3/19/2008

№ 34. 16 - 20 декември 2002 г.


Какво ли си шушукат тия двамата дядковци? И защо никъде не се вижда чувал? Абе тия да не са ментета?

16 декември
Царя обещал догодина да се отворят 100 хил. нови работни места. Споменавам го не защото е смешно, а само за протокола, да се запише. Че Царя, като мине време, и се отмята от обещанията си.
Никито казал на срещата на НДСВ за БТК: “Вижте сега, въпросът е сложен.” Прав е, ама сложността е проблем на субективното възприятие. Колкото по-прост си, толкова по-сложно е. А за много простите всичко е много сложно. Ама Никито не е казал “много сложно”, а само “сложно”. Има все пак надежда.
Иван Искров е страшно възмутен, че Ники Младенов - Зеленчука отишъл в неделя в НС по анцуг и пуловер. И вика от трибуната: “И на мен ми писна да се къпя всеки ден, ама няма как!”
Зер се къпеш по принуда? И нима, преди да станеш депутат, се къпеше по-рядко? Искров, кажи кога се къпеш да се обаждам да ти честитя, бе! Пък може и във вестника рубрика да отворим: “Днес да почерпи…”
Ако някой ачигьоз репортер застане пред тоалетната на НС колко ли депутати ще наброи да излизат със сухи ръчички?
Милушев, виждаш ли защо вони от вас! Сигурно и на други в групата им е писнало да се къпят ката ден.
Аз му намерих цаката да ви кажа. Като не разбирам нещо, и се обаждам на Милен Цветков. Правя се, че искам аз да си кажа мнението, което, разбира се, е невъзможно. И Миленчо ми казва каква е истината. Аз така се ориентирах и за образованието, и за АЕЦ. Ама как по всеки въпрос има вярно мнение това момче, бе? Ето днес се обади един гражданин, който искаше да сподели собственото си невярно виждане за света. Миленчо го надялка като кисела краставичка и му каза как е правилно да се мисли.
Валентин Церовски ставал министър на мястото на Паскалев. Готов съм за министър, вика депутатът. Че аз досега българин неготов за министър още не съм срещал… Таз готовност нашият народ я поема явно още с майчината си коластра.
Тоя съм го запомнил с това, че на 11 юли каза: “Много се закъсня с конституционализирането на НДСВ.” Та тогава се наложи да му направя забележка, че вече се казва конституиране. С конституционализирането (чл.1) приключихме още 1990 г. Инженерче, пък и то се напъва да говори с мъчни думи.
Не бива. Една дума, като не я познаваш, не бива да я употребяваш. Щото думите невинаги са това, което изглеждат. Ето например хибискус ескулентус. И си викаш брей! А то се оказва една проста бамя.
Даниел Вълчев от НДСВ се изцепил в Русе: “Нито едно правителство не е имало висок рейтинг пред отоплителния сезон”. А през охладителния? Не почна ли още по жегата да ви клюма рейтингът? Намеквам, че е процес. А вие се сещайте, че е необратим.
Ало, пенсиите, к’во сте клюмнали като царски рейтинг през отоплителен сезон? Мигар изхарчихте и 13-ата пенсия? За пукница, нали? Ех, вие дърти пияници!
Вчера край Ихтиман един камион разсипал малко противотанкови мини. За 3 мин. изчезнали. Един си взел цял кашон… Шамар да е, ама аванта. Къде точно ще си ги сложат тия мини?
Миро Севлиевски: “Крайно време е да изкараме депутатите от приватизационния процес!” Ама кога са влезли, бе? И каква работа имат там?
Тамън се сетих. Абе Миро, нали каза, че ще генерирате някакво цунами, което ще помете корупцията и бедността? Какво става с това цунами, бе? Ебати генерирането, дето му хвърлихте.
Чета в “Стандарт”: “Братя летят в небето с трабант.” Шшшшт! Само това ни е ексик! Да си гоним външния министър по небето. Той и без това след Прага и Копенхаген почти не стъпва на земята.

17 декември
Чуждите инвестиции от юли до септември са $70 млн. Рекорд от четири години и отзад напред. Толкова малко не са били никогаш! Царя щеше да докара милиарди, Доган и той милиарди, Никито също… Ма да не ги карат някъде другаде, бе?
Жълтите ще правят референдум за съдебната реформа. Аз, надявам се, да съм ви убедил, съм средноинтелигентен. Ама като ме питат каква реформа трябва да се направи в съдебната система, малко се обърквам. Наясно съм с някои преюдициални въпроси като разделението на властите, ама цяла реформа не мога да препоръчам. Е, това не значи, че вие пък не можете!
Когато БСП поиска референдум за АЕЦ, Пасито се изцепи, че референдумът бил най-добрият начин един народ да се самонакаже. А сега си мълчи. Което ме връща на моето си мнение, че народът вече се е самонаказал.
Свинаров иронизира: “Референдумът за АЕЦ може да има и един втори въпрос: “Обичате ли майка си?” И на двата въпроса всеки нормален българин ще отговори с “да”. А на референдума за съдебната система вторият въпрос за вашата майка ли се отнася или пак за нашата си?
Бойко Борисов – “Генерал на новините”. По-справедлива награда скоро не е давана. Разправяха, може и да е виц, че се прибрал една вечер по късното, каталясал, и жена му му рекла: “Погледни се в огледалото!”, а той: “И там ли ме дават?” Ние вкъщи само дето не сме взели да му слагаме прибор още.
В Часовете почнали да образоват читателите. Вместо да вдигнат заглавие “От 3 страни удари срещу Царя”, те дигнали: ”От 2+1 страни удари срещу Царя.” Ама правилно, бе! Ние ги разглезихме читателите да им дробим като на малки прасенца. Я и те да си нагънат мозъците! Стига са мислили за ядене и пиене! С вас съм, колеги! Трябва да се учи тоя народ. Царя ще го научи да брои от 800 назад до нулата, а вий пък ще го научите да смята, после да умножава…
Иде ми на акъла как решението на ВСС да иска оставката на Филчев може да се направи с корен квадратен. А може и с косинус. Ама ще си го пазя за нас.

18 декември
Турският вестник “Обжектив хабер” пише, че Щатите щели да плащат на журналисти, та да пишели хубави работи за Америка… Ама айде, де! На 6-ия етаж, канцелария 606.
От СДС викат: “2003 година ще е наша.” Какво нещо, а? Човек, като му вземат “времето”, кандисва и на една година.
В Канада скенерите на летище засекли жена с 35 см нож в корема. Оказало се, че доктор си забравил скалпела. Ако я бяха гепили в Щатите, щеше да има да обяснява новия подход на Бен Ладен…. Като онуй момче от Пазарджик, дето го вкараха в затвора заради ножичка…
Американският посланик Пардю нахокал магистратите ни. С престъпността не можели да се преборят, но с приватизацията можели. На въпрос, не е ли смущаващо изказването на Пардю, защото България е суверенна страна с независима съдебна система, Паси отговори, че ние също спокойно можем да си позволим да оценяваме действията на съдебната система в друга държава.
Можем, ама само помежду си…
Обаче Пардю не е прав. Правосъдието работи, не се шегува.
В Смолян един откраднал 345 бонбона, 30 вафли и 60 дъвки. На обща стойност 28.50. Сега този член на местната организирана престъпност ще лежи 4 месеца строг тъмничен затвор. Има закони, има. Поне за бонбони…
От общината искаха да приемат наредба, според която кучетата да се наричат компаньони. Слава Богу, разбрали са, че стават за кашмер, та си ги оставиха домашни любимци. Ама в наредбата пише, че стопанинът е длъжен да предпазва любимеца си от нежелана бременност! Да хукнеш по покривите да чуваш котката да не прихване нежелателно! Идиотии!
Той още Ленин е обяснил, че “има хора, които могат да мислят само за безсмислици”.
Пасито пред студентите в СУ: “Искам да ви дам простичък пример какво е значението на пътната карта.” И им разказал как Мойсей се моткал 40 години из Синайската пустиня, която била широка, колкото Софийското поле. Та Мойсей се моткал не защото чакал да измрат възпитаните в робство поколения, както се смяташе досега, а защото “е нямал пътна карта”. Мони, верно, че е много прост тоя пример. Направо тъп.
Депутатката Теодора Гайдова, за която през лятото ви писах, че е републиканска шампионка по дълго возене със служебен автомобил, е отстъпила първото място на любимката на репортерите Анели Чобанова. Анели вече има една обиколка по Екватора и преполовила втората. Ако си изкарат мандата, ще обиколи четири пъти Земята. Сигур, щото в Русе не могат да дишат без нея. Ало, Русе, споделете, бе! Споделете каква е таз любов! На жената й излезе прякор Топпътник заради вашата перверзна любов.
Пияни слонове в Индия премазали 6 души. Без майтап, влезли в една пивоварна и се натряскали с оризова бира. И това не им било сефте. Развили вкус към алкохола… Социализмът и алкохолът не са простили на никой! И за туй и ний ще вървим като Мойсей 40 години из пустиня, докато не остане непенсиониран нито един от свидетелите на Априлския пленум.

19 декември
Знаете ли какво е станало лани на този ден. Нищо. И тая година така.
Часовете само пак ме разбиха със заглавието си на първа:
“13 от Висшия съдебен съвет:
Филчев, дай оставка!
Той ги пита:
Кой се страхува от прокурора.
Призивът бил пожелателен.”
Само с много малко по-късо от “Война и мир”.

20 декември
Депутатката и зам.- пред. на НС Касабова вика, че българинът нямал “онази доза търпимост, с която да изчака реформата да се проведе докрай, за да се видят накрая положителните резултати.” А не може ли бе, г-жа, така по малко да се вижда и преди края? Инък като й видим изведнъж края на реформата неподготвени, и може да ни тресне апоплексията.
Ама може и да е права. Чета, че сме изпили 1.5 млн. опаковки валидол. Което пък показва, че се стараем да сме по-търпеливи, ама явно поради факта, че покупателната ни способност била най-ниската в Европа, не можем да наблегнем повече на валидола. А защо в нашия случай не се казва покупателна неспособност? Няма ли да е по-точно? И тогава ще може да се възкликне патриотично, както иска Царя: “Покупателната ни неспособност - най-високата в Европа!”
Синът на шефа на Конституционния съд Данов вика, че му давали $150 хил., за да повлияе на тейко си да махнат Филчев. Намесени били и шпиони от посолството на една от двете големи държави, но не била Русия. Да не би да са хора на Пардю? Не вярвам, защото довечера ще му дават наградата “Посланик на годината”.
Токът щял да поскъпне с нови 20.5% от юли догодина. Киловатът щял да стане 15.5 ст. Ама няма нищо общо със затварянето на блокове в АЕЦ.
Вече не разбирам какво става в тая объркана държава. Уж беше “СДС слуша България”, а какво излезе? Излезе, че НДСВ слушало България! Е, не цялата, а по-интересната част. Имало специална операция “Гном”. Подслушвали сини лидери и журналисти.
Министерството на просвещението ще купува 6 нови автомобила. Ама трябвало да са с всички екстри: климатик, аудиосистема, поне 100 коня двигател и най-важното да ускорява бързо, до 100 км за 10 секунди. Щото сегашният екип на туй министерство с това е известен – че така ускори реформата, че се наложи да я спират, та да могат децата да я стигнат.
Ех, господа, господа. Намерили сте село буз кучета! Само една екстра ви трябва – ретровизьор, или, казано простичко – огледало за обратно виждане. Да виждате, откъде сте дошли и къде ще се върнете.
Ох, и аз го разбирам тоя живот бе, г-да управляващи. Много го разбирам. И много ми се удава. Ама пусто не мога да го финансирам.
Сергей Станишев: “БСП не се страхува да управлява България.” А България, тя дали не се страхува?
Писателят Антон Дончев казва: “Има едно правило, според което, който споменава миналото, ослепява с едното око, а който забравя миналото – ослепява и с двете.” Съгласен съм бе, бай Дончев, ама как да си обясним, че ние още виждаме? Или ще кажеш, че това е само привидно?
Снощи гледах по БНТ “Цялото кралско войнство”. Разстроих се. Шише оцет и две кила мушмули и не помага… Ето пак…
Браво бе, Гоцев. Това БНТ личен душманин да ти беше, пак нямаше да пуснеш тая плява. Тъпо, че чак кръгло.

No comments: