3/19/2008

№ 5. 22-26 април 2002 г.


А чиба, де! Ходи пред парламента. Теб защитават там, не мен. Ай да ви се не види и помиярите! Човек не може да обядва от вас!

22 април
Утре е важен ден. Буш ще разговаря с Царя 35 минути. Притеснено ми е. Той Буш, като не може да запомни името на шефа на НАТО, дали няма да обърка името на Царя. Да вземе да му каже Секскобургготски, та да станем за ибрет. Дано поне запомни държавата, че да не изгледаме Румъния как влиза в алианса вместо нас.
Разправям на един, а той вика: “Глупости! Първо срещата няма да е на четири очи. И Кондолиза ще е там. Второ, вика, Кондолиза е пианистка. Музикантски слух не може да обърка секс със сакс. И, трето, най-важно, след Клинтън думата секс е забранена в протокола на Белия дом. Дори и Царя да се казваше Секс, щяха да му кажат Сакс.” Дано да е прав.
Забележка: Да проследя историята с вируса “Клез”. Ако “Дума” не излезе и тая събота, значи е политическа поръчка за изборите.
Паси пък ще иска в Брюксел дата и час за поканата ни в ЕС. Да иска да е преди обед и да не е петък. Само по-кротко, Мони. Ако се ангажират с десетилетие, хвърляй капа. Това за испанското представителство го забрави. Но ако посочат друг век, изобщо не се съгласявай. Щото според демографите до 2050 г. няма да ни има.
Японците измислили самозареждащ се хладилник. Включваш го в мрежата и той праща информация в супера какво няма. Не е за нас. Ако българските хладилници почнат да дават информация какво няма, ще се запуши Интернет. На първо време нашите да съобщават какво има. Кремвирш, яйце и връзка лапад… Но и това не е най-доброто решение. Трябва хладилник, който, като си прегледа съдържанието на дисплея, да дава направо рецепта. Това е най-трудното. И да праща SMS на Николай Василев, че въпреки всичко живеем по-добре. Щото човек правел средно по 18 000 крачки на ден. 17 300 около хладилника.
Депутатката от НДСВ Клара Петкова споделя в интервю: “Обичам го тоя цар!” Как ми се ще да викна: “И аз, и аз!” Ама не е прието между мъже… Тя е много известна. Първа поиска кметовете да се назначават. Всеки понеделник ходела в училището, дето работеше, преди да се издигне. “Учениците тичат по коридорите. Прегръщаме се. Питат ме: “Госпожо, какво правите?” Те са малки, не знаят какво работя.” Ще разберат, като пораснат, ще разберат. И много ще се учудят. Интересен човек е тази депутатка. Ще помоля някой да ме представи.
Катаджии в Дупница отказали подкуп от пиян водач. Спрели го и той машинално извадил 100 лв. Обаче ядец. Не отчел нито инфлацията, нито промилите на данък смет. Сега ще го одрънкат за даване на подкуп на служебно лице. Егати лимонадата. Нямаше ли кой да му каже, че на четвъртата ракия се излиза, залепват се триста лева с тиксо на предния капак и чак тогава се продължава с пиенето. Сто лева беше лани.
БТК пуска номер за проучване мнението на клиентите за качеството на работата и обслужването. Отсега мога да кажа, че ще преобладават два вида мнения – ВМ и МВ, в зависимост от региона, от който е респондентът. Може да има и “даге”, по изключение от Плевен.
Четох един анализ в сайта на Новото време. “Не е изключено рейтингът на НДСВ през май да достигне нивата на доверие от септември миналата година. Аргументи? Начинът, по който Гео Милев очертал закономерностите в нашата история, а именно: “Септември ще бъде май!” Грешка! Гео Милев никъде не е казал, че май ще бъде септември. Абе най-лошото е с полуинтелигентите.
Катето Евро гола в новия “Плейбой”. Машалла! На 45 години. Личи си, гледана жена. Най-точното е: “Евро без девалвация!” Изрязах си и снимката на Долорес Арсенова как се качва на една талига. Премерена еротика без нищо излишно.
Задигнали 92 лв. от офиса на БСП в Омуртаг. Това вече е порнография.
Депутатът от НДСВ Христо Георгиев разказваше в “Чай” за скулптора Праксител, когато правел статуята на Христос. Човекът искаше само да илюстрира, че всяка жаба трябва да си знае гьола. А в един вестник веднага се изгаврили, че въпросният артист е живял между 390 и 330 година преди Христа. Той и Царя си дойде лани, ама Абрашев кога написа ораторията си, а?
Една реклама ме дразни от един месец и не мога да разбера защо. Едни - първо мъж, а после жена - пеят в банята. Мислех, че това е, щото пеят фалшиво. Ама не! Теофраст, “Характери”! Какво пише там за простака? “Пее в банята”, това пише. Всякакви навлязоха в рекламния бизнес. Но едно е сигурно. Тия дето, пеят в банята, са повече от тия, дето са чели Теофряят. Какво да пржииш? Родина.
Като стане едно нещоиян водаяяи куцо и сакяяойсе представя за спец. Така беше едно време със социологията, после така стана с политологията. Дето вика Марко Ганчев: “В преходните епохи за какъвто се представиш, за такъв минаваш.” И с генетиката така ще стане.
Нашенец от Кокаляне гледа четвърто поколение овцокоза напук на науката. Има я по всички вестници – с вид на коза и вълна на овца. И не била пакосчийка да бели кората на дърветата. Мале, колко ли бой е паднал, докато се отучи от вредните навици. Първият, доказан хибрид, бил създаден в Ботсвана през 1994 г. Трябва да видя дали мулето поне не беше продукт на по-развита цивилизация.

23 април
Буш се справил с името на Царя много хитро. Викал му Ваше Величество, както му викат нашите министри. Ама и Царя е гявол. Казал им на американците да ни вземат в НАТО, пък ние много ще дадем. Ама не влязъл в подробности.
А на Мони не му определиха час за приемане в ЕС. Не било само въпрос за затворени глави. Щото ние сме затворили 17. Но да вземат да се разберат вече колко са всичко главите. Щото не са 30, както и Мони твърди. Главите са 29 и две допълнителни.
Кръстьо Петков пита във ведомствения си вестник: “Кой ще каже на премиера: “Царю, народът вече псува!” Не бой се, Царю. Докато псува, няма страшно. Като млъкне, тогава ще му мислиш.
Новият шеф на РДВР - Смолян позволявал на личния състав да употребява алкохол, но ако си брои чашките. Ами ако някой случайно може да брои до 10, не дай, Боже, и до повече?
Вирусът “Клез” удари и Президентството. Ама така е, като са на обща мрежа с “Дума”.
Пълненето на един квадратен метър дупка излизало 26 лв., съобщиха от общината. Може. На мен толкова ми взеха за терасата – паро-, топло- и хидроизолация. С вносни материали.
Голям майтап. Личният имиджмейкър на Маргарет Тачър искаше вчера да обучава ендесевейците на общуване с медиите в “Радисън”. Отишъл само Атанас Щерев по погрешка. Бил тръгнал за кафенето, но объркал етажите. И като го емнали, та му изчели цялата програма. Сега щели да го правят пресаташе на новата партия.
Сърбите пак ни играят голяма курвалячка. Слагат по 300 - 400 евро такса за всяка бричка, която прекарваме транзитно през тях. Подли балканци. Отмъщават си за Косово.
Кънчо Стойчев вика: “Проблемът на НДСВ е в опаковката.” И това на базата на представително социологическо изследване. А Бойко Борисов го видя с невъоръжено око.

24 април
БСП ще си сменят партийните книжки с нови, които да отговарят на съвременните изисквания. … А пък вчера четох, че на всяко прасе ще се слага картонче на ухото срещу какво е ваксинирано.
Валерката пак е написал един добър анализ в Часовете. За българския национализъм, който бил колеблив като Хамлет. Само едно не мога да разбера. И не е, като хич да не съм чел Фройд. Що във всеки негов анализ има поне по един сексуален образ. Ето сега се хванал за ексхибиционизма.
Човек не трябва да се майтапи със сериозни неща. Както аз с Дачков и земетръсите. Вчера, като почна в 16.15 да се клати 6-ият етаж, в 16.15 и 32 стотни бях вече на двора. Но всъщност Дачков ми се издига в очите. Търпи някаква метаморфоза. В статия днес обяснил на сините, че или трябва да си намерят идентичността, или ще си ходят. Трябва да се проследи. Ако е искрен – добре. Но може да е и друго. Преди време Виктор Пасков прогнозира: “СДС на Надежда Михайлова няма вече нужда от този безумен комедиант. На тях сега им трябват по-модерирани тонове. Свърши се с дърводелството.”
Зам.-главният на “Седмичен Труд” Стоян Узунов си закачил някакъв камък на врата. All colours. “Откакто го нося, съм като звяр в леглото, а и лявата ръка, която ме болеше, ми мина.” Ще взема да го питам дали няма да ми го даде да го понося, когато почива. Ако поне лявата ръка престане да ми тръпне берекет вересин.
Първи сме сред страните - кандидатки за ЕС, по употреба на спиртни напитки. 4.3% от доходите ни отиват за пиячка. Като туриш и салатата, и става ясно защо сме бедни. Дето викал оня банскалия, докато налагал жена си, пари за ракия нема, она леб ке ми купва!
Изумен съм. Уважаваният от мен Слави Трифонов чете оная вечер в ефир стихотворение със заглавие: “Откачалката пърди и си похапва киселец.” И твърди, че е на Едвин Сугарев. Не вярвам. Макар, че пък, от друга страна, като се сетя какви ги пише Вонегът: Един човек на члена си казал виж/ за теб пропилях имоти и богатство/а ти кат мижитурка жмиш… Цитирам по памет. Трябва да се обадя на моя приятел от Заведението проф. Папазки. Сигурен съм, че той ще ми го цитира в оригинал. Той е много интересен човек между другото. Само като погледне една жена, и знае кой поет да й цитира.
Какво нещо е демокрацията! А как ни караха в ППО-то преди десети да клеймим Петър Манолов за едно стихотворение, в което се говореше за презерватив от шкурка едър номер.
Копането на гробове в Шумен поевтиняло 6 пъти. Тия май не са разбрали какво точно договаря Василев в Китай. Няма да ги копаме, бе!

25 април
Оня ден четох, че охлювите били добър бизнес. Възможно е. Имам един приятел, който преди десети береше охлюви и после стана банкер. Само че не ми е много ясно как става този бизнес. Един охлюв тежи 12 грама, а в него има 4 - 5 грама мръвка. Изкупчиите плащат по 70 стотинки килото. Значи, за да вземеш 70 ст., трябва да събереш 83.3 охлюва; 166.6 броя за 1.40 лв.; 1333.3 за 11.20 лв. Не ми се връзва нещо. По-добре да се пробва с буби. Но пък, от друга страна, в България охлюви да искаш!
Папата учел български. За кога? В смисъл има само един месец до визитата. Ама и в другия смисъл. Циниците от италианската телевизия вече подготвили репортажа за изпращането му в последния път.
Земетресението било усетено и в българския парламент. “Не гледайте полилеите, а гласувайте!” Креснал председателят. Но после се смилил и дал почивка за успокоение.
Холандски учени доказали, че хлябът докарва рак на стомаха. А липсата на хляб – паяжина на дупето. Идиоти!
Едвин Сугарев за Иван Костов: “Иван е леко неконтактен.” Дето се вика, падналият няма контакти.
“Левски” ще иляди. Снощи пак обърна чорбата. 1200 полицаи пазеха агитките да не се пердашат. А папата щели да го пазят 27 000 ченгета, целият списъчен състав на МВР. Да не би да се очаква бой между тифозите на папата и червената агитка на Максим?
Средната "съобщителна скорост", с която се движат пътниците в градския транспорт в центъра на София, е 6 км в час. По европейските стандарти при скорост под 6 км градът е транспортно мъртъв, стана ясно на национална среща в Добрич. Че е мъртъв – мъртъв е, но поне е сушина.
Радиото съобщи: “Празничният концерт на 24 май ще е на 22 май.”

26 април
Гледам в “Труд”: “По 2.50 лв. за свирка на Женския пазар.” Мераци. А безплатно не щете ли? Магастралките не падат под 3 лв.
Депутатът от БСП Иво Атанасов се оплаква, че с едното око бил късоглед, а с другото далекоглед. По-добре, отколкото с едното наляво, с другото надясно.
Царя се върна. Този път той е изненадан. Цяла седмица го нямаше и нито един скандал. Е, ако не броим кебапчетата, които Калчев раздавал в Русе в полза на съдружника на дъщеря си, с което Тошо Пейков принципно не е съгласен. Но това е местна работа. Дето каза отзарана Царя, има време да мислим за общинските избори.
Утре ще бъде направена първата копка на разширението на центъра за мечки край Белица. Там сега живеят 6 мечки. Приютът бил разположен на 11 декара. Разширяват го с още 60.5 дка от държавния горски фонд, предоставени от правителството. Трябва да драсна на Бриджит, да я зарадвам…
На днешния ден преди 43 години се самоуби поетът Пеньо Пенев. “Колко трудно е в нашия век/да бъдеш честен човек.”
И в нашия… Може би проблемът да не е във времето, а в мястото.

No comments: