3/19/2008

№ 24. 7 – 11 октомври 2002 г.


Силата на любовта в дясното политическо пространство.

7 октомври
Тръгнали разни слухове. Само че много преувеличени, бе! Тука съм, тука. Е, не съм по-добре от преди, ама тя и държавата не е.
Бях малко на море, малко на чаир. На море бях у комшиите. Хванах се по тая система “All Inclusive”. Ол си го нахлузих, дето се вика, ама за това друг път. Но иначе не беше чак толкова зле. Ама свърши и хей ни на, отново на тръстиката.
Докато ме е нямало моят приятел проф. Папазки се разпищолил в Заведението гаче ли му е мираз. Споменали го във вестника, ама без проф. отпред. Бесен е. Вика: “Това е като плевня без покрив, като мъж без семе, като…” Изобщо бил пълно нищо без титлата си. А пък аз съм бил “ординерен“ щото съм нямал титла. Аз не си турям титлата, щото мисля, че на празна плевня покрив не й трябва. Но щом е толкова важно.
Боже, боже…Дали българщината оцелява и на Северния полюс? Сигур, щом вирее и в Щатите.
На Пасито му подшушнали да мисли за ЕС през 2009. И АЕЦ-а им дадохме и пак не кандисват. Докривя ми за това 2009, ама като чета днес в “Труд”, че до 6 години Слънцето ще експлоадира и ще унищожи планетата, взех да гледам на нещата астрално, като оназ депутатка от НДСВ, забравих й името, дето днес пишат, че носела герданчета от тия по сергиите за по 2 лв. То Слънцето ще експлоадира, аз ще мисля за АЕЦ-а. А астралната депутатка била единствената, поканена на сватбата на Калина. Анелия беше, Анелия… Те сега в НДСВ са се разделили на поканени и непоканени.
Та Пасито твърди, че нямало разминаване между позицията на кабинета за АЕЦ и тази на НС. Сещам се за двамата кривогледи, дето позициите им се събрали челно щото единият не гледал къде ходи, пък другият не ходел където гледа.
Не ме взеха за говорител на правителството. Взеха онова перде Митко Цонев, дето си съдеше началника в БНТ. Да живей зетьо-шуро-баджанакиизмът! На таз философия се крепи нацията. Пък и аз на какво съм се надявал да ме питате? Пазарджик е сега в немилост.
А пък Мира Янова вика: “Избирателят вече ще залага на сигурно”. Дано. Ама имам пресантиман, че още бая време няма да има нищо сигурно.
Онуй момче от Варна, Стоянчо Чешмеджиев (Лейката) стана шеф на БТА. Разправя, че бил политически неадекватен. Голяма работа. Да е само той. Но имал ясна концепция: “Понятието телеграфна агенция е изчерпано – никой не си служи вече с телеграф да пренася информация. Това е основен компонент в концепцията ми.” Всъщност, тя му била съвсем къса концепцията.
Абе, дали ще ме поканят на сватбата на Калина? Не вярвам.
Чета, че свинската пържола погнала осемтях лева. Ще ги стигне. Тя свинската пържола колкото лева е погнала, все ги е стигнала.
По-важното е, дето вика Миленчо, че външният ни дълг намалял с 4 млрд. Значи към момента аз лично дължа къде 2 300 лв. Викам на булката: Ще ги събера аз тези 2300 лева и ще приключа с външния си дълг ако ще да си дигна вътрешния!
Рекох да изкарам някой лев от реклама. Заради външния дълг. Пък и като гледам к’ви простотии минават за супер криейтив… Обадих се на едно приятелче, рикиджийче. Измислих му супер слоган: “Попска” - ракия за сватби и погребения”, малко ала Брегович. Тъпанар, притесни се от погребенията. А там най се пие. Майната му. Дадох му втори: “Къркаш и не хъркаш”. (Хъркането е изключително сериозен социален и медицински проблем. Мен дома ме ограничават само по тази причина.) И това не ще. Добре де, викам, к’во искаш? Вика, нещо по-интелигентно. Ти си луд, бе, как може пърцуца да се рекламира интелигентно. Ти направо си изпускаш тарга групата. Заебах го, ако ще.
После се обадих на един друг, произвежда бои. И на него слоган като слънце: “С нас сте винаги на власт”. Даже на него му направих и художествен проект в петте основни политически цвята. Още мисли. Да мисли. Аз бърза работа нямам. Ние тоя дълг го мотаме от толкова време.
Забележка: На Царя кака му вика, че на социолозите им плащали, та да свалят рейтинга на Симеон. Социолозите отричат.

8 октомври
Тоя дъжд яко прецака гроздето. Аверчето вика, че сега сме щели да пием украински спирт с българска есенция. Ба, то не е свързано. Лани сигурно сме пили винен дестилат.
Някакъв пенсиониран военен палнал МС. А аз така се надявах, че сега като ги преквалифицират военните ще станат стълб на гражданското общество. Даже оня ден виках на едно гадже, което шеста година седи на 28, че ще му помогна да си намери някой млад о.з. майор за другар в живота. Аз ги познавам по чорапите. Те имат заваксани зелени чорапи до края на живота си. Сега и тоя сиромах ще го изкарат луд. Щото така им е най-лесно.
Стартира списание, на СДС, “Разум” ще се казва. Пръв Костов е автор. Щял да пише за политиката като такава. Дано надрасне личния си опит.
А пък снощи по БНТ тръгна “Реалити шоу”: “Никога не е късно да станеш за ибрет”. Водещият учил занаята при Дейвид Летерман. Вярно като клакьор, ама при Летерман. Аз малко се срамувах за авторите. Те сигурно много. Гост беше шефът на гробищата. Разказа интересни работи. Как например кремацията на човек с нормално тегло отнема 45-60 минути и остават около два литра пепел и други интересни работи. Ще му дам още един шанс на “Реалитито”.

9 октомври
Във Видин пенсиите връщали боба от американските помощи, щото като го разпечатили от него изпълзели гъгрици като попово прасе. От БЧК викат, че пенсионерите го били подменили с техен си залежал боб. Как ще го сменят, бе? От къде у пенсионер залежал боб? Пък и да не помним преди години каква царевица ни пратиха американците, и да не се сещаме какво се прави с държавния резерв преди война. Хайде холан, подменяли!
Ще се връщаме към астрономическото време. На 26 срещу 27 октомври. В “Стандарт” (Ей, тия са големи карезчии, още не прощават на Царя, че не даде “Булгартабак” на Чорни!) инсинуират, че датата била подбрана та да се увеличи с един час първата брачна нощ на Калина и онова перекенде Мунчос. Може и да има известна злоупотреба със служебното положение от страна на премиера, ама реално той това време не ни го краде. Това специално, за другото време още се колебая.
И друг път съм казвал, че парите се търкалят по пътя, ама се иска малко акъл. Чета, че в болница “Царица Йоана” някакви гяволета монтирали 100 телевизора с касичка. Пускаш 40 ст. и гледаш телевизия 2 часа. Това прави 144 лв. месечно. След пет години оставали за болницата. Ама те за 5 години ще са надиплили по 8640 лв. всеки. Къде милион всичките. Еваларка.
Като смятам броя на болниците към 300 млн. лежат не потърсени в този бизнес.
Между 20 и 25% от българите страдали от “емоционални проблеми”. Та сега стартира програма за психичното ни здраве. Щели да ни анкетират. Отсейващият въпрос бил: “Имате ли тъга?” И ако имаш тъга, значи си луд. Според мен, ако имаш радост си луд. Но то е относително. Дето вика Костов в “Разум” “когато няма достойни, няма и недостойни”. Между другото статията е интересна. Авторът разсъждава върху категориите “добро” – “зло” и е малко учуден, че още Сенека е различавал доброто от злото, а съвременният българин не гласува за СДС. Подходът е интердисциплинарен. На моменти авторът се проявява като политолог, в други – като философ, а понякога и като завършен пастор. Но от това статията само печели.
Милен Велчев ходел с посинено око. Вика, че било от баскетболна топка. Изобщо не ми минава през ум друга версия. Като например имащ тъга данъкоплатец.
Ужас! В Щатите почнали да слагат силикон и във вимето на кравите за красота.

10 октомври
Вестниците много се интересуват дали ще се обедини дясното политическо пространство. Аз това с лявото и дясното пространство не го разбирам. Ако си представим, че политиката е един голям кокал (а то не се иска голяма фантазия) какво значение има дали ще го подхванеш изкъде лявата или изкъде дясната му страна? Да сте видели помиярите да се коалират от различните страни на кокала? Няма и да видите.
А Бъки обещава, че в името на обединението нямало да пита нито колко са педерастите в СДС, нито защо децата на активните комунисти са в НИС. Малко в стил Ани Илков, ама е вярно. Трябва да сме по-толерантни. Когато има любов полът е без значение. И в политиката е същото. Бъки сънувал предсрочни парламентарни избори през пролетта.
“Земя” алармира: “Поради много дъжд и малко пари есенната сеитба закъснява”. Не знам какво да мисля вече. Докато Костов беше на власт пак нямаше пари, ама поне имаше сезони. То аслъ само това имаше. От както е дошъл Царя не е спряло да вали. А Дачков викаше, че и земетресенията на Царя се дължали. Явор сега става колумнист на “Сега”. На мястото на Генчо Дайнов. Давай Дачков, че откакто изчезна “Демокрация” няма кой да отстоява идеите на дясно от кокала.
Общинарите вчера щели да се сбият за бездомните кучета. Комисията по проблема след три месеца размисъл стигнала до извода всяко куче да се въведе в компютъра с пълни данни: име, адрес, отговорното лице и т.н.. Като чул Софиянски почнал да си блъска главата в дувара и да крещи. После и Антоан му крещял. Скарали се нещо и за “Софийски имоти”. Антоанополис твърде бързо се разраствал, а София изоставала.

11 октомври
Гост в “Реалитито” снощи беше Сашо Божков. Господ здраве да му дава, ама като го гледам как е наедрял кремирането му ще отнеме поне два часа.
В центъра на столицата откриха паметник, който символизира бъдещото ни приемане в Европа. Колко бъдещо, не се разбра от доклада за напредъка ни. Даже вестниците са объркани.
Самият паметник изобразява как оня бик (забравих го, от кръстословиците, с 4 букви) похищава Европа. А от долу от 4 чучура шурка студена водичка. Символика, братче, та дрънка. Той верно българинът май си представя, че като ни приемат и ще потече.
Евгени Минчев казал някъде, че не канел Стефан Цанев на партитата си, щото нямал кола. Боже, колко ли зор си видял докато ни измислиш като общество и държава. Едно хюмне, бивше ватманче, тече от ефира и вестникарските колони и определя кой е хай и кой най. И избраните тичат, тичат… Зер, може да ги покажат по телевизията докато камерата лази по дългото бедро на някоя празноглава миска, рано открила социалната ценност на сексуалния живот или проследява шеметната поява на Кондю, Глория, Азис или друго някое голямо нищо.
А бедната и вероятно поради това хетеросексуална българска интелигенция седи и цъка пред телевизора и по никакъв начин не може да смели ценностите на новото време. И неизменно получава тъга.
Евгени не пускал без фрак или смокинг на партитата. А журналистите го пущат да дращи по страниците без образование.
Оттеглям си думите за толератност към педерастите. Защото нямат мяра. Ти му подадеш пръст, то ти награби… Както и да е…

No comments: