3/19/2008

№ 70. 31 май - 4 юни


Новият лидер на СДС “Красна поляна” Митьо Крика убеждава Лейди Би, че на оная му работа могат да кацнат 20 врабчета. Тя май не е склонна да повярва.

31 май
Здравейте, братя и сестри. И много поздрави от д-р Иванов от Трети сектор на Четвърти километър. Каза да ви предам, че всички сте добре дошли при него. Каза още, че колкото по-рано – толкова по-добре.
Аз като бях сега за известно време в Заведението и забележих, че новото време и там е дошло. Вече има 3-ма с диагноза “Симеон Втори”. Има и един Церовски, който обаче за разлика от Валентин си е прокарал всичките коридори от №1 до №10. Аз бях ситуиран на коридор №8. И Милен Велчев има – по цял ден вика: “Няма! Не давам!” Има и един дребен, досущ Никито Василев, имитира брилянтно всички възможни МПС-та – от моторетка до Боинг 737. Такъв талант съм виждал само у Петка, който беше за кратко зам.- министър по Виденово. Но най-готин е Абрашев. Ходи по пациентите и им говори тихичко: “Ти като умреш, ще ти купя цветя.” Както беше казал Енгелс “всяко време си ражда лудите”.
Гледам, че и в цивилизацията не е по-различно. Костов си направил партия. И сега почва един вид на чисто. Гаче нищо не е било – не го е изхвърлил народът през 2001 г. като гюбре край плет. И пак на антикомунизъм го удря. Прав беше Игор Иванов, външния министър на Русия, като каза: “Костов живее още в ерата на студената война.” Така е. Всеки си живее в ерата. Аз за това казвам, че България ще почне да се оправя когато Господ си прибере последния свидетел на Априлския пленум.
Изобщо да се живее лесно стана много трудно. От политиците нищо не можем да чакаме. Трябва да се мисли и всеки да си вземе живота в ръце. Бедни сме щото не мислим. А пари могат да се изкарват от всичко. Например аз. Намерих преди време един сайт дето праща безплатна литература за ЕС. И не просто я праща, ами по DHL ти я носят дома. Без ограничение в поръчките. Пращам им един мейл: “Искам от това 50 бр., от другото – 60, от третото и т.н.” И пристига един пич и ми ги качва в апартамента - тоже абсолютно безплатно. И аз с кашоните, даже и без да ги отварям, направо на вторичните. 20 кинта на пратка си правя. Обаче реших, че на DHL им е все едно дали дома ще ги донасят, или една пряка по-нататък и дадох направо адреса на пункта.
Аз ако искам от тия книги мога всичко да науча за ЕС, ама ме мързи. Панайотов ще ми крие информацията! Боже! Забранил на Кунева да ни дава информация за преговорите, защото тя била сложна за депутатите и гражданите. За депутатите верно е сложна. Дето викат в “Новинар” единственият начин да завъди вътрешен живот един депутат било да му се вкарат глисти.” Но не гарантирам.
Обаче аз освен на ЕС съм писал и на всички американски университети. И те редовно ми пращат каталози между 500 грама и кило и двеста. А в Щатите ако знаете колко университети има - хиляди! Пращат, пращат… И на всички съм дал адреса на вторичните. И сега само ходя във вторник и четвъртък да си вземам парите.
Ало, пенсиите! И други възможности има. Верно, че поста в БНТ го зае проф. Владков (75 г.), ама се говори, че скоро щял да го освободи.
Много доходно е например да се бере испанска муха. Щото таз муха е известна като афродизиак и я изкупуват по 80-90 лв. килото. На Запад ги лапат мухите като топъл хляб. По данни на в. “Дума” от 27 април 69% от хората над 70 години на Запад се занимавали със секс! И се бере много лесно. Постилаш найлони под дървото и го друсаш и те падат. Рано сутрин е най-добре. Не дремете, ей! Края на май – началото на юни е златно време да се бере испанска муха.
Изобщо трябва да сме наясно, че ние от тук нататък ще ядем хляб главно от предразсъдъците, страховете и капризите на западняците.
От ОББ пуснали кредит за жилище. И някой идиот-рекламист измислил текст: “Поканете тъща си на гости”. Представяте ли си, да теглите кредит, за да поканите тъща си! И да си загубите единствения смислен аргумент за отклоняване на поканата - теснотията. И тя още от вратата да каже: “Ама ти и в новата къща ли ще пушиш?” Мерси!
Изобщо рекламистите-идиоти се навъдиха много. Гледам на “Активия” рекламата: “Преди 2 седмици ми беше тежко на стомаха, бях потисната, нямах настроение, а сега с “Активия ми олекна и настроението се върна…” Ега ти банализма. Че кой не знае, че човек като се изака и му олеква?
Царя щял да става теолог като си свърши мандата. Може. Анелия Атанасова сигурно е права: “Вече е изпълнил политическата си поръчка и той в духовния си мир е нещо друго, а не това, което трябва да бъде като реален политик.” (Занемей бе, жено! Моля ти се!)
Не знам… Тия дни намериха договора на Хитлер с Дявола. Пише как Адолф си продал душата, пък Дявола го докарал на власт… Та не знам Дяволът колко договора общо е сключил.
Миналата седмица министър Христинка ходи в Китай. Министерството й ще съдейства за въвеждане на нашата пенсионна система в поднебесната империя. Ако и сега китайците не намалеят, няма друга надежда… С девиза си: “С нашите пенсии ще живеете трудно, но за сметка на това кратко” – нашата система е по-ефективна и от концлагер.
Арсенова вика: “Като цяло избирателят на НДСВ е интелигентен, инициативен и чаровен мечтател на средна възраст…” Може. Наивник на средна възраст. Един наивник… Най-много двама.

1 юни
“Новото време” и то ще прави партия. Цеков вика, че щели да съберат 24000 членове и да вземат между 10 и 12% на изборите. “Бабо Мецо, ще има ли много дренки тая година? Ще има баба. А по какво съдиш? По нищо, ама много ми се ще.” Та и Кошлукови така. Няма никакви признаци за политически берекет, ама нали пусто много им се иска на младите тарикатчета…
Севлиевски вика: “Аз лично ако бях на мястото на Церовски, досега щях да съм умрял от срам”. Не се заблуждавай, Миро! Ти просто не си даваш сметка колко даяниш на срам. Що се подценяваш! Ти ако беше толкоз кекав още на яхтата на Доктора щеше да си умрял. Ама на – не умря. И дето се вика, това, което не ни убива ни прави по-силни. Вече си резистентен. (Абе, Миро, верно ли че най-обичаш да ти викат Българския Мусолини?)
Прав е д-р Козовски, че България я съсипват нахалниците. (За нахалниците и педерастите в българската политика вижте интервюто ми с д-р Козовски в новия брой на “Политика”.)
Кошлуков: “Основният проблем на България е глупавият политически елит.” Вярно само по себе си твърдение… Но един самокритичен дискурс по би му отивал. Щото така излиза, че или Куши не е от политическия елит, или въпреки това не е глупав.
Обажда ми се един байчо и вика: “Докторе, нормално ли е да ми се преплита езикът?” Най-вероятно, обяснявам му, се касае за мозъчно съдово увреждане на инервацията на мускулите от т.нар. булбарна група черепномозъчни нерви при двустранно засягане на пирамидните пътища… Обяснявам аз, но по едно време нещо ми щуква: На колко си, викам, наборе? Оня вика 90 ненавършени. Така кажи, бе готин! Нормално е, както и да го погледнеш – все е нормално.
Станал съм и бюро жалби вече. Обаждат ми се непрекъснато за разни безобразия в държавата. То безобразията не че са много по принцип, ами за сам човек са много.
Днес е Ден на детето. Замислил съм се отзарана за децата и се сетих и за даскалите. В какви ръце сме оставили бъдещето на нацията? Миналата седмица във Велико Търново, на някакъв семинар 13 даскали се натъпкали в асансьор за 4 човека. И той естествено се срутил. Късмет, че оцелели. А кажете ми какво да очакваме от такива идиоти? От 125 000 даскали едва 3000 работели с компютър, а едва 9000 знаели чужд език – 7.2%. Ама то, от друга страна, за тия мизерни пари какво да искаш! Чета днеска, че учителските синдикати се бият в гърдите, че договорили пари за даскалите и за квалификация. Цели 0.8% щели да вземат квалифицираните над заплатата. Два и двайсе! Бравос!
Четох оня ден новата стратегия за средното образование. Предвижда се подготовка на “учители-мултипликатори”. От къде ли ще намерят пари за мултипликаторите. И какво ли всъщност представлява това? Звучи малко като инжектопляктор. И най-вероятно си е инжектопляктор.
От днес скачат пенсиите. Ама не само с 5.8%, както се знаеше, а с цели 6%. И тук ще съберат средно 2 до 3 лева. Пенсиите трябва да се благодарят, че им ги дигат тоя месец, а тока (13.5%), парното (10%), влаците (8.5%) поскъпват чак следващия. Щото можеше да е и обратно.

