Кузов имаш още двама в групата. Но не мога да ти съобщя имената.
Пък и е късно! Световният заговор на педерастите вече е отишъл твърде далеч. Чета, че са направили филм за двама педали-каубои – “Планината Броукбек”. Каубои-педали! Таш… Стрелят, стрелят, па спрат та се целунат… И педалската мафия му е уредила 8 номинации за Оскари! Какво можеш да направиш вече?!
Иво Атанасов намеква, че в “Атака” имало и геронтофил. По-лошо от това е само евреин-геронтофил. Ще се разбере. (Засега Мозер да не ходи сама по коридорите!)
Общо 8 депутати са били подсъдими и следствени преди да влязат в парламента.
Ако вървим с тези темпове, много скоро между Централния затвор и Народното събрание ще остане само една разлика – че на едното място са с висящи дела, а на другото с приключени….
“Труд” публикува интервю-“изповед” на Малкия Маргин от затвора. Лично Заркова го взела. Ама забравили да напишат “платена публикация”. Щото читателят се обърква.
Заркова ни представя респондента си по следния симпатичен начин: “В живота си на свобода той не пиел, не пушел. Увличала го играта на шах, риболовът и футболът.Фен бил на Барселона и националния ни отбор. А в килията си взел талисмана – кръстче от Кръстова гора.”
Заркова, а случайно да знаеш дали в свободното си време не помага на стари хора да си приберат въглищата или на малки деца да пресичат улицата?
Заркова, в стил “аз не вярвам, но съм длъжна да попитам”: “От къде ви дойде на вас и на брат ви тази слава на мафиотски босове?”
Пък той й отговаря: “Всеки, който има хубава къща и кола го смятат за мафиот. Като му излезе име на човека, иди се оправяй.”
Как откъде ма, како? Ми те си дойдоха с репутацията. Ако не беше тая им репутация никой нямаше да знае за тях.

31 януари
Свободно, Ваше Величество, Берлускони се шегувал.
“Стандарт”: “Всеки втори подремва на работа”. (А първият направо спи!) Това било заради аномалиите във времето. Боже, боже... Откак се помня все времето ни е виновно. Дето вика Чаво, още дълго преди да се разбере за глобалното затопляне, софийските шопи са споделяли: “До обед се борим с гладо, след обед със съньо”.
“Стандарт”: “Масларова прегърна Миро от катакомбите”. (Миро е клошар, който живее в тунелите под земята.) Една жена винаги може да симулира оргазъм.
Това пък що го изръсих, тя го е прегърнала в качеството си не на жена, а на политик! Не съм прав!
А всъщност, що да не съм прав? Политиците, особено при среща с избирател и особено при наличието на камера, получават нещо много сходно с невъздържан оргазъм.
Умряла слоницата Сивитри. На възраст, която малко пенсии докарват в стресовото ни време. И тя в съня си умряла. Като хипопотамката, дето умря полани.
Мингова вика, че според нея Царя е “най-добрата възможна кандидатура за президент”. Права е! Преди време Царя каза, че той цял живот се е готвил за тоя пост, не за оня, който му натрапиха. А колко мислите се е готвил Първанов? Или пък пловдивския бракоразводен адвокат, да не говорим за оня баламурник Жельо. И през акъла не им е минавало, че родината ще опре до тях и ще станат държавна глава? А Царя се е готвил съзнателно цял живот!
И освен това, както правилно отбеляза Свинаров, той вече е бил държавна глава преди 60 години, така че има опит.

1 февруари
Наско Семов написал цяла страница в “Новинар” за “безмозъчното търпение на българина”. “Толкова, вика, сме търпеливи, че ако не бяха данните за високата ни интелигентност, щеше да изглежда, че сме най-глупавите…”
Наско, погледни го от обратната страна, бе! Всяко нещо си има обратна страна. Даже и обратната страна и тя си има обратна страна. А от обратната страна изглежда,че “имаме голяма култура на чакането”, както се изрази К. Еленков в “Сега”.
Изключиха Кузов от “Атака” и му издадоха смъртна присъда. Но си остава в парламента. Конституцията позволява да му се иска имунитета – престъплението му не било тежко!
Обаче изключителните процеси в “Атака” продължават. Наред за изключване е Минчо Христов, който бил близък съмишленик (каквото и да означава това) на Кузов.
Всъщност, то е ясно какво означава. Сидеров и другарите му многократно намекнаха, че в Минчо има една сексуална неяснота. Без да казват, че е педераст, разбира се. Точно както разправяше треньорът Миодраг Йешич за свой колега: ”Казах му: “И ти си педераст!”, но имена не съм споменавал.”
Ох баня, ох кеф! Любимо място за разпускане на Кузов била “Чифте баня” в Кюстендил, където вземал вана с придружаващия го младеж. Отделно ходел и в подлеза на Подуене, където мангалите му правели doggy style position.
Тоя, нищо, че е следствен, е член на комисията по вътрешна сигурност! Горката ни вътрешна сигурност! Ама и аз какво се чудя, когато и самият вътрешен министър беше следствен, но работата се потули. Доколкото съм чувал било за дребно хулиганство. Щото като кмет на Плевен пикал във фонтана. И за други работи де. Обаче Филчев се срещна с ръководството на БСП и след това прекрати делата срещу Бриго и Петков.
Може ли да си представите, вътрешния ни министър следствен, защото пикал във фонтана в центъра на поверения му град?!
Всъщност що пък не! Един колега редовно, като се напие, пикае на публични места. Последния път беше пикал на задната лява гума на една патрулка, без да види, че ченгетата са вътре, но добре че те излезли хора...
А правосъдният министър... Той пък ходи по купони с пищов в джоба. Миналата седмица седнали да се почерпят с областния на Смолян, Петър Фиданов и си объркали палтата. Обаче Петканов нали е умен и се сетил: “В моя трябва да има пищов…” И верно имало. Пиян професор с пищов! И защо трябва да ходи с пищов?
Да, както казва Марк Твен, “действителността надминава всяка фантазия, защото фантазията трябва да се съобразява с някаква правдоподобност.” Пък за действителността, еле пък нашата, това не е задължително.
“Труд”: “Обръчът от фирми дал на Доган само 1631 лв.”
Вервате ли? Айде що се правите на улави пък и вие!
И за да се затвърди положителната новина, написали и коментар на първа страница: “Голямата изненада е ДПС, чийто водач се похвали с обръч от фирми. Обръчът се оказа малко геврече с голяма дупка – само 1631 лв. дарения от фирми…”
(Шарабов, Жоре, не си давай гевречето под наем за нема нищо, бе! Щото веднъж като си го дадеш и после пак ти го искат. Ако Тошо го вярва, да си го напише. Или Валерката.)
В. “Атака”: “Атака зове Кузов да напусне парламента”. Да, и къде да иде? В затвора да му обърнат г… на търлък! Там умират за педофили!
Сидеров вика: “Ние дойдохме в този парламент, за да докажем, че национализмът може да бъде управленска, икономическа, политическа, културна, социална и сексуална (не, това последното май не го каза, това животът го добави) програма за управлението на страната”.
“Монитор”: “Всеки трети с травма след секс.” Колене, задник, лакти, изкълчена китка (това при монолюбов вероятно)… Абе опасно си е, какво ще се убеждаваме. Лани Наоми Кембъл падна от Бриаторе ли беше, от друг ли, вече съм забравил, та се потроши. Наистина е опасно. Моля, не правете това в къщи!
Сънчо Стойчев написал статия в “Труд”. Започва с това, че престъпността не била българско изобретение, ние даже не сме били толкова добри. И корупцията не сме измислили. После обяснява откъде идва нашата престъпност, спира се на борците, на СДС и чак накрая стига до ключа от бараката: “Румен Петков е първият шеф на МВР, който сложи коня пред каруцата. И каруцата започна да превозва клиентите до затвора, а не на почивка в чужбина.”
Сънчо, що не ме цунеш по гърба. Що по гърба ли? Ами щото явно обичаш да почваш отдалече.
На Боровец най-после се договорили за шеф на туризма да сложат човек на НДСВ - Марио, брат на незабравимия Гепи Ал Джебури.
Ех, друго си е на Боровец!
Странно. За главен прокурор се договориха от една дума и постигнаха почти пълно единодушие. Но може пък едното единодушието да е отворило пътя за другото, знам ли!

2 февруари
Изключиха и Минчо Христов от “Атака”. Неприсъствено.
Той обяснява, че било щото не бил съгласен със Сидеров за новия правилник. В него за смяна на лидера се изисквало пълно единодушие. Т.е. и самият Сидеров да гласува за смяната си. Въпреки известни съмнения за раздвоение при лицето, на това не може да се разчита. И той става на практика несменяем.
Минчо вика още, че не приемал връзките на Сидеров с румънския националист Вадим Тудор, който искал Добруджа да бъде върната на Румъния. Как мислите, когато националистите от всички страни се обединяват, те стават ли интернационалисти?
Не се разбрали също и за субсидията, къде половин милион лева. Минчо искал да се даде на раково болните, но Сидеров , в нарушение на принципите си, не щял!
Ами разгеле, както чета днес в “Новинар”, че бил рекъл някой си: “Патриотизмът е да почиташ недвижимата собственост повече от принципите”. Вярно, защото какво е родината, ако не съвкупност от недвижими собствености. А как се стига до недвижимата собственост? С пари!
Дилов вика: “Сексуалното предпочитание на човека е негов личен избор, докато не пречи на останалите. Все едно какво е – ако ще с крави, кокошки…”
Как с кокошки бе, Дилов. Ти знаеш ли какво ще стане в ЕС ако се разчуе. Е вчера чета, че англичаните написали харта за правата и свободите на домашните животни. Стопаните вече ще са длъжни да стимулират интелектуалното им развитие, да им осигуряват социални контакти, да се грижат да не затлъстяват... Много скоро ще се стигне и до пенсии, социални осигуровки и т.н. А ти – да си таковали кокошките, ако искат! Бъди европеец, бе!
Верно че Челентано каза преди време, че почнал на коза, ама това е било отдавна, още преди създаването на Общността за въглищата и стоманата.
“Сега”: Планът на Гайдарски – здравен чип за всеки”.
Да не е грешка, в смисъл да е здрав чеп за всеки!
ДПС и НДСВ се опъват, не са съгласни да се премахне депутатския имунитет. Костов, нали следите от неговото управление са вече позаметени, наобратно, пледира да се свали. Изобщо желанието за премахване на имунитета се оказва право пропорционално на отдалечеността от управлението на съответната партия.
Забележка: “Стандарт”:”20 лв. Глоба за нахални пешеходци”. Крайно време беше да се дисциплинира инфантерията! Малко са 20 лв.!

3 февруари
Мисля си тия от “Атака” защо не се организират и да напъдят Сидеров додето не ги е изкарал всичките педали! Така де, те са все още много, пък той е сам (макар някои специалисти да не споделят това мнение). Въпрос на проста математика е да се изчисли, че ако за 6 месеца са загубили 6 депутати, след още 6 м., т.е. до началото на лятната ваканция, ще са вече без пеге.
Ивелин Йорданов, член на БСП, който си призна официално, че е гей, каза, че в “Атака” наистина гейовете са 3-ма. А общо в парламента той познавал 12. Ама това не значи, че са всичко 12. Той може и да не ги познава всичките.
Обаче когато преди парламентарните избори от Джемини изпратиха на кандидатите въпросник за това какво мислят за правата на обратните, само Свинаров им отговори. Никой друг! Той даже изказал одобрение за гейбраковете. А педалите се притаиха тогава като прасе га такова зад листник.
Велева от Труд пита Берон: “Ивелин Николов обяви вчера, че в “Атака” има и трети гей.”
А Берон ни в клин, ни в ръкав: “На всички е известно, че аз съм подчертано хетеросексуален и любител на хубавите жени”.
Ама никой още не те обвинява бе, Бероне!
Козовски вика, че и във Варна предстоял гейскандал с виден водач на “Атака” в града.
Лелей... Напълнили са му партията на Сидеров с педали!
Според в. “Политика” Волен си е знаел за Кузов. Естествено, че си е знаел, какво се прави на умряла лисица. “24 часа”: “Депресии, диарии и кръст “мъчат” митничари”. Ама колеги, тая дума диария ви е станала мания някаква. Ден не минава без диария в заглавието. Не бива така!
В “Стандарт” една девойка дала научно обяснение за поведението на Кузов: “Той е зодия Близнак. Роден е на 16.06.1966 г. Според нумеролозите човек с толкова шестици в рождената си дата е опасен и доста хитър. В природата му има нещо дяволско”.
Права е! (“Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек, а числото му е 666.” (Откр. 13:16-18).
Бомба взриви магарешка каруца в ямболското село Иречеково. За пръв, но вероятно не и за последен път. Бомбата била направена от амониева селитра. Това слага началото на нов вид бомбени атентати - аграрни.
Четох, че наши чакали стигнали до Виена. Ужас! И чакалите ли побягнаха? Чак във Виена! И на мен ми се ще, ако побегна, даже и отвъд Виена ще се спра, чак в Кобо Верде, най-южната и далечна точка на Европа.
Кметът на Пазарджик пет дена кметувал, а събота и неделя ходел на Стрелча да си пасе животните. Браво!
Станчо Тодоров рекъл, че в “Атака” има и луд – с истинска жълта книжка.
Достатъчно! Да влязат скатолозите!



To be continued некой друг път

No comments: