4/30/2010

Търси се гинеколог за държавата

„Стандарт” публикуват бисери от изпита по български в Югозападния университет, за да сме видели какви тъпунгери завършвали 12-ти клас. Бисер №1: „Най-големият проблем, който засяга всеки един човек, е държавата.”
И защо, бе колеги, да е бисер?! Какво казваше Рейгън? Не трябва да очакваме, че правителството ще реши нашите проблеми. Нашият проблем е правителството.” Правителството това е държавата в даден момент. Колкото по-изостанала е една държава, толкова повече правителството е държавата. Не би трябвало да е така, но у нас винаги така става. „Правителството, казваше още Рейгън, е като огромно бебе - храносмилателна система, с голям апетит в единия край и никаква отговорност в другия.”
Демек лапа и се насира с извинение… На някой да му се спори?
Аз например критикувам държавата, за да изкарам некой лев. После давам тия пари на държавата под формата на данъци, за да ми направи тя нови проблеми и аз да ги критикувам… И така въртим едни пари с държавата, дет’ се вика…
Да вземем друг от „бисерите”, цитирани от колегите: „Ако Аспарух знаеше какво се случва с "неговата" България, сигурно щеше да обърне коня си обратно.”
А немаше ли да го обърне? И да заведе предците ни някъде другаде, а не на този ебан полуостров? Някъде покрай Рейн или Сена. И нека не ви се струва пресилено, носи мисля, че ако знаеше, даже и Атлантика можеше да преплува…
Друг „бисер”: „Ако ние не вземем мерки тук ще останат само възрастни хора и ромите.” Това нема да го коментирам дори. То просто вече е факт.
Следващ „бисер”: „Нашата държава е населена от най-различни народи.” Не ли? Какво е общото между народа на пенсионерите и народа на червените бонзи? Даже Шенген има между тия два народа! И сега с цялото си нахалство бонзите организирали протестен митинг по повод Деня на труда 1-ви май. Да се чудиш те к’во общо имат с труда… Е, философски погледната, кражбата също е вид труд и не лек. Дето викал Манго на трудещите се, вашата е лесна – ори, сей яж. А крадецът ходи, взима, носи, меси…
Изобщо от всички „бисери” само по един имам забележка: „Държавният глава е избиран от бога.” Щото не Бог, а ние си го избираме. Но младият мислител се е подвел по това, че Параванката се държи точно така, гаче ли Господ ни го е спуснал.
Не, мен в това поколение ми е надеждата. Ние като бехме много чели и много учени, та видяхме някой келепир!
Във връзка с обвиненията на иранските аятоласи, че изложените на показ женски прелести и безразборният секс са виновни за зачестилите земетресения, 207 000 американки се събрали във Фейсбук и се сговорили да друсат в продължение на денонощие едновременно цици, за да докажат, че между двете неща няма връзка. И на 26 се раздрусали едно хубаво. И много странно, но докато траел експериментът, в Япония и в Тихия океан са регистрирани няколко труса от 5 по Рихтер. Чак до нас стигнало, макар и малко позагубило сила - 3,2 на 23 км от София.
Правени са такива експерименти и друг път. Помня, че през 2002 г. хиляди холандци се събраха в Антверпен и скачаха дружно в продължение на няколко минути. Кралският сеизмологичен институт отчете, че предизвикали земетресение от 1.4 по Рихтер. А, по-възрастните сигурно помнят, ние така бутнахме червените: “Кой не скача е червен! Кой не скача е червен!” И то като се получи резонанс и край…
Доскоро д-р Филипов беше на мнението на Геофизичния институт на БАН , че да се търси връзка между поведението на хората и земетресенията е суеверие, но през 2002 г. си промених мнението. Тогава Явор Дачков предрече, че Царя ще ни докара някое земетресение… И само след три дена стана - на 130 км югоизточно от София и на 13 км. дълбочина. После пък стана друго съмнително съвпадение. В наддаването за президентските избори през 2006 г. Параванката отиде да говори на митинг на Предела. И земята в района се разбунтува до 3.3 по Рихтер.
Затова ми се струва малко наивен призивът на Бойко: „Слизай, Първанов, отказваме се ние и той от мандата, и се явяваме на избори, и да решим проблема.” Не вярвам Параванов да посмее пак да предизвиква природните сили.
Най-после се намери шеф за здравната каца. ГЕРБ избра гинеколожката д-р Нели Нешева. Браво! Гинеколозите са известни с това, че търсят проблеми там, където другите намират удоволствие. И понеже много народ си прави кефа в кацата, та е време да видим и другата страна на медала.
По тоя повод, а и като чета, че армията ни била пред фалит, та се сещам какво писа по-лани колегата Ганчо Каменарски, че като ровил в архива на некой си майор Симо Георгиев, намерил следното: „Написах писмо до президента Петър Стоянов. Предложих му за следващ военен министър да назначи гинеколог, защото в тази армия всички са п….”
Така погледнато, трудно ще насмогнем с гинеколози. А може, при един по-обстоен преглед, да се окаже, че и за премиер ни трябва гинеколог, не ли?
И накрая една добра новина, съобщена от „Монитор”: Хората, които пият по едно или две питиета дневно, са изложени на по-нисък риск от диабет, в сравнение с хората, дето не пият.
Но то какви ли хора пък са тия дето не пият по едно-две… Човекът е човек, когато е напит.

16 comments:

Anonymous said...

Много добро,както винаги.Поздрави от ВъТъ.

Живко said...

Докторе, много си весел днес. И точен. Напоследък беше нещо напрегнат, гачели “пържеше" нещо. А дано си случил, ще се радвам за теб! Тъй де, нема само ти да се радваш за нас, че си ни пуснал бадева да те зобаме.

Anonymous said...

Благодаря за поредната добра статия! Само да добавя, че и Мухобойко като встъпваше в длъжност, близo до Пловдив люшна между 3-та и 4-та степен.
Хубав ден на всички ;)

Anonymous said...

Браво, ДотОре!
Ето ти още малко от мъдрите мисли на Рейгън : "The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"

Сполай и дерзай!

по/читател

Anonymous said...

Тонката взе да го избива на анархизъм :)

"„Правителството, казваше още Рейгън, е като огромно бебе - храносмилателна система, с голям апетит в единия край и никаква отговорност в другия.”"

В такъв случай май на България ще са нужни детегледачки, не гинеколози... не ли? :)) Като се има предвид каква голяма част от населението притежава буквално същата симптоматика в акутна форма...

Anonymous said...

Doktore,

s risk da te razocharovam - problemat ne e darjavata, a kak tia se upravliava. sashtoto sas sobstvenostta - ne e vajno koi ia pritejava (darjavna ili chastna), a kak ia stopanisva. a za poslednoto si ima kolai. kadrite, kadrite...

kato se zamislia, za da pre.besh edna darjava e dostatchno da dadesh vlastta na glupak s dobri namerenia.

s blagodarnosti za chetivoto,
r

Anonymous said...

Въпросът за добрите намерение обаче остава открит (по мое мнение)

Anonymous said...

Тони Доктор,
Поздрав за твоя полезен интелектуален труд!Писането ти е като мехлем на рана.От теб писането ,а от нас трябва да е действието.

"На крак о парии презрени, на крак о роби на туда"

Има и такива които даже нямат и право на труд.

Anonymous said...

Драги докторе един идиот те е нарекъл чалга-блогър! Теб, представи си, дето си на такова високо ниво дето си жив класик, явно човещката завист у нас няма предел!

Anonymous said...

Абе чак чалга не е, ама напоследък определено го докарва на естрада докторът... А едно време в неделната страница беше джаз. Това и е лошо на обратната връзка с читателите - започваш да си говориш с тях, да ги слушаш те какво ти говорят и някак неусетно настройваш лирата си по читателския камертон. Разбира се, Тонката за себе си е прав - трябва да вади за хляба. Но и другото е вярно - вместо да се опита да ни придърпа нагоре до своето ниво, той слезе до нашето. Чета го все още, но... не е същото.
Честит празник, впрочем! Ако за някого трудът все още е повод ако не за празнуване, то поне за задоволство и удовлетворение.

Anonymous said...

Току-що прочетох статията в блога на "философа" Ангел Грънчаров - за чалга -блога и чалга -блогър :) По-безсмислено нещо отдавна не бях чела, изкоментирах му статията, и след малко ще проверя дали е публикуван коментара ми от този "радател"...на не знам какво си :) Тъй като той бил против това, че му се били изтривали коментарите :) Ще чакам да видя дали е "широкоскроен" блогър, който приема критики, щото моя коментар ще бъде първия засега...Много показателно за това, колко го четат и колко са разбрали "философските" му писания :)

А вие, Докторе, пишете страхотно, и винаги уцелвате настроението на публиката :) Щом Вие сте "чалга-блогър", то май по тази логика сме "чалга-читатели" :) Не ли? Макар че не приемам да ни слагат под някакъв знаменател - ние сме си ние, и предпочитаме да четем Вашия блог :)

Останете със здраве!

Стефка, от Пазарджик ;)

Anonymous said...

Докторе, докторе, защо не ни поздрави с вчерашния светъл празник? Чакаме да прочетем нещо вдъхновително...

Anonymous said...

А ние поздравихме ли доктора? Или чакаме само от него?!

Anonymous said...

"Това написах там. Но този блог не е типичен чалга блог. Има други такива, един от най-красноречивите примери в туй отношение е блогът, наречен "Из делниците на един луд", като лицето, което го списва, се представя като "д-р Филипов". Този блог е точна илюстрация на най-интимната същина на чалга-блогването, а пък неговият автор е най-бляскавият чалга-блогър, който изобщо съществува в нашата родна блогосфера, сравним само с Азис от другата, истинската чалга. С казаното казах всичко, така че ония, които искат да разберат, вече са разбрали какво имам предвид."
АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ - ПЕТИМЕН ЗА СЛАВА ОЛИГОФРЕН

Anonymous said...

Този преди мен е много злобен! От къде у хората тая злоба?Но насъбраната отрицателна енергия трябва да се разтовари някъде.По добре в някой блог от колкото на улицата пред народното събрание или на коя и да е барикада.Барикада?!Къде у нас барикади?В блогчетата е по-лесно.Плюеш си на воля.Кой те познава?Анонимно като мен..........

Anonymous said...

Абе тоя Ангел Грънчаров е много объркан нещо.Дали не иска покрай доктора да стане по/не/известен от колкото е?
Жалко за студентчетата на които мъти главата.