2 юни
Докато седях прав в канцеларията в чест на Ботев се замислих колко кофти е устроен животът! Абрашев знае за съществуването на Ботев, а Ботев няма как да разбере за съществуването на Абрашев. Нито пък на Царя.
Евродепутатите Адам и Арвидсън призоваха управляващите ни да натискат за преразглеждане на решението за затварянето на III и IV блок на АЕЦ.Цонев вика, че трябвало да отправят апела си към техните си страни, а не към българското правителство. Верно ли бе, Мите? Зер ний поне фиш нема ли да пуснем? Как те да апелират, като Кунева мълчи като…
Тя Кунева отива в Брюксел да затваря три глави наведнъж- нов европейски рекорд. Верно ги затварят главите като консерви.
Панайотов вика: До края на юни България може да приключи преговорния процес с ЕС и това ще е забележителен успех.
Сигурно. Само дето си мисля, че в тая работа не е подходящо успехът да се мери на кило.
А байчо си мълчи, даже и не подозира какъв кюляф му се крои.
Във вестника чета, че българинът люпи по 200 т. семки дневно. Люпи и плюе и затова е възпрепятстван да говори. То това занимание сигурно се отразява и на трудовите му успехи… Абе, ЕС дали ще ни забрани да ядем семки на работното място?
А пък Холи Бери имала газове. Вземала ударни дози протеини и се запекла. Американци нямат ли “Активия”, бе?…
Петканов вика: “Зашиваме джоба на полицаите”. Така нямало да вземат рушвети. А можело да въведат и нови униформи фабрично без джебета. Не знам, не знам… У наше село има лаф: “Краде и с гъза си”. Та не знам дали може всичко да се зашие… Абе важното е, че има желание за борба с корупцията. Начин ще се намери.
Алпинистите ни се върнаха и още от аеропорта почнаха да се обиждат на “вещици” и “доносници”. Много ме разстрои това. Не само за Христо Христов, който остана под върха завинаги. А и заради всички българи. Щото си помислих, че и на Еверест да се качим, българщината с нас си върви и няма отърване. Тъжно…
Чудя се на тези от ЕНП на какво разчитат, че събраха отломъците от ОДС в Будапеща да им говорят за единството на дясното. Ще ги обединят на куково лято.
Ето какво пише големият ни народопсихолог Иван Хаджийски преди 60 г.: “Във всяко политическо гьолче е клекнала жаба, която иска да стигне Цезаря, или Мусолини. В нас всяко буржоазно кречетало – оратор. Всеки оратор – водач. Всеки водач държавник. Цепи се и прави нова партия. Всяка партия може да остане без членове, но без кандидати за министри никога.”
Така е било, така е и сега!

3 юни
Паси отива утре на Маказа да чества една година от първата копка на пътя през прохода. Такива възпоменателни тържества даже и Тато не правеше. За таз една година втора копка не беше направена. Даже ми разправяха, че природните стихии заличили и първата, та сега се чудели къде точно да е тържеството. Умре той за такива работи. В Мадан още помнят как преди две години им кръсти една ливада “НАТО”.
Затова изумях като чух депутат Рафайлов да предлага разузнаването да мине под ръководството на МВнР. Немой бе, Наско! Тоя артист ще се напие и ще го подари на некоя друга държава.
Лидерът на младежкото СДС в Красна поляна Митьо Крика дал култово интервю в “Нощен труд”. Всъщност то е отговор на разкритието на една пазарджишка простакеса, извесна в тесни среди като Лейди Би, че му била малка на Митьо пишката. И той реве като шотландско пони: "Рекламация от жена нямам и ако ме питате за размера - двайсет врабчета кацват едно до друго на два крака върху моя, а последното се крепи само на един крак. А и напоследък нещо много държа, бе! Случва се да откарам и цял ден. Вчера едни чужденци ни хванаха с Деси на калъп прави в ливадата… И във френската любов съм ненадминат. Една известна бисексуална певица така я извъртях отдолу с език, че като се освести призна: По-добър си от лесбийка.”
Те от такива лидери има нужда СДС. Само мислено сложете тези мъжки слова до интелигентските “хък-мък” на Ники Зеленчука и ще разберете за какво става на въпрос.

4 юни
Проф. Мат Гейбъл вика: “Не пращайте авантаджии в Европарламента”. Как, хич никой ли да не пращаме? То други нема.
“Ако намерите начин, продължава професорът, да предложите качествени политици, България може да има много по-голямо влияние в ЕС.” Ако можехме да намерим начин първо щяхме да спрем авантаджиите от нашия парламент. Но няма начин.
P.S. Казах ли ви какво ще стане в Будапеща! Костов не ще да види Софиянски. Надежда не ще да види Костов. Изобщо гъз път да види.

No comments: