4/01/2010

Накривиха на Гоце… мандата

Ало, пенсиите, „Стандарт” съобщи, че измислили инхалатор с вкус на шоколад. Вдишваш от флакончето и все едно си ял.
Братя от последната възраст, спешно събирам екип и ви обещавам, че за следващия Великден ще пусна инхалатор с вкус на агнешко. И ще можете да поядете (да подишате, де) всеки път, когато ви се прииска. После ще направим и с вкус на карловска луканка, бански старец… Нали разбирате, че за вас това ще е освен финансово, също и, така да се каже, едно дентално облекчение…
Обичам ви, бе, слабост сте ми! Сън ме не хваща да мисля как да ви облекча живота. То добре, че не остана много… Да мислеше и правителството за вас толкова, колкото аз… Решили да замразят пенсиите на вдовиците и хората над 70 г. За вдовишките пенсии ще се въздържа. Имам известни колебания доколко е редно да си умориш мъжа и после да му харчиш пенсията на спокойствие. Щото не знам защо, но в живота все така става – на оназ тежко болната жена й умира мъжът. Но за парите на библейските старци съм съгласен. Първо, тия са чакали 70 г, могат още. Така де, не е ли така. Бойко си е прав за него си. Това е един електорат, който с Бога го дели. Може и да гласуват след 4 г., но може и да са възпрепятствани. Щото няма какво да се лъжем, колкото по-дълго е живял човек, толкова по-голяма е вероятността да престане. Политически не е оправдано да се харчат пари за тях.
Яне и неговите седем братя провалиха капичмънта. От ГЕРБ викат, че отказът им бил връщане на услуга към БСП, за дето ги създала. Според мен Янето направи огромна услуга на Бойко и неговите безхаберници, които се чудеха как да се измъкнат от тая сложна констелация, в която сами се набутаха. Обаче ни вземат за бълбуци – „Ах, как щяхме да свалим Гоце и да скъсаме с ДС, ако не беше този подлец Яне...” Щяхте да му накривите на Гоце… мандата. Хората виждат, бе, не са кьорави! Смятам, че никак не е патриотично да изкарваш един прост народ още по-прост.
Сидеров говори остро. Вика, че да пледират БСП и ДПС за морал и законност, “Това е все едно Джак Изкормвача да води лекция за серийни убийства”.
Кога човек си е прост… Това е все едно Джак да води лекции по коремна хирургия бе, льольо… Като се изказваш, изказвай се!
Иначе като цяло обсъждането мина в дружески дух. Когато говореше Искра Фидосова от БСП на два пъти много и пляскаха. Госпожата рече: „Уважаеми колеги, повече от седмица в условията на диалог синдикати, работодатели, българското правителство, правителството на премиера Станишев, водят конструктивни разговори ... (ръкопляскания в КБ)... на премиера Борисов водят конструктивни разговори и обсъждат... (ръкопляскания в КБ.)
Не стана както предполагаха от БСП- „Гласуваш за Бойко, получаваш Костов”. Стана още по-добре: „Гласуваш за Бойко получаваш Станишев”. До такава степен се вживяха за всичко да е виновен Станишев, че ще почнат вече и успехите си да му преписват. Ако ги имат, де…
Утре, Разпети петък. Да благодарим на премиера все пак, че направи този светъл ден почивен. Депутатите излизат в 12 дневна ваканция. Да си починат, щото се преумориха… И като се върнат ще намерят чисто нов фитнес център в НС. Депутатът Огнян Стоичков вика, че намерили спонсори и залата им излязла без пари. Дано, ама от опит знам, че спонсор не значи без пари. Даже едно такова без пари най-често излиза… То е като с безплатния и платения секс. Платеният винаги ти излиза по-евтино.
Иначе някои хора в НС наистина имат крещяща нужда от фитнес. Сигурно ще си помислите, че имам предвид г-жа Фидосова. Не. Даже препоръчвам да я държат далеч от фитнеса, защото при сегашното й изобилие от външен вид е в състояние да поломи уредите. На нея препоръчвам на първо време малко да намали фитнеса с кебапчетата и кюфтаците и по една коремна преса като начало. И да прави само по две диети едновременно, нищо, че с три се наяжда по-добре…
Така шеговито искам да подскажа на премиера, че не е само Нанев. Да види как седят нещата с дограмата на НС, дето фирма, свързана с мъжа на Фидоска…
Как мислите, ако направят операция срещу Фидоска, дали ще я кръстят „Ламята”? Ламята Фидоска ми звучи почти като ламята Спаска, пирятелката на джуджето Хаяско. А може и „Лапачка” да я кръстят, тоже не плоха…
Четохте ли, че 50% от американците били втасали да изберат педераст за президент. Ужас! Преди последните президентски избори 50% точно бяха готови да изберат негър. И го избраха. Е, ние немаше как да им подражаваме, щото май само един негър имахме, Лусио Вагнер, ама мисля, че оня росист Батков го прогони… Но педерасти имаме бол…
Не знам, да пази Господ.
Ама то и по-лоши работи има по света… Кметът на Париж Бертран Деланое хем е хомосексуалист, хем е социалист… Всъщност, това едва ли може да ни уплаши, това сме го играли май вече…
Добре де, ама той дали наистина? И докога така? Ни може да се омъжи, ни да се ожени. Чета, че и Рики Мартин си направил каминг аут, а нашите се крият като… Тяхна си работа, но си мисля, че ако се приготвим и ние за педераст-президент, няма да знаем кой да предложим.
А ние ще се приготвим. Мисля, че е много логично след мъж като Бойко и на нас да ни се прииска някой не толкова мъж.
В тая връзка, чета в „Стандарт”, че ченгетата подслушвали какво си говорят октоподите в ареста. И ги чули да казват: „Бъдещето на България е свързано с Цветан Цветанов и Бойко Борисов, и то е точно такова, каквито са те.”
Боже, никога, за миг дори не съм си помислял, че ще стигна до там да споделям общи възгледи с бандити! Докъде ме докараха… А ако ви интересува как изглежда бъдеще, което прилича на Бойко и Цецко…
Ами не изглежда добре.
Ама айде, гледайте си празниците, па после ще мислим.

35 comments:

Anonymous said...

Ще се мре,ще ме побъркаш!

Anonymous said...

Този път, Докторе, си надминал себе си! Четох и се смях, после ми излязоха сълзи на очите. Мисля че след дни като днешния, в който ни се наложи да опитаме от всички политически манджи в менюто, твоите "невчесани/нецензурирани" размисли са сред малкото неща, които предпазват от полудяване. Така че, и аз ще се присъединя към прежде помолилите да пишеш и на разпети петък, особено ако онези, които обикновено острят перото ти, вземат че по християнски се кротнат.

maria_hrs said...

Докторе,поздравления!Отдавна обече искам да те питам.Що ти четеш Иво Инджев?Твоя си работа,но аз мисля,че той трябва тебе да чете понеже ти отдавна си го минал.Перото ти е по остро и по вярно уцелва пулса на времето и народа.Пък и някяк си е по префинен.Не вярвам да се учиш от неговия стил.
Пожелевам ти слънчеви и спокойни празници!Няма да почиваш колкото депутатите нали?

Anonymous said...

Velik si, bezsmurtniii!
Na shiban komp sum, nyamam cyrilica, nyamam vrame, nyamam pari, abe - nishto nyamam, ama ne se sturpyah da ti pusna edno hvalebstvie.
Bravo, Doctore! Davai v sushtiya duh.
Pochitatel

Червена бабичка said...

Днес е толкова гот, че явно няма да има по празниците! Не надайте се, другарки и другари!

Anonymous said...

Браво, Докторе!
Толкова духовит и в същото време адекватен коментар не може да направи никой друг, убеден съм!
Лично на мен Иво Инджев не ми харесва - доста е клиширан, пък и твърде много злоба и негативизъм лъха от писанията му. Твоят здрав, жизнеутвърждаващ хумор ми допада несравнимо повече.
Затова още веднъж - БРАВО!!!
... и весели празници!

Нина Симеонова said...

Весели празници докторе!Пак ме развесели. И да поздравиш тъщата :)

Мери said...

Аз пък днес не се смях, финалът ме разтърси и много ме натъжи. Що се отнася до една от тезите ти в началото „Гласуваш за Бойко получаваш Станишев”, добро утро,естествено, че е така. Който си е мислел другото, няма нищо под шапката. Приятни празници и дано станем по-добри! Поздрави!

Unknown said...

Здравейте ,Докторе !
Незнам колко сте доктор , но си личи от това което сте писали , че сте засегнат от здравната реформа! Наистина много е тежко да му спрат кранчето на човек . Искренно ви съчуствувам и разбирам защо сте сърдит на управляващите.

GadMrusna said...

И аз не се смях!
И не съм съгласен че не е по-прост. Много по-прост е! Народа де. По избора (изборите) ще ги познаете.

Anonymous said...

Красимире (на латиницата),
Що си не е@еш 3,14чката мила майчина?
Тва наместо Доктора, щото той е възпитан човек.
Мръсната гад е от същото котило, но ще го изчакам.
Иво Инджев хич не е глупав, но душицата му е лайняна, с извинение.
По същество - Докторе, изпущил си най-важното, светлинката в тунела: http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=76836&format=html
Секюз ми за източника, ма май друг таз нагла лъжа не е публикувал.
Пазарджиклия (бивш)

Anonymous said...

Красимире (на латиницата),
Що си не е@еш 3,14чката мила майчина?
Тва наместо Доктора, щото той е възпитан човек.
Мръсната гад е от същото котило, но ще го изчакам.
Иво Инджев хич не е глупав, но душицата му е лайняна, с извинение.
По същество - Докторе, изпущил си най-важното, светлинката в тунела: http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=76836&format=html
Секюз ми за източника, ма май друг таз нагла лъжа не е публикувал.
Пазарджиклия (бивш)

Иван Христов said...

Редовно чета публикациите Ви и изпитвам истинско удоволствие от остроумието и майсторския изказ. Истински се възхищавам на перото ви!
Но много грозно впечатление ми правят коментарите на анонимните страхливци, които постоянно ви сравняват с Иво Инджев. Той е уникален както и Вие. Тук не може и не бива да се прави паралел.
Бъдете здрав! И весели Великденски празници!

Незнакомов said...

Докторе,
Какво имаш против хомосоциалистите,а?

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Братя, много ви моля, не пцувайте дори и вмоя защита! Тоз Красимир явно е нов по тия места. Иначе щеше да знае, че не по-малко сърдит съм бил и на предишните управници, за царя да не говорим. Че и преди това - на Виденов и Костича. Честно казано, на тези не съм сърдит. Жал ми е за тях и ме е страх за нас.
И не разбирам какво се хванахте да ни сравнявате с Иво Инджев. Това сравняване омаловажава труда и на двама ни.
А срещу хомосексуалистите по принцип нямам нищо. Никога не съм и няма да кажа лоша дума например за Мариус Куркински. Преди време Мариус каза: “Понякога (и не само понякога) хомосексуалистите са склонни да прекаляват с парадирането, че видите ли това е по-интересен тип живот. От опит, включително и личен, знам. Комплексират другите хора с това, че не ги разбират и не са толерантни. Не всеки е длъжен да бъде толерантен към хомосексуализма.”
А,според мен, едно е да си толерантен, друго е да ги толерираш. Вбесяват ме нагли типове като Евгени Минчев, светския лъв. Е не може да има светски лъв от Пазарджик, това от мен да го знаете!

maria_hrs said...

Имало едно време един цар който решил,че полза от старите хора няма и заповядал да бъдат изтребени.След години в неговото царство настъпил глад.Нямало жито даже за посев.Наредил царят на своите боляри да мислят една нощ и на другия ден да кажат как да излязат от кризата иначе ще хвърчат глави.Прибрал се един от тях в къщи унил.Баща му дето той единствен не убил,а скрил като разбрал му казал:-разровете мравуняците, там ще намерите семе за посев.
На другия ден когато царят чул този съвет попитал болярина от къде се е сетил за това.Като разбрал наредил в неговото царство от тогава всички възрастни да бъдат уважавани и почитани до края на старините им.
Да се уважават възрастните е култура.
Докторе за теб съм сигурна,че я имаш, но за управляващите по точно за ББ не съм сигурна.Ще се мре.

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Права си, Мария. Възрастните са способни да дават много добри съвети. То си има и обяснение. Според Ларушфуко те дават добри съвети, защото вече не могат да дават лош пример.
Шегувам се. Наистина "да се уважават възрастните е култура". Защото другото име на възрастните е родители. Знам например как в Италия държавата се грижи за възрастните и как самите италианци треперят над родителите си. Но така е, бедността не е порок, тя е майката на всички пороци. Мизерията не ражда и никога не е раждала добродетели.

Anonymous said...

Докторе, вече се бях отчаяла. Но днес се смях така, както когато те четях преди 5-6 години на Монитор. Сполай ти Докторе за свежия хумор. Сигурна съм, че който и да дойде на власт няма да е достатъчно морален, честен, професионален, загрижен за малките и старите в тази държава и винаги ще има нужда от острата ти критика. Особено ме кефи това, че го правиш като хумор, много, много тънко забиващ се хумор. ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ, Док, да си ни жив и здрав.
Млада все още бабичка пенсионерка от Флорида.

Anonymous said...

В коментарите стана дума за Костов, Виденов, Сакскобургготски, Станишев(може би), Борисов, но не забравяйте и Ф.Димитров, Попов, Беров, Луканов и служебните, кой от тези хора има одобрението на народа - никой, всички се оказват мърши, по смисъла на стихчето Славейково. И си седя и се питам, как за толкова години не се намери един свестен и достоен българин, а те, все мърши. И си отговарям - това идва от подмяната на народния вот - гласуваме на НС, а ни управлява изпълнителната власт..., много въпроси, никакви логични отговори.

Anonymous said...

Д-ре, пак заблуждаваш пенсиите. Става въпрос за афрозодиак, който се приема чрез вдишване. Тия магарета сега ще казват на бабите си, че вдишват луканка, а пък всъщност ще дърват томахавките.
Гледам и приказка ни разказали за "Лека Нощ Пенсии - вий в други полк минахте..." Но да не изпадаме в екстремизъм - явно жената е първоначална учителка по български език и литература. Както казваха едно време на даскалите с повече от 5 години стаж не им дават да гласуват в Турция - вдетинявали се.(Е нон веро е бен тровато).
Според мен един народ, който може да възприема и гласува за ББ като антикомунист(дядо му е репризиран от комунягите!!!)е окончателно на неправилния път - в смисъл трупа е налице, чака се само датата на кремацията. А мисълта, че "бъдещето е на ББ и ЦЦ" е наистина смешна. Бъдещето е на "ПРОЕКТИТЕ(партии)" и конкретното име няма значение. Точно затова "Гласуваш за A, B, C - получаваш - X, Y, Z etc" е вярна за всеки параметър. "На лево пойдёшь-коня потеряешь, на право пойдёшь-смерть свою найдеш..."
Църни Шопара

Anonymous said...

afroDIZIAK, a ne afroZODIAK, prasev :))
ama me razsmya poveche ot doktorcheto...
chete li za onia diado deto si dopylval pensiiata kato napravil ot kyshticata si publichen dom?!
ajde, hristos voskrese!

kombat #5

Anonymous said...

Прав си, Компатев. Както си прав и за Разпети Петък, който се пада преди Коледа :-)))
Ама па не знаеш какво е Шменти Капелли...
Както казваше Простича: - Той воскресе, ама ние пак ще го хванеме.
Щото много служител на култа се храни много добре покрай тая легенда от 2000 години насам - като започнеш от художници и стигнеш до терористи.
Шопара

maria_hrs said...

Не съм учителка по проста съм.Но не съм анонимна.На простите като мен Христос е обяснявал своето учение с притчи.От негово време до сега голяма промяна няма щом се обиждаме на професии макар че и тази професия като всичко девалвира.По ми се ще да е добронамерен хумор като на доктора,но май не е.Дали не усещам финеса му защото съм проста?
Но днес е празник! Да си простим и да се поздравим!
За всички на които на нищо друго не се надяват Христос Воскресе!

Anonymous said...

Прав е човека да се страхува от проектите!На лево и все на лево!Но подобре с проекти от колкото да не знам на къде да фана-а на сам,а на там,а на лево ,а на десно ,а сега на место.То да беше на место добре!Ама май е на задна скорост.

maria_hrs said...

Намеква се май за нещо гейско?Може би само политически?
Иначе ББ се е доказал мъжествено.Пък и Цветелина още си го обича.Дали Ще се ожени за нея?Дано!Прилича му!А и богата зестра има!Нели?
Почитател на блога

Anonymous said...

Това, че си проста нямаше смисъл да го казваш. Каквото си си избрала - това ще те управлява.
С притчи и проекти.
Нещо много мазохистично има у вас - радвате се как д-ра плюе "елита" и се на по-голям се надънвате. Че ги и защитавате - нали са от "вашите" - репресиран Бойко, репресиран Паси, репресиран Костов и още милиарди репресирани.
Интересно какъв ПРОЕКТ са ви подготвили след тоя титан Десния Щранг? Не ми стига вече художествено-творческата фантазия.
Прошки не давам - щото не съм богоподобен. И не искам прошки - защото на вас нищо лошо не съм направил.
Но винаги съм готов да ви кажа "Наздраве!"
За анонимността - ами наистина си проста...
Църни Шопара

maria_hrs said...

Този блог е на Тони Филипов доктор и аз влизам в него заради самия доктор,а не заради такива като вас.Аз смятам ,че доктора пише добре и го чета по тази причина не защото плюе този или онзи.Всеки човек на перото трябва да си има своя гражданска позиция.
На вас повече няма да Ви обяснявам защото има категории прост/моята/,по прост и най- прост/Вашата/ то се вижда и от псевдонима Ви.
Всичките прасета на мезета!Ха на здраве и от мен!

Anonymous said...

prasev, ne se zakachaj s viarvashtite babichki, a im daj pari da zapaliat po niakoia svesht!

kombat #5

Anonymous said...

Наистина си проста.
Блогът е на Д-ра, но се очаква да не си прави коментарите сам - иначе ще заприлича на твой блог.
А като не му харесва - може да ме изтрие. А пък като ме изтрие - блогове много - секи полу-идиот има вече блог и страница - включително Бюреков, а пищеши в тях - малко.
Оувър съплай знаеш и почти никав деманд.
Хриза, кредитно хрускане.
Бие по журналистическите редици.

Църни Шопара(много си го харесвам ника и д-ра го знае откакто пише в Монитор) За теб може и да съм анонимен, ама Ху дъ фък ар ю?

maria_hrs said...

Ами както казват младите "Родили сме се уморени живеем за да си починем".Мечтая си в обозримо не далечно бъдеще да се пенсионирам въпреки всички пенсионни реформи.Тогава и аз заедно с всички пенсионери ще присъствам в творчеството на Тони Филипов Доктор което за мене ще бъде чест .
Познай тогава коя съм щом е толкова важно за теб!
Но предпочитам да обменям мнения за писанията на Доктора /разбира се не с теб/.
Подозирам че люто го мразиш и май пишеш в този блог за да свалиш нивото му и да го заразиш със злоба.Или просто търсиш някъде да си излееш комплексите?
Позволих си да ти отговарям защото са празници и си шаря тук и там през свободното си време,но Вие не сте ми интересен.Много сте неуравновесен, груб и злобен.Не сте за този блог.

Anonymous said...

А, то бил кифладжията Рестарт. Гони ме навсякъде - прописа и на мейла ми.
Поета с фурнаджийската лопата, чиито талант не беше оценен във в.сИга.
Взимай си хапчетата и отивай да нагледаш фурната - време ти е.
Шопарата

maria_hrs said...

Нито ще познаеш, нито ще налучкаш!Стой си където искаш.Доктора сигурно си те знае.

Anonymous said...

Докторе, пък този Незнакомов, на 03. април те пита какво ти е мнението за хомосоциалистите, а ти му отговаряш за хомосексуалистите... За какви ли те пита: за хора със социалистически убеждения или за социалисти, които са хомо?

Anonymous said...

църни, сокерес бе пич, кога ще приедеш , да пием по водка, нали си стар проектант можеш едно поректче да спретнеш,или да помогнеш, аз ти предлагам: коалиция за усточиво развитие и европейски центости съкратено К.У.Р.Е.Ц. пошем да сме коалиционни парньори на партия "4 ти километър " на докор Филипов, иначе доктора си пише така както чувства. мамут

Anonymous said...

Докторе, а какво мислиш (ни в клин, ни в ръкав) за Богдан Русев? Много ми е интересно...