3/19/2008

№ 32. 2 – 6 декември 2002 г.

Българин обмисля за кого да гласува следващия път.
Снимка: Роден


2 декември
Червените организират за Никулден конкурс за лапнишарана на парламента. Той да е един! В парламента гаче ли сто шарана са си хвърлили хайвера.
Те вярно, че шарани влизат, ама какви хищни риби излизат…
В-к “Виж” съобщава, че Софиянски кандисал да не се кандидатира за кмет на София, ако му гарантират контрола в Общинска банка. Тоз алтернативен избор се налагал, защото ние вече го познаваме.
Калчев твърди: “Болен мозък е измислил оставката ми”. Станишев дали го е прочел?
Иван Костов иска Първанов да му се извини, щото през 2000 година казал, че той е “кръстник на българската мафия”. Пък Ленчето – кръстницата!
Още 1998 година, като ходих на гости на тъщата в Гоцето, един македонец ми вика: “Да знаеш тия са калтятата и калманата на българската мафия!”
Ама що чак сега бе, калтята Иване? Дали ти закъсня, или времето бързаше? Или пък трябваше първо да се помете?
Депутатът от НДСВ Димитър Стефанов вика: “Най-жестоката присъда за нас ще бъде, ако започнат да ни оприличават с предишните.” Боже, Боже! Ако знаеш откога са почнали! И с предишните, и с по-предишните…
Нов политически кръг се появил. След синия “Олимп” и червения “Орион”. Новият се казва “Пожарната”. Правилно! Защото няма време да се зяпа нагоре. Вече почва да гори под краката. Трябва да се действа като на пожар… Да се изнася покъщнината, кой какво докопа.
Ексшефът на лекарския съюз д-р Игнатов: “Признавам, объркахме здравната реформа.” Но грешката не била фатална. Фатално щяло да е ако не била почнала реформата, т.е. грешката. Моля?
А пък Царя си разчесал някаква пъпка на темето и в Часовете веднага кръвожадно: “Царя ранен”. Ама без удивителна. И го дали на снимка със стрелка, защото иначе пъпката не се вижда. Как им дойде на акъла да му снимат темето отгоре?
Сигурно се е чесал на тема БТК…
Пак в Часовете: “Десет начина да се отървете от тока в устата.” Аз знам само един – просто си вадиш щепсела от устата. Но щом има десет…

3 декември
Социалната стратификация в обществото се изяснила. 40% били на дъното. 25% устисквали някак си, а 25% не устискват никакси. Само 10% била горната класа.
Ало, пенсиите, вие къде сте се стратифицирали? Внимавайте как пишете. Щото четох, че пишете много наведени, това значи, че сте неуверени, виждате всичко по-мрачно, отколкото е в действителност… То не че ако пишете изправени, ще ви се промени визията, ама поне отстрани няма да ви разпознават.
Абе верно ли, че сте затворили 326 300 000 консерви? По 130.52 консерви на пенсия? Ебати стратифицирането сте му хвърлили.
И ако ще теглите пари от банкоматите, теглете сега, че по Коледа нямало да има. Щели да свършат. Тъй че си заваксайте. А, и още нещо. Пускат монета от 5 лв. нацяло, специална коледна емисия, суперподарък за унуките. Ама струвала 7 лева. Малко като оня евреин, дето правел фалшиви 10-доларови банкноти, но ги продавал за 11, щото толкова му излизали.
Ще има и банкнота от 200 лв., но това вас не ви засяга.
Между другото, що не вземете по една бабалавърска степен? Грешка, бакалавърска. Бабалавър е друго. Г-жа Йорданка Михайлова (74 г.) от Кърджали тия дни ще се дипломира. Бабалавър по български и английски. Може и горе нещата да са стратифицирани. В смисъл да се иска за по-добрите места образователен ценз.

4 декември
Главнокомандващият въоръжените сили на НАТО за Европа Ралфстън ходил с новите си бойни другари от България да постреля в резервата на Тато във Воден. Та голям “късмет”, гръмнал два глигана и един елен. Ама лесничеят Прокопиев преди това пуснал тайно елените в нивата с канабиса.
През 1973 година Брежнев беше дошъл инкогнито и Тато го заведе във Воден. И му пусна два лопатара с рога за “златен медал” и едно прасе с глиги 30 санта. И вечерта на раздумка край камината му се оплакал, че не стигат парите за културата. И точно в този момент внесли рогата и глигите на поставка вече с гравиран надпис на златна плочка. Та Брежнев звъннал до Кремля да тръгне един танкер петрол в подкрепа на българската култура.
А сега какво ще тръгне? Взвод теляци за Ирак?
После се чудят защо народът си обича Русия…Ами защото винаги ни влизаше нещо, затова. А сега ще ни излиза. Затова…
Забележка: “Земя” - “Хайде на лавандулата. Седем пъти по-висок доход носи от пшеницата.” Да пиша на тате да опита. Нали все ме пита какъв бизнес да почне.
Първанов вика: “Ако Костов кихне, СДС заболява от грип.” А ако той такова…, те какво? Ама айде да не слизаме на тяхното ниво.
СДС внесе в прокуратурата сделката за БТК. Филчев обаче хванал грип, та ги взел заместникът му. Но Филчев не е хванал грип от кихането на Костов, а по други причини… Те нещо май с Костов престанаха да си кихат.
В “Нощен Труд” пише, че един изял баща си. Разбрали по това, че напоследък купувал много подправки… Ужас…
Що не изяде някой депутат бе, канибал!
Червените ще искат референдум за АЕЦ.
Пасито вика, че референдумът бил “най-добрият начин един народ да се самонакаже”. Прав е! Мале-е-е, колко е прав само! И той е най-доброто доказателство. Защото нали изборите са си референдум. И Пасито е нашето наказание. И Царя, и той се яви под формата на наказание.
Хубаво го е казал един гражданин в “Дума”:
“Защо управниците ни за Козлодуй не искат вот?
Причината е проста и горчива:
Не вярват на народ,
избрал управници такива!”
Еваларка!
Станишев отиде при патриарх Максим. Целуна му ръка. Те червените пред НАТО клекнаха, та пред Господа… Подозирам, че Станишев е молил патриарха да вземе отношение по АЕЦ-а…
Ама малко им е неудобно, де. Всички вестници пуснали снимка как Станишев е налапал ръката на патриарха, само в “Дума” е два кадъра по-рано и изглежда, чяяяямо му з пок год…
Четохте ли каква къща си вдигнал Доган? Цупи се, чяяпитаме: “Вместо да кажете браво, че от съборетина направихме бижу, вие какво търсите?”
Съборетина, а? Няма ли тъдява и друга, да взема да направя и аз едно бижу! Аверинът му Кемал Еюп обяснява: “Възможно е някой да прави нещо като например ресторант за ориенталска кухня.” Сигурно, сигурно. Та като доде Шекер Байрямът, Сокола да не носи баклави чак от Кърджали.
А Емел Етем пък: “Ако следите "Монитор", можете да си дадете ясна сметка колко са достоверни.”
Тъй ли? Защото написахме, че вие и г-н Петков от БСП сте си интимни? Ам чи т’ва цяла София го знай бе, госпожа! На мен лично ми го каза секретарят на парламента Аврамов. А той го прочел в отчета на шофьора ви!
“Новинар” разкрили, че Гошо Тъпото нямал таван на заплатата. Ба, само на заплатата! Те му гонят карез, защото задигна джесемето на фотографа им! Викат, че Тъпото вземал с 1014 лв. повече от Първанката. Писал си допълнително материално стимулиране, колкото заплатата.
Ебати новия морал! Тъпото ли? Не е той Тъпото, не е!
До неделя Саддам Хюсеин трябва да отговори има ли опасни оръжия. Всъщност трябва да отговори, че има. Щото Ари Флайшер заяви: “Ако Саддам заяви, че няма оръжия за масово поразяване, ще знаем, че Саддам Хюсеин отново не казва истината.”
Точно като в казармата. “Ти ебаваш ли старото?” И ако кажеш, че го ебаваш – старото се ядосва: “О, ти ебаваш старото, а?” Ако кажеш, че не го ебаваш, пак: “О, ти не ебаваш старото, а?” И така, и инък – все бой по канчето. И Саддам така. Както се казва в художествената литература - или ке ми дадеш, или ке те е…
Забележка: Американците намерили в ТЕРЕМ пет гаубици, които стреляли с ядрени снаряди и не се водели на отчет. Сега вече ке ни…
Англичаните ще правят машина за дъжд… Явно им е малко, че ги вали по двеста дена в годината, а през другите мъгла. Като питали радио Ереван кога е лятото в Англия, арменците отговорили: “Зависи, миналата година беше в сряда.”
Американците обаче измислили оръжие, което предизвиква дъжд. Та при суша вече нямало да се молим “Дай , Боже, дъжд”, а “Дай, boy, дъжд”. Ние за много работи ще викаме “Дай, boy”, ама карай.
“Чистота” стачкували днес. А пък аз си мислех, че те всеки ден стачкуват. Но аз съдя само по две кофи, не ми е представителна извадката.
“Сега”: “Симеон огорчен, че не виждаме как ни оправил.” Нищо, Ваше Величество, нищо! Ама пък го чувстваме! Ох, как го чувстваме вече туй оправяне…
Той, Царя, верно е наговорил маса глупости пред италианците. Кандарисвал ги да инвестират у нас, защото работната ръка била евтина и нямало риск да поскъпне. Да де, ама пък като осчетоводиш рушветите и става танто за кукуригу.
Братя, увеличаваме се. Засега сме колкото педерастите. Ние бе, лудите. 10% обратни, 10% луди и останалите пенсионери… Нация - мечта!

5 декември
Чехите са бесни на ЕС. Демонстрират с лозунги: “Равноправие за нашите прасета!” И ние ще идем на техния… Ама още не знаем.
На попзвездата Шакира (тя нали е малко широчка в ханша) както си пяла и й цъфнал коженият салон, пардон, панталон и й се показало дупето. Феновете се накефили. Сигурно е нарочно, за реклама.
А във “Виж” видях, че Пасито яко вършеел из външно. Кога ли ще се съблече някъде (той като млад все така правеше, като пийне) и ще ни направи за резил…
Блъсков говорил вчера с Чичолина. Бях го помолил да говори за двама, ама не знам какво направи….
Я, червената зряла ябълка почнали да я берат вече. Станала член на медийната комисия. За Мария Гигова става дума, дето ви писах миналия път…
Видях Коледната паричка. Решена е в четирите основни цвята на българската Сурва: синьо, червено, жълто и турско синьо. Да не се разсърди никое от сурвакарчетата, дето ни млатят като брашнян чувал вече 13 години. Сурва, пак ще им подадем – кравайче, парица… С надежда за здраве и берекет. А ехото ще ни се хили: у-р-в-а, у-р-в-а… и ще я пренася българската Сурва от оня век в тоя…
Дали пък Сурвата не е подходящо време да вземем вече сурвачките от нашите палави сурвакарчета? Само за малко, колкото да ги тупнем по веднъж-дваж, за да видят, че може и да е за здраве, но пак боли. И да го имат предвид в бъдеще. Ама не сме такива. Сурва!
А пък Никито Василев, като бил малък, му била пресядала рибя кост. Та сега мразел риба с кости. Ама не си е взел поука, че не трябва да се лапа бързо-бързо…
Евреите в света намалявали с по 50 000 годишно. Сега в света живеят 12.9 милиона. Това значи, че след 258 години ще умре последният евреин. Значи през 2260 година светът ще се освободи… Интересно тогава кой ще е виновен, като няма да има евреи?
Герджиков не ще да става академик. Не заслужавам, вика. Прав е! Казал: “Трябва да се съобразяваме с нуждите. Представете си, че под страх от смъртно наказание забраним на хората да ходят по малка нужда. Смятате ли, че такъв закон ще се спазва?” Как да го направиш академик с тази юридическа лексика?
А освен това чета, че “източвал “Балкан”. Досега само академик нямаше следствен. Бедната ни наука няма нужда от такъв позор.

6 декември
Доган на цяла страница в “Дума”. Явно подготовката новата “Коалиция за България” е напреднала.
92% от българите не си харесват живота. А 96% не си харесват държавата. В първия случай се равняваме с Бангладеш, във втория с Турция… Но и в двата случая нищо не предприемаме. Дето викат тримата глупаци: “Времето ще стане по-студено, бремето – по тежко.” Такъв е сезонът, к’во да праиш?
Айде бе, тоя Цар няма ли да си тръгва вече?
Я, и колегата Тошев го произвели доктор. Направо на цялото общество. Да не види нещо.
Според обичаите на ескимосите, ако някой сънува някоя жена, тя била длъжна да му се отдаде. Мискини!
В НС поставиха нов републикански рекорд. В деня за парламентарен контрол в залата имаше само 8 депутати.
Прокуратурата спира сделката за БТК, “Булгартабак” тъне в мъгла, на 12 декември в Копенхаген щели да ни забранят завинаги да се пазарим с АЕЦ. (Нали ви казах, че ще отваряме глава “Енергетика” само с цел четене). Това перде Паси сега какво ли ще ни смота?
Братя, тия трябва да си ходят вече! Мислете и вие, но аз за мен си съм решил. Стига толкова! От следващия път ще ги почвам поименно и поматерно. От друго не разбират!
Айде, писах, брисах, пот лях, за да ви накарам да вярвате, че не е луд този, който не яде баница. Просто така се е случило.
Простотиите нямат почивен ден.

No comments: