3/19/2008

№ 101 - 23-27 януари 2006


Учените викат, че студът бил по причина на глобалното затопляне. Глупости! Д-р Мартин Кийли от лондонския “Юнивърсити колидж” каза лани на една конференция за промените в климата, че твърденията за климатични “рекорди” били чиста лъжа. Протоколът от Киото и разни други такива били начин да се ограбват бедните народи за сметка на богатите. От 150 до 350 млрд. долара били необходими годишно за прилагането на договора. И за по-малко пари се е лъгало повече.
Това на снимката е единственото доказателство за глобалното затопляне!

23 януари
Голяма дискусия падна за единодушието, с което избраха новия главен прокурор. То даже нямаше избор. С един кон кушия не става. Всички са много учудени как цялото ВСС е единодушно. И какво има да се чудят? След Филчев хората искат толкова малко от главния прокурор - само да е нормален. А Велчев дава надежди да е поне нормален.
Според Пепа Витанова от “Стандарт”, той не просто е нормален, ами бил даже и “красавец с еротично излъчване”, който скоро щял да стане сериозна конкуренция на Бойко Борисов…
Ау-у... Ма не бива така със свирките още от вратата! Така управляващите се разглезват.
Забележка: Голям студ иде от север. То от север какво ли добро е дошло!
“Стандарт”: “Властта призова: Народе, спестявай!” Щото ако сме спестявали парите си, вместо да ги харчим, икономиката ни щяла да е стабилна.
Абсолютно ненужен призив. Още по царско време статистиката съобщи, че сме обърнали негативната тенденция да харчим повече, отколкото получаваме. Така например през октомври 2004 г. сме икономисали средно по 30 ст. “Труд” обясни тогава, че сме ги икономисали от салата. Тъй че Станишев няма к’во да ни дава акъл. Българинът е умен! А умният човек не вярва на всичко което чуе, не казва всичко, което знае, и не харчи всичко което има.
В. “Атака” доказва статистически колко вреден е хлябът: “Повече от 98% от осъдените престъпници са употребявали хляб. Повече от 90% от сериозните престъпления са извършени 24 часа след ядене на хляб. Доказано е, че хлябът води до пристрастяване. Опитни образци, лишени от хляб, започват да молят за него след 2 дни.” И т.н.
Верно е много вреден! И води до пристрастяване. Скрий на пенсиите хляба и веднага ще изпаднат в абстиненция, хлебен глад!
Това статистиката е голяма наука. За това хората казват, че има 3 вида лъжи: голямата лъжа, малката лъжа и статистиката.” (Това съм го ползвал и за социологията и също пасва.)
Ало, пенсиите, щели да ви индексират парите вече по “златното швейцарско правило”. Ама не се размечтавайте! Ограничете мечтите си до 67 лв. или колкото там получавате. Щото не става дума да ги увеличават, както неправилно се надявате, а да ги индексират спрямо инфлацията. И след индексацията пак ще сте в правото си да си пеете: “имала баба сто лева, ама не наведнъж”.
Французите викат, че има два вида “много”: много и много малко. На вас все се пада от втория вид!
Обаче, братя от последната възраст, в Швеция са установили, че гладуването се възнаграждава през поколение. Продължителността на живота на внуците и внучките се оказала в пряка зависимост от това доколко бабите и дядовците са гладували. Разбирате ли каква услуга правите на потомството си, а и на родината изобщо?
Абе, верно ли, че като влезете сутрин в кухнята първо удряте бабата с лъжицата по главата и след това целувате яйцето? Пуста склероза! Това не е правилно. Правилното е обратното. Първо целувате яйцето и после с лъжицата по главата…
И не се отпускайте, ей! “Монитор” съобщава, че след сибирския студ идва калифорнийски грип. Тя край нема!
“Труд”: “1000 души заболели от мутирал трипер”. Ужас! Къде го чукаш, къде се пука! Светът трепери, че всеки момент (един учен вика до две седмици!) птичият грип ще мутира, а то вместо него у нас мутирал триперът. Щото се ебаваме с всяко нещо.

24 януари
“Стандарт”: “Малки самолети сменят мерцедесите”. Много се търсели малки самолети до 70 хил. евро. Имало и “клуб на летящите”. В него била и Алиса Софиянска.
Така е в живота. Тя ще си лети, пък Стефан ще го размятат по местата за временно(?) лишаване от свобода. Всъщност, той сега е малко обнадежден. Вика, че бил много доволен от смяната на Филчев. Изказва адмирации за новия прокурор. Не знам дали ще помогне. От ЕС искат жертви за корупцията. Софиянски изглежда подходящ. Оня ден Бойко Борисов разправяше, че се натъкнал на един договор за наем на цветарски магазин в НДК, сключен за 100 г.!
Алиса! Няма да забравя каква реч дръпна при откриването на фонтана пред президентството: “Дойде дългоочакваният миг да открием фонтана. Всички сме развълнувани, но най-развълнуван е фонтанът... Танцувайте не до зори, но до три, четири, пет часа."
Една колежка вика днеска нещо ми е много мрачно на душата. Викам й, как няма да ти е мрачно, вънка е минус 17. И верно, не можеш да видиш усмихнат човек по улицата. Дето каза синоптичката Радослава Манярова, ако в лошо време видиш човек в добро настроение, това е само синоптик със сбъдната прогноза”. Бих добавил или Емел Етем. Щото тя седеше в основата на прогнозата, ама нея няма как да я срещнете на пътя, щото тя фърка с мерджан.
Каква истерия направиха от тоя студ! Гаче ли е дошъл през май. Всяка година има такива студове. Да де, ама не всяка година Етем е министър на бедствията. Дала интервю как блестящо се справила властта с бедствието! То нали парите трябва да се оправдаят. Пък и дето се вика, не е важно какво яйце ще снесе кокошката, а как ще го окряка.
На вниманието на министър Даниел Вълчев: На днешния ден през 1902 г. Тома Каранджулов застрелва в кабинета му министъра на народното просвещение Васил Кънчов.
Стандарт”: “Правим завод за мерцедеси”. (Сериозно? За мерцедеси? А дали да не почнем с нещо по-скромно?) Сензационната новина изскочила по време на визитата на премиера Станишев в централата на “Даймлер-Крайслер”.
Ама като се зачетеш и цялата работа излиза на “може” – можели сме да произвеждаме, можели да дойдат… Дето викаше едно ченге, то и сладко от галоши може, ама не се яде!
“Стандарт” винаги е на власт. Напоследък бие “Дума” в левотата си. Навремето пък биеше “Демокрация” с костовизъм. Може пък така да трябва.

25 януари
“Стандарт”: “Перничани спряха да се къпят”. За икономии. (Ангеле, не е важно къпането, а бърсането! Изтриването с влажна хавлиена кърпа замества изцяло къпането.)
Демокрацията рано или късно замирисва…
“24 часа” съобщава от първата си страница: “Слабеем с хапче, което не вреди”. Казвало се аллай и в САЩ вече го давали без рецепта. Ама наистина изобщо не вредяло. Възможно било само да се “изпуснете”, т.е. да се насерете по народному. И да стане като оня: “Помолих за едно място, не за целия рейс…”
На колегите им става нещо. Вчера пак те писаха: “Кредитите докарват диария и сърцебиене”. Уж британски учени го открили, “Таймс” го писал...
Шест министри ядоха пилета и призоваха хората да “не пренебрегват печените пуйки и филетата”. В “Стандарт” министрите са описани като смелчаци, на които не им пука от птичия грип. В “Труд” също са героизирани: “Шестима министри ядоха без страх пилешко месо”. В “Новинар” наобратно, изкарали са ги безсрамници, които лапат, докато народът гладува.
А всъщност, то така се прави. Като станаха атентатите в Лондонското метро и кметът Кен Ливингстън се качи на метрото, за да покаже, че няма опасност. Вероятно след саможертвата на министрите народът ще престане да пренебрегва печените пуйки и филетата.
85-годишната йорданка Ум Хатим се развеждала с мъжа си по причина, че не искала да се среща с него и на оня свят. Тя наскоро научила, че като правоверна мюсюлманка като умре ще отиде в рая, където ще срещне мъжа си и ще бъдат вечно заедно. Дамата рекла: “65 години стигат!” и подала молба за развод.
И според нашата религия е така: и в рая пак с тая! Като се замислих и стигнах до извода, че никак не е случайно дето мъжете живеят средно по 7.5 г. по-малко от съпругите си. Господ е измислил това като малка компенсация – 7.5 г. сам в рая! Щото те рая и ада в крайна сметка са относителни, зависи от компанията. Павката вика, че чел дневника на един декабрист, където пишело: “Заточението вървеше много добре докато дойде съпругата ми и всичко се обърка.”
То зависи и от жената де... Макар че ректорът на Духовната семинария отец Сионий обяснява, позовавайки се на Йоан Златоуст, че ако ти се падне зла жена, това е божие наказание: “Божественото писание свидетелства, че злата жена е бич за греховете ни, зла жена се дава на грешен мъж”.
Златни му уста на светеца.
Скъпа, не се оплаквам, даже напротив. Ако се съди по тебе, (еле па по майка ти), излиза, че аз съм направо за рая! Щото то какви жени има… Един приятел вика: ”До 15-тата година на брака си мислех, че се казвам “Млъкни!”
(Отче Сионий, а какво казва светецът, може ли патриархът да чете литургия по маратонки? Щото оня ден дедо Максим чете!)
Отец Сионий вика за хомосексуализма, че е извращение.
Да де, ама не всички мислят така. Една авторка, която от много време екзистира върху собствената си провокативност в “Новинар”, написала един епотеоз за педерастията, направо… “Атинската педерастия има мъжествен характер”, “тя е гаранция за естетическа чувственост”, “носител на интелектуално оплождане”, “мъжка естетическа емоция”… По този начин гръцките философи предавали на младежите мъдрост и знания. (Дето казваше Дядо Славейков, цитиран от проф. Драго Драганов в “24 часа”, “ти му въвираш доброто во гъзо, оно го пърда”.) И накрая авторката заковава: ”Истината е една единствена: освободи ума си и задникът ти ще го последва.”
Моме, при тебе май е станало обратно, освободила си задника си и умът ти го е последвал…
К’во да се прави! Такъв е повикът на времето. Както правилно отбеляза политологът в оставка Валентин Вацев, големият въпрос на управляващите социалисти е “как да бъдат отпред социални, а отзад либерални”.

26 януари
“Монитор”: “Проститутките надуха цените със 150 на сто”. Ужас! Ами сега?!
Проф. Дайнов анализирал в “Сега” речта на Параванката пред НС. (Колеги, направете на автора още една снимка, не го пущайте по къс ръкав в тоя студ, че е малко смешно!) Генчо изтъква специално искането на Гошо да му се даде право да свиква референдуми и казва: “Ето тук, както казват руските болшевики, е заровено кучето.”
Генчо, това не го казват руските болшевики. Тук е заровено кучето е немски идиом. (Даже не е и френски, както каза Красимир Райдовски преди време.)
А за референдумите си прав.
Абе, Генчо, верно ли, че лани си се продал на Царя за 20 хил. лв., платими през Шулeва, каквито слухове ходят из София? Сигурно е станало когато се появи с костюм в Бояна, заедно с Андрей Райчев и се фотографира с Царя… Що толкова евтино? Ти струваш много повече бе, човек!
Казах Райдовски, та се сетих. Дал интервю за в. “Атака”, където помежду другото казва, че в министерството на земеделието се говорело на турски, даже и надписите по вратите били на турски. И възклицава: “Да му еба майката, това България ли е, или не е!”
Прав си Райдовски! Ама много псуваш бе, човек! Аз преди време писах, че на другите хора като малки първата им дума е била “мама”, а на Райдовски “мама ти”. Прав съм бил. Оказва се, че това било заболяване. Научих го по повод на една позната, която също не може да се въздържа от копролални вокализации. Нарича се “синдром на Турет”, описан от френцузина Жул де ла Турет още през 1885 г.
На колежката като й обясних, много се зарадва, че имало нещо френско в нея, па макар и синдром на Турет. Райдовски и ти си в правото си да се радваш. Макар да си тежък случай, но лек има - botox.
“Труд”: “Сергей и Елена номинирани за най-секси двойка. Да, Серьогата е сексапилен като… Като… Като чайник например. Една колежка вика, че убивал либидо само с един поглед…
“Труд”, понеже умря циганката…: “Труд” е №1 при вестниците”.
Сигурно! И сигурно затова на последната страница пише: “Вече даваме пари”. По 100 лв.

27 януари
Вчера от “Новинар” научих, че Нина Чилова била обявена за посланик на “Годината на Моцарт” в България. Днес нали се навършват 250 г. от рождението му.
Помните ли я, дето викаше, че музикалният театър бил кръстен на Стефан Софиянски. И само това да беше! Аподиктична гъдулка!
Ето какво съм написал на 11 март 2004 г.: “Питат я за Панчо Владигеров, тя вика аз предпочитам Златю Бояджиев. Точно както бай Ганьо обясняваше на Иречека цивилизационния си избор: “Аз обичам супа, чорбата е турско ядене.”
Прав е народът, хубост до време, глупост до гроб.
По добре Гошо Тъпото да бяха избрали. Той поне знае кой е Карузо, нищо че му вика Робинзон Карузо.
Още с встъпването си новият боливийски президент Ево Моралес намалил заплатата си с 57%! Намалил и парите на министрите. Икономиите отивали за образованието. Това се казва “социален президент”. Лани министрите в Сингапур си намалиха заплатите с 10% заради тежката икономическа ситуация. Ей това да го видя от наш властник и на минутата почвам да вярвам в прехода. Ама няма! Министрите от кабинета на Царя бяха решили да отделят по 50 лв. месечно във фонда за лекуване на деца. Ама после забравиха и никой лев не внесе.
Братя, властта ни лъже, че ЕС искал да се сменят номерата на колите. Нищо не е искал ЕС. Пълнят си бюджета и дават бизнес на изгладнели приятели. Срамота!
Бойко пусна от Брюксел лоша закана: “Евакуирам София през април, ако има криза с боклука”. Ако мисли, че ще се върна в Пазарджик, дълбоко се лъже. Там така са изпростяли, че….
И днес кучешки студ. –17. Докога бе!

No comments: