3/19/2008

№ 29. 11 – 15 ноември 2002 г.

Браво бе, тарикатите!Редуктори и болтове, а? Утре да стрелят срещуамериканските войници! Ехвие балкански шмекери... Ще ви направя една сценка в Прага, та да ме помните.

11 ноември
Вчера беше 10 ноември. Отделих малко време да осмисля промяната. Стигнах до извода, че Галилей лъже. Може отделни части от земята и да се въртят, но тая, дето ни е Отечеството, ни се върти, ни се променя.
В Сатирата дават една постановката по темата: “При социализма работиш, работиш и току си купиш телевизор. А сега работиш, работиш и току си го продадеш”. Това е. Промяната се вижда с просто око.
Софиянски вика: “Нямам място в кабинета на НДСВ”. Нещо съм пропуснал кога са го поканили…
Чета, че Азис щял да се сгодява за Цеци Красимирова. Писнало му да крие, че харесва жени. До него на същата страница Евгени Минчев пък представя годеницата си на Царя. И той щял да се жени.
Ама какво им става на тия момичета? Дали пък гейството не престана да е доходно?
Абе момичета, не виждате ли какво става по света? Кметът на Париж - педал. Този на Берлин - също. В Холандия едва не взеха властта. И у нас левите сили са в подем. Малка мобилизация и “Джемини” като нищо ще поеме поне столицата… Такава ос ще си спретнем: Париж-Берлин-София… Не е време за промяна на сексуалната ориентация. Както пише същият вестник, “Бизнесмен гони травестит със сатър”. Като стане Евгени Минчев кмет, ще бъде обратното: “Травестит гони бизнесмен със сатър” или с нещо друго…
Емел Етем опипвала почвата за закон за печата. Абе тя много да не опипва, защото който много опипва, накрая напипва…

12 ноември
Обажда ми се един господин и вика: “Недей да си мислиш, че си единственият кретен. Много са”. И после се поправи: “сме”. Знам бе, господине, знам. Иначе щях ли да си публикувам епикризата ката неделя. А пък друг ми вика: “чета те на един дъх!” Благодаря, ама дишай, да не се задушиш. Ще четеш, какво ще правиш! Като си дал 60 стотинки за вестник, ще четеш и редакционното каре.
А пък трети ми пратил стихче:
Какво да го правим…
Той не носи наш’та кръв.
Влачи чужда пъпна връв.
Вервам ли на този пън?
Идва краят - сладък сън.
Расъл-пасъл във Мадрид -
там да бяга тоз хибрид…
Вижте, г-н Апостолов, някак недоописан стои лиричният герой в туй стихче. Инак има добри рими: кръв-връв, пън-сън. Но той, Царя, е труден за описване образ. И аз почнах едно:
Когато тоз цар безгрижен, глупав,
както и всички царьове земни,
поведе стадо с кривакът хубав
и с умни псета-министри верни,
без портфейл, но със заплата…
Но дъщеря ми вика, че нещо такова учили по литература и аз се отказах.
Тренчев нарече Йордан Соколов “нежен мъж” в ефир. Тренчев внесъл пет ТИР-а хуманитарна помощ. Соколов вика, че били пълни с уиски и козметика. И какво от това? Какво нехуманитарно има в уискито?
Уволнили шефовете на ТЕРЕМ. “Скандал с българско оръжие за Ирак!” Сега я втасахме! Като власите на края на Дунава.
Жена спечелила конкурса за история на ракията. Позор! Сигурно е трезвеничка и е написала само лошата страна на историята. После разни умници пак ще питат що на всеки 10 години си пренаписваме историята…
Депутатката от НДСВ Анели Чобанова поискала репортерите да ходят в НС с костюми. Защото сега се носели “просташки и грозно”. Руснаците имат един израз: “Глупостта е като смъртта: умрелият нищо не усеща, но живите страдат”.
Какво обясняваше Чичиков на Собакевич? “На вкус закон няма: един обича попа, друг - попадията.”
И аз не харесвам тенекиени брошки и герданчета от мъниста на госпожата, ама си трая..

13 ноември
Паси вика, че приемането ни било под въпрос заради скандала с ТЕРЕМ. Възможно е, но имам и друга хипотеза: че иска да се изкара герой. “Въпреки скандала, ние, аз по-точно, се преборих…”
Много взе да послъгва това момче. Което само по себе си не е лошо. Защото по определение “дипломатът е човек, пратен в чужбина, да лъже в полза на своята родина”. Проблемът е, че Пасито лъже в своята родина в полза на някой от чужбина.
Теди Москов вика в едно интервю: “Чувствам се пръдльо до Фелини.” Ето това ни липсва на нас българите. Реализъм, самокритичност. Всеки пръдльо у нас се чувства Фелини. Много е лошо, когато на един народ всичко му е първо поколение: и интелектуалците първо поколение, и политиците, и дипломатите. Всеки идва, отрича, руши и се обявява за началото, защото няма на какво да е продължението.
Забележка: Инфлацията за октомври била 1%. Не би трябвало да се усеща.
Измислили сутиен с дистанционно. Щото само миналата година 5000 американци се контузили в опит да свалят тюбетейките.
Я, създало се ново сдружение с нестопанска цел: “Глобална България”. То наистина харченето на пари не е стопанска дейност, само печеленето. Шеф им е булката на ген. Борисов. Та тя вика, че се били събрали не да вземат от българина, а да му дават. Вземат от предприсъединителните фондове на ЕС и дават на българина. Е, сигурно не всичко, което ще вземат, но вероятно една голяма част.
В Часовете чета анализ. От първия зам Зюмбюлев, което го прави редакционна позиция. “Спокойно! Животът е прекрасен”.
Чий? Ама за чий ли питам?
Международното положение на страната никога не било толкова цветущо. Яж, народе, международно положение. Пък ако не знаеш как, звънни на колегата и питай. Аз не отговарям за всички простотии по вестниците.
Божков не разбирал защо го съдят. “Не разбирам вече какво е престъплението, всички са доволни от сделката”. Е, точно за това ви съдят. Защото всички, тоест и двете страни, сте доволни от сделката. Сделките!

14 ноември
Царя обеднял с 43 000 лв. за 5 месеца. Ако поседи още година-две, и ще се окаже същи просяк. Я да си ходи! Дето коментират колегите, уж трябваше ние да забогатеем, а то той обедня. Да не би Кирил пък да е забогатял… Или Кардам? Не, тоя май беше доктор.
Обаче пък чета, че на Царя му връщали и ВЕЦ. Ясно, затова не му пука за “Козлодуй”. Той ще си има частен ток.
Но тая работа с обедняването май не е точно така. Само в Царска Бистрица му върнали имоти за 5 млн. в гущерчета. Сега си иска и острова в Марица и ще си го даде. Колегите сметнали, че само от върнати имоти щял да направи към $10 млн. Както се казваше в казармата, на каквото и да те въртят, все се издаянва 800 дни за тия пари.
Министрите ги няма. Кой в Германия, кой във Франция. Има и в Гърция, Македония… А министър Атанасов отива да обменя опит с Нигерия. Браво! Нигерия не е много напред в образователно отношение, ама и ние я настигнахме… И вече няма “Аз съм българче”. Друго туряме в читанките:
“Дядо Коледа, послушай, тука ми дойде до гуша.
Не поръчвай барабанче, искам да съм африканче.”
Свинаров обаче е в страната. Много ми е криво, че ще влезем в НАТО, пък военният ни министър се казва Свинаров. Ама какво да правиш. Наследство му е от баща му. Както вика Рачко Пръдлето от “Под игото”: “Човек за едната чест живее и за едното красно име.”
Ало, пенсиите, или тези от вас, които все още сте от правилната страна на тревата, от утре почват постите. То вие тъй и тъй си постите, ами поне си го пишете актив за пред Бог. И разучавайте мелодията на хита на “Лас Кетчуп”, че дойчовците направили по него “Данъчна песен”. Сега я превеждат. Ще си правите караоки в дългите зимни вечери.

15 ноември
Мони е много притеснен, че ще ни върнат от Прага. Аз мисля, че преувеличава. И “Хиподил” така мислят. Посветили на Мони песен: “Позата ти е юнашка, САЩ обичат задна прашка”.
Но за всеки случай писах на Буш да ни обича. Сигурно сте чели вчера. Между другото му съобщих и за Ламбо, дето го наградихме с “Паисий Хилендарски” за ролята му в поредицата за Космодиск. Една г-жа от Пловдив ми се обади и ме помоли да се възмутя, че Ламбо допускал граматически грешки, ама това не му го писах.
Иначе му ги наказах. И направо го попитах: “Защо се ебавате с нас, г-н Буш?”. До Прага сигурно няма да ми отговори… Ако ще.
И аз няма да му пиша повече. Изобщо ми писна от американската арогантност.
Ричард Холбрук открил училище за дипломати. На държавния изпит на първия випуск им задал казус: "Американска атомна подводница потапя единствения кораб на малката държавица Тамбукту, при което половината й население се издавя. Техният държавен глава изпраща протестна нота до правителството на САЩ. Какъв трябва да бъде отговорът на тази нота?" Писали студентите, проверил им Холбрук работите и им казал: “Много съм доволен и имам само някои съвсем дребни забележки – първо, не се пише "иби се" а "еби се" и второ - "черна маймуно" е с главна буква, човекът все пак е държавен глава!”
Виц ли? Ама истински. И става и за бели маймуни.
Както казва депутатът Козовски: “Абе целият български народ, всички медии казват да престанат с тази арогантност. Е, не престават!” Хм, това май беше за НДСВ, не за американците. Няма значение. Всяка арогантност се наказва.
А пък някакъв жълт депутат се влюбил в жълта депутатка и й купил “Мерцедес” 500S. И тя го взела, ама казала на мъжа си, че бил служебен. Панайотов й го отпуснал за лични нужди. И той, балъкът, й повярвал. Преди десетина дена двама жълти се сбиха за своя колежка. И тук е прав д-р Козовски - да престанат да мислят само за секс.
Мискини! Тая реклама на кремвиршите “Браво”, дето ви писах миналата неделя, да вземат да я сложат пред парламента. Даже има една друга, където кремвиршите са в поза “69”.
Скандалът продължава да се разраства. Паси вика : ”Ако утре започне война, български войници ще бъдат убивани с българско оръжие”. Какво оръжие? Нали бяха болтове и редуктори? Какви български войници? Нали само база щяхме да даваме. Каква война? Нали Ирак прие решението на ООН… Нищо не разбирам.
Според Паси положението с нашето приемане хич не било розово. И според мен не е. Жълто е. Жълто е и рядко. Нещо ги налегна инконтиненцията току преди Прага. Извинете, ама се ядосах. Ми той утре Паси ще рече да ме прати по пустините да воювам и да ме гръмне някой български редуктор…
Хали Бери не можела да възбуди мъжа си. Той си падал по грозотии. Та Хали го пратила да се лекува в специална клиника за шавливци. К’ва клиника, бе? Я го затвори два дена с Упи Голдбърг, да видиш как сам ще се откаже. А може Анели Чобанова да го отучи от лошите навици.
Чета, че йорданците искали да внесат яйца от нас за люпене. Това изглежда ще е резултат от наскорошната визита на Царя.
А ние пък ще внасяме кал от Мъртво море. И калта ли ни свърши, бе? Преди 120 години Иречек писа: “За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората, да се преследват и да развалят един другиму работата”. Тоест, да си правят кал.
Страхотно ще вържем външнотърговския баланс. Ще изнасяме запъртъци за Йордания и ще внасяме кал от Израел. Ама това само докато чакаме трите милиарда инвестиции, които Царя обеща на идване. Абе, дали поне на Доган 300-та милиона пристигнаха?
Берлускони записал компактдиск с 14 неаполитански песни. Ние от нашия премиер не щем песни. Той неговата си я изпя. Ами да даде поне 13 пенсия и заплата, ако е още тука. Защото Софиянски очаквал революция или поне полуреволюция след Прага.
Средностатистическият българинът е спестил по 0.55 лв. през септември. Браво! Шест лева годишно. И за два-трийсе години, току си купил пак телевизор.
Не, ще му драсна още два реда на Бил, по ботевски: “Ний си достигнахме целта, защото измираме, а вий още не сте, защото сте живи!”
Ох как ще дочакаме четвъртък. Дано сънувам нещо хубаво в сряда вечер.

No comments: