4/11/2010

Усещане за мазо

Бойко и Дянков ровнали в „Бюджет 2009” и открили, че Станишеви яко лъгали ЕС. Реалният дефицит се оказал 3.7%, а не 1.9%. И това го открили само 9 м. след като взеха властта. Да не споменавам, че по тоя бюджет работиха половин година. Представяте ли си какви вълнуващи открития могат да направят на третата и четвъртата година от мандата? И като едни честни, като първите честни политици в България, а и в ЕС, веднага седнали и написали писмо на ЕК, че се отказваме да влизаме в чакалнята на еврото, щото сме недостойни, не покриваме маастрихтските критерии, които изискват дефицитът да е под 3%.
Не съм единодушен. От една страна тия критерии знаете ли кога ще ги изпълним? Когато ги променят. Това беше виц. Но вече не е. И от друга, мисля, че чак до такава откровеност не е препоръчително да се стига. Това са работи, които една почтена жена и на гинеколога си не споделя… Абе, малко ми намирисва на национален мазохизъм.
Ей, като казах мазохизъм, та да ви се похваля. Мисля, че макар и малко късно, но изпитах неповторимите усещания от садо-мазо тройка. Да, бе, верно! Две докторки ми правиха операция на един кътник… Така ме заклещиха на стола, едната от едната страна, другата – от другата… И ръчкат с некакви железа и бургии… Сигурен съм, че истинската садо-мазо тройка не би могла да ти даде нищо повече като усещания. И като ми хрумна тази мисъл, почнах да се смея там, на стола. После докторката ми вика, абе, ти мазохист ли си, аз те режа, ти се хилиш… Затраях си, нима можех да й споделя какво си помислих…
Между другото дентистката ми откри и кариес и иска 150 лева за пломба. Много ли е? Аз скоро не бях ходил, щото ги влача дупките с години, като кмет на София ги влача… Викам й, че НЗОК плаща по 11.28 лв. за пломба, а тя ми вика, че за тия пари и с обикновен цимент не можела да ми напълни дупката. От друга страна наистина може и да не е много. Като чета, че за квадратен метър дупка общината в София плащала 80 лв. Но пък от трета страна един разбойник ми иска по 50 лв. да ми направи терасата над гаража – вносен теракот, паро- и хидроизолация и теракола от него. Та си викам що не им пернем на софийските улици един теракот и да приключим. Така си мисля с моя прост акъл, но може и да греша.
Ало, пенсиите, мислех да ви разкажа за Лиз Тейлър, която е на 78 г., оперирана е от сърце и мозъчен тумор, придвижва се с инвалидна количка, но въпреки всичко ще се омъжва за 9-ти път. Представяте ли си, девет брака и всичките щастливи! Но мисля, че мога да съм ви много по-полезен като ви кажа друго - да си затваряте човката и да не си въобразявате, че светът още вас чака да го оправяте. За да не ви бият, не за друго. Лани полицаят Драгомир Драганов паркирал на тротоара и седнал да пийне кафенце. Минал обаче 75-годишният дедо Марин, възмутил се и направил забележка, че колата пречи на пешеходците. И нали, каквото почукало, такова влязло… Получил си го. Вчера разградският съд в лицето на съдия Константин Косев оправдал полицая. Според съдията полицаят е нападнал пенсията като цивилно лице, защото преди да почне да го възпитава се бил съблекъл по потник.
Излиза, че е прав Цецко да вика: „Ние ги хващаме, съдът ги пуска!” Всъщност, това е ясно. Но се сещам, че не така ги учеше Бойко полицаите, когато беше главен секретар: „Непрекъснато говорим на полицаите да бъдат вежливи, любезни, внимателни. Да помагат на възрастни дами и на деца. И наистина повечето го правят. Но тежкото ежедневие им се отразява зле. Дъжд, сняг, жега - те са на улицата и стоят по 5 часа. После ги пращаме на друго събитие. И накрая някой го среща и го пита колко е часът и полицаят му удря един шамар…”
Та исках да ви кажа, ако видите мъж по потник с не особено интелигентно излъчване, просто да бягате, да не питате дори за часа.
И още нещо се сещам. Казвал ли съм ви за Либерия, под чийто флаг наскоро рефлагирах? Там полицията ходи без оръжие. Щото като имаха пистолети, полицаите извършваха въоръжени грабежи. А като им го взеха, можеха да извършват само невъоръжени... Та си мисля, че ако се вземат униформите на нашите ченгета, те ще извършват престъпления само като граждани, а не като служебни лица. И рушвети ще вземат по потник, т.е. като частни лица. После си обличат куртките и отново стават честни лица. И се решава пробллемът с корупцията в МВР. Мисля, че това може да се приложи и в по-широк мащаб – докторите свалят престилките, когато изнудват болните, съдиите свалят тогите, когато съдят за пари… Обикновените граждани си свалят… Ами те нямат какво друго да свалят, освен гащите…
Бойко пак аутсорсва при Цветанка. Много ми е интересен. Като научи някоя нова мъчна дума и й се кефи с детска непосредственост. Така помня като научи „морфология на боклука”… Е, имаше и някои неудачи, като протекшън охрана, например, но в повечето случаи му се получава.
Ей, нали не очаквахте да се шегувам нещо с катастрофата на полския президент и полските политици и военти? В смисъл да направя някоя нелепа асоциация с премеждията на Параванов с Куцото пиле. Не бих могъл. Аз навремето се пошегувах колкото трябваше…
Айде стига толкова, че ме боли оперираният зъб и не мога да говоря дълго.

15 comments:

maria_hrs said...

Докторе ,личи си ,че здравословно си по добре.По писането се усеща.Двете докторки са си заслужили парите.Така е щом има лек,ще има и век.
Бъди здрав!

Н.Никифоров said...

Сексуалните преживявания, пък били те и с лек уклон към специалното, винаги водят до подобрение...Един вид добре са те пломбирали...

Anonymous said...

Hora,

kakvo toku oceniavate, be. chovekat si pishe kakvoto mu e na dusha. koi sam az da kaja dali 'stava' ili ne... sas sigurnost az sam nikoi, shtoto ne razbiram mnogo ot pisane, ama i onezi deto si misliat, che razbirat... drugarska kritika - nishto losho.

Doktorat iavno se e podredil - pri zabolekar znae kakvo da hvane, no pri zabolekarkata e po-slojno, zashtoto moje da ima obraten efekt ako ne e vnimatelen...

r

Anonymous said...

много добре те разбирам докторе. и аз имах подобно сексуално преживяване в пирогов - когато една докторица и две сестрички ми кърпеха срязания пръст. и досега усещам тръпки в слабините.

Живко said...

Докторе, докторе, знаеш ли каква я свърши!
Пиех кола, докато четях "И като ми хрумна тази мисъл, почнах да се смея там, на стола. После докторката ми вика, абе, ти мазохист ли си, аз те режа, ти се хилиш…". И сега още бърша монитора, че се и задавих.
И не си вири носа, ама така съм се смял само на Джеръм Джеръм, Илф и Петров и Уди Алън. Сигурно и на още някои други, ама не са много...

Anonymous said...

Сега, когато знам, че дентален е бил проблемът ти, Докторе, се чувствам по-добре. Иначе започнах да се съмнявам, че бурните времена, в които ни се налага да живеем, а на правителството "Борисов" да управлява, са отнесли в "плитчитините" и твоя кораб. Чакам с нетърпение твоите размисли поне по две реплики от последните дни - на С. Дянков, който чака до 2-3 месеца толкова да се оправят нещата, че народа да хукне да си купува телевизори и перални и другата - на премиера, който се оплака, че от доста време стои самотен в Бояна и дори няма с кой тенис да играе от страх, че приятелите може да си поискат услуги. Хайде, и оздравявай бързо!

Anonymous said...

Здравейте, д-р Филипов,
исках да Ви пиша да не би да пропуснете Лиз, но реших, че няма такава опасност и вярно.
Само преди няколко месеца пломбата вървеше по 50 лева, а сега вече по 150 лв. Ако продължава така, по-младите ще трябва (както е в Англия и други по-развити от нас страни) да си направят ченета. Аз съм много доволна от тях. В същото време един дантист взима от НЗОК пари и за мен. Не е ли по-редно да спрат да дават поне на зъболекарите от тези грешни пари - те яко си докарват и без това. От опит знам, че във Франция разните частни здравни фондове работят перфектно. Но у нас едва ли е постижимо.

Anonymous said...

Докторе, позволявам си да споделя с Вас последния виц, който чух:

По време на сътворението на света:
Господ: Нека бъде светлина!
ББ: Кажи "моля"!

Anonymous said...

Оня с потника не уважава и на йота професията си. Нито другия, дето иска 150 лева за пломба. И другият, дето с крадени материали ще ти направи терасата за 50 кинта.
На такива, дето не са били възпитани от родителите и учителите си едно време, никое правителство не може да им оправи държавата.
И, Тонка, писанията ти все повече ми заприличват на мрънкане, да ме прощаваш. Чета те от неделната страница в "Монитор", ама тогава беше друг. Или може би си бил същия, а времената са се променили. А може би пък моя милост...
Заеби.

Anonymous said...

nishto, doktorche, da sa ti zhivi i zdravi prednite zybi!

kombat #5

Anonymous said...

Докторе, това с аутсорсването някак се ядва, ама явно не сте обърнали внимание на "апотеоПз на глупостта и далаверата" по повод Цанков камък. Аз тук бех "спичлес" дет` се вика на чист български.

Anonymous said...

Тури си ги на дедовеца критикарите и недоволните, мен в това число, Докторе. Нали масоните канят на трапеза, пускат есемеси и плащат други сметки - дреме ти за лумпенията!

твой Венелин Кутиков

Unknown said...

Докторе,ама и ти като мене продължаваш да се кефиш на простотията и да се забавляваш.И аз се забавлявам вече 20 години и ще продължавам-какво друго да правя.Ама Бойко се кефел на нови думи и бил непосредствен и без колебания.Голям смях.Че те 6 годишни деца идиотчета не са толкова непосредствени-ама на тях им е простено.За резервни части става само Бойко и то защото мозък не се присажда поне не тук и сега.Обаче други чаркове-кое дроб,сърце,бъбреци може и ретина ще влязат в работа ако да не дава Господ стане нещо.Едиственото което трябва да прави е да се храни според песничката на др. Борисова и никакъв стрес да не повреди нещо.А и никакви пътешествия с ТУ 154,че 3 дни не можем му събра чарковете и ще са неизползваеми отдавна.Само АН-24 те кацат и с един двигател.

Anonymous said...

Докторе, една шега от руския престъпен свят:
Кто способен организовать преступную группу, легко сформирует и кабинет министров.
Бъди здрав!

Anonymous said...

И от мене един виц: Господ можеш да ходи по вода, но пък наш Бойко може да плува в скала.