3/19/2008

69. 19 - 23 април


Костов вика, че щял да търси нови хора. Щяло да има и от тези, които управлявали по негово време, но нямало да се допусне да са повече от двама на десет. И защо? Нали това беше най-успешното управление! Тоест – това са най-успешните управленци. Или бъркам?

19 април
Мислех да не пиша вече. Не за друго, ами прочетох, че по клавиатурата на компютъра има 10 милиона микроба. Това било 400 пъти повече отколкото в обществената тоалетна! Представяте ли си за какво говорим? При клавиатура от 105 клавиша това прави по 95238 микроба на клавиш. Как да пишеш? Опитах на ръка с печатни букви, но не става…
Обаче като прочетох, че костинбродският славей Азис готвел клип, в който ще се съвокуплява с папата и ми падна пердето. Светият отец щял да е в активна позиция. То остава само да беше и в пасивната с неговия Паркинсон…
Ей, тоя келеш ако го оставим ще посегне и на Господ!
Вярно, че в живота понякога така се случва, че божиите и хорските работи са в ръцете на някой трети. Но досега подозирах евреите. Ама те не са виновни, че педерастите ни се качиха на… главите.
Както и да е, щях някак да го преглътна левия мангал, но чета, че просветното министерство отпуснало 90 хил. лв. на шефа на центъра за отдих на учениците Заяков, за да си купи джип! К’ъв е тоя Заяков, че да му купим джип бе, г-н министър? Царя се вози на рейс, Заяков – на джип!
Майка й на такава държава!
Ей, това за царя и рейса не е онова дето ги кара до Кърджали. Сега пак ги кара. От Варна до Силистра всичките министри ще се лангъркат с автобус. А до Варна ще стигнат с военен самолет. Ами ако вземе да падне? Ще падне и правителството. То аслъ при тази опозиция това е единственият начин да падне.

20 април
Данните на Евростат показвали, че гърците били най-работни в ЕС. Работната им седмица била най-дълга – 44.4 часа. Дали?
Една година се случи, та ги гледах чиновниците в Янина. Тия трудолюбци почват в 9.30. До 10.30 пият фрапе, после поработват до 11.30. От 11.30 до 12.30 келнерите от барчето тръгват с таблички с узо и мезедакя: долмадакя (лозови сърмички), дзадзики (снежанка), хирино (свински хапки), луканико (суджучета) и т.н. И така до къде 12.30. Поработват още 2 часа и в 14.30 си отиват в къщи да обядват. Следва сиеста, на която испанците могат само да завиждат. Към 18.30 като отмине жегата отиват да пият кафе по града. Къде 20 часа са на таверна да вечерят. Къде 10.30 отиват на бозук цидико. Там пият и танцуват до къде 4.30 сутринта. Тогава отиват на паца (шкембе).
Точно заради този дълъг трудов ден ЕС им скръцна със зъби и им заповяда да го намалят. И те го намалиха. Бозук цидико вече работят само до 2.30.
Ама то ако гърците са най-работни, представям си как се скатават другите народи в ЕС!
Трябва да се ускори присъединяването ни.
“Сега”: Тъпите колеги могат да ви убият”. Идиоти в службата били по-опасно за здравето от пиенето и пушенето. Шведски учени изследвали 500 човека, добили инфаркт и установили, че при 62% от случаите единствената причина била наличието на тъпи колеги. Инфарктът настъпвал до 12 часа след среща с идиот.
Добре, че случих на колеги. Е, не на 100%, ама то няма пълно щастие. Щом съм жив още, значи са читави. Пък може и аз да съм много идиотоустойчив. Зер пазарджишка направа…
Скандал с вестник “Култура”. Копринка държала помещения, собственост на МК в идеалния пъп на София срещу наем от 1.60 лв. метъра. И отгоре на всичко се забавлявала да критикува редовно министъра и семейството му. И Абрашев, колкото и да е толерантен, му писнало и решил да вдигне наема. И реве цялата преса: “Абрашев унищожава българската култура и органа й”! Не знам за културата, ама на мен органът й ми е малко сложен. Но пък чух, че се търсел. Издавали го в тираж да има по един брой за редакторите и по два за авторите.
В яда си Копринка вика, че има хора, които правят гафове, защото много работят. Но Абрашев не бил от тях. Той правел гафове, ако и нищо да не вършел. Има такива хора. Дето се вика геврек да ядат, пак се окапват…
Сещам се как една депутатка го пита има ли са средства за ремонта на “Радецки”, а той й кресна: “Не ме занимавай с този стар сандък! Ще го ликвидирам!” И верно щеше да го ликвидира, ама се разшумя.
Сега, разправят, искал да дава Галерията за чуждестранно изкуство на някаква турска фирма да правят хамам…

21 април
Сънчо Стойчев пак ни успива. Оптимизмът се завръщал на българската сцена и това не било щото сме се хванали за зелено. Те с Андрей са твърдо решени да направят к’вото зависи от тях, че Царя да преходи от едната страна на “Дондуков” на другата. И то с чисто социологически средства.
Сънчо вика, че за първи път кабинет в края на мандата предлага успешни имена занапред – Велчев, Шулева, Паси, Кунева. Може. Обаче к’во да кажем за останалите три четвърти? За Абрашев стана дума вече. Ами Церовски, Дикме, Никито, Петканов, Долорес Ибарури… Щях да забравя Свинаров, злото да го забрави. Него пък го търсят с милиция из държавата, щото стана много напечено в Кербала, а той свалял температура в Испания…
Кога дал Господ сливите, че дал и костилките. Ама не е било костилките да са повече от сливите.
Церовски например. Отишъл в Лондон на срещата на ЕБВР да си промоцира проектите. И мълчал, дет’ викаше баба Паца, като невечерял гъз мълчал. Даже един бизнесмен попитал дали не е ням. Не е, бе, не е ням. У нас да видите какви ги ръси. Просто не знае бъкел английски.
От “Стандарт” напомнят, че в сходна ситуация нашето културно аташе в Канада Тодор Колев добре се справял. Каквото и да му кажат, той викал: “Send me a fax”. Веднъж, още в началото, един дипломат му рекъл “Good morning”, а Адама му се усмихнал широко и казал: “Send me a fax”. Ама поне никой не го мислел за ням.
И Стоян Ганев, ако че е от Пазарджик, и той се оправяше с пунт и пластика като беше в ООН. Изслуша събеседника си с внимание и после заключи дълбокомислено: “That is the reality”.
Хич и не съм изненадан. Церовски си е Церовски. Дето викат англичаните: “Same shit, different day!”
А пък тия от министерството на Ковачев направили куклено представление за деца, в което главните герои били Щепселът и Крушката и по един забавен начин разказвали на децата що е ток и защо не бива той да се краде.
Кабинет като слънце ви казвам. Сънчо го казва, аз се бъзикам. Хвани единия, удари другия.
А Царя? Ех, хората какви царе имат. Шведският Густав подкарал поршето си със 160 км. Тоя пич ако ни беше цар и аз щях да съм изкъде него. Представяте ли си нашия как се мята на поршето и с мръсна газ бръмчи по магистралата до Пазарджик. Хем Густав не е много по-млад от Симо. А Царя не давал на шофьора си да вдига повече от 60 км.
Порнозвездата Джордан катастрофирала. Обаче какво станало. Тая нали има цици като любеници и те изиграли ролята на еърбеци. Е, спукали се и им изтекла плънката, но тя оцеляла. Срещу 6000 долара пак й ги напълнили.
Американците измислили роботка. Чисти, готви, мие, глади… Даже и изгорелите крушки можела да сменя. Като свърши къщната работа си ляга и сама си сваля гащите. И всичко си имала. Наистина всичко. Е, знаела само две пози – мисионерска и задна прашка. И свирки не можела да прави. Щото създателят се притеснявал, че ако й сложи уста, тя много скоро ще се научи да казва, че я боли главата.
Ама много скъпи, бе! 61 000 долара. Иначе изглежда практично.
А пък японците направили партогенеза на мишки, което в перспектива означава, че ще се стигне и до раждане на деца без мъж. Колко прав беше Станислав Лем, че техниката ще достигне до ниво, при което човек ще може да мине и без себе си.
Аз май отсега още мога…

22 април
Депутатът Камен Влахов дал интервю за алкохола. Споделя, че първата си чашка гаврътнал в 11 клас. Аз лично му вярвам. В живота често се случва така – някой почне късно, пък после изведнъж превари първите. Дето казва певицата Деси Слава: “Аз имам приятелки, на които гърдите им пораснаха по-късно, но пък по-големи и от моите.” Нещата, като им дойде времето, и сами си стават.
Обаче пък иначе Влахов е пич. Верно ще иде в Кербала. Вика: “Надявам се да замина за Ирак до края на месеца. Мога да стрелям с всякакви американски карабини, а най-добър съм с калашник."
Може ли въздържател да направи такова изказване? Никога. Трезвият човек е страхлив. А Влахов е смел. Даже много смел…
От КНСБ, изчислили, че месечно ни трябват 320 лв. за живот и то без екстри. Само 9.2% имали такива доходи, което значи, че само те живеят. На другите 90% агрегатното състояние не е съвсем ясно…
Що така у нас синдикатите са се отдали единствено на статистика и прогностика. Констатират колко сме обеднели лани и прогнозират колко ще обеднеем догодина. При такъв предмет на дейност ясно е защо никой не ги ебава за слива. Що се не хванат Коцето и д-р Христов за ръчичка, па да скочат от някое високо място? Може за постовете им да чака някой истински народен водач! Да се не надяваш…
Правителството прие закон за шума. Нужно е. Има хора дето така викат, че да не си близо до тях. Ние, слава Богу такива немаме в службата. А то какви има. Четох за една англичанка, некоя си Джил Дрейк, която развивала 129 децибела при викане. А сирената на локомотив едва 120. Щото не е случила на мъж! Да я тури еднъж на дръвника и да и покаже уреда за скъсяване на гласните струни, ще почне да шепне. Няма лоши жени! Има калпави мъже!
Ало, пенсиите, какво правите бе, мушмороци? Събудете се вече, де! Вчера чета, че мечките във варненския зоопарк вече са се събудили от зимен сън, вие още дремете.
Щели да ви монтират някакви чипове, та общината във всеки момент да знае в кой рейс правите ненужен калабалък. Не разбрах само, къде ще ви го турят чипа. Щото и на козите щели да слагат – на тях във втория стомах… Ама то при вас в стомаха няма да се побере…
Да ви кажа честно, по-добре да ходите пеша. Уестминстерската херцогиня викаше, че всеки пътник в автобуса над 30 години е неудачник. А пеша няма да правите лошо впечатление.
Имам нова идея къде да си сложите дългите пари на добра доходност. Четирима българи имали имоти на Луната и Марс. Цветан Цветанов, адвокат на “Отворено общество”, имал 4 декара на Луната, а на Марс повече”. Общо 2 млн. души вече били собственици на територии на Луната.
Знаете ли колко е гот да си лежите вечер и да си гледате собствеността и да не ви пука ни от данъчни, ни от неинтегрирани в обществото мангали. И цените нямат нищо общо с тези на шопите в Драгалевци и Симеоново. Помежду другото тия продават парцелите гаче ли има минимум по две златни жили в парцел. А на Луната декарът се харчи между 7 и 37 долара – една пенсия.
Купете бе, оставете нещо истински трайно на унуките!
На днешния ден през 1870 г. се е родил Владимир Илич. Той, той е виновен, не Царя. Царя к’во, той нищо не може да промени. Дето се вика социализмът и алкохолът на никой не са простили. Ето чета вчера, че в бившата ГДР наляли 1.25 трилиона евро, но тя все повече изостава от западната част. Един от техните вика: “Изтокът оглупява, обеднява и остарява”. Гаче ли за България го е казал.
Ама у нас никой нищо не е налял. Всички отливат, тъй да се каже.
Гледам в “Труд” и Часовете една реклама на Шевролет – “Интелигентно напраена и красива.” Не съм от езиковите пуритани като Кошлуков, ама тази елизия ме подразни.
Стандарт публикува интервю на цели две страници с Дикмето: “Адът на земеделието свърши”… Все се питам колко ли струват две цели вестникарски страници. Не вярвам да е евтино.

23 април
Голям сакатлък щял да стане вчера. Левелерите издебнали, че жълтите са се успали и пробутали решение за създаване на комисия за царските имоти. Цеков веднагически поискал прегласуване. Герджиков, който също не бил в залата, бил забелязан да изхвърча с куршумена скорост от кафенето. Успели да я отхвърлят с два гласа. Какъв ли джоап щеха да дават на Царя?
Видяхте ли бе, братя, новия вестник “Политика”? Вижте го. Щото както е казал още Монталамбер “Вие може и да не се занимавате с “Политика”, но така или иначе “Политика”-та се занимава с вас”. Няма да ви го хваля, сами ще видите. Помежду другото там ще намерите и едно интервю на д-р Филипов с депутат Анелия Атанасова. Като го прочетете първо ще се смеете два часа, а после ще ревете до следващата събота. Щото следващата събота ще има интервю с друг артикул на българската демокрация, от който ще ви стане още по-смешно и, респективно, още по-тъжно.
Щеше ми се и нещо оптимистично да ви кажа, ама го забравих.
А… кака ми пише, че на село във връзка с промяната в закона за движение по пътищата, която предвижда вече и каруците да са с номера, кметът почнал предварително да продава щастливите номера – за №1 искал 100 лв., за 11, 33, 66 – по 50 лв. и т.н. Та си мисля, че тоя народ не може да се затрие! Такова чувство за бизнес нямат даже и евреите.

No comments: