3/19/2008

№ 27. 28 октомври – 1 ноември 2002 г.


Чета тия дни, чесредностатистическата крава в Европейския съюз получавала дневно по 2.2 долара за прехрана. Имат крави – пият мляко. Ама вижте на снимката какво се случва с хора, които предпочитат мляко пред бира.


28 октомври
Край, Калина стана Де Муньос. И мусаката в Испания вече била по-популярна и от Стоичков.
Ама симпатично тържество се получи. Часовете основателно са пренебрегнали московската драма, за да дадат път на нашенската радост. А в “Труд” даже проверили осиновената от Калина ягуарка в зоопарка. Оказала се разгонена. Те, животните, винаги усещат. Виж, хората не могат винаги.
А пък един от гостите, известен пътешественик, вика: “Вие сте едни от най-фантастичните хора, които съм срещал.” (О-о, ти да имаш време да ни опознаеш…) И това, когато ти го каже пътешественик, който е бил и на Огнена земя и в Нова Гвинея… Наистина сме го учудили нещо.
А пък първият биограф на Царя - Рамон Перес Маура, вика, че Симеон много му приличал на Фердинанд Лисицата. “И начинът, по който той завладя българската политика, доказва, че Симеон II е като лисица в политиката. Лисицата е такова животно, което лесно може да измами своите опоненти.”
Знаем бе, знаем. По някой път даже върви заднишком, та да подлъже хората, че не идва, а си отива… Ама Костов не можа да разбере.
Даже ще излезе и от Тато по-голяма лисица. Нищо, че се прави на улав и говори старовремски.
Когато дядо му стъпил на българска земя, Стамболов рекъл: “Ще берем ядове с тоя цар”. Ама тя историята учи, че българите не си четат историята.
Ако сте в стрес един месец, броено от вчера, да знаете, че е от смяната на времето. Учените са установили, че рязко се увеличават безпричинните скандали на работното място и вкъщи.
БСП избра Дядо Благоев за патрон на дискусионните си клубове. На много от въпросите, поставени от Благоев преди 111 години, още не било отговорено. Да не би пък да няма отговор?
Те, червените, сега са решили, че се връща тяхното време. Обаче нъц! Портокал Портокалов, единственият ром от Сливен, дето си плащал тока и за който “Монитор” ежедневно ви осведомява, казва ексклузивно за нас: “Този, който не си спомня годините преди 1989, няма сърце, а този, който мисли, че ще се върнем назад – няма глава.”
Портокалов е много доволен от сливенското енерго.“Щом някой умре, се обаждаме и му пускат електричеството за вечерта.”
Редно е.
Много ме кефи чувството за хумор на колегите от “Труд”. Четеш им последната страница: “Гимназистка и спасител убити …”, “Мъж се обеси…”, “Бомба разби аптека…”, “Пенсионер загина…” И там точно, на тази ведра страница, турнат и вицът. И не някъде в сутерена, а горе, на първи балкон. Вярно, че те го подбират да е сериозен и да не буди смях, ама все пак не му е май там мястото.
А пък ние сме написали, че първата брачна нощ на Калина продължила 12 часа. Гаче ли сме биле там. Карай, нали трябва да се харчим.
Обажда ми се един читател. Вика: “Изкарал съм инсулт наскоро. Ходя всяка седмица при един доктор. Чукне ме с чукче по едното коляно и вика: “Имаш известно подобрение. 25 лв.” Какво да правя? “
Не знам, г-н Кунов, не знам. Ако вземе да ви бие и по двете колена, пак се обадете. Ще помисля да видим какво може да се направи.
Емел Етем се фука: “ДПС е най-желаната невеста.” Имали, демек, бол мераклии. Не знам г-жа, ама ходят едни слухове за нерегламентирани контакти между жени от вашата партия и хора от БСП, дето ако са верни, коренно променят плоскостта на разсъждение. В смисъл, че не ви желаят като партия, а поотделно. Но това сигур са само слухове.

29 октомври
Екото Долорес Арсенова вика, че “Кремиковци” може да бъде затворен, ако продължи да цапа. Долорес, немой се прави на Ибарури Пасионария, щото ти е бедна фантазията к’во ще стане, ако ти скочат 10-15 хиляди металурзи…
Това да си в периферията на Европа имало и добри страни. Ей вчера като мина ураганът “Жанет”, ние му останахме в периферията.
Нашите водили едни евродепутати да гледат АЕЦ-а. Те не разбирали, щото били ветеринари, ама им направило впечатление, че чистичко я поддържаме.
Хитро! А като дойдат атомните специалисти, ги заведете в някоя кравеферма и им покажете инсталацията за извозване на отработеното гориво. И да замерят радиацията!
Кой идиот…
Правителството се събира в Кърджали да измисли алтернативно земеделие, щото реалното изчезнало. Всъщност те се събират още в София. Вместо да лангъркат 20-30 мерцедеса, Царя наредил с цел икономия да се пътува с рейс. Тъкмо и Царя ще може да контролира шофера да спазва знаците, да спира на червено и т.н. И такър - такър в Кърджали. Както е тръгнало, следващия път ще ги закара някъде на собствена тяга.
Цирк! И Митко Цонев ще съобщава на всеки кръгъл час: “Автобусът е на Вакарел… автобусът наближава отбивката за Пазарджик... Царя даде 10 минути почивка за тоалет и по цигара… правителството наближава ханчето на Поповица... менюто е доматена супа и постна мусака… Кабинетът пристигна в Кърджали… Царят преброи министрите… всичките са там без един… Шулева обясни, че Паскалев си е взел отпуск по несъгласие…”
Ваше Величество, г-н премиер, ама ние още не сме напълно изкукуригали, бе! Що ни правите идиоти?
А пък кметовете ще броят дървета до края на годината. По заповед на Долорес Ибарури. А до пролетта, във всяка община трябва да има по пет дръвчета на калпак от населението. Девизът бил “Да не остане голо място!” Дето се вика, на гол гъз - по пет дървета.
И като си помисля, че в чипровския балкан лежали 3000 тона злато… Един тамошен инженер го съобщава, ама никой не му обръща внимание. (Злато газим, Царя се вози на рейс!) И корабите със злато на Александър Македонски, казвал съм ви за тях, си лежат на дъното на Черно море и на никой не му пука. И с Ноевия ковчег работата се оттече…
Ало, пенсиите, има нещо и за вас. Не от златото, не бойте се. В Англия са патентовали ковчег с аларма, която ще сигнализира, ако някой възкръсне случайно. Евреите водят статистика, според която в последните два милениума друг не е възкръсвал, ама то знае ли човек.
В София е Марио Полегато, създателят на “дишащите” обувки. Ще открива магазин в столицата. По 100 евро чифта. Тоя се е обезумил. На 90% от българите обувките им си дишат от само себе си, щото са последна реколта на “Петър Ченгелов”. А тия, турските, почват да дишат още на второто обуване. Та открили магазина заедно с Милен Велчев. Велчев искал да вдигне процента на 100.

30 октомври
Астроложката на бТV Алена разкри какви са били някои от известните личности в предишния си живот. Стоичков бил фермер в Америка, Лили Иванова артистка в Лондон. Доган бил хекимин-шарлатан във Франция, а Първанов – германски алхимик. Дотук като че ли съвпада. И за Бойко съвпада – пълководец в Англия през XVII в. А Милен Велчев си бил търговец вечно. Надежда Михайлова пък била мъж. (Да не е объркано с другата Михайлова?) А Царя бил пак аристократ, ама в Холандия през XVI в. Обаче имал кармична връзка с дядо си – цар Фердинанд. Е от това ме беше страх… Тая връзка се появява за втори път за една седмица.
В Добрич откриваме висше училище за крупиета. Ще завършват като бакалаври по казиномениджмънт. Данчо Ментата щял да води дисциплината “Хазарт и бюджет”.

31 октомври
Правят нов “Балкан” и го продават. Държавата дава 25 млн. лв., за да си имаме национален извозвач. Това ще бъде следващата успешна приватизационна сделка на Никито. Като нищо ще му вземе поне 3 млн.
Казах Никито, та се сетих. Съдът върна сделката за “Булгартабак”. Никито вика, че не било в полза на “националните интереси”. То, че противоречи на някои интереси – противоречи, ама много трябва да мижнем, та да минат за национални.
Ама тая работа с “Булгартабак” яко се размириса. Един човек от съда искал един пост, а пък жълтите не го изслушали и сделката не мина през съда. Пък и тоя човек бил състудент и кум на един друг човек… Какви хора, бе! Съжалявам, че така анонимно ви го съобщавам, ама нали виждате как взеха да осъждат журналисти. Ей оня ден пак осъдиха Часовете.
Я, имал съм и фобия. Мислех, че нямам. “Ейхофобия” – страх от слушането на добри пожелания. Сигурно съм я хванал лани. На 6 април или малко по-преди. А може да си я влача и от 90-та година. Знам ли.
Днес е Ден на спестовността. Българите с влогове се увеличили с 0.81%. Браво! Останалите са си спестили кой обяд, кой вечеря… А 2500 души си икономисали направо живота – кой от високо, кой с въже. Абе, будали, що пестите, бе! По-черни дни от тия може ли да има, бе? Всъщност, като се замисля, що пък да не може.
В “Гардиан” пише, че на средностатистическата крава в ЕС й давали по $2.2 на ден. У нас толкова дават на краварката, ама не всеки ден.
Правителството яко се оплете в лъжи за АЕЦ. “Сега” пък не били чели писмото на Първанката.
Един древен мъдрец разрешил на учениците си да извършват всички грехове, без един – да не лъжат. Защото лъжата е майката и таткото на всички грехове. Ако например Паси го попитат, ти взел ли си някой лев, за да предадеш АЕЦ-а и му е забранено да лъже… Виждате ли колко сложно става? Ще трябва да си признае. Ако е взел, де. Ама не вярвам.
Той си има други източници за приходи. Ето сега чета, че пуснал циркулярно до бизнесмените да му дадат по $9000, за да се чествало приемането ни в НАТО. Спонсорът щял да получи в замяна реклама в медиите. Г-да бизнесмени, тоя ви лъже! За $9000 ние цял брой ще ви посветим. Вярно, че евреин било професия. А българин остана диагноза.

1 ноември
Милен внесъл бюджета на CD. Що не го пусне на MP-3 и да си го копи българинът и да си денси… Бюджетът, разправят, бил много джазов.
Е това е заглавие: “19 г. затвор за дърт педофил”. В Часовете, разбира се, къде другаде.
Коцето подал оставка. Калки обмислял.
Браво Коце! Македонец бе, пич! (Бабо, може да дойдеш, но за по едно кафе.)
Обаче не съм изненадан. Предвидил съм го още на 1 април. Тогава ви писах за протокооперацията: “Птицата червен ангъч люпи яйцата си в лисича дупка. Именно това съжителство между жертва и хищник се нарича протокооперация. Ангъчът влиза в лисичата дупка, когато и лисицата отглежда своите малки. Така птицата е защитена от други хищници и се отплаща на своята "хазайка", като я пощи. И при хората често се среща. НДСВ-БСП си е направо протокооперация. Не е ясно обаче дали някой снася или само се пощят.”
Е, вече и това се изясни. Само са се пощели.
Какво ще става от тук нататък, не знам. Ама то никой не знае. Както каза някой, сега само Господ и Мира Янова знаят. Но Господ не казва, а на Мира не може да й се вярва.
Благодаря на хилядите, даже десетки, читатели, които ми звъннаха. Продължавайте. Звънете и дайте акъл какво да правим с Царя? Работата става дебела. Ножът е в кокала. Не искам да вземам решение сам.
P.S. Царя верно ги качи на рейса. Ебаси държавата…

No comments: