3/19/2008

№ 37. 13 – 17 януари 2003 г.


Първият ми номинант за класацията “Бългериън дирник Топ 100”. Спрях се на Никито не само за стореното през седмицата, а и, така да се каже, за цялостното му творчество.
(Дирник е по-добре от задник, а?)


13 януари
Нали написахме, че май в НАТО имало нова формула - “6+1”, касателно нашето членство. Питаме Паси вярно ли е, а той вика, че имало и по-неприятни формули. Може, ама аз като смятах, по-неприятно е само “6-1”, и то за румънците.
Депутатката от НДСВ Румяна Георгиева казва, че хората смятали депутата за “човек, който се вози на мерцедес, яде кюфтета, ходи с къси поли, пътува из чужбина”. Да, така смятат хората. Аз поне. Е не всички са с къси поли, пък и някои са с БМВ-та, има и едни, които ядат супа от броколи по 8 лв. канчето… Тъй че има нюанси, но като цяло госпожата вярно схваща как ги схващаме.
Кайли Миноуг вземала уроци от Ван Дам за стягане на дупето. Щото той трошал орехи с неговото. А пък аз си мислех, че това, дето певачката в “Черна котка, бял котарак” вади гъзним пирон осемнайска от една греда (и през това време пее, без да й трепне гласчето), е художествена измислица на перверзен балканец. Явно, като се тренира, може. Чудя се дали да кажа едно “ало, пенсиите”, ама да не излезе много просташко…
Ще назначават още 2 - 3 сътрудници на премиера. Говорителят Цонев обяснява: “Не е нормално един премиер да работи по 12 часа на ден през седмицата и в същото време по 8 - 10 в събота и неделя.”
Така е. Премиерът работи гаче ли е решил да отметне мандата за две години. Ама аз колко пъти го написах това, бе Митьо? Срам ме е вече от читателите. И за Царя ме е срам. Ето Калоянчев, като го питат Царя ходил ли е в театъра, вика: “Тези хора не стъпват при нас…” Ами кога да стъпят, бе г-н Калоянчев?
Той така Айнщайн, като си минавал една вечер покрай офиса и заварил асистента си да работи по нощите. Та му рекъл: “Като работиш толкова до късно, кога мислиш?”
Да бе, верно, Царя кога мисли?
Жорж Ганчев със собствено шоу по БНТ май? Пускай бе, Гоцев, пускай! То рано или късно количеството преминава в качество.
Според новия медиен закон сме щели да плащаме по левче месечно за БНТ. Да, да! Аз за тия пари по-добре да се запиша в НДСВ, там поне има Reallity show ката ден.
103-ма роми в Шумен се записали. С което членовете се удвоили. Щели и още да се запишат, но ги спрял членският внос – и там лев месечно. Поне така се оправдава Юлияна Дончева.
Анелия Мингова от НДСВ вика, че свикването на ВНС не било панацея. Не е. Плацебо е - фалшиво лекарство. Не помага, но и не вреди. Обаче пациентът остава с впечатление, че са взети мерки.
Някакъв холандски депутат по професия хлебар, който със сигурност не знае къде сме на картата, ни нарекъл гангстери. Откак Бисмарк ни нарече “конекрадците от Долния Дунав”, друг не беше ни обиждал така. Тоя моноклетъчен разправя, че не ни ще в ЕС, щото “не можете да дадете нищо на Евросъюза”.
Абе, аланкоолу, кой ти каза, че сме се засилили да даваме? Не четеш ли? Румънци отпочнали рекламна кампания за 2 млн. евро, за да поохладят малко потребителския еврооптимизъм. Що мислиш Сегела идва у нас?
Според хлебаря сме били много опасни, щото сме приличали на холандци и германци и трудно ни различавали. А арабите и турците ги различавали лесно по мустаците. Идиот! Кръстил сина си Ролс-Ройс и бил 10-и в холандската класация “Задници Топ 40”. Какво ли представляват тогава тия от по-първите места? А ние на Гошо Тъпото мана намирахме!
Братя, време е да си направим и ние една класация за задници. И у нас бол. “Бългериън дирник Топ 100”.
Даже ми иде на ум и първият номиниран – Никито. Казал във Варна: “Имаме амбицията да спечелим местните избори и да продължаваме да бъдем първа политическа сила.” Може и да спечелите, ама пуснете поне фиш, дето се вика. Щото тъй умело я прикривате тая амбиция, че хората вече си мислят, че ще ги прескачате тия избори. Ама аз го номинирам не само за това, а за цялостно творчество.
Един гаражен търговец се жалва за задължителните бани: “Как си представяте да врътна ключа и да сложа на вратата табелка: “В банята съм”? Да, вярно. Доста идиотско се получава.

14 януари
Росен Петров вика, че сме стигнали дъното и продължаваме да копаме. “Сега се очаква някъде в Австралия да изскочи български политик.”
Не е така. Вчера цял ден дупчих един глобус и все излиза сред океана, между Н. Зеландия и Ю. Америка. Макар че българският политик никога не копа направо, а прави поне по два-три резки завоя за периода на копането. Той затова и никога не стига там, за където е тръгнал. Та може и в Македония да излезе… Знаеш ли го…
Ало, пенсиите! Доц. Георгиев предлага, вместо да се дават пари за клониране, да се създаде банка за резервни части: всеки да може да си отгледа в нея резервни бъбреци, дроб, сърце… За онова нещо не пише, но предполагам, че също може. Така сме щели да живеем по 150 г. Е, не всички, но поне тия, дето ме послушаха и минаха на дълга доларова.
От БСК предупреждават, че икономиката ни влиза в криза. Зевзеци. Не можеш да влезеш два пъти в едно нещо, без поне веднъж да излезеш.
Подлагат на диета лондонските гълъби, щото много цвъкали. Сетих се за един виц. Паметникът на Ленин помолил кмета Лужков да го пусне малко да се поразтъпче. Пуснал го с уговорката да се върне на другия ден. Обаче той не се върнал. Намерили го край Москва, ловял гълъби и им серял на главите. Та поуката от този виц е, че ако дълго си сереш на историята, тя рано или късно ти го връща. Божидар Димитров обяснява как Костов, за да преебе рейтинга на Пешо Стоянов, разрешил да върнем “История славяноболгарская” в Атон. И какво направи историята с Костов?

15 януари
Снощи посрещах руската нова година. И къде мислите? В офиса на съпругата на проф. Дайнов. Там беше цялото русофобско лоби. Водка, сельодка, кейвиър, както се изрази една англоезична гостенка... Огнян Минчев цяла вечер свири руски песни и само една българска изкара: “Лятна вечер, нощен магазин”, по текст и музика на Петър Стоянов и мой аранжимент… Тръгнал Генчо да търси руските шпиони по хорските офиси…
Въодушевен от новооткрития партиен потенциал сред мангалите в Шумен, Царя отиде снощи на честването на Банго Васил. Цингетата го сурвакали и той им дал 14 лв. Толкова имал само в себе си… Но то си е за една година членския внос… Колко прозорлив е бил оня циганин, дето млател детето си с климията и поучително му говорел: “Учи, бе мамка ти мангалска! Кой ще управлява България, като емигрират българите!”
Овчаров вика, че готвели фоторобот на кандидат-кмета за столицата. Няма лошо, но го пуснете за издирване през Интерпол. Не може никъде по света да няма такъв като тоя, дето вие сте си нарисували.
Ей, побъркаха народа с тая операция “Гном”! Ето какво писмо получих: “Здравейте… (Следват комплименти колко сме велики и как той само нас чете.)… Искате ли да направите със мен връзка за тези разузнавателни средства.…Помежду-другото съм много обучен. Професионалист. 1) ми напръскаха със отрова от ЦРУ апартамента. 2). Автоматично ми отвориха прозорците на апартамента и влизаха в него и затвореха. 3) маратонките също ми напръскаха със тази същата отрова. 4). Шпионска камера ми слагаха в апартамента до крушката още седи дупката не съм я пипал и още няколко неща тука няма да ги пиша. 5). Бръмбар гейц постоянно ми префърчва в къщата на село….”
Колегата явно “не е баш на центъра”, както се изразявали ченгетата, но въпросът е, кой го е докарал дотук.
В Часовете пише, че животът е поскъпнал с 262 119.5 % от 1990 г. до сега! 262 хиляди процента! Ебати процентите, за нищо ги нямаме! А резултатът е, както съм отбелязвал и друг път, че хубавият живот става все по-скъп, а евтиният все по-малко хубав.
Пак ще сменят областния на Шумен. И тоя не угодил на Юлиана Дончева. Предишният танцуваше на кол. Тоя пък се изказвал неподготвен. Че кой вече се готви за изказване бе, госпожа? Тури си ръката на сърцето и кажи ти готвиш ли се! Всъщност ти не си се и изказвала досега, откъде ще знаеш.
Ало, пенсиите. В бутиците на ЦУМ има сезонна разпродажба. Дамско яке “тефлон” от 139 на 69 лв. А кадифена клош пола на “Саш” само за 53 лв. Ей, човек трябва да има поне един кат по-прилични дрехи, а не после опечалените да припкат… Има и маняшки слънчеви очила за 50 - 60 лв., но се колебая да ви ги препоръчам…
Сашка Васева вика: “Скромното ми мнение е, че българинът играе хоро само под диригентството на сопата.” Абе скромно, скромно, ама си е така.
Бившият фин. мин. Стоян Александров пита в “Сега”: “Защо Василев и Велчев не инвестират парите си в България?” Абе, г-н Александров, ти като ходиш по екскурзии, навсякъде ли откъдето минеш, инвестираш? Ай що се правиш и ти на улав!
Станишев разправя, че българите чакали през новия политически сезон “светлина в тунела”. Обаче, братя, ако чуете светлината да вика “Ту-ту-у-у”, бягайте, щото БСП-то пак е хванало влака.
МОН: “Учителството уврежда психиката.” Валери Найденов пише по тоя повод в Часовете: “Ако направя паралел между сексуално изперкалата учителка по музика и кризата в българската държава, вероятно някой ще каже, че не съм нормален.”
Да, вероятно е. Особено като стигне тоя някой до оня пасаж, дето се казва: “Учителката, която фантазира групово изнасилване от учениците си, докато свири Брамс, всъщност се опитва да сглоби целия пъзел на своята длъжност, да преодолее своята неадекватност, да довърши холистичния замисъл на урока…” Верно е много вероятно…
Зам.- шефът на КАТ вика: “Чакаме милион лева от глоби.” И защо само милион? Аз доколкото знам, катаджиите могат да си съберат, колкото си искат. Действителен случай. На едно ченге жена му вика: “Оная простакеса Иванова с ново кожено палто, пък аз с ланшното…” “Добре ма, моли се само още два-три дена да се задържи топло времето….”
Ама на, развали се.

16 януари
Забележка: Създали първата частна библиотека в “Младост”. Хората с банка се навътриха, тия с библиотека…
Пак цяла страница интервю със Сашка Васева. Този път в “Стандарт”. Тая им скри шайбата на политолозите. Ебати държавата, дето само Сашка Васева е в час к’во става! “Политиката, вика Сашка, свързана с шоубизнеса, е винаги странно съчетание и предизвиква атракция.” Ба, понякогаш и контракция…
Снощи тръгна отново “По-добре късно, отколкото никога”. Голям смях падна. Ама от къде страната на водещата. Кой ли идиот я беше накарал да кудкудяка по този начин… То кога не върви, не върви…
Братя, тоя път наистина загазихме. В САЩ правят успешни опити за партеногенеза с маймуни. Забременили ги с някакъв химикал, който предизвиквал безполово деление. Едно нещо беше сигурно, че без мъж не може, ама на, науката напредва… А феминизмът цъфти и връзва.
Голям майтап. Чета, че името на най-голямата ни оръжейна фирма “Кинтекс” било съкращение от кинкалерия и текстил. “Бу-у-м” и гребенчето ти отнесло човката.
Не сме, не сме от вчера идиоти!

17 януари
Именяк съм. Мерси.
Дано не се нафиркам и да забравя да оправя номера на Тонифона. Че оня ден съм ви дал мерките на Клаудия Шифър. А ако не можете да се свържете, звънете на централата. И доста от колегите могат да ви свършат работа.
По радиото един кинорежисьор каза за някой, че бил “Доктор хонорис кауза пердута”… Не чух за кой, но като се замисля, напоследък от по-видните само Софиянски са направили хонорис. Върбанов и Семерджиев ги имали предвид за друга длъжност.
Мишо Шамара ще ходи в “Стани богат”. Шамар, сега е моментът да им покажеш широка обща култура, за да престанат да те “кензат” за щяло и не щяло.
Царя обмислял да напусне НДСВ, съобщават колегите от “168 часа”. Така щял да се дистанцира от предстоящия крах на местните избори. Глупости, Царя още не знае за краха.
Обява: На вниманието на Бранимир Ботев, шеф на царската изба. Ако не получа кашончето от царската ракия и тая седмица, започвам да те изповядвам…
Пуснали сме един коментар за старите гуми не ти е работа. Народът нямал пари за нови гуми. Ало, авторът! Ти у центъра ли си бе? Кой беден народ пазарува по 300 хил. джесемета само за Коледа! И после, като се стушне по нанадолното, се сети: “Ало, ало! Майката си е..ало.” Ама след после!
Айде стига, че трябва да ида да се прегледам. Това главоболие не е на добро.

No comments